תריסים חשמליים

yaronfg

New member
תריסים חשמליים

האם תריסים חשמליים מהווים הגנה כלשהו נגד פריצה? האם הם שקולים מבחינת ההגנה נגד פריצה לסורגים? נשמע הגיוני להתקין תריסים חשמליים כתחליף לסורג (כאמצעילהגנה בפני פריצה)? תודה

לא רק שתריסים לא מהוים הגנה

גם סורגים לא מהוים הגנה בטח לא אלו של טרילידור הגנה לבית היא כוללת ולא יכולה להסתמך על אמצעי אחד צריך גם סורגים גם אזעקה וגם כלב אחד או 2 ורצוי גם גדר גבוהה יחסית

avi5199

New member
מיותר לעשות ביטוח תכולה נגד פריצה

ביטוח תכולה כדאי לעשות רק נד נזקים שמשמידים את התכולה כמו שרפה, שטפון,רעידות אדמה וכ"ד. הנזק שגנבים גורמים לתכולה ברוב המיקרים לא עובר את גובה ההשתתפות העצמית.

ביטוח לא עושים רק לפריצה למרות שכבר נתקלתי במקרים שרוקנו תכולת בית.

mol3

New member
איך אתה יודע מה הנזק שגורמים הגנבים ?

ועוד לכתוב ברוב המקרים ?. ברוב המקרים, כאשר יש מה לגנוב הגנבים גונבים. ואם יש לגנוב 1,000,000 ש"ח של תכשיטים וכלי כסף, הם יגנבו.

avi5199

New member
לפחות בכל המיקרים שאני מכיר אישית

כ 10 מיקרים של פריצות, שקרו למשפחה וידידים שלי מהעבודה, הגנבים בכל המיקרים חיפשו מפתחות של מכונית, כסף מזומן ותכשיטים ולא טרחו אפילו לגנוב מכשירים חשמליים וכ"ד. ביטוח תכולת הדירה לא הועיל לאף אחד מהמיקרים האלה כי הנזק (תכשיטים ונזקים אחרים) היה בגובה השתתפות עצמית, המכונית היתה מבוטחת ממילא בביטוח המקיף של המכונית, ואת גנבת כסף מזומן הביטוח לא מכסה.

איריסג

New member
איך אתה יכול להגיד דברים בכזו נחרצות?

זה שאצלך יש תכשיטים שכל שווים הוא גובה ההשתתפות העצמית - לא אומר כלום על שום דבר. אצלי יש תכשיטים שעוברים בהרבה את ההשתתפות העצמית. יש אצלנו אופניים בשווי עשרות אלפי שקלים, וכו' - דווקא באופן אישי לא הייתי מבטחת טלויזיה וכו - אלא באמת רק דברי ערך. ועדיין - אני עשיתי ביטוח מקיף להכל - גם לנזקי מים , שריפה וכו' - וגם ביטוח תכולה מפני גניבה.

avi5199

New member
הנסיון שלי הוא מחברים שזה מה שקרה להם

לא גנבו להם אופניים , לא עשו מי יודע מה נזק, ולא נגעו במכשירים חשמליים... חוץ מזה, חברות הביטוח הן חברות שמרויחות הרבה כסף, וזה בגלל שהן מחשבות את הסיכון מול הסיכוי. בחישוב של כדאיות מול סיכון לאדם הפרטי כדאי לבטח רכוש רק כנגד קטסטרופות שהוא לא יוכל להתאושש מהן בלי הביטוח, כמו שרפה, רעידות אדמה, ושטפון וכ"ד. בחברת ביטוח כשמעריכים את הרכוש הם מחשבים גם בגדים ארונות ומכשירים כמו מקרר ומכונת כביסה שאף פעם לא גונבים , ואת משלמת פרמיה לחברת הביטוח על כל התכולה, הביטוח בנוי כך שהסיכוי שלך להפסיד מהפרמיה של הביטוח הרבה יותר גדול מאשר מהעלות של מה שיגנב, אחרת חברות הביטוח לא היו מתפרנסות.

mol3

New member
אתה מכיר 10 מקרים, אני מכיר אלפים

לא בגלל שאני פורץ, בגלל שאני שמאי ביטוח. גנבים לוקחים בדרך כלל: 1. תכשיטים. 2. כסף מזומן (שלא מבוטח) 3. כלי כסף יקרים. 4. מכשירי אלקטרוניקה חדשניים (פעם זה היה וידאו, היום מצלמות יקרות, מחשבים ניידים וכד'). 5. יצירות אמנות יקרות ומיוחדות (בהזמנה) 6. אם נשאר מקום, מה שבא על הדרך. ראיתי בחיי בתים עם תכשיטים בשווי מיליונים, תמונות בשווי מליונים וכד'. ראיתי פריצות עם נזק של 1,000 ש"ח וראיתי פריצות עם נזקים במאות אלפים. מי שאין לו רכוש גניב, בכל מקרה הפרמיה זניחה.

avi5199

New member
אם היה משתלם לבטח חברות ביטוח היו מפסידות כסף

הכל יחסי כמובן, אבל אותו חשבון של סיכון מול סיכוי שעושה חברת הביטוח צריך לעשות גם האדם הפרטי, ולכן לבטח רק נגד קטסטרופות שלא יוכל להתאושש מהן, ולא לבטח במטרה למנוע נזק כספי. בסיכום : לא משתלם לבטח רכוש, זאת דעתי האישית, ולא במקרה זאת גם דעתן של כל חברות הביטוח, אחרת הן לא היו קימות.

mol3

New member
זה לא קזינו..

עקרון הביטוח הפשוט ביותר, הוא כזה. נניח שהסיכוי לנזק הוא 2.5% לשנה. והפרמייה היא 4% לשנה (משווי הרכוש). המבוטח משלם 4% לשנה, חברת הביטוח משלמת בממוצע 2.5% מסך הרכוש שבוטח ומרוויחה 1.5% מסך הרכוש שבוטח. ונניח שאתה אומר... רגע, זאת אומרת שאם אני אחסוך 25 שנים אז אני בעצם ארוויח. אז לא בידיוק. נניש שכבר בשנה הראשונה יש לך נזק... הפסדת 96% מערך הרכוש. ---------------------------- ולכן, אם כבר מדברים על ממוצעים ותוחלות, אז דווקא חברת הביטוח לא תפסיד, אבל המבוטח גם לא, כיוון שהוא לעולם לא יודע מתי הגורל יכה בו.במקרה הגרוע, שילם 20 שנה ולא נגרם נזק, אבל גם במצב כזה, הוא לא צריך לחשוש יום יום מה יקרה. וגם ראיתי כאלה שהנזק הכה בהם אחרי 30 שנים והתברר שהם לא חסכו ועתה גם אין להם רכוש ואין להם ביטוח -------------------------- מסקנה... אם אתה לא עושה ביטוח לרכושך...אתה או נביא או טיפש.

avi5199

New member
אם אתה לא מבטח אתה או נביא או שלמדת סטטיסטיקה

בדיוק בסיגנון שאתה כותב כך מפרסמות גם חברות הביטוח, ומתבססות על הפחדה של המבוטח, ולא מציגות את הסטטיסטיקה ואת הסיכוי מול סיכון.וגם לא מבדילות בין ביטוח נגד קטסטרופות לביטוח נגד ארוע שיכול לגרום נזק כספי מוגבל. בכל השקעה כספית יש סיכון, וביטוח רכוש זו השקעה כספית, החישוב אם לבטח רכוש שווה כסף, צריך להיות חישוב קר של סיכון מול סיכוי בדיוק כמו החישוב שתעשה לפני שתשקיע בעסק כלכלי או בנייר ערך. ושוב למרות שאתה סוטה מהנושא כל הזמן, אני מדבר על רק על ביטח של רכוש נגד פריצות, שבמקרים אלה הניזוק מפסיד כסף בקרות הארוע, אבל לא במידה שלא יוכל להתאושש מהארוע. ואני מדגיש שוב מה שכתבתי : זו חובה לעשות ביטוח נגד קטסטרופות כמו שריפה שטפון רעידת אדמה ביטוח חיים וכ"ד, אבל לבטח רכוש גניב ששוה כמה אלפי שקלים ספורים ( מה שיש לרוב האנשים בבית) זה עסק לא כדאי.

yrnkrn

New member
תריסים כהגנה

תריסים חשמליים עם שלבים מאלומיניום משוך (היותר יקר) ועם אביזר לנעילה אוטומטית (לא בריחים ידנים) מועילים נגד פורצים. מה זה מועילים? במקום להרים את התריס בידיים בשקט הפורץ צריך לשבור את התריס (די קשה) או את הנעילה בכח וברעש מה שמעכב את החדירה לבית ועושה רעש. פורצים לא אוהבים רעש ולא אוהבים עיכובים בפריצה. שילוב הנ"ל עם מערכת אזעקה היקפית (על החלונות בנוסף לתוך הבית) יהיה פתרון מצוין נגד פריצה "רגילה" לדירה "רגילה".

בינא

Member
תריסי גלילה כמונעי פריצות - גם ידניים עם בריח

בהחלט מוכיח את עצמו שנים רבות. הביטוח זול יותר. חשוב שיהיה על כל(!) החלונות גם הקטנים. עובד טוב גם בלי אזעקה כי כשרואים מבנה סגור בכל ההיקף הגנבים עוברים למבנה הבא...אלא אם יש להם מידע... ערף מוסף נוסף - מגבירים את הבידוד וההגנה מפני החום והקור כשסגורים כי כולאים את רוב האוויר בינם לבים החלון. מאוד מומלץ ולוודא סגירה נכונה של ארגז התריס מבפנים ומבחוץ.

אז הגנבים חושבים אחרת.... התריס יכול להיות סגור על למטה. הם פשוט מנסים להרים, הולך, מה טוב. לא, עוברים הלאה. או לחלון אחר, או לבית אחר. ולא צריך להרים הרבה, גובה של דלי, שמחזיק את התריס שלא ירד, מספיק. מה שכן, חשוב שחלונות יהיו סגורים. בפריצות שנתקלתי באחרונה, פשוט הרימו את התריס, ואף חלון לא עצר אותם , כי הדיירים חשבו שתריס סגור מספיק.

avi5199

New member
גנבים היום מחפשים כסף, מפתחות של מכונית

ותכשיטים. במקום לשלם ביטוח יקר, או אמצעי הגנה יקרים, כדאי להכין להם את מבוקשם שיקחו וילכו : ארנק עם קצת מזומנים (חצי מהפרמיה של הביטוח יספיק להם בהחלט), מפתחות מפוברקים למכונית וכ"ד, לשים את זה על ארונית לייד דלת הכניסה . חפצים מאד יקרים צריך לשמור בכספת ורצוי בבנק. ממש לא כדאי לבזבז כסף על סורגים, אזעקות, וביטוח נגד פריצות. לא שמעתי על מקרה אחד שהאזעקה או הסורגים מנעו פריצה, ושהביטוח נגד פריצות עזר למישהו (נדיר שהביטוח יותר מגובה ההשתתפות העצמית או מהפרמיה השנתית שמשלמים להם).

בינא

Member
על תריסי גלילה עם בריח תחתון שמעת?

על תריסי גלילה חשמליים עם נעילה אוטומאטית שמעת? שניהם קיימים בשוק הרבה שנים. לא ניתן אפילו להתחיל להרים את התריס. יש איתם ניסיון טוב ואמיתי.

למעלה