תרגילים בקבוצה - שואלת שאלה שהלכה לאיבוד

Rוני

New member
תרגילים בקבוצה - שואלת שאלה שהלכה לאיבוד

לפני שבוע
האם אתם יכולים להמליץ על תרגילים לשבירת קרח בין אנשי קבוצה שעובדים לחוץ מאד ביחד, והיחסים הבינאישיים ויחסי העבודה לא טובים? ראיתי את שתי ההצעות שעלו בשבוע שעבר וצריכה עוד רעיונות. הדגש הוא על יחסי עבודה בלתי תקינים, ועל שינוי שחייב להתרחש. אני אתן סדנא לאחר התרגילים, התרגילים צריכים לשבור קרח ולאפשר לאנשים להכיר זה את זה גם מכיוונים אישיים, מאהבות ותחביבים וכו' תודה לכולם

Y A R A

New member
לפני שאני עונה

על כמה אנשים מדובר? זה משנה אם זו קבוצה קטנה שמאפשרת תרגיל אינטימי לבין קבוצה גדולה שמאפשרת תרגיל עם "פאנץ' ליין". בכל מקרה, חייבים אלמנט של הומור וקלילות. לפחות בהתחלה.

Rוני

New member
זה בדיוק מה שאני מחפשת והקבוצה

גדולה למדי 25-30 איש

Y A R A

New member
אני עם עדי

יש לנו תיש אחת שלוש דג מלוח כסאות מוזיקליים משהו אחר לאחר כך או בכלל: (בזה הרגע המצאתי
) כל אחד רושם את שמו על פתק. שמים בצנצנת או כל כלי וכל אחד בוחר פתק אחר. (תמצאי דרך לודא שלא מקבלים את השם של עצמם). כל אחד צריך להגיד את השם ומה המשמעות של השם בעיניו וכיצד זה קשור ליחסים שלו עם הקבוצה. למשל: אני ירון, הפתק שהוצאתי הוא עם השם גבריאל. בשבילי זה שם שמסמל עוצמה. אני רוצה שהעוצמה האישית של כל אחד מחברי הקבוצה תבוא יותר לידי ביטוי, כולל העוצמה שלי. אוספים את כל הערכים ויוצרים מזה משהו חדש, או משם ממשיכים את המפגש. זהו. ממש תרגיל שהמצאתי במיוחד בשבילך. נראה לי שאשתמש בו בעצמי

Y A R A

New member
תודה, תודה ../images/Emo9.gif

וכולכם מוזמנים לנשות ולספר לי איך זה עבד לכם.

Yin

New member
משחק כדור סל

או מחניים. או כל משחק כדור מהילדות.

Rוני

New member
תודה לשניכם. אודה לעוד הצעות

כדי שיהיה לי קל להתאים לקבוצה הם לא ספורטאים דגולים

Yin

New member
נדמה לי שתנועה משותפת

היא אחת הדרכים המהירות ביותר ליצור ראפור

תרגילים

הייתי קודם כל יוצרת מרחב (אווירה) בחדר שכל אחד יכול להביא את עצמו כמו שהוא. מביאה אותם למקום שמעבר לשגרת העבודה הרגילה שלהם, שיוכלו להשתחרר ממה שהם מכירים ויודעים על אחרים. אולי מתחילה בתרגילים של שחרור הגוף. אחר כך תרגיל בזוגות בו עומדים אחד מול השני וכל אחד מספר לשני משהו שהוא הצליח בו בחייו, ושזה לא יהיה קשור לעבודה. תרגיל אחר יכול להיות כזה שכולם יושבים ביחד, וכל אחד מספר עד 20 שניות את כל הדברים שהוא אוהב לעשות, או התחביבים שלו. תרגיל אחר בזוגות יכול להיות שאחד מספר על התחביבים שלו והשני רק מקשיב ומנסה לראות את כל התגובות האוטומטיות שעולות בו. ואז מחליפים תפקידים. להציע עוד תרגילים?

Csara

New member
עוד רעיונות....

היי Rוני כמה רעיונות: אם יש לך קלפים- לי יש קלפי ספקטרה (מומלץ מאוד) שיש בהם שתי חבילות אחת עם תמונות שכל תמונה היא סוג של אמירה מסוימת ואחת עם ערכים ותכונות שונות- אבל יכול להיות כל סוג של קלפי מודעות. אפשר לפתוח את כל הקלפים( כשהם פתוחים ורואים אותם) על הרצפה ולבקש מכל אחד לבחור קלף אחד של תמונה וקלף אחד של מילה. אחר כך בסבב כל אחד מתבקש להראות את זוג הקלפים שבחר, ולבשנים שלושה משפטים לספר למה בחר בקלפים אלה. ומה הקשר ביניהם. תחליטי את איזו הנחייה את נותנת, לדוגמא: בחרו קלפים שמספרים משהו עליכם,.... בחרו קלפים שמספרים על הציפיות שלכם מהסדנא הזאת... ועוד..... רעיון אחר : דרוש כדור לא כבד מדי בגודל בינוני. הקבוצה עומדת במעגל וכל אחד צריך למסור את הכדור למישהו ותוך כדי כך להגיד אמירה חיובית על המישהו שאליו מסר... זה מתאים לקבוצה שמכירים כבר את השני. למשל : אני מוסרת את הכדור לך ואומרת: רוני, אני אוהבת את האסרטיביות שלך...
אחר כך את מוסרת למישהו אחר וכך הלאה, זהו שובר קרח נחמד ולא ארוך מדי. אם זה לא מתאים, ותתני עוד קריטריונים אז אפשר לחשוב על רעיונות נוספים בהצלחה !

האלי

New member
סירת הצלה בים סוער

את מביאה מהבית שתי שמיכות פיקה. מחלקת את הקבוצה לשתי קבוצות. כל אחת מהקבוצות צריכה להתיישב, או לעמוד על שמיכה אחת. השמיכה היא סירת ההצלה. הריצפה היא ים סוער שורץ כרישים. אסור לאף אחד מאנשי הצוות לצאת מתחומי ה"סירה" שלא יטרפו אותו הכרישים ולא יטבע בים הסוער ואסור לגעת בריצפה החשופה. המטרה היא להגיע עם הסירה מצד אחד של החדר לצד שני. זה משחק שמחייב קירבה פיזית. שיתוף פעולה ויוצר הרבה צחוק. תהני

tlingit

New member
נשמע מעניין אבל.. אני לא מכירה

יש מצב לתיאור קצר ?
עוררת את סקרנותי...

רויתית

New member
סקרנות בעניין הליכת מלאכים

בשמחה . מדובר בפעילות שבה בעצם עומדים בשני טורים ובכל רגע נתון עובר מישהו כשהוא עוצם עיניים לחלוטין , והחבר'ה שעומדים משני צידיו מלטפים אותו ומעניקים לו אהבה , והוא בעצם לא יודע מי נוגע בו . אני מכירה את זה משום שעברתי את זה גם כמשתתפת וגם כמנחה . באתי למפגש הראשון - כמשתתפת - אחרי שניסו לשכנע אותי מס' פעמים להשתתף. החשדנות הזאת - מה פתאום לחבק אנשים שאני לא מכירה - ושהם יחבקו אותי . בסוף הערב כולנו הפכנו לחברים . כייף לא רגיל . מאוד מומלץ - במיוחד לאור מה שסיפרת על האוירה . מתפלאה שלא שמעת

למעלה