O.K. זה משפט שדורש הסבר
ולשם דוגמא אדבר על עצמי, כי זה לא רלוונטי לדבר על אחרים. אז כך,,,,בתחילת דרכי, מה שעצר לי את התהליך ועיכב את תחילתו בכמה חודשים, זה כל העניין של בנק הזרע. בהתחלה הכי חשוב היה לי, זה ענין ההלכה, ומה יהיה כשיגדל וירצה להקים בית בישראל, וכמובן, איזה פרטים אני יכולה לקבל על התורם. התברברתי המוןןןןןןןןן סביב זה, והסתובבתי סביב הזנב במשך כמה חודשים טובים, עד שיום אחד כשהגעתי לרמב"ם שגם הוא היה לי ברשימת הבירורים, שוחחתי עם אחת האחיות שם, שלא קשורה לבנק הזרע, והיא בעצם האירה לי את תחילת הדרך,,,היא אמרה לי כך---> תגידי, מה זה משנה בכלל? הרי את מדברת על סוגיה שתהיה רלוונטית עוד 20 שנה בערך או יותר, ואם נסתכל היכן היינו לפני 20 שנה, את יכולה לתאר לעצמך היכן נהיה בעוד 20 שנה. הלכתי הביתה וחשבתי לי שהיא אכן צודקת, וחבל על ביזבוז האנרגיות שלי על דבר שלכרגע בכל אופן הוא אינו רלוונטי. עכשיו הגיעה ההתלבטות של במי לבחור, ואיך לבחור ושוב עברה לה תקופה לא קצרה, עד שהגעתי לפורום שלנו שהיה ברווקה פלוס בזמנו, ואחת האמהות שם אמרה לי את המשפט, שהאיר לי את סופה של דרך ההתלבטויות. היא סיפרה לי שכיום משבנה נולד, היא בכלל לא חושבת על התורם, על מי זה או מה זה , איך הוא ולמה הוא, הילד הוא שלה והוא כל חייה והתורם מבחינה נשאר בגדר של תורם נטו. בשיחה שלי עם כמה מבנקי הזרע, ומקריאה של מאמרים וכתבות בנושא, הבנתי שלא כל אחד יכול להיות תורם, והם די בוחרים ומסננים,,,אז נכון שלא ידוע הכל, ונכון שדרך יבוא יש ביד יותר פרטים, בשורה תחתונה אני אוהב את התוצאה המושלמת שלי בדיוק כמו מישהי שהשתמשה בתורם מחו"ל. ולגבי זהות התורם, עד כמה שאני יודעת זו בעיה לאתר אותם, והוא עדין יכול להתנגד לפגוש את צאצאיו, אז יהיו אולי פה ושם שיאתרו, אבל יהיו גם המון שלא, ואני לא מוכנה לקחת את הסיכון שהצאצא שלי יהיה ברשימת הלא, זו תהיה עוד טרואמה ואכזבה, שאני יכולה מראש למנוע. משיחה שלי עם עוד כמה נשים, נסתבר לי, שהן נתקעו בדיוק באותו המקום שלי, ועם אותן ההתלבטויות, ומכאן יצא המשפט "שידיעת פרטים על התורם, זה ענין של מתחילות" ולסיום,,,זו דעתי, ברור לי שהיא אינה תואמת לכולם, כי כל אחת מאיתנו, באה ממקום אחר ועם אני מאמין אחר.