תרבות וטבע

Eragon3

New member
תרבות וטבע

אני וחבר שלי התווכחנו על השאלה אם תרבות וטבע(האדם) זה אותו הדבר אני אומר שכן כיוון שאם אדם נולד לתרבות מסויימת אז זהוא יגד זה יהיה גם טבעו מה אתם חושבים על ההבדל בין תרבות האדם לבין טבע האדם (ויכוח זה התפתח לגבי השאלה אם האדם הוא מונוגמי או פוליגמי)

כדי להבין שאלה זו

עלינו להשוות עצמנו למי שבאמת יש לו טבע- החיות . טבענו הוא הבסיס הקיוני לחינו כאורניזם חי . אם זה הרצן לטרטוריה , הרצון להמשכיות , הרצון למגע וכו' לעומת זאת התרבות הינה הערכים וההתנהגות ה"גבוהה" של האדם. הווה אומר , כל מה שלא תלוי בהתנהגות ההישרדותית שלנו . זה מתבטא בשפה , בנימוסים והליכות ושאר הרגלים. חלק מטבענו מושלך על התרבות , למשל הרצון למין והדרך שלו . לכל בני האדם אותו הטבע אך לא כולם אותה תרבות. לכן מכאן ניתן להסיק שהם אינם אותו הדבר .

לא אותו דבר

טבע האדם הוא בסיסי לכל בני האדם אי שם, הוא המכנה המשותף. התרבות ניבדלת, לכל אחד סט עקרונות שניקבעים ע"פי סביבתו ותרבותו. התרבות שלי שונה מהתרבות של האנגלים במינהגים, מצפון,עקרונות וכו' אך לכולם יש טבע אחד אמיתי, טבע האדם. מקווה שהבנת אותי

Eragon3

New member
אני חולק

אני חולק עליך כיוון שאני לא חושב שזה נכון .(לה באמא שלי) אני לא מדבר על הטבע הבסיסי של האדם כמו לשרוד כי זהוא הטבע של כל החיום אני מדבר על הטבע של האדם במובן שונה (אולי לא הסברתי את עצמי טוב כל כך ) נגיד אם חינוכו אותי בבית לאכול רק אם סכין ומזלג וכל שאר האנשים שאני מכיר אוכלים אם סכין ומזלג אז זה טבע שלי זה כבר נטוע בי , אם אני יראה מישהו שאוכל עם הידים זה יראה לי מוזר. ואם ההורים שלי חינכו אותי לעזור לכל אחד שצריך עזרה אז אני ישר ילך לעזור למי שצריך עזרה בלי לחשוב פעמים כי זה הטבע שלי.... ולכן התרבות של אותו אזור משפחה או גזע אדם (בנושא של הפולוגמיה) היא גם טבעו (חוץ מהטבע שיש לכולם כמו לשרוד מזון משפחה וכו')

הגדרות שונות

שאתה אומר טבע האדם, אתה מתכוון לטבע האדם בעצם היותו אדם ולא איפה הוא גר. טבע האדם הוא הטבע הבסיסי של כולנו, גרמנים יהודים נוצרים סקנדינבים שחורים ולבנים. המעגל הכי גדול והכי מכליל מה שאתה מדבר הוא טבע הקהילה, מעגל יותר קטן מטבע האדם או טבע המשפחה מעגל עוד יותר קטן ויש את הטבע שלך, האישי המעגל הכי קטנטן כמובן שיש עוד מעגלים, טבע הדת וטבע המדינה שהם באמצע איפה שהוא מקווה שהסברתי נכון נעים להכיר

אין בעד מה גבר ../images/Emo8.gif

ואל תישכח: "מה שחשוב הוא לא להפסיק לשאול" (אלברט איינשטיין)

O0NoNi0O

New member
השאלה שלך היא כי לא הגדרת נכון

את המושג טבע. בתרבות שלך, תרבות מערבית, זה מוזר לא לאכול עם סכין ומזלג לעומתת זאת עד לפני כמה עשורים או שנים בתרבויות אחרות זה היה מוזר לא לאכול עם צ'ופסטיקס. בטבע שלך, לאכול זה לאכול. אתה צריך לאכול וכמו בכול שאר התרבויות אתה נעזר בדברים כדי לעשות את זה יותר נוח/אסתטי. מה שיפה בלחקור תרבויות זה שלא משנה עד כמה רחוקות אחת מהשנייה ועד כמה הם שונות תמיד יהיה בסיס דומה, והבסיס זה הטבע. תרבות זה הפיתוח של כול אוכלוסיה עם הטבע שלה. =]

O0NoNi0O

New member
בעייני

טבע האדם זה כול דבר שתמצא שמשותף לך ולאדם עם תרבות שונה משלך. לדוגמא, "בטבע האדם" [לא יודעת אם נכון לקרוא לזה ככה] יש מעמדות. אבל ב*תרבות* מסוימות המעמדות הם לפי צבע, מין, גזע.

למעלה