תריסים חשמליים

avi5199

New member
עם לום פשוט אפשר לפתוח גם דלת רב בריח בשניות

לום זה כלי קומפקטי ונוח, שגנבים נוהגים היום להשתמש בו וכלום לא עומד בפניו. לדעתי חבל להשקיע כסף בכוון של הגנה פסיבית, עדיף להתקין אזעקה, או לגדל כלב.

fireman

New member
תרשה לי לפקפק במה שאתה כותב

אני בא מכיבוי אש, בחיים שלי יצא לי לפרוץ לא מעט דלתות פלדלת עם כלים הידראולים קשה לפרוץ דלתות פלדה אז לטעון שעם לום אפשר לפרוץ פלדלת בשניות זה קצת מנותק מהמציאות.

yrnkrn

New member
לום לא מספיק

עם לום בלבד לא תפרוץ פלדלת בכלל. תעקם,תשבור והדלת לא תפתח. לום לא כל כך עוזר לפרוץ סורגים טובים שעוגנו לתוך הבטון. לום+כלי קטן נוסף יכול לפרוץ תריס עם נעילה אוטומטית אבל ידרוש זמן ורעש.

avi5199

New member
אצל ידיד שלי פרצו פלדלת ואף שכן לא הרגיש.

הגנבים עיקמו לגמרי את הדלת והוציאו אותה מהמשקוף, בלי שאף שכן הרגיש, החוקרים של הביטוח אמרו לו שזה היה בעזרת לום פשוט.

אני לא יכול להתאפק... !!! ../images/Emo223.gif ../images/Emo18.gif

היות ואני עוסק בתחום ומבצע בעצמי בדיקות פריצה, זאת במקביל למכון התקנים, אני אומר לך שפריצה עם לום בלבד היא בלתי אפשרית בעליל. מתי היא כן אפשרית? כאשר לפורץ - (בד"כ שני אנשים), יש המון זמן לביצוע המשימה. יותר מ - 15 דקות, לום ברזל וקלינים מעץ או ברזל והם חודרים את הדלת אחרי 20 דקות עבודה לערך. זה כל כך הרבה זמן שאתה לא מבין... עם כל הכבוד לחוקרים של חברות הביטוח, היות ואני מכיר את רוב הפרמטרים שהם מציגים, אני קובע לך חד משמעית: מדובר באנשים שאינם מבינים מאומה במיגון הבית, ואינם מבינים מאומה בקביעת אופן הפריצה. אני מוכן לעמוד מול כל אחד כזה בזמן אמת ולהוכיח את טענותי ופרט בעניין החקירות שלהם לגבי הפריצות. דלת פלדה לא פורצים בלום מבלי לעשות רעש ומבלי לערב פטיש (הרי צריך להחדיר את הלום בין הדלת למשקוף נכון ???), כך שאם השכנים שלך לא שמעו כלום זה יכול להיות מכמה סיבות: 1 - הם לא היו בבית באותה העת. 2 - הם חשבו שמדובר בבעלי מקצוע שפועלים ביתך. 3 - הם חוששים להעיד ו/או לדווח שמה לא יגיעו גם אליהם - אני מכיר עשרות מקרים כאלו. 4 - הם סתם לא רוצים להתערב בעניין מכל מיני חששות נוספים. ראה הסבר לדרגות הפריצה פה... בברכה, שרון דרורי

avi5199

New member
לא בריא להתאפק , אז טוב שהוצאת את זה ../images/Emo3.gif אבל

אלה לצערי העובדות: שתי דירות באותו בניין ברמת גן, נפרצו לפני כשבוע באמצע היום, אף אחד מהשכנים לא שמע ולא ראה. בשתי הדירות היתה פלדלת אורגינלית (לא מולבשת על משקוף עץ) הדיירים חזרו מהעבודה בערב מצאו את הדלתות פתוחות כל הבריחים היו מכופפים כלפי פנים, המשקוף היה שלם, עם סימני כיפוף קלים, והטיח מסביב למשקוף קצת מפוצץ בכמה מקומות. החוקרים של הביטוח והמתקינים של רב בריח אמרו שהדלתות נפרצו כנראה בעזרת לום או מכשיר דומה. המקרה הזה, שקרה לידיד טוב שלי מהעבודה, פתר לי התלבטות בקשר לדלת שאני מתכוון להתקין בבית שאני בונה, וקיבלתי החלטה להתקין דלת עץ ולא פלדלת.

yrnkrn

New member
לא שאני מומחה כמו קודמי אבל זה נשמע כמו

פריצה עם ג'ק הידראולי של מכבי אש ולא עם לום. אבל באמת בלי תמונות אי אפשר לדעת.

בינא

Member
כולם כרגיל צודקים, אלא מה? כשיש תיריסים הגנב

ימשיך לבית הקרוב שבו עבודתו תהיה קלה יותר, לזה בלי התריסים. מעבר לעניין הגנבות, יש את עניין הביטוח. חברות הביטוח מקבלות את תריסי הגלילה כתחליף לסורגים. אלו הן החדשות הטובות כי מי רוצה לחיות מאחורי סורגים? לפחות את התריסים ניתן לגולל ולהעלים בזמן השהייה בבית. גם לפסיכולוגיה יש חלק חשוב, כארש בימי גשם כבדים או ברד התריסים מגינים על החלונות והרעש של הרעמים מעומעם יותר. לילדים זה עושה הבדל גדול וגם למבוגרים. בימים חמים תריסי הגלילה כולאים אוויר בינם לבין החלונות ובכך עוזרים להקלה מהחום ולפעולה טובה יותר של המזגנים. החשכת החדר עם תריסים היא כמעט של 100% ולזה יש ייתרון לגבי תינוקות או עובדי משמרות למיניהם. וייתרון אחרון וחביב - לא צריך לפתוח את החלון ואת הרשת כדי לסגור ולפתוח את התריס. בקיץ לא נכנסים כל הברחשים והיתושים ובחורף לא נכנס הקור המקפיא והגשם.

avi5199

New member
הוא לא מומחה אוביקטיבי, אלא סוכן של דלתות

ומדבר מפוזיציה של איש מכירות. לאחר שקראתי את השירשור שהוא הפנה אליו הבנתי שמדובר בסוכן אינטרסנט של חברת דלתות פלדה . וכמובן שבויכוח שהיה שם הוא רק חיזק אצלי את הדעה שמיותר לחלוטין להתקין דלתות פלדה, במיוחד בבית פרטי.

AVI5199 עכשיו שהערת לי...

ראיתי את השרשור ששלחתי אליו ואתה צודק. הוא לא השירשור הנכון, אבל הוא בכל זאת העיר את הנקודות החשובות בדיון. זמן, זמן וזמן ביצוע הפריצה. למען הסדר הטוב, אינני סוכן ואינני מסביר לגבי התקנים ו/או פרקי הזמן בגלל אינטרסנט אלא בגלל ניסיון. אתה צודק ואני מתנצל, השתמשתי בשרשור הלא נכון. שרון דרורי

fireman

New member
זה פריצה עם כלי הידראולי

וזאת הפעם האחרונה. לשרותי הכבאות בהיסטוריה הארוכה נגנבו מספר כלים כאלו מרכבי הכיבוי, מדובר בכלים בודדים בהחלט אך עדיין לצערנו הגיעו לידים הלא נכונות. מדובר במוט פלדה המתיישב על משקוף הדלת ונלחץ עליו באמצעות בוכנה הידראולית בלחץ של 30 טון כמדומני. לאחר הנעילה עם המשקוף בוכנה נוספת שמותקנת ב90 מעלות לבוכנה של המשקוף לוחצת את הדלת פנימה ע"י שימוש ביתרונות ההידראוליקה..... כבאי יושב ומפמפם במשאבה ידנית שלא תשמע גם אם אני אפעיל אותה ליד האוזן שלך והבוכנה דוחפת את הדלת התוצאה בסופו של דבר זה דלת ומשקוף שהולכים לזבל. אפיון פריצה כזו: הדלת מתעקמת בריחים מתעקמים\נשברים לשוניות המשקוף נקרעות\מתעקמות נזקים לטייח\בטון המקיף את המשקוף איש מיומן וזריז עושה את כל זה ב45 שניות ואתה לא תשמע כלום בדלת ממול. דלת עץ במקום פלדה? חחחחחחחח

yrnkrn

New member
מה מונע מאירגוני פשע לייצר כאלו כלים?

נשמע כאילו מכונאי סביר יכול לייצר כזה כלי כזה בבית מלאכה מבוכנות הידראוליות ומשאבה שאפשר לקנות אצל ספקים טכנים.

fireman

New member
לייצר הם יכולים

במדינת ישראל יש רק יצרן או שניים שמייצרים את המכשיר הזה אף אחד מהם לא ימכור לך אותו גם אתם תשלם מיליון ש"ח. בכדי למנוע מצב שהוא ייגנב מהם, הם בעצמם לא מייצרים אותו לטובת מלאי. וזה קצת יותר משתי בוכנות

fireman

New member
עיקמו את הדלת והוציאו אותה מהמשקוף?

זה רק עם כלי הידראולי. אני חוזר ואומר, פריצת פלדלת אם לום היא בלתי אפשרית

avi5199

New member
מה זה משנה איך הם עשו את זה ?

מי שמתכוון לפרוץ דלתות בכוח ממילא יצטייד בכלים המתאימים, השורה התחתונה שדלת פלדה לא מונעת פריצות יותר מדלת אחרת. ולכן לא שווה להשקיע בכוון הזה. עדיף להתקין דלת עץ גושני יפה, ולהשקיע באמצעים יעילים אחרים כמו אזעקה, כלבים, ואי החזקה של כסף מזומן וחפצי ערך בבית ...

fireman

New member
אתה טועה

תשמע, אני אתן לך דוגמא. בשכונה הקודמת שגרתי פרצו את הבית של החברים שלנו, הם גרו בבניין ממול בבניין 6 קומות, 12 דירות. כל הדירות עם דלתות העץ נפרצו, פשוט שברו את הצילינדרים, הכניסו צלינדר משלהם ותחו את הדלת באין מפריע, הדירות עם דלתות הפלדלת נשארו נעולות והפורצים לא ביקרו בהן כי בדלתות הפלדלדת אין אפשרות להגיע לצילינדר בכדי לעשות לו את מה שעשו בדלתות העץ. כל עוד אתה לא גר בקומה גבוהה, זה לא משנה איזה דלת יש לך, בכל מקרה יפרצו מהחלון אם אתה גר בקומה גבוהה, אני ממליץ על פלדלת.

AVI5199 זה משנה איך עושים זאת...

פורץ ממוצע לא יגנוב כלים הידראוליים וישתמש בהם כל אימת שהוא רוצה. מי שגונב כלים כאלו מבצע מעקב אחרי הקורבנות שלו, הוא יודע טוב טוב מה יש בבית. דלת פלדה מונעת גם מונעת פריצה באחוז כל כך גבוהה שאתה פשוט לא מבין. היות ואני נמצא בתחום, והיות ואני יודע כיצד פועלים הפורצים, אני אומר לך שאתה טועה BIGTIME. שרון

avi5199

New member
תסכים איתי שבוילה פרטית זה מיותר לחלוטין

להתקים דלת פלדה, במיוחד שיש לפורץ הנוצץ המון חלונות אלומיניום בגובה הקרקע , וויטרינה מאלומיניום מאחור ... שאת כולם יותר קל לפרוץ מאשר דלת מעץ. ומכיוון שהפורום עוסק בבוני בתים פרטיים אז חבל"Z.

למעלה