תרבית עוף לשבת

תרבית עוף לשבת

לקחו מבחורה תאים, הכינו תרבית, נוצרה שלפוחית והשתילו לה אותה. מכיוון שאין לשלפוחית המדוברת שום מודעות או "נפש" אין שאלה אתית בקשר לזה. זה מעורר את סקרנותי, מה דעתם בעניין של אנשים מאמינים שמתנגדים להשתלות? האם האיבר נחשב לחלק אמיתי מהבחורה ("יעלה איתה לגן עדן")? ולכל אלה שמתנגדים לאכילת בשר בשל אידאולוגיות, האם אכילת בשר מסוג זה (שפותח במעבדה לאחר שנלקחו מס' תאים באופן עדין-ומאוד-בלתי-פוגע, לצורך העניין, מבע"ח אשר חי חופשי בטבע, לצורך העניין) מתקבלת על הדעת כתואמת את האידיאולוגיות ולא מזיקה? והאם שריר שהתפתח במעבדה יהיה בריא יותר למאכל או לא? ללא התחשבות במניעים כלכליים, האם קיימת בכלל עדיפות להשתלה מתאי המושתל על פני השתלה מתורם?

אוקי

נתחיל די מהסוף מכיוון שהגוף בנוי בצורה מסויימת ע"פ הגנים, הוספת שרירים תנמיך את לחץ הדם וכו', השריר יפגע בבע"ח לפי דעתי. השריר יהיה פחות טוב למאכל. מכיוון שלמשל אוכלים בפרה או בעוף שרירים שהבע"ח לא ממש משתמש בהם (הבע"ח חי בכלובים בלי הרבה מקום למתוח את השרירים... אז גם רגל על הגב לא תשנה את בניית השריר כל כך, אבל כן יהיה הבדל. ידוע לי על אוזן שהשתילו ככה על עכבר, אוזן אנושית, אפשר ככה לייצור איברים להשתלה אצל בני אדם. מבחינת הנפש וכו', אין לי בעיה לאכול בשר ולא מאמין בנשמות וכו'.

עד כמה כלכלי זה?

להשתיל באלפי פרות איברים נוספים? אולי אפשר לעוות את הפרות בקוד הגנטי ככה שיווצרו עגלים עם נתח בשר... רעיון לציור... מייד אשוב...

Theherod

New member
אם הבשר לא היה חי בעבר, אין לי בעיה

לאכול אותו. רק אם החיה המקורית לא חוותה סבל, כמובן.

טכנית אף בשר לא חי

בשביל חיים צריך פעילות של המוח ושל הלב, המוח יותר חשוב, אבל הוא לא חי הרבה זמן בלי לב... זה ההבדל בין נגיף וחידק, נכון? האחד חי והשני לא.

Theherod

New member
תיקון: היה חלק מיחידה חיה בעלת

מערכת עצבים. מרוצה?

Theherod

New member
נ.ב. לחיידק אין לא מוח ולא לב

הנוזל מסובב בממברנה, לכן אסור לו להיות גדול מדי (אחת הסיבות לחלוקה), ואין לו ממש מוח, אצלו זה עובד אחרת, אבל הבנתי למה אתה מתכוון. אם אני לא טועה, דווקא מערכת הרביה של הוירוס שוללת ממנו את התואר "חי".

thorondor

New member
לא בדיוק שוללת.

בגלל שווירוס לא עונה על כל ההגדרות של "חי", הוא נחשב למשהו בין לבין. לא חי ולא דומם.

מה ה מצב

New member
הבעיה בהגדרה של וירוס

זה שבתוך תא חי הוא עונה על ההגדרות של חי ומחוץ לתא חי הוא לא עונה עליהם. לכן לא ברור אם הוא חי או דומם.

איך בדיוק?

את המטבוליזם והשכפול ויצירת החלבונים עושה התא. על מה בדיוק מגיע לוירוס ה"קרדיט"?

Wing Chan

New member
לא יודע אם "אמיתי" או לא, אבל

לעיתים השתלות גם יכולות להציל חיים של אנשים. אני פשוט חושב שבזה עניין התרביתי תאים צריך להסתיים ולא לקחת אותו רחוק נאמר עד כדי יצירת בן אדם שלם.

למעלה