תרומת זרע מבנק בחו"ל

תרומת זרע מבנק בחו"ל ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

אהלן לכולנו, מישהי יודעת מה הפרוצדורה לייבא מנות זרע מבנק בחו"ל? תשובות תתקבלנה בשמחה... ענת

דבורי

New member
אסף הרופא

תפני ל"מרפאה לפריון הגבר" (מה לעשות, שם מטפלים בזה) באסף הרופא, טל´ מספר 08-9779690. הצוות שם (יעל, שריתה ואנה) מאוד נחמד ותומך, והם יעזרו לך בתהליך. ככל הידוע לי הם כרגע המרפאה היחידה בארץ המיבאת מחו"ל. במקביל תפני לבנק מחו"ל שממנו את מעוניינת ליבא, וסדרי את ענייניך איתם. כדי ליבא באסף הרופא תצטרכי אישור של משרד הבריאות עבור הבנק הספציפי. כרגע, ככל הידוע לי, יש להם אישורים ליבא מ-CRYOGENIC LABS מ-MINNESOTA ומ-NEW ENGLAND CRYOGENIC CENTER ב-BOSTON. אשמח לתת לך פרטים נוספים - פה או במייל פרטי.

TWEETY =^.^=

New member
דבורי שלום

גם אני אשמח לעוד פרטים, מאחר ואני ממש לא בקיאה בנושא היבוא. אני מצרפת פה 3 קישורים שמצאתי, והייתי רוצה את חוות דעתך בנושא. ז"א האם הם רלוונטים לנושא. בנתיים לא שמתי בקישורים שלמעלה שום דבר שמתיחס ליבוא, ולכן אשמח לעזרתך בנושא.

דבורי

New member
fertilityoptions

טוויטי, היה מאוד מעניין לקרוא את הקישורים שצירפת ל-FERTILITYOPTIONS. לי לא היה שום קשר איתם, ומקריאה של הקישורים לא ברור לי איך הם עובדים עם רופאים בארץ (נדמה לי שברשימת ה"מטפלים" שלהם אין אף רופא בארץ). לא ברור לי אם בטיפול רגיל בארץ (במימון קופ"ח ובנק זרע מוכר) ניתן להשתמש בהם. יתכן שבחלק ממכוני ה-IVF בארץ ניתן לעבוד איתם, יש לי רושם שמכוני IVF מיבאים מחו"ל גם ללא כל האישורים הרגילים. שוב - לא היה לי שום קשר איתם, כך שאין לי מושג. יתכן שניתן לעבוד איתם בצורה חוקית, אבל צריך לברר איפה בארץ יאוכסן הזרע, כי נדמה לי שבנקי הזרע הממלכתיים לא יעבדו בצורה כזאת. יתכן שמכונים פרטיים כמו ה"מדיקל סנטר" בהרצליה עובדים איתם, אבל אז אולי חלק מהטיפול (כלומר ההזרעה עצמה) לא ימומן על-ידי קופת חולים. אני עברתי טיפולים במימון קופ"ח במרפאת אסף הרופא. שם היבוא חוקי באישור משרד הבריאות, כך שאני שילמתי רק עבור הזרע עצמו (קניה ומשלוח מחו"ל). אני יצרתי קשר בעצמי עם ה-NEW ENGLNAD CRYOGENIC CENTER ובחרתי תורם, ובעזרת המרפאה באסף הרופא סדרתי להם אישור יבוא לארץ. אשמח לתת פרטים נוספים, אבל תשאלי שאלות ספציפיות ואסביר מה עשיתי.

TWEETY =^.^=

New member
אם כך לא כדאי לצרף את הקישורים נכון

העניין הוא שאני אפילו לא יודעת מה לשאול, כי אני ממש לא בקיעה בנושא. אני יכולה לנסות לכתוב סיכום קצר ולשלוח לך לאישור - אם זה בסדר מבחינתך, ויש לך זמן.

דבורי

New member
קישורים

אולי תצרפי קישור אחד לדף הראשי שלהם, אבל תסבירי שלא ידוע אם אפשר לקבל טיפול דרכם בארץ, או רק בחו"ל (אני מניחה שישראליות יותר יפנו אליהם לתרומת ביציות, כי את זה קשה מאוד לקבל בארץ). בענין אסף הרופא - אם את רוצה לכתוב משהו אשמח לקרוא ולהעיר את הערותי.

TWEETY =^.^=

New member
אוקי דוקי ../images/Emo127.gif

על זה בדיוק חשבתי ולזה התכוונתי
יש לנו טלפלא אוקי אני הולכת להתחיל במלאכה, אני לא יכולה לשלוח לך דרך הדואר ואני לא יכולה להעביר לוורד, כי יש לי בעית זכרון ומקום ואני חייבת לפרמט - טופ לומשנה,,,דרך תפוז חפוז יהיה אחלה.

TWEETY =^.^=

New member
עוד קצת פרטים על בנק הזרע../images/Emo3.gif

נו אני לא יכולה להיות רצינית הרבה זמן

אושרת@@

New member
נשמה - אני פה כבר הרבה זמן

בעיקר קוראת,,,,, אני לא שייך לחד הוריות אבל מאוד מתעניינת ובעיקר מרותקת. אוהבת אושרת

אושרת@@

New member
../images/Emo32.gif שכחת שנכנסת לצ´ט???

ותסלחו לי שאני ככה נדחפת! משום מה אי אפשר להשאיר מסרים,,, אני לפחות לא מצליחה

Do_Gold

New member
Sperms made in USA

Dvori, 10x i looked into the sites and have no clue how to figure out how much it´s going to cost me. !!!need help as far as i checked with Asaf Ha-Rofe, they charge another 20%

דבורי

New member
תשלום נוסף לאסף הרופא?

זה דבר חדש. ממני הם לא גבו שום תשלום נוסף. הייתי מציעה להתוכח על זה, כנראה מישהו שם החליט שזו דרך חדשה למסחטת כסף (אפשר גם להתארגן עם עוד נשים ולמחות). אם מזמינים מחו"ל מנות למספר חודשים מראש - נניח בערך שש מנות, סה"כ התשלום למנה אמור לצאת בסביבות 1000-1300 ש"ח. (אני הבאתי את המנות שלי לפני 3.5 שנים, כך שאני לא מעודכנת, אבל לי יצא אז כ-800 ש"ח למנה). דרך אגב, אני רוצה להביא פה קישור למדריך לבנקי זרע בארה"ב.

TWEETY =^.^=

New member
מקפיצה,,,הופפפ קפיצ קפוצ

מצטערת דבורי שבכל זאת הקפצתי, ניסיתי לשוחח איתך לפני ולעדכן, אך לא ניתן בתפוז חפוז, כי אין לך כרטיס אישי, ודואר את מקבלת רק באנגלית ואני לא יכולה להעביר לך מהוורד,,,אז I AM VERY SORRY אבל, זה עדין אותו נושא, והודעות חדשות, מקפיצות את הנושא למעלה, עד 3 ימים אחורנית, מעבר לכך לא ניתן להקפיץ נושא. אני חוזרת פה על השתלשלות השיחות, שעליהן הגבת. חנה בית הלחמי ",,,,ועוד דבר קטן - לתוהות לגבי בנק זרע בחו"ל - אני התחלתי בזמנו את התהליך בהולנד ובארץ, כשבמהלך השלבים הראשונים נכנסתי בטעות להריון מסטוץ... התהליך בהולנד דומה לזה שבארץ ומנסיוני לא נראה לי שיש טעם רב בהגררות למרחקים או הסתבכות עם כל מיני תרומות זרע רחוקות, שולי וחסר משמעות. המבחן הוא מבחן התוצאה...וזו נהדרת REGARDLESS OF זהות הזרע. לכו לאיכילוב וגמרו עניין " TWEETY "לגבי תרומה מחו"ל, זה חשוב לדתיות ולמסורתיות מבחינה ההלכה. חוצמיזה, ששם מקבלים הרבה יותר פרטים שזה קטע שמאוד חשוב לבנות בתחילת דרכן (אני כבר עברתי את זה), ובנוסף לאופציה שישנה לילוד, שהיא פתיחת תיק האימוץ בגיל 18 - גם פה יש לי הסתייגויות, אבל זו אופציה והיא חשובה לחלק מהנשים."

דבורי

New member
לגבי זרע מחו"ל ופרטים על התורם...

סליחה שאני מתחילה שרשור חדש, אבל הנושא נראה לי חשוב. וסליחה על האורך... טוויטי כתבה פה שידיעת פרטים על התורם היא יותר עניין של מתחילות, ואני חולקת עליה אז רציתי לכתוב עוד על השיקולים שלי. (כמובן, ברור שחלק מהשיקול של יבוא מחו"ל תמיד יהיה גם כספי). עבורי, אכן תורם הזרע של ילדי אינו ממלא פונקציה מעבר לכך של תורם דם למשל. אין לי שום קשר רגשי איתו, ואין לי עניין להיפגש איתו. אבל, בשביל אביחי ובשביל התאומים שבדרך, המצב שונה. התורם תרם חצי מהמבנה הגנטי שלהם, ואם ארצה או לא, הוא "אביהם הביולוגי" (להבדיל כמובן מ"אבא" רגיל). אני משווה את המצב לילדים מאומצים. לרוב הילדים המאומצים אין עניין להיפגש עם משפחתם הביולוגית. אבל, יש כאלה שהעניין מאד חשוב להם. כולנו שמענו על מאומצים שהקדישו המון זמן, כסף ומאמצים למצוא את המשפחה הביולוגית. זה עניין אישי, אבל יש כאלה שעבורם זה עניין מהותי. בשיטוטי באינטרנט קראתי גם כתבות והודעות בפורומים שונים של בוגרים שנולדו מתרומת זרע שהם במצב דומה - מחפשים את התורם בכל דרך אפשרית. אני לא רציתי שילדי יקלעו למצב כזה. אם יש ביכולתי - אני רוצה שתהיה להם אפשרות ללמוד על שורשיהם הגנטיים, אם זה יעניין אותם ויהיה להם חשוב. יותר מזה: לא הרגשתי שיש לי זכות למנוע מהם מידע כזה. אני שמחה שאוכל כבר, מהמידע שיש לי, לספר להם הרבה על אביהם ומשפחתם הביולוגיים, ושיש גם אפשרות שבעתיד יוכלו להיפגש איתם, או לפחות ללמוד יותר עליהם. מעבר לזה, יש בעצם גם את העניין האישי. בכל זאת תורם זרע אינו בדיוק כמו תורם דם: כמו שהייתי מסננת בני זוג אפשריים גם בהתאם לאיזה מין ילדים יוולדו להם, כך רציתי לבחור בעצמי מי יהיה אביהם הגנטי של ילדי (על סמך מידע על השכלה, תחביבים, רקע משפחתי ורפואי, וסתם אינטואיציה). ברוב בנקי הזרע בארץ אין אפשרות כזאת: האשה נותנת כמה פרטים שחשובים לה, והרופאים או עובדות בנק הזרע בוחרים. אני הייתי זקוקה ליותר שליטה בנושא, והרגשתי שזו גם זכותי וחובתי לממש אפשרות כזאת אם אפשר. ודרך אגב, עוד אפשרות למשתמשות בזרע מארה"ב: הארגון SINGLE MOTHERS BY CHOICE עורך גם SIBLINGS REGISTRY, כלומר אפשר לרשום שם את הילדים ולחפש להם אחאים (ילדים אחרים שנולדו מאותו תורם). עדיין לא מצאתי שם חצי-אחים או אחיות לילדי, אבל אשמח מאוד ליצור להם משפחה מורחבת כזאת אם מישהו ירשם. שוב, סליחה על האורך, ואשמח לדיון בנושא.

TWEETY =^.^=

New member
O.K. זה משפט שדורש הסבר

ולשם דוגמא אדבר על עצמי, כי זה לא רלוונטי לדבר על אחרים. אז כך,,,,בתחילת דרכי, מה שעצר לי את התהליך ועיכב את תחילתו בכמה חודשים, זה כל העניין של בנק הזרע. בהתחלה הכי חשוב היה לי, זה ענין ההלכה, ומה יהיה כשיגדל וירצה להקים בית בישראל, וכמובן, איזה פרטים אני יכולה לקבל על התורם. התברברתי המוןןןןןןןןן סביב זה, והסתובבתי סביב הזנב במשך כמה חודשים טובים, עד שיום אחד כשהגעתי לרמב"ם שגם הוא היה לי ברשימת הבירורים, שוחחתי עם אחת האחיות שם, שלא קשורה לבנק הזרע, והיא בעצם האירה לי את תחילת הדרך,,,היא אמרה לי כך---> תגידי, מה זה משנה בכלל? הרי את מדברת על סוגיה שתהיה רלוונטית עוד 20 שנה בערך או יותר, ואם נסתכל היכן היינו לפני 20 שנה, את יכולה לתאר לעצמך היכן נהיה בעוד 20 שנה. הלכתי הביתה וחשבתי לי שהיא אכן צודקת, וחבל על ביזבוז האנרגיות שלי על דבר שלכרגע בכל אופן הוא אינו רלוונטי. עכשיו הגיעה ההתלבטות של במי לבחור, ואיך לבחור ושוב עברה לה תקופה לא קצרה, עד שהגעתי לפורום שלנו שהיה ברווקה פלוס בזמנו, ואחת האמהות שם אמרה לי את המשפט, שהאיר לי את סופה של דרך ההתלבטויות. היא סיפרה לי שכיום משבנה נולד, היא בכלל לא חושבת על התורם, על מי זה או מה זה , איך הוא ולמה הוא, הילד הוא שלה והוא כל חייה והתורם מבחינה נשאר בגדר של תורם נטו. בשיחה שלי עם כמה מבנקי הזרע, ומקריאה של מאמרים וכתבות בנושא, הבנתי שלא כל אחד יכול להיות תורם, והם די בוחרים ומסננים,,,אז נכון שלא ידוע הכל, ונכון שדרך יבוא יש ביד יותר פרטים, בשורה תחתונה אני אוהב את התוצאה המושלמת שלי בדיוק כמו מישהי שהשתמשה בתורם מחו"ל. ולגבי זהות התורם, עד כמה שאני יודעת זו בעיה לאתר אותם, והוא עדין יכול להתנגד לפגוש את צאצאיו, אז יהיו אולי פה ושם שיאתרו, אבל יהיו גם המון שלא, ואני לא מוכנה לקחת את הסיכון שהצאצא שלי יהיה ברשימת הלא, זו תהיה עוד טרואמה ואכזבה, שאני יכולה מראש למנוע. משיחה שלי עם עוד כמה נשים, נסתבר לי, שהן נתקעו בדיוק באותו המקום שלי, ועם אותן ההתלבטויות, ומכאן יצא המשפט "שידיעת פרטים על התורם, זה ענין של מתחילות" ולסיום,,,זו דעתי, ברור לי שהיא אינה תואמת לכולם, כי כל אחת מאיתנו, באה ממקום אחר ועם אני מאמין אחר.

הרמוניה

New member
אני גם בחרתי באופציה של חו"ל כי

אני רוצה לתת לילד שאני מקווה שיהיה לי את כ האופציות לבחור מה הוא רוצה לעשות. לפעמים אני מרגישה קצת אשמה שיהיו אופציות שלא יהיו ברשותו-כמו לגדול במשפחה נורמטיבית עם שני הורים ועם היתרונות ששני הורים יכולים להעניק. אני מאמינה שאתן את כל מה שיש לי-ואני מקווה שזה הרבה ואם אפשר גם את האופציה הזו-אני בעד. אין ספק שזה מאוד מייקר את התהליך (לי יש עוד שתי מנות ואני נורא מקווה לא להזדקק ליותר אבל במידה וכן אפשר יהיה אולי לעשות הזמנה משותפת ולהוזיל בכך את דמי המשלוח) בכל אופן בהצלחה לכולנו הרמוניה

diruli

New member
על גנטיקה וחיפוש שורשים...חמסה|

התרשמתי מאוד ממה שכתבת. שומעים שאת חשבת קראת והתלבטת הרבה. ותאומים? וואוו! שיהיה בהצלחה. ואני רוצה להתייחס דווקא למה שכתבת לגבי חיפוש שורשים. אני רואה את זה אחרת. חבר טוב שלי היה תורם זרע כשהיה סטודנט - למען הכסף. הקראתי לו מה שאת כתבת ושאלתי אותו אם פתאום היו באים אליו ואומרים לו....אתה אבא שלנו ויש לנו חמישה אחים.....שלך....הוא אמר שהוא היה מיד יורד מהארץ....קיצוני, לא אמר את זה אבל ברור שזה הבהיל אותו מאוד. ואני שגדלתי עם שני הורים יודעת את ההסטוריה הגנטית שלהם? ואת יודעת על ההורים שלך? ואם היית בוחרת בן זוג לחיים היית עושה לו בדיקה גנטית? ואם הוא היה מתאים לך מבחינת התחביבים וכל שאר הדברים שכתבת אז אם בבדיקה הגנטית היה יוצא משהו לא מתאים לך היית נפרדת ממנו? אני שואלת כי אלו דברים שממש חדשים לי. אני יודעת שבארה"ב עושים בדיקות כאלה ותמיד חשבתי לעצמי מה קורה אם לא מתאים.... ולגבי הילדים המאומצים שהקדישו הרבה זמן וכסף לחפש את הוריהם הביולוגים לרוב שומעים על סיפורים שגם אם מצאו את ההורים היו אכזבות גדולות. אני יודעת יש גם סיפורים שנגמרים בטוב ואנחנו גם לא שומעים על כל הסיפורים ובכל זאת....

למעלה