תרגילים בקבוצה - שואלת שאלה שהלכה לאיבוד

רויתית

New member
סקרנות בעניין הליכת מלאכים

אגב , אם את מעוניינת צרי עימי קשר ואקשר בינך לבין מישהו שמנחה .

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
התקבצות

תרגיל נחמד שנתקלתי בו ואני קצת מפתחת אותו לבקש מאנשים להתקבץ לפי פרמטרים שונים - למשל - צבע עיניים (כל האנשים עם עיניים ירוקות בקבוצה). כאשר התקבצו לבקש להכין הודעה משותפת מדוע הצבע הירוק הוא הטוב ביותר. לאחר מכן להתקבץ בקבוצה אחרת (אורך שיער/מספר האותיות בשם וכו') ושוב כנ"ל. מאפשר להתחבר בקבוצות שלא רגילים אליהם ולהשתעשע.

היי רוני, מה דעתך על תקשורת לא מילולית?

אני אוהבת להשתמש בתרגיל הבא: את מבקשת מהאנשים לבחור בן זוג שהם ממש לא מסתדרים איתו. בני הזוג יושבים זה מול זה במרחק נוח (על הרצפה או על כסאות) ופשוט מסתכלים אחד לשני בעיניים. בהנחיה שלך את מפנה אותם לראות ולהקשיב: מי הבנאדם מולכם? מה אתם יכולים לגלות מעיניו, ממראה פניו שלא הכרתם קודם? מה הוא מרגיש עכשיו? האם הוא עייף? מה הרגש הבולט בפניו? שמחה? עצב? פחד? כעס? כאב? שביעות רצון? מה ההיסטוריה שלו? היו לו חיים קלים? קשים? מה הוא רוצה? האם יש לו חלום? מה מניע אותו בחיים? מה הוא רוצה או צריך לשמוע מכם עכשיו? מה את/ה רוצים לתת לו/ה? את כמובן יכולה להוסיף עוד שאלות. כדאי לעשות את התרגיל לפחות 5 דקות. רצוי לא יותר מרבע שעה עם אותו בנאדם (ארוךךךךךךך) אפשר גם לחזור על התרגיל עם עד 3 בני זוג שונים. האפקט של התרגיל הזה הוא מדהים! מי שבאמת עושה אותו - נכנס למקומות הרכים של האדם מולו מהניסיון שלי - זה שבר הרבה הרבה קירות שהיו בין אנשים. אח"כ אפשר לשחק משחק על בסיס הרעיון של שמות אינדיאנים. למשל: אם היית נעל, איזו נעל היית ולמה? (או בית, או בגד, או מאכל וכדומה) אפשר גם לתת לאחרים לומר איזו נעל (או... או... או....) הם חושבים ש- X

princessy

New member
תודה לכל הרעיונות המקסימים

זה עזר גם לי , אני מתעתדת להעביר ערב חברתי לחברים וזה נתן לי כמה רעיונות לשיפור תרגילים אדווח לכם בהמשך תודה רות

למעלה