תרבות הדיון בפורומים לאקטואליה

nili02

New member
אין כתבה שאינה מגמתית

כמו שאין הודעה בפורום שאינה מגמתית. מי שרוצה להיות ניטרלי ואוביקטיבי בנושאים אקטואלים ופוליטיים וגם בכל נושא אחר צריך להיות יצור לא אנושי. כי אנושיות זו מגמתיות. תודה לך אורחת על ההערות. נילי

sih

New member
התלהמות וכוחניות גם כאן- למה בעצם?

לנילי ולכולם, חבל שדווקא בפורום העוסק בתקשורת אנו זוכים להתלהמות והשתקה... מסתבר ששלטון הגברים, המשלב כוחניות ואלימות (מילולית אם לא פיזית), זוכה לעדנה דווקא בפורום הזה. ואולי דווקא משום כך?! אנשי התקשורת (!) המפגינים כוחניות ואליטיזם על גבי המרקע או דפי העיתון (אמנם אמירה גורפת, אך ברוב המקרים מציאותית) ממשיכים בכך בפורום. וכמובן, כמו כל תחום משמעותי בחיינו החברתיים- הגברים שולטים ואיתם הכוחניות. אז מה, אתם מעדיפים את הנשים באופנה ובמטבח? אני דווקא מרוצה שנילי לא מוותרת, זכותה להעביר מסריה ודעותיה כזכות כל אחד אחר- חברה דמוקרטית?! ואגב, מנהלי הפורום- אני, את תרבות הדיון מעדיף בפורום אחר, דווקא זה שבניהולה של נילי. חבל.

nili02

New member
עוד יגידו שההודעה הזאת מוזמנת

רק כשגברים יבינו שהם מסוגלים לשכנע באמירות לא כוחניות ולא בצעקות נגיע למצב בו גם נשים תשתתפנה בשיח הציבורי. היום מעט נשים עושות זאת, גם בפוליטיקה וגם ברשויות המקומיות. כי נשים דרכן לחשוב ולא להגיב בהתלהמות. תודה לכותב ואני מקווה שגם אצלנו המצב ישתפר. נילי

halemo

New member
כתבה פלצנית קמעה

ככה זה בפורומי האקטואליה ברשת. מי שלא מסוגל להשתתף בגלל שחם מדיי שם, שלא ישתתף. המסקנה שלך בסיום הכתבה כאילו פורומי האקטואליה עוברים על החוק, היא מסקנה פלצנית של אחת שלא מכירה את הפורומים (בעיקר את האקטואליה). הנסיון הפאטתי יותר שלך לתת לינק לפורום אקטואליה יותר לפלפי רק מדגיש את הפאטתיות של הכתבה...

nili02

New member
הכותרת של הכתבה שלך מספרת הכל

בדיוק המסקנה מהכתבה שלי: הפורומים לאקטואליה הפכו לאזור בלתי נסבל והרבה אנשים מדירים מהם את רגליהם. אין כאן דיון ושיח ציבורי בנושאי אקטואליה, רק נאצות וכו´. אנחנו תמימי דעים והכותרת של ההודעה שלך מאשרת את מה שכתבתי. נילי

halemo

New member
"כתבה" שלי ? קוראים לזה "תגובה"

וכבר הבנו כולם שזו פעם ראשונה שאת גולשת בפורומים. לפחות תנסי לשפר את אוצר המילים שלך...

nili02

New member
מהיכן המידע שלך?

ואולי יש לי נסיון הן בגלישה והן בניהולי פורומים? במקום להתיחס לטענות אתם כאן ממשיכים בדרככם לפגוע ולמצוא חסרונות בכותב. תתבגרו. נילי

רפרם

New member
סימני הקריאה הם חלק בלתי נפרד

מהפורומים האלו. אנשים הרוצים לנהל דיון יותר שקט הולכים בד"כ לפורומים יותר איזוטריים. אין ממש טעם לנסות ולתקן את העולם, ה-talkback שקיים ב-ynet מראה את אותם אנשים צעקניים. לפני שהם יעלמו אני אגיע לירח.

nili02

New member
הפורומים מעודדים את הצעקנות

שהיא המשך למריבות בכביש ועל החניה. הגיע הזמן לשנות קצת מהרגלנו. נילי

rshamir

New member
כמה הערות

ראשית, את לא באה לדיון בידיים נקיות, מפני שברור שהרעיון מאחורי אותה "כתבה" כביכול שהבאת הוא קודם כל לקדם את הפורום החדש שאת מנהלת באתר אחר. שנית, אני מאמין שחופש הביטוי הוא אחד הערכים הנעלים בחברה דמוקרטית, ואין להגביל אותו כל עוד אין אין מעבר על החוק (וכיום גם אין קריטריונים חד משמעיים לגבי מעבר על החוק מבחינת הסתה ואמירות קיצוניות) או מתקיימים הקריטריונים של סכנה קרובה וודאית של אלימות. לכן, יש מקום בפורומים גם להודעות מתלהמות וקיצוניות, משני הצדדים. אולי הפורומים הם לא אנינים ומעודנים, אך הם יותר דמוקרטיים, חופשיים ומעניינים. את באה למכור את הפורום החדש שלך בהבטחה ששם המנהלים יורגשו הרבה יותר וידם תהיה קלה בהרבה על הדק המחיקה והעריכה. לדעתי זהו לא דבר חיובי, זוהי סיבה להתרחק מאותו פורום.

nili02

New member
מהי דמוקרטיה

האם הדמוקרטיה פרושה חופש לצעוק, לנאץ, לקלל? האם הדמוקרטיה פרושה שמי שאינו מוכן לרדת לרמה זו אינו יכול להביע את דעתו? ובעני נקיון הכפיים שלי: לידיעתך הסקר היה מיועד לעבודת הדוקטורט שלי ומכיוון שמצאתי מה שמצאתי פרסמתי אותו ככתבה. ונכון, בפורום שלי מדברים אחרת, לא כולם ולא מוחקים את כל ההודעות. כדאי לך להכנס ולבדוק אם הדברים שם נעשים באוירה אנינה ומעודנת? אולי בימות המשיח. נילי

halemo

New member
מנהל טוב זה מנהל שלא מרגישים אותו

פורום לא אמור להיות דיקטטורה, וכמה שפחות ירגישו את מנהל הפורום, כך יטיב לכולם. רק מנהלים מגלומנים יתערבו בתכנים, ימחקו, יאיימו על גולשים ויהיו רגישים לביקורת. פורום אקטואליה לא אמור להיות פורום אנין טעם. בשביל זה יש נושאים אחרים שאפשר לדון עליהם בפורומים אניני טעם, כמו למשל פורום אופנה או פורום חופשה באירופה...

nili02

New member
נשים לפורום אופנה

עם תחילת ההודעה שלך אני מוכנה להתוכח עם הסיומת ממש לא. זו למשל תגובה שובינסטית שאני בפורומים בהם אני גולשת ואותם אני מנהלת לא הייתתי משאירה ללא מענה. מה כתבת לי: לכי לפורום אופנה כי שם לא מתוכחים? צר לי לאכזב אותך לא אלך לשם ודוקא הפוליטיקה מענינת אותי, למרות שאני לא במין השולט בפורום. ולענין הרגשת מנהל הפורום אתה צודק אבל המגבלה אחת: מנהל פורום טוב אינו מרבה להופיע, למחוק ולהעיר, אבל נוכחותו מורגשת ואנשים מתנהגים על פי ה ה הכללים שקבע לטוב ולרע. זו הדמוקרטיה במיטבה, דמוקרטיה שיוצרת גבולות, אחרת זו אנריכה. נילי

halemo

New member
יש לך רגשי נחיתות מפותחים ביותר

אין קשר בין פורום אופנה לשוביניזם. גם גברים גולשים בפורום אופנה, ונתתי את הדוגמה לפורום אופנה כדוגמה למקום שהויכוחים הכי לוהטים שם הם על צבע החולצה. לדעתי, רגשי הנחיתות שלך והכאילו שוביניזם שאת מייחסת לי אינם במקומם. הייתי כותב אותו דבר לכותב מאמר ממין זכר. הדמוקרטיה שאת מדברת עליה היא דמוקרטיה מזוייפת. דמוקרטיה אמיתית מאפשרת לאנשים להתבטא, גם אם זה צורם לך בשיניים. מנהלים מסוגך נזרקו ע"י גולשים בפורומי האקטואליה בגלל שהם הפכו את פורום האקטואליה למשעמם ולא אמיתי...

nili02

New member
אתה מוזמן לפורום שאני מנהלת

להחליט אם הוא משעמם ולא אמיתי.. ועל התגבות האלו בדיוק אני מדברת בכתבות שלי: האם היית מדבר אלי בלשון בוטה כזו אם היית פוגש בי במקרה ברחוב? האם הרשת הפכה לפח הזבל של כל האנונימיים? http://www.bsh.co.il/forums/AllMessages.asp?Fnumber=33

למעלה