"תרופה" לכאבי ראש

tshgn

New member
שריק - לא קראתי אבל הבנתי מהפורום

באופן כללי הנושא. ולגבי ההתמודדות שלי, נראה לי שכולנו באותה סירה - עושים כמיטב יכולתנו וממשיכים לגשש באפלה אחר שבבים של אור כתקווה. שלשום לדוגמא רכשתי (בהמלצת הספר על שיפור, פינוק וטיפול נכון במוח) מוצרים בסופרפארם בכמעט 700 ש"ח ועוד היד נטויה. אני מנסה, למרות שעד כה הייתי נגד ביזביזים שכאלו. בינתיים מרגיש שתורם, אך ייתכן וזה רק פלצבו ותופעות לוואי. למעשה, לא איכפת לי אם זה רק פלצבו ותופעות לוואי - העיקר שעוזר!!!!!! מקווה שיש בשינויים אלו משהו ממשי!!!... אם כן אז כמובן שאפרט. ממני המגשש באפלה עם ברכיים חבולות וראש צלול קצת יותר. תומר

mira ker

New member
תומר, אל תעשה מישמש מכל התוספים

קח אותם אחד אחד, אחרת איך תדע מה עובד ומה לא?

tshgn

New member
העתקתי מה שכבר כתבתי עליו בפורום שו

טיפוח המוח - המלצה על ספר - ופתיחת דיון: מה אנו עושים (או לא עושים) למען איבר מדהים זה שככל הנראה הבעיה שלנו שוכנת בו. רכשתי ספר בהוצאת "כתר" הנקרא: "המוח - זיכרון וחשיבה - כיצד לשפר את יכולת המוח ולהאריך את ימיו" מאת ד"ר דהארמה סינג קהאלסה. עורך המהדורה העברית: ד"ר משה פרנקל. נראה שהספר הוא מעולה. הכותב מנהל כיום באריזונה, ארה"ב, מרכז למניעת מחלת האלצהיימר וככזה עוסק שנים רבות עם בעיית הזיכרון. ציטוט: "ככלל, נוקט הממסד הרפואי עמדה מצערת בפסיביות שלה כלפי נסיגה קוגניטיבית. על פי חוכמתה הנושנה של הרפואה הקונבנציונלית, אין דבר אשר יכול לעצור את האלצהיימר או להקל על פגיעת הזיכרון הגילית" (זו המגיעה עם הגיל). ועוד "על פי הנחת הממסד הרפואי, מידה מסוימת של אובדן זיכרון היא בלתי נמנעת כמעט אצל כל אחד, החל מגיל ארבעים וחמש או חמישים". ועוד, "אך אני אינני מקבל את אי-הנמנעות של האלצהיימר או של פגיעת הזיכרון הגילית, אני מאמין כי ניתן לעכב ולמנוע את מחלת האלצהיימר, אני מאמין כי ניתן לעקור מן השורש את פגיעת הזיכרון הגילית,..".... ועוד ועוד,, והספר מרבה בשיטות לכך מניסיונו העשיר. מה שהכי אהבתי בספר הוא שאחת הגישות היא פשוט לקחת מרשמים לתרופות המשפרות הזיכרון. אנו שבמילא לוקחים תרופות, ומודעים לחשיבותם של חלק מהתוספים (מי פחות ומי יותר), אנו חייבים לנצל את בעיותינו הקוגניטיביות (המאפיינות נראה לי את רובינו) ולבקש/לדרוש תרופות לכך. כמובן שלפי היגיון וצורך, אך עלינו לשבור את גישתו הנוראית שתוארה מעלה בציטוט של הממסד בהתעלמות מסוגיית הזיכרון. עוד כותב יפה שאנו יודעים לטפל ממש טוב באיברי הגוף (לב, קיבה, ריאות, כליות...), אך כשמגיעים לחשיבה, שוכחים שהמוח המביא לחשיבה הינו גם-כן איבר המורכב מ"בשר ודם" שדורש את צרכיו, כמו כל איבר אחר בגוף: "הזנה, מנוחה, שימוש וטיפול רפואי נאות". ועוד ציטוט חשוב: ""קשר הקורטיסול" - "קורטיסול הוא אחד ההורמונים המופרשים על ידי בלוטות יותרת הכליה. הוא מופרש בתגובה על מתח. בכמויות צנועות, הקורטיסול איננו מזיק, אך כאשר הוא מופק בעודף, יום אחרי יום - כתוצאה ממתח כרוני, בלתי פוסק - הורמון זה הוא רעיל כל כך עד שהוא הורג ופוגע בביליוני תאי מוח." וממשיך: "כעת אני משוכנע שחשיפה כרונית של המוח לרמות רעילות של קורטיסול היא גורם מרכזי בהתנוונות המוח במהלך תהליך ההזדקנות". וממשיך: "יתירה מזאת, אני מאמין שרעילותו של הקורטיסול היא אחד הגורמים העיקריים למחלת האלצהיימר". מציין חומרים כתוספים/תרופות לשימוש שוטף לטובת תחזוקת המוח. בהקשר זה שאלה לי: האם מישהו שמע על "דפרניל: תרופת הזיכרון"? אדע יותר כשממש אקרא הספר. על-פניו נראה ספר מרתק ומועיל ביותר. כשאנו התשושומיאלגים עושים התעמלות לאיברים אחרים אז רק תוך שימת לב לגבול הדק שבין המותר למסוכן המוביל לנפילה התהומית. כך אני ממליץ גם עם המוח. ולכן ממליץ לעשות לו התעמלות עדינה ומיתגברת יחד עם פינוקים שכעת אני מעתיק מ"תוכן העיניינים" של הספר עליו המלצתי: "חלק ב: הרכבת תוכנית אישית להארכת חיי המוח פרק שביעי: התזונה להארכת חיי המוח. פרק שמיני: כוונונו של הטיפול התזונתי, פרק תשיעי: אבות מזון ותכשירי מרפא טבעיים חיוניים להשגת רמות שיא של תפקוד שכלי, פרק עשירי: בקרת מתח ועוצמה שכלית מרבית, פרק אחד-עשר: תרגולת גופנית ושכלית להגברת עוצמתו של המוח, פרק שנים-עשר: תרגילי גוף/נפש: האמנות העתיקה של שיקום המוח, פרק שלושה-עשר: הפרמקולוגיה של התחדשות המוח, פרק ארבעה-עשר: לשפר את המוח בתוך ארבעים יום" לסיכום אצטט קטע מהכריכה האחורית של הספר המומלץ: "התוכנית כוללת ארבעה מרכיבים: טיפול תזונתי (תזונה נכונה לגוף בכלל ולמוח בפרט, טבעית), בקרת מתח (מדיטציה ותרגילים שונים להפחתת המתח), פעילות גופנית (תרגילי לב-ריאה, תרגילים מנטליים ותרגילים הלקוחים מתחום היוגה), תרופות - במקרה הצורך.". אין לי זכויות ורווחים בספר מלבד שיפור חיי מוחי ושאר איברי גופי. אז לפי תוכנית זו נראה שכדאי להתחיל בהזנת המוח במזון מתאים כדי שיהיה לו כוח לעשות התעמלות. בואו נתחיל בצעד קטן זה. אל לנו לשכוח שככל שנראה שקל לביצוע - הרי שהוא קשה. ראו תזונתו הקלוקלת של האדם הממוצע - אני. ממש מעמסה על איברי הגוף - ומכאן - גם על המוח. אני אעשה שינוי באופן התזונה. ביי לבינתיים, תומר

שריק 7

New member
היי סמדר- מה שלומך?../images/Emo140.gif

אני נהנית מהמסרים האופטימיים שאת מעבירה בפורום. אני סוחבת שרידי הצטננות. אלה גורמים לי עכשיו קשיי נשימה. אם יימשכו אגש מחר לרופא. ערב מוצלח ונוח- שרי

סמדר8

New member
שריק ../images/Emo24.gif../images/Emo42.gif

נכנסתי רק עכשיו - "המחר" של אמש... וכולי תקווה שמצבך השתפר ללא ביקור אצל הרופא...
אני אישית מתרחקת מהרופאים עד כמה שאפשר... חוץ מרופא המחטים שלי, כמובן... אין לי כוח לעוד בדיקות ולעוד דיבורים... (מצד שני - זה לא לגמרי פייר לאמר זאת, כי ישנן תקופות בחורף, בהן אני פוגשת את רופאת הילדים יותר מאשר את בעלי...
) גם אני תרה אחרי הודעותיך - מתוך ידיעה שיהיו אלו דברי טעם, שלרוב תואמים את דעתי...
יום טוב! המון בריאות!

mira ker

New member
סמדר, גם אני בדעתך לפגוש מה

שפחות רופאים, בייחוד לאחר שאובחנתי. יש פה מספיק מידע עבורי בפורום בכדי שאוכל לנסות בעצמי טיפולים נוספים. בראש שלי להוסיף מגנזיום בעתיד. כדורי אכינציאה נקייה שאני כבר לוקחת, לאור הברונכיטיס הכפול שחליתי בו השנה. בתוכנית בעתיד פעילות גופנית בהדרכת פיזיותרפיסט מומחה. ואולי גם רדיולה או אלטרולט במינון זעום של שמינית כדור כפי שהוצע בוואלה ע"י בקרובה. אני מנסה להוסיך כדור אחד או טיפול אחד כל פעם. רואה איך זה עובד עלי. לא עושה מישמש עם כל הכדורים החדשים, אחרת איך אדע מה עבד ומה לא, ומהו המינון המדויק שטוב עבורי? אני עובדת בשיטת מעבדה, כשאני היא חיית הניסוי. חחחחחחחחחחחח יום טוב מירה

סמדר8

New member
תומר ../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif

מצאתי שני מאמרים כתובים בצורה קריאה ומעניינת - אחד על בריאת העולם, שני על אבולוציה. הדגשתי במרקר פסקאות חשובות, שלחתי למורה... הקריא קטע, לקח אליו לעיון... חיזק את עמדתה של רותם - העניין נסגר ברגע! תודה תודה על מה ששלחת לי - אבל מורה שאינו מצוי בתחום הביולוגיה לא היה מוצא את ידיו ורגליו שם... בינתיים נראה שזה תחילתו של סיפור אהבה (בין רותם למקצוע התנ"ך)... יום נעים!

tshgn

New member
היי סמדר - שמחתי לקרא../images/Emo22.gif../images/Emo6.gif../images/Emo3.gif../images/Emo8.gif

שריק 7

New member
סמדר- תודה../images/Emo24.gif

מקווה שתמשיכי ליהנות גם בסופשבוע זה מטיול בנופים. ותפגשי הרבה

ששרון

New member
רומן תודה על התשובה המקיפה

וכיף גם לשמוע שאנשים בלי המחלות שלנו תורמים ונתרמים מהפורום לגבי זה שכואב לך הראש אחרי משחקי מחשב-מנסיון אישי שלי דומה, זה הרבה פעמים קשור לחולשה בשרירי העיניים לראייה קרובה. סבלתי מזה מאוד, עושה כאבי ראש קשים מאוד ואפילו לפעמים סחרחורות. רופאת עיניים מצויינת אבחנה אצלי זאת, ונתנה לי תרגיל פשוט לחיזוק השרירים החלשים שעשיתי יום יום, ויחסית זה השתפר (אם כי אני מודה שלא מתמידה מספיק בתרגיל...מה שמזכיר לי לעשות אותו שוב
) מקווה שאולי זה יעזור לך. אם כשיש לך את הכאבים הללו אתה גם חש כאבים בארובות העיניים, תרשום לי, ואפרט פה את התרגיל המאודפשוט. באשר לצוואר-קראתי חומר מאוד מפתיע לפני כמה חודשים, שדבר על קשר בין כאבי עיניים, לכאבי צוואר! זה היה באתר אורתופדי שדבר על בעיות מול המחשב! מסתבר שכשמאמצים אחד מהם, זה משפיע איכשהו על השני...לא זוכרת כבר איך בדיוק, אבל לכן חשוב גם לטפל בצוואר, תנוחה נכונה בלילה עם כרית טובה, ואם יש בעיות מעבר בצוואר או ביציבה שלו (שגם הן יכולות להיות מולדות ומשפיעות באופן הדוק על כאבי ראש!) אפשר לטפל בעיסוי, בפזיוטרפיה, או אפילו כמו שאני עשיתי בעבר, בכירופרקטיה. שרון

למעלה