התמודדת עם שאלות קשות ?
הגם אתה מיסיונר ? "נכון, היו אורתודוקסים בשואה. היו גם חילונים (משכילים)? היו. על "כל ישראל ערבים זה לזה" שמעת? זה אומר שאפילו כשאדם אחד חוטא יכול להיות שזה יפול על הגב של כל העם. לא תמיד, לפעמים. (ע"ע עכן)" --- מתי זה נופל על כולם ומתי לא ? סתם החלטה רנדומלית של האלוהים שלך ? סלח לי, שטויות - אין לי למה לענות לך אל תטיל עלי ועל הציבור החילוני (לא בהווה ולא בעבר) את האשם בזוועות --- זו שיטת ההסתה שמובילה למלחמת אחים ! תמשיך לשכנע את עצמך שהחילוני המשוקץ הזה בצד השני של הרחוב הוא האשם בפיגועים ובעוני ומהר מאוד תתחיל לחשוב על איך להעלים אותו. "למה? כי בשורה התחתונה, ה´ לא רוצה להתעלל בנו." --- אתה מגוכח, יש לי שש מיליון סיבות שלא להאמין לך ולכולן יהודיות (לא משפט מקורי שלי אבל מאוד מתאים כאן). "על שבע מצוות בני נח שמעת? גם הם מחויבים במצוות" איני גדול בתורה ואיני מעונין להיות נראה לי מגוכח לחלוטין מה שרשמת, מאחר ורוב העולם לא מקיים את מצוות התורה שלך וחי בדיוק כמונו, סליחה !, חי הרבה יותר טוב מאיתנו... אז כנראה שלא שווה כלל להאמין באלוהים... למה לקנדים כל כך טוב ? מדוע אותם אלוהים שלך לא מעניש ? שטויות... "בנוסף, השווה בבקשה כמה פולנים וצוענים נשחטו ע"י מול כמה יהודים. בנוגע לרוסים, הם לא נשחטו, הם נהרגו במלחמה." --- מצטער להרוס לך את המיתוס גם רוסים נשחטו במכונת ההרג של הנאצים גם במחנות, ובהמשך ישיר לסעיף הקודם - אם גם שאר העמים מחויבים במצוות מדוע הם לא נהרגו כמונו ? אגב, ההחלטה להתחיל עם היהודים היא אנושית מאוד ושייכת למר היטלר וחבר מרעיו... "משמע, שבכל מקום בו יש מוות בסיטונאות (מלחמה או פיגוע) אין לצפות שתהיה סלקציה בין צדיקים לרשעים." --- טוב לדעת שבמלחמה הבאה לחרדים ולי יש את אותו סיכוי למות, אופס, אבל אני אלחם והם ישבו בבית, כנראה שאלוהים הציל אותם... אם אין "קומבינה" לצדיקים אז כנראה שפשוט עדיף חלטוא ולהנות בחיים... "מדוע ה´ לא שלח את ידו? התשובה לכך פשוטה. אם יבואו רכבי אש וילחמו, או אבני ברד גדולות יפלו מהשמים, כל העולם יבין שזה לא בא בדרך הטבע - שיש פה משהו יותר גדול. פתאום מספר הכופרים ילך ויקטן. זו לא הדרך. אדם לא צריך לחזור בתשובה בגלל ניסים. הוא צריך לחזור בתשובה אחרי שהוא הבין שזו האמת." --- מה נשתנה השואה הזו משאר השואות (קצת מזכיר את "מה נשתנה?" לא?) מדוע ביציאת מצרים כן ועכשיו לא ? למה בזמן התנ"ך כן והיום לא ? מי אמר לך את זה ? הרי כמעט תמיד בזמן התנ"ך השתמשו בניסים כדי להחזיר את העם השורר לדת... אתה לא שומע על מחזירים בתשובה שהולכים מבית פלישתי לבית צידוני ומחלקים "פליירים" שך אמנון יצחק... ומי אתה בכלל שתגיד איך אלוהים רוצה או לא רוצה שאנשים יחזרו בתשובה וחס וחלילה שלא יקטן מספר הכופרים - משפט לא הגיוני הרי זו מטרתך בחיים, לא? מאחר ו"כל ישראל ערבים זה לזה" לא היית רוצה שיהיו פחות? אתה סותר את עצמך. "מדוע אנשים אונסים אנשים אחרים? מה הקשר??? אדם אחראי על המעשים של עצמו. במקרה כזה אתה יכול להאשים רק אדם אחד - את האנס." --- לא, אני מאשים את אלוהים שלך הרי האשמת את החילונים שהיו "משכילים" בשואה, זה זהה להאשמת ילד בן 5 באונס שלו. ויופי שאתה מאשים את האנס אבל איך אלוהים יכול לאפשר לדבר כזה לקרוא ? מדוע ? האם הילד בן החמש חטא ? מה לא קשור פה ? קראת בכלל את ההודעה ??! "האם אני רוצה לסגוד לאל כזה? זאת שאלה מגוחכת. לא אני בוחר את האל שלי. האל יצר אותי (וגם אותך) ואני שייך לו, בין אם אני רוצה, בין אם אני לא רוצה." --- אבל איך החלטת דווקא על האל "היהודי" ולא אל הינדי ? ברור שאתה בוחר את האל שלך - עיין ערך החרדי שהפך למוסלמי - הוא יכל באותה הקלות להפוך להינדי... הוא לא בוחר ? "נ.ב. הגישה שלך מאוד מתלהמת ומתנשאת. תנסה להבין לפני שאתה עונה." נ.ב. - תבין שיש רגשות גם לצד השני - אתה לא יכול לקחת את נושא השואה ולבזות אותו, כפי שכתבתי בעבר - האשמת היהודים בשואה חמורה לדעתי מהכחשת השואה ותומכת בניאו נאציזם (שגם הם מאשימים את היהודים בשואה) , בטח ובטח שאתה יהודי וישראלי. והגישה שלי אינה מתנשאת - הציבור הדתי הוא זה שאומר כל הזמן כמה הוא טוב וכמה החילונים גרועים. יש הבדל בין שאלה נוקבת וחריפה לבין התנשאות. ואגב, אתה תהיה מחזיר בתשובה גרוע מאוד, ממליץ על בחירת מסלול אחר בחיים.