"תרופה" לכאבי ראש

סמדר8

New member
"תרופה" לכאבי ראש ../images/Emo184.gif

סליחה שככה השתלטתי... אבל עיצה שקבלתי מרופאי: לעשות מקלחת שכזו: מחייבת להחזיק את ידית הדוש ביד: על הכתפיים - מים חמים. על הראש - מים נעימים. על השוקיים - מים קרים, כרבע מהזמן של הראש או הכתפיים. נשמע מופרע למדיי, אבל מה יש להפסיד? ספרו אם ניסיתם! כל טוב

sayv

New member
מים קרים? על השוקיים? בחורף??? ../images/Emo186.gif

סמדר8

New member
הרופא מבטיח ניסים ונפלאות../images/Emo70.gif

המים הקרים - שמת לב - רק זמן קצרצר, ומהר מתחממים עם המים החמים... אמרתי שזה נשמע מטורף... אבל הוא כל כך בטוח בתוצאות!

sayv

New member
קשה לי גם להיכנס למקלחת כיוון

הנתזים הקרים, אולי כדאי שאעבור לאמבטיה השניה שניתן לחמם.. ואז בחדר חם, אוכל לנסות... אדווח.. אגב -מהן התוצאות עליהן מדבר הרופא שלך שאמורות להגיע אחרי שבועיים של רודיולה?

mira ker

New member
רעיון טוב סמדר. אנסה כשיהיה לי כאב

ראש. אם יהיה לי כאב ראש כשאני קמה בבוקר והולכת למקלחת להפשיר את השרירים, אנסה זאת. לא נראה לי שאם אני סובלת מכאב ראש אחרי הצהרים אלך להתקלח. מעדיפה לקחת אופטלגין. אולי יש כאלה שסובלים יותר ממני ממיגרנות. כל דבר שיכול להקל על הסמפטומים מתקבל בשמחה
. ערב טוב מירה

dodo281

New member
הי סמדר - לא מופרע, ומאוד הגיוני -

ובעיקר לבעלי לחץ דם נמוך - ובעלי לחץ דם גבוה - באם אני צודקת - היזהרו !!! מדברייך אני למדה שהמטרה היא - אולי - להגביר זרימת הדם בראש: כיווץ כלי-הדם בגפיים תחתונות, חימום=הרחבה מתונה של עורקי הצוואר - ע"י חימום האזור שתחתיהם, והרפיית השרירים בעורף ובשכמות, וחימום מתון של הראש - מים נעימים = לבךל "נפוצץ" אותו. והימור: קומפרסים מתחלפים של חם/קר - גורמים להקלת כאבי שרירים. האם גם חימום/קרור - כנ"ל - באזורי גוף שונים - עושה זאת ?! באם יהייה לך זמן לכך במפגש הבא עם הרופא - מעניין מה יאמר על כך
כל טוף!!!

סמדר8

New member
עוד משהו...../images/Emo13.gif

כבר מזמן המליץ לי הרופא לעשות מקלחת של מים קרים וחמים לסירוגין - הוא כל כך הזדעזע מהרגישות הגבוהה שלי למחטים ולכל נגיעה קלה - שהציע בדרך זו "לחסן" ולהוריד רגישות... בבושת פנים אני מודה... שלא ניסיתי...
דודו, מה שכתבת נשמע מאוד הגיוני. ריאת איזה מזג אוויר סידרו לנו למחר? אצלנו קררררררר... ורוח... אבל נרד לערבה!

mira ker

New member
סמדר-מקלחות קרות וחמות../images/Emo42.gif

לפני כמה שנים זה מה שעשיתי. בהתחלה מקלחת רותחת לחממם את הגוף היטב, ואחר כך מקלחת קצרה של מים פושרים עד קרים, ושוב מים חמים עד רותחים. וככה מספר פעמים. ומסיימים עם מקלחת קרה קצרה מאוד. לא מרגישים קור וזה מאוד מרענן. עכשיו שהזכרת לי אחזור לעשות מקלחות כאלה ונראה מה יקרה. לילה טוב מירה

tshgn

New member
סמדר - נראה לי שמחר אני...../images/Emo188.gif

פותח חלון
, מוציא שוקיים החוצה
, שוכב עם הגב על רדיאטור
וראשי מתחת לשמיכה
. מה שבטוח - לא תהיה לי מיגרנה
. תומר

סמדר8

New member
תומר ../images/Emo24.gif../images/Emo70.gif

הרגת אותי! מזמן לא צחקתי ככה...
מה נשמע?

סמדר8

New member
מדמיינת לעצמי...

אותך, בתנועות לוליינות אקרובטית, מתהפך ומשנה תנוחות - הלוא במקלחת הכוונה היתה - לא הכל בו זמנית... מסור לי את כתובתך המדוייקת - נבוא מחר כולנו + החברים לטיול - לחזות בפלא!! להת´

dodo281

New member
וייי - תעשו חיים !!! ../images/Emo13.gif

ולכבודכם: "קצת דרומה לבאר-שבע, רוח במדבר נושבה, שביל ל-ע-ר-בה ירד....,
וכשתהייה לך דקה קטנה פנוייה - פקחי עיניים גדולות על הרי אדום - וחשבי עלי לרגע. זה ישא אותי לשם... אוכל ממש לראות !!! רוצה הרי אדום עם שקיעה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

סמדר8

New member
היי דודו ../images/Emo13.gif

הצלחת לבקר בירדן? אנחנו - כן, פעמיים, ונורא מתגעגעים... רואה את הרי אדום מביתי... אבל ייתכן וניסע לחזות בתומר, במקום בכל מיני ואדיות... נשמע יותר מעניין, לא?

dodo281

New member
סמדר - הרי אדום מהבית - א-ה-ה-ה !!

טוב, מעכשיו רק שתדעי - שזו שיושבת אצלך יום יום בסלון - לעת שקיעה - זו אני . איני נראית - קספר
זהירות !!! - לא להתיישב עלי !!! ותומר - נראה לי אחלה סיור מרתק : משעשע, מחכים + צפייה בתופעות ייחודיות - חד פעמיות !!! - עוף נדיר : - לא צמוי - אך מאוד רצוי !!!
נא להצטייד במשקפת - רצוי משובת מצלמה, מסרטה מהירה, ופנקס רשימות -
- לשניכם

לגבי כאבי ראש :)

שלום, אני אומנם לא שייך לפורום, אבל יש לי ניסיון התמודדות אישי עם מיגרנות, ואפשר שמישהו ימצא בו תועלת. ולסמדר יש לי שאלה בסוף. הערה: אני בטוח שאני לא מחדש שום דבר, אבל רק למקרה שאני טועה... לא מזמן הייתה כתבה באחד מאתרי החדשות, על כך שמצאו את הגן האחראי למיגרנות. ובכן, אצלי זה באמת גנטי - אבא שלי, אחי, כולנו עם אותה הבעיה. בצעירותי זה היה ממש תכוף, ואפילו רוב הגלולות לא עזרו לי. אבל מה שהיה היה, ועכשיו המצב הוא אחר לגמרי - כמעט כל המיגרנות הנדירות שאני מקבל, הן תוצאה ישירה של אי-קיום של אחד מהדברים שאני תיכף אכתוב, שבשבילי הם תריגרים למיגרנה. יש כמובן לסייג, שגם אי קיומם לא תמיד מביא למיגרנה, אם כי יש דברים שהשפעתם חזקה. 1. שעות שינה מספיקות \ סדירות. אני חושב שזה מאוד קשור לנושא הפורום, והסיבה שגם נכנסתי אליו היא שיש לי בעיות עם שינה מעטה (פחות משמונה שעות בלילה...), ובעיות שממש מפריעות לי לתפקד. בכל מקרה, מעבר לעייפות והרדמות מתמדת, שינה לא מסודרת, ובעיקר "דפוקה" כמו שינה עד אחר הצהריים או בערב, או שינה של מעט מדי שעות, בעיקר לאורך תקופה - בכלות מתחילים להגביר את תקיפות המיגרנות שלי, ולפעמים רואים את זה ישר ומהר. 2. אוכל - כנראה שלא רק לי יש את הבעיה הזו, אבל אצלי ספציפית מה שגורם למיגרנות זה דג, כמעט כל מה שיש בו כולסטרול, וכל דבר כימי - משקאות קלים שהם לא מיץ טבעי או מאלט, שוקולד חלב, וכו´ 3. מחשב וטלויזיה - יש משחק מחשב שאני די אוהב, שהוא מאוד אינטנסיבי באקשן וברמת הריכוז הנדרשת. הרבה מעבר לדברים אחרים בחיים (חוץ מאולי לחימה אמיתית). בכל מקרה, חצי שעה של דבר כזה מביאים לעיניים דומעות (כי פשוט האינסטינקט למצמץ כבר נשכח - מצמצת נהרגת :) ), ולעיתים למיגרנות. שימו לב. לחץ, בעיקר אם הוא בבוקר, הוא בעיתי. 4. טיפ מאבא שלי - לא ללכת עם צוואר חשוף ברוח קרה, או בייחוד מתחת למזגן - כנראה שקירור הראש גם מביא לסוג מסוים של כאבי ראש. מקווה שמישהו ימצא בזה תועלת :) למקרה שלא, וכדורים רגילים לא עוזרים לכם, יש כדור בארה"ב שנקרא הדאצ´ פורמולה, ללא מרשם, שעושה פלאים. החומרים הפעילים הם קפאין ואספירין. (מעניין אם גם קפה עוזר לכאבי ראש) ונקודה אחת למחקר - קרה לי כמה פעמים שיצאתי לבלות עם כאבי ראש וחזרתי בלי - למרות שהבילוי היה במקום הומה אדם אור ורעש. מי ימצא את הסיבה (לא לקחתי כדור...)? שאלה אחרונה לסמדר - ראיתי שאתם מדברים על הערבה, מישהו מכם במקרה מנאות סמדר? בברכה וכול טוב :) רומן

tshgn

New member
לרומן - משער שלא קראת מה שכבר

כתבתי על המיגרנות שלי, אך אקצר: מה שרשמת וכן המון דברים (אני משער שגם אתה קיצרת המון, כגון: צימוקים, אננס, ריחות של בשמים ואוטובוסים, אור משתנה במהירות/חזק, כגון הבזקי פלאש ממצלמה, אחד ומיגרנה!, ועוד ועוד...). המיגרנות החלו להיות כמעט כל יום, ולפעמים אפילו פעמיים או שלוש ביום של התחלות מיגרנה. הכדור שהכי עוזר לי למיגרנות הוא אדקס פורטה (איבופן), ורק אם נילקח מייד בתחילתה (תוך כחצי דקה!), וכן שתיית עד 8 כוסות מים מיד עם תחילת טישטוש הראייה. לאחרונה (מלפני שבועיים) התחלתי לקחת "שורש רודיולה" (שלא ידעתי שיעזור בנושא בכלל, היות ולא היה רשום זאת באריזתו ובכלל, בבוקר ובצהריים, מהסופרפארם (סולגאר היקרנים מחזיקים בו בלבד...). הפלא ופלא - המיגרנות פסקו!!!!!!!!!!! יש הרגשות משונות מאלו הנילוות למיגרנה, אך ההבדל בין לפני שבועיים הוא מדהים!!!!!!!!! הרופאה שלי, עימה אני נפגש כל כשבועיים (פנימאית, מומחית למחלות זיהומיות, בבית החולים) נידהמה וביקשה שאקבע תור לשבוע הבא (יום ב´) ועד אז תעשה "שיעורי בית" על הרודיולה עם נויירולוגים להבנת הנושא. אפרט תשובותיה! תומר

שריק 7

New member
היי תומר! מבקשת ממך לראות../images/Emo13.gif

לקרוא כאן בפורום את 3 ההודעות הקשורות בCFS וזיהום מי הקישון. את ההודעות שלי ושל siv1(מהעמותה...). אני מאמינה שיסקרן גם אותך. אגב, קראת את הכתבה ב"ידיעות"? מתפעלת מהתושייה וההתמודדות שלך, שרי

למעלה