תרגיל בית בצלאל

oritag

New member
תרגיל בית בצלאל

אני מעוניינת לפתח דיון לגבי העמידות של התיבה. התחשבות בתנאי החוץ, שם עומדת תיבת דואר בדר"כ. רטיבות - גשם, טל, שמש וכו'. הרי נייר/קרטון ע"מ שיהיה עמיד בתנאי חוץ, צריך שיהיה צבוע בשכבה נדיבה של לכה. וגם אז, זה לא ממש זה. יש התעוותות של החומר משינויי מזג אויר. אשמח לשמוע איך אתם מתמודדים עם העניין. אני עדיין לא החלטתי לגבי הצביעה בלכה, מה גם שלא את כולה אני יכולה לצבוע משום העיצוב המיוחד.

el presidente

New member
יש איסורים מסויימים? זאת אומרת

אתם יכולים להשתמש בלימינציה? ..לצפות את חלקי הקרטון או מה שלא תעשו..ואז לחבר ?

oritag

New member
אני דיברתי עם בצלאל

והתשובה שקיבלתי שם כששאלתי אם מותר לצבוע בלכה או לא היתה כזו: בהתחלה היא אמרה לי שזה מסוג השאלות שאין להם תשובה עליהן, ואז עבר שם מישהו והיא שאלה אותו והוא אמר : "אם זה מצדיק את הקיום של התיבה"... אני ממשיכה ושואלת (את עצמי) הרי חוץ מגשם יש עוד אלף דברים שיכולים לקרות לתיבה מקרטון. קרטון ונייר הם לא חומרים עמידים לסביבה בחוץ. אם אני רוצה את הקיום של התיבה, אני אכין אותה מברזל, מפלסטיק, מקרמיקה מאנ'לא יודעת מה.

oritag

New member
מצרפת שוב את הנוסח

תרגיל בית בצלאל 1. עליך לעצב תיבת דואר לבית פרטי. 2. על האמצעי להיות עשוי מקרטון או נייר לסוגיו בלבד. 3. יש לעצב ולהגיש את האמצעי ולא דגם שלו. 4. יש להתייחס לנקודות הבאות: הרעיון (קונספט) חדשני, היבטים צורניים, מבניים, אסטתיים, עמידות, תרבות, קונטקסט, מיקם האובייקט והסביבה בה הוא ממוקם. 5. יש לעשות שימוש אופטימלי בחומר, ולהקדיש תשומת לב לחוזק מבני, חדשנות ויצירתיות בקונסטרוקציה ולאסתטיקה כוללת.

dex0r

New member
הי אורית

גם אני משתשמש בלכה לדעתי זה אכן מצדיק א הקיום של התיבה
את יודעת אולי אם צריך לצרף הסבר תמציתי לתיבה?כמו שדרשו בשנקר?

oritag

New member
צריך להטביע את זה בלכה ע"מ שיהיה

ממש עמיד.... לא כתוב בתרגיל ש-צריך- לצרף הסבר. אני חושבת שמוצר טוב לא מצריך הסבר - 2-3 מילים מקסימום ע"מ לתת שם למוצר אם רוצים.

dex0r

New member
אני לר בטוח שאת צודקת שימי לב לסעיף

4 בהנחיות שקבלנו! הצורה בה אנו מעצבים את התיבה צריכה להיות מתאימה לסביבה בה אנחנו ממקמים אותה אומנם מדובר בבית פרטי אך אנחנו בוחרים באיזה בית מדובר.... ככה אני הבנתי בכל אופן...

oritag

New member
נכון.

אז אם זו תיבה לבית פרטי של אסקימוסי. אפשר לקרוא לזה: תיבת דואר אסקימוסית. ואין צורך יותר בהסברים.

שניכם צודקים.../images/Emo97.gif../images/Emo97.gif../images/Emo97.gif

מי שעושה איזשהו מפרט טכני חדשני,רצוי שיסביר בכמה מילים,אם זה לא ניכר בהתבוננות בלבד. אם יש איזה קונספט מיוחד,שרוצים להדגישו ולהסביר את מקורות ההשראה, אפשר לפרט בכמה מילים. כמובן לא צריך לכתוב מגילות,כי אין זמן לקרוא את כל זה,אבל בהחלט אני ממליצה לכתוב את עיקרי הדברים שעשויים לעניין את הצוות הבוחן ולתת לו נתונים נוספים- חדשים לגבי העבודה והמעצב. לעניין הכיסוי בלכה...בבצלאל אין חוקים. חופש הבחירה הינו חופש בחירה. אם הציפוי באמצעות לכה יביא את המוצר לתוצאות טובות,אז זהו זה. מצד שני, הייתי מציעה לשניכם לא ללכת בעקבות הזרם...סביר להניח שכולם יחפו בלכה... מה דעתכם על משהו קצת יותר קיצוני....?יותר מעניין???? תחשבו על זה! ובהצלחה לשניכם. יפעת שגב מנהלת הפורום

keela

New member
היי...

היי, אני לא ניגשת למבחנים לעיצוב תעשייתי וגם לא לומדת עדיין שום דבר בשום מקום אבל מנקודת המבט שלי נראה לי שאנשים מבזבזים יותר מדי מחשבה בעמידות של הקופסא. אני מאמינה שלא באמת יבדקו אם הקופסא תוכל להחזיק שנתיים בגשם הסוחף אלא בעיקר יתעניינו בקונסטרוקציה - ולפי הנוסח של המכתב אני מבינה כי העמידות היא בעיקר עמידות מבנית והנדסית. כלומר, אם אתם מסוגלים ליצור תיבה שהמבנה שלה יהיה חדיש ומקורי ושאר מילות התיאור הנלוות שהופיעו גם במכתב אך עם זאת פונקציונלי ועמיד. אני חושבת שמי שמבזבז את הזמן בלחשוב באיזו לכה כדאי לצבוע את התיבה למעשה מפספס את המטרה של התרגיל. הרי ברור שזה תרגיל ואתם לא באמת אמורים ליצור תיבת קרטון שתשמש מישהו, והבוחנים מן הסתם יודעים את זה - וחלק מהאתגר שיש לפניכם זה להתרכז בעיקר ולא בתפל. מצד שני, אני לא רואה את עצמי מתקבלת בינתיים לשום מקום, אז אתם מוזמנים להתייחס לעצה שלי בערבון מוגבל... בהצלחה!

oritag

New member
העניין הוא שהכל-הכל חשוב....

אחרי שכבר עיצבתי את התיבה. והכל טוב ויפה. אני ניגשת לעניין העמידות.... הכל מבחינתי חשוב....

jimibar

New member
אני מאד מסכים איתך -זה די בזבוז זמן

בלהתעסק בקטנות ולא להסתכל על כל התמונה הכוללת ממבט על העיצוב החיצוני, שימושיות, והתעסקות-עיצוב בחומר.

למעלה