תרבות הודית

melancholy man

New member
מבוא לבודהיזם ../images/Emo13.gif

שאלה מצוינת שאלת, אם לענות עליה בפשטות (עד כמה שהיצר הגראמופני שלי מאפשר לי...), אחד היסודות המרכזיים בבודהיזם הוא שהדבר הזה, לו אנו קוראים "אני" הוא אשלייה, כאשר נכחיד את התשוקות והתאוות (שכל קשורות למושג "אני") ונקבל באמת את העובדה ש"האני" הוא אשלייה, יעלם אותו הדבר שעובר גליגולים בסמסרה ומן הסתם, התהליך יסתיים במנוחה אמיתית, מה זה אומר? האם אכן פשוט מתים וזהו או שמא יש איזה מצב של אנרגייה טהורה ששרויה באושר תמידי או איזה מצב קוסמי מוזר אחר, מספר התשובות זהה למספר השואלים (כמה מיליארדים)
 

LadyG

New member
אבל...אבל...אבל

ברגע שהתהליך נגמר והנשמה הגיעה למדרגה, שאין יותר צורך להתגלגל, כלומר אין שום משמעות לגלגול הפיזי - בעצם הופכים לרמה הגבוהה ביותר - להארה. גם באמונה היהודית המתייחסת לגלגול נשמות ישנה אמונה, שלאחר שעוברים את השלבים השונים ומגיעים לכדי תיקון מתאחדים את הישות האלהית כבר אין צורך בגלגולים ותיקונים.
 

melancholy man

New member
אבל...אבל...אבל...אבל

את מדברת על הינדואיזם וגם שם, זה לא ברור בצורה כזו (זו אחת התפישות ההינדואיות וכזו שמקובלת היום הרבה יותר ממה שהייתה בהודו הקלאסית), בבודהיזם, יש סוג של סיבה ותוצאה, אתה מגיע להארה ואז מפסיקה הסמסרה. ובכל מקרה, הארה הבודיהסטית היא עניין אישי לגמרי, בהינדואיזם, השאיפה היא להשיג אחדות בין הגרעין האישי (אטמן) והיסוד האלוהי המשותף לכולם (הברהמן). בבודהיזם המסורתי, אין עניין לאלוהות או אלוהי כלל, בגלל זה, אלאן גינזבורג, יכל להגיד על עצמו, שהוא יהודי, אטאיסט ובודהיסט, בלי שתיהיה סטירה בין המונחים. הקשר בין הקבלה, להינדואיזם ולבודהיזם(ולזארואסוטריזם הפרסי והדאואיזם הסיני, אגב) הוא משהו ששווה לכתוב עליו, אבל זה לא ממש לכאן.
 

Jflyaway

New member
שאלה לגבי "אטמן"...

האם יש קשר בין ה "אטמן" ההודי, לבין ה "אלטמן" (הקטן והחרמן) בחוף שרתון?
 

RastaIntrusta

New member
לא הבנתי מה נקבע כקארמה

חיובית ומה כשלילית...במה זה תלוי ? ומי קבע את זה?
 
למעלה