תרגילי כושר...

Wet n Wild

New member
שאלה:

איזה תרגילים ביתיים\חדרי כושר עוזרים לפתח את שרירי הבטן, ולפתח את הריבועים בבטן? ואיזה תרגילים ביתיים\חדרי כושר מפתחים את שרירי היד?

שאלה

אני רוצה לאתאמן רציני ואני רוצה לדעת אל איזה מכשירים תרגילים לעבוד? בשביל הדיים מתח ומשקולות בשביל הרגליים הליכון או אופהיים מה עדיף? בשביל הבטן מה? ואיזה עוד חלקים צריך לפתח?

רקאני123

New member
איך לחטב את החלק העליון של הרגליים?

מה אפשר לעשות לבד בבית? איזה תרגילים?

ttfn

New member
תרגילי כושר...

רציתי לדעת אילו תרגילים ניתן לעשות בשביל הבטן והרגליים? אני אשמח לעזרה...

חן M

New member
ttfn

שלחתי קישורים: לבטן- הידיים אמורות לאחוז בקודקוד ועל הראש להישען רפוי על הידיים,בזמן הכפיפה הראש לא אמור לבצע גם כפיפה אלה להישען על הידיים[טיפ: נסי לשים לב שהסנטר לא זז] את התנועה מתחילים מכפיפה של עמ"ש טורקולומברי כלומר מאיזור הצלעות מתחת לחזה.. התנועה אמורה להתבצע בין זוית של 10 מעלות עד 30 מעלות הביצוע אמור להיות איטי 2 שניות עלייה ו2 שניות ירידה הוצאת האויר תתבצע לקראת סוף העלייה. 10-15 חזרות כפול 2-3 סטים כשיש מנוחה של 30-45 ש' בין סט לסט... אם מבצעים את התרגיל נכון אז גם תרגיל אחד מספיק לגרום לאדם מתחיל או אף ברמה מעט מעל לעומס יסף...

omer19891

New member
שאלה על חיטוב הבטן

אני נער בן 17 וחצי אם זה בכלל רלוונטי, אני 175 בערך ושוקל 64. אני רוצה לעבוד על שרירי הבטן (ריבועים). מה הדרך הכי טובה\מהירה לחיטוב הבטן לתוצאות הטובות ביותר?

חן M

New member
התשובה היא כזאת:

אל תתמקד רק בבטן השרירים הללו הם לא היחידים בגוף והם מהווים חלק קטן מהגוף... צורת שרירי הבטן [ריבועים] תלויה בגנטיקה ... אין צורך לבצע כפיפות בטן כל יום[תנועתית]. אם כבר 2-3 בשבוע 1-2 תרגילים שסך הכל 3-6 סטים לאימון 12-20 חזרות בעומס יסף מתאים[עצימות] שזה מושפע מתרגול נכון ללא פיצוי של שרירים נוספים יכול לגרום לך להתקדמות... אם יש לך עודפי שומן באיזור זה רצוי פעילות אירובית ותזונה נכונה... כדי שתבצע כל תרגיל ולאו דוקא תרגילי בטן בצורה נכונה עדיף שתפנה לקבלת הדרכה מתאימה [בחדר הכושר].

assafein

New member
חשוב גם...

אם הוא מחזק איזה שהוא שריר, הוא צריך גם לחזק ולעבוד על השריר הנגדי לו... אם לא, יכולות לבוא פציעות טורדנית...

חן M

New member
assafein ../images/Emo2.gif

אין לך מושג כמה שאתה צודק באמת כל הכבוד!!! אני אתן דוגמא: אנשים שמעוניינים לשפר בעיטה ומחזקים המון את הקוודרספס ופחות את האמסטרינג יכולים לגרום לבעייתיות משום שאמנם הבעיטה תיהיה חזקה אך האמסטרינג מבצע במפרק הברך פעולה שנקראת "עיכוב" בכד לבלום את התנועה בסופה... חוזר איזון אצל ספורטאים[כגון: כדורגלנים,אומנויות לחימה] בין השרירים בהחלט יכול לגרום לפציעה.... אצל ספורטאים אם זכור לי נכון היחס בין האמסטרינג לקוודרספס אמור להיות 50%-%50 ... כמובן גם שמאוד חשוב להגמיש את השרירים הן האגוניסטים והסינרגיסטים והן האנטגוניסטים בכדי למנוע אי ספיקה פאסיבית או אקטיבית..

Angel lips

New member
אהלן!

תרגילים לבטן קשה לי קצת לתאר לך.. אבל לרגלים פשוט יותר רק תגידי אם את עובדת בחדר כושר או בבית?

omer19891

New member
השאלה שלי איך שהוא התווספה לפה

אבל עדיין מחכה לתשובה =)

חן M

New member
היא התווספה כי:.........

אתה אמור לשרשר נושא חדש לנושאים/ שרשורים שהם כבר קיימים וקשורים לאותו הנושא...

חן M

New member
ליאוןהסוסון

אם אתה מעוניין להתאמן רציני פנה למדריך בחדר הכושר...

חן M

New member
Wet n Wild

תסתכל בקישור לתרגילי בטן ששלחתי ל ttfn מעבר לכך תוכל להסתכל באתר הזה על מאגר תרגילים... גם לבטן וגם לידיים רק זכור שאי אפשר להשוות זאת לייעוץ פנים אל פנים של אדם מוסמך...

חן M

New member
תשובה

בקשר ל"חיטוב" החלק העליון של הרגליים: אני משער שאת מתכוונת לאיזור צידי האגן... אם כן אז תרגילי התנגדות לא יעזרו להיפטר מהשומן בצדדים.. מה שכן יכול לעזור זה פעילות אירובית ותזונה נכונה...

למעלה