תראו בבקשה,מאומץ קוראיני עשה סרטון

Daria34

New member
אתה בטוח שהיא הייתה מגדלת אותך?

אם לא היו מאמצים אותך?למה כול הילדים שנוטשים אותם או ששמים בבית הילדים
נמסרים לאימוץ?
מה היו מכריחים אותה לגדל אותך שאין לה יכולת?

גילעד 63

New member
אני לא יודע מה היה קורה

אף אחד לא יודע "מה היה אם", אבל כמו שאת עצמך אמרת, המרחק בין זה לבין המסר כביכול שמאומצים צריכים לחיות בתחושת אסירות תודה על ההצלה שלהם מגורל יותר גרוע, הוא מרחק מאד גדול וזו אמירה מאד לא נכונה, לפחות לדעתי. לי לפחות, ברור לגמרי שהכעס של הקוריאני הזה לא באמת קשור לאופן שבו הוא יוצא בוידיאו הזה. זה כעס שיושב אצלו על משהו הרבה יותר עמוק ובסיסי. משהו נלקח ממנו, לפחות בתחושה שלו, בלי ששאלו אותו. כל הסיבות היו נכונות אולי וכל הכוונות טובות וטהורות, אבל זה לא משנה את העובדה שמשהו נלקח ממנו ועל זה הוא כועס. במקרה הזה זה יוצא בוידיאו הזה ובנושא הספציפי שהוא "נופל" עליו עם כל מה שיש לו. זה היה יכול לצאת בכל מיני כיוונים אחרים והרבה יותר הרסניים כלפי הסביבה או אפילו עצמו. מבחינתי, כזה כעס עדיף שייצא בוידיאו ביוטיוב ולא במקומות אחרים שהתוצאות יהיו הרבה יותר הרסניות. להגיד לו שאין לו זכות לכעוס? אמירה קשה למאומץ, במיוחד באימוץ בין תרבותי ובין גזעי.

KallaGLP

New member
יש מרחק גדול מאוד בין לא להיות אסיר תודה

לבין להפיץ זבל המכפיש ציבור שלם. אני לא מצפה ממאומצים להיות אסירי תודה, רק בני אדם.

גילעד 63

New member
לא לך ולא לי, וכנראה גם לא לו

אין את הנתונים המדויקים על מה שקורה באימוצים מקוריאה או מכל מקום אחר לצורך העניין. אני בטוח שאת לא כזו נאיבית לחשוב שהיכן שמעורב כל כך הרבה כסף כל שנה סביב העולם הכל מתנהל באופן טהור נקי ומתוך סנטימנטים אלטרואיסטים. יותר מידי סרטונים, סרטים וכתבות בשנים האחרונות על תופעות שאם הן נכונות עושות צמרמורת לחשוב שכך קורה פה ושם. אני מסכים לגמרי שצריך לדבר תמיד בנושאים האלה עם סימוכין מלאים ובהתייחסות נקודתית ומדוייקת כדי לא להכפיש ציבור שלם, יחד עם זה......
הסרטון, אין ספק, אם נועד להיות סרטון מחאה רציני נגד תופעה, עשוי באופן חובבני וברמה נמוכה. אני לא חושב שמדובר במחאה רצינית אלא יותר בהבעת כעס פנימי מאד אישי. אני חושב שיהיה יותר מועיל לכולנו אם נשים לב לנקודה שהסרטון מעלה ולוא דווקא ניטפל לצעיר שעשה אותו ברמה כזו או אחרת.
הילד מאד כועס. מה זה אומר.

KallaGLP

New member
מי שמרשה לעצמו לפרסם דברים בפומבי

צריך להיות גם מוכן לספוג תגובות. ככה זה עובד. אימוץ אינו דבר אלטרואיסטי, אימוץ הוא דבר שממנו אמורים להרוויח שני צדדים.

גילעד 63

New member
אולי

אבל רק אחד מהצדדים לוקח על עצמו אחריות והרווח שלו לא אמור להגיע מהצד השני של העניין (הילדים)

KallaGLP

New member
אדם בוגר אמור לקחת אחריות.

קשרים בין בני אדם הם הדדיים. אי אפשר לפטור את המאומץ מכל אחריות ומכל שיקול דעת, לכל חייו. גם ילדים גדולים אחראים על היחסים והתקשורת שלהם עם הוריהם. לא צריך להפוך מאומצים לחסרי ישע ואחריות רק כי אומצו בילדותם.

KallaGLP

New member
הלכתי בכיוון שאתה התחלת.

הנטייה הזאת להציג את ההורים המאמצים כאחראים על כל צרות העולם ואת המאומצים כפטורים מכל חובה כלפי משפחתם וכל אחריות על התנהגותם אינה נראית לי. בדיוק כמו שמילדים ביולוגיים מצפים לנורמות התנהגות מסוימות וליחס מכבד כלפי הוריהם, כך גם מילדים מאומצים. אף קשר לא יעבוד אם הוא חד צדדי.

Daria34

New member
את מתכוונת לילדים שאומצו

והם היום כבר מאומצים בוגרים ובטח לא ילדים נכון?

Daria34

New member
אז אני ממשיכה,על איזה אחריות את מדברת?

מה המאומץ בסרטון עשה שהוא לא אחראי ומציג אותו חסר ישע?

KallaGLP

New member
הוא אדם בוגר

והוא אחראי על הזבל שיוצא תחת ידיו, זה הכל. אם זה לא ברור לך, אז לא חשוב. העיקר שזה ברור לי.

KallaGLP

New member
עזוב, גלעד, אם אתה לא רואה

אני לא מתכוונת להתווכח איתך על העניין.

גילעד 63

New member
להתווכח? איתך?

אני? תני לי קצת קרדיט שI know better

את בחרת להסתכל על צד אחד של הדבר הזה ואני בחרתי להסתכל על רובד אחר של התופעה. הוא לא המאומץ הקוריאני/סיני היחיד ברשת שכועס ומתוסכל.
אני לא חושב שיש נטייה להאשים את ההורים המאמצים בשום דבר. הוא כועס, ואני לא בטוח שהוא בכלל יודע להסביר לעצמו באמת על מה הוא כועס.
אבד לו משהו, ואני לא חושב שזה לא קשור למה שהוא קיבל או לא קיבל מהוריו המאמצים.
יש אחריות לכל בוגר על מה שהוא אומר ועושה, על זה אין וויכוח. הכרת התודה שלו צריכה להיות לא פחות ולא יותר משל כל אחד מאיתנו על מה שיש לנו. יש מרחק גדול בין זה לבין
אמירה השוואתית לאיפה הוא היה אם לא היו מאמצים אותו.

למעלה