לגבי כאבי ראש
שלום, אני אומנם לא שייך לפורום, אבל יש לי ניסיון התמודדות אישי עם מיגרנות, ואפשר שמישהו ימצא בו תועלת. ולסמדר יש לי שאלה בסוף. הערה: אני בטוח שאני לא מחדש שום דבר, אבל רק למקרה שאני טועה... לא מזמן הייתה כתבה באחד מאתרי החדשות, על כך שמצאו את הגן האחראי למיגרנות. ובכן, אצלי זה באמת גנטי - אבא שלי, אחי, כולנו עם אותה הבעיה. בצעירותי זה היה ממש תכוף, ואפילו רוב הגלולות לא עזרו לי. אבל מה שהיה היה, ועכשיו המצב הוא אחר לגמרי - כמעט כל המיגרנות הנדירות שאני מקבל, הן תוצאה ישירה של אי-קיום של אחד מהדברים שאני תיכף אכתוב, שבשבילי הם תריגרים למיגרנה. יש כמובן לסייג, שגם אי קיומם לא תמיד מביא למיגרנה, אם כי יש דברים שהשפעתם חזקה. 1. שעות שינה מספיקות \ סדירות. אני חושב שזה מאוד קשור לנושא הפורום, והסיבה שגם נכנסתי אליו היא שיש לי בעיות עם שינה מעטה (פחות משמונה שעות בלילה...), ובעיות שממש מפריעות לי לתפקד. בכל מקרה, מעבר לעייפות והרדמות מתמדת, שינה לא מסודרת, ובעיקר "דפוקה" כמו שינה עד אחר הצהריים או בערב, או שינה של מעט מדי שעות, בעיקר לאורך תקופה - בכלות מתחילים להגביר את תקיפות המיגרנות שלי, ולפעמים רואים את זה ישר ומהר. 2. אוכל - כנראה שלא רק לי יש את הבעיה הזו, אבל אצלי ספציפית מה שגורם למיגרנות זה דג, כמעט כל מה שיש בו כולסטרול, וכל דבר כימי - משקאות קלים שהם לא מיץ טבעי או מאלט, שוקולד חלב, וכו´ 3. מחשב וטלויזיה - יש משחק מחשב שאני די אוהב, שהוא מאוד אינטנסיבי באקשן וברמת הריכוז הנדרשת. הרבה מעבר לדברים אחרים בחיים (חוץ מאולי לחימה אמיתית). בכל מקרה, חצי שעה של דבר כזה מביאים לעיניים דומעות (כי פשוט האינסטינקט למצמץ כבר נשכח - מצמצת נהרגת
), ולעיתים למיגרנות. שימו לב. לחץ, בעיקר אם הוא בבוקר, הוא בעיתי. 4. טיפ מאבא שלי - לא ללכת עם צוואר חשוף ברוח קרה, או בייחוד מתחת למזגן - כנראה שקירור הראש גם מביא לסוג מסוים של כאבי ראש. מקווה שמישהו ימצא בזה תועלת
למקרה שלא, וכדורים רגילים לא עוזרים לכם, יש כדור בארה"ב שנקרא הדאצ´ פורמולה, ללא מרשם, שעושה פלאים. החומרים הפעילים הם קפאין ואספירין. (מעניין אם גם קפה עוזר לכאבי ראש) ונקודה אחת למחקר - קרה לי כמה פעמים שיצאתי לבלות עם כאבי ראש וחזרתי בלי - למרות שהבילוי היה במקום הומה אדם אור ורעש. מי ימצא את הסיבה (לא לקחתי כדור...)? שאלה אחרונה לסמדר - ראיתי שאתם מדברים על הערבה, מישהו מכם במקרה מנאות סמדר? בברכה וכול טוב
רומן