תראו מה עושה פטפטת מיותרת

אני לא סבור, שניתן ל"חנך" את כולם

שלא לשאול "שאלות קיטבג". היות ומה שנראה בעיניי אדם מסויים כ"שאלת קיטבג", לשני, זו שאלה חשובה ומהותית לשני. אני מעריך, כי אדם באשר הוא אדם, רוצה לשאוב את מרבית המידע לפני שהוא יוצא לשטח, ולכן בתמימות, פנה מי שפנה לחב' מקורות, ולא על מנת להזיק, לכן אין טעם לנסות ולהאשים את מי שעשה כן. חגי

צודק, אבל לפנות ל"מקורות" שיגדרו?

תבדוק את הפורום אחורה ותראה למה גידרו את המקום: מישהוא מהפורום פנה וביקש את זה ממקורות. לדעתי, יש יותר משמץ חוצפה בכך שאדם שואב מפה מידע, הולך לבקר במקום המופלא הזה ואחר כך מבקש שיסגרו אותו לאחרים.

גיאש

New member
כמה דברים חשובים...

הדיון בשרשור הזה העלה כמה נקודות חשובות. צודק משה בעניין "עודף האחריות" שגילה אותו גולש - יש משהו מאוד לא חברי במה שעשה, שכן כל אחד צריך בסופו של דבר לקחת על עצמו אחריות. יש מספיק מקומות "לא בטוחים" לכאורה, ואין לזה סוף. מחר אני אמליץ לכולם לנסוע בתל אביב באופניים כי זה מאוד כיף. מישהו ניסה לאחרונה לרכוב באבן גבירול? סכנת מוות ! הבה נגדר את אבן גבירול. * עניין משיק עלה כאן: תפקידו של הפורום. הפורום מצד אחד עונה לאנשים על שאלות מאוד טריויאליות שקשורות בטיולים בארץ, ומפנה אנשים למסלולים המוכרים והיפים, ומצד שני עונה למטיילים ה"מתקדמים" על פינות חמד ייחודיות. אני גם חושב שחשיפת פינות החמד הייחודיות בפורום כזה היא בעייתית, כי אנשים שאינם "חיים טיולים" (מכל הבחינות) לא יודעים איך להשתמש כראוי במידע הזה (גם כן מהרבה בחינות - השחתה, "הגדלת ראש" וכו'). אני רואה את הפורום בעיקר כמקום חינוכי - חינוך ועידוד לטיולים. לא סתם הפניתי לפורום הזה באחת ממצגות הנוף שלי, כי אני מאמין שאנשים שרוצים לטייל ולא יודעים איך לעשות זאת יכולים לשאוב מכאן מידע חשוב - בעיקר על המקומות המוכרים (ולכן גם הנוחים לוגיסטית לטיול), המתאימים ל"מטיילים המתחילים".

רונןג

New member
יש ויש

אין כאן עמדה ברורה. לא של המטיילים ולא של הממליצים. מי שחושב שנקודה מסויימת עדיף שתהיה שמורה רק לו ולחבריו יודעי דבר- יבוסם לו ואין לי כלום על כך. מי שרוצה לחלוק- זרי פרחים. ישנם מקומות שרק מעטים מגיעים אליהם וזאת על מנת לשמר ולחקור (חפשו כמה מערות נטיפים היו סגורות לקהל שנים ובטח יש כאלו שעדיין סודיות) וישנם מקומות שהמוני ישראל עדיין לא הגיעו אליהם ולכן עדיין לא הוחרבו. צריך להתחיל בחינוך מגיל מוקדם ואז כולם יוכלו להנות בלי השחתה.

למעלה