תשובות לשאלות ששאלתן אותי

עינבלית

New member
תשובות לשאלות ששאלתן אותי

נמצאות בשרשור המקורי כאן. זה לא קופץ אבל אני עונה לכל אחת ואחת.

תודה רבה!

מתוך העיצות שלך, 3 אני מבטיחה ליישם ( פירות הדר - בדיוק הבשילו לי לימונים בגינה..., חליטת קנמון- אפשר גם תה עם מקלות קנמון? או סיידר?, ודבש מלכות) בקשר לשום ולשינה.... לא יילך. שום יבריח לי את הבעל... ושינה? מה זה?...

עינבלית

New member
חליטת קינמון מכינים ממקלות קינמון

לימונים זה מעולה שום- אם גם הבעל יאכל אותו, בתבשילים, זה גם עובד. לגבי שינה.... אוך, נדמה לי שזה מה שיש הרבה בפורום ההוא, נשים שלא רוצות ילדים, לא?

../images/Emo6.gif חופשי....

אני חושבת שזו קונפירציה- הילד הראשון מונע מאיתנו שינה, זה מוביל לאבדון מסויים של חלק מההגיון הישר, ומכאן הדרך קצרה לרצון לילד שני. החלטה שאולי הייתה נמנעת אילו היינו ישנות יותר וההגיון היה עובד. מסקנה? חוסר שינה תורם להגברת הילודה! מסקנה2? אם נמנע שינה מהבחורות מהפורום הסמוך- אולי פתאום הן כן ירצו גם...

עינבלית

New member
אם נמנע שינה מהבנות בפורום הסמוך

אז גם הן יגיעו להחלטה הלא רציונלית ולא רצונית ויהרו
??? ולי יש אחת. ורציתי פווו. אבל עבר לי. אבל אני עדיין רוצה עוד. מסקנה: גם אני סובלת מחוסר מצטבר של שינה=היגיון=איגיון

T noki

New member
אז אפשר עוד שאלה? ../images/Emo51.gif מראש

מה אפשר להמליץ למי שסובל בימים אלו מהוירוס המעצבן (שגם אני חטפתי אותו אתמול) של שלשולים, ולפעמים הקאות, חוץ מכלכלה עוצרת של אורז וכו'. איזה סוג תה? (מילדות אני מכירה תה נענע, לואיזה... להקלה על כאבי בטן) יש עוד? משהו נגיש מגינת התבלינים? ועוד שאלה - קיבלתי מחברה ללימודים ענפים מיובשים של תה זוטה (אני חושבת שזה התרגום של זה). היא אומרת שהם שותים את זה כתה בחברה הערבית, מהם השימושים הנוספים? אני שמעתי בהרצאה שזה טוב לאבנים בכליות. מה את מכירה בקשר לצמח הנ"ל? תודה ושבת נהדרת לך ולליה המקסימה!

עינבלית

New member
../images/Emo18.gifזוטא מסוכנת

לתינוקות וילדים- עלולה לגרום לדום לב
. מלבד זאת היא מחממת, כמו תה קינמון, ועוזרת במקרים של חום גבוה. אבל אני לא ממליצה עליה בגלל השפעתה על תינוקות וילדים- היא בעיתית גם כשהיא עוברת דרך החלב של אם מניקה. אז אם כבר יש חום ושפעת- עדיף קינמון. להקלה על כאבי בטן ועוויתות- חליטת רוזמרין: לוקחים ענף באורך אצבע מהגינה, שוטפים ושמים בכוס גדולה עם מים רותחים. נותנים לעמוד עד שהמים נצבעים בצהבהב, ממתיקים לפי הצורך ושותים בלגימות קטנות. לגבי שלשול- אבקת חרובים- מכירה? מכינים משקה מאבקת חרובים (מתיחסים אליו כמו לאבקת קקאו) וחלב או חלב אורז. מאוד מזין וגם עוצר.
החלמה מהירה!

T noki

New member
../images/Emo51.gif על התשובות! ומה לגבי מבוגרים

האם להם זה כן טוב? והאם חליטת רוזמרין ניתנת לשתיה בלי סוכר? כלומר, מה הטעם של זה? (ניתן לשתיה?) אני מכירה דבש חרובים לטיפול באפטות בפה - מכירה?

T noki

New member
אגב, ענבלית, האם את מכירה את האתר

הזה? הנה הקישור אליו

עינבלית

New member
לא הכרתי, תודה, יופי של אתר!

ולגבי שאלותיך- למבוגרים מותר זוטא, ודבש חרובים שונה מאבקת חרובים ושניהם מותרים למבוגרים.

עינבלית

New member
רוזמרין בלי המתקה יוצא קצת מריר

אבל אפשרי. לי זה די טעים ואיני שותה בירה לבנה כי זה מר לי מדי. אז תנסי ותגלי.

עכשיו הטרדת אותי. אני שותה זוטה כל

היום גם בהיריון וגם עכשיו בהנקה. את יכולה לפרט יותר?

מקוה שאפשר לשאול - האם אפשר לתת

לתינוקת בת שנה וחודשיים חליטה של נענע
הכוונה היא למים רתוחים עם עלי נענע בתוכם. בכלל - מה אפשר לתת לה לשתות כדי לגוון לה את הטעם
היא שותה הרבה מים ואני רוצה לתת לה לפעמים לשתות משהו אחר כדי לגוון קצת.

עינבלית

New member
אפשר../images/Emo45.gif אבל רק אם היא מצוננת ולא

יום יומי. עדיף תה קינמון-תפוח(יש של כמה חברות כמו עדנים ווויסוצקי), אפשר גם תה הדרים ותה לימון, ללא תה אמיתי, רק צמחים. בנענע יש הורמונים (נשיים פיטואסטרוגן) ועדיף שלא לתת על בסיס יומי. אם הילדה שותה מים בלי טעם- הכי טוב שתמשיכי עם זה ולא תייצרי תלות בטעמים. אם אתת רוצה לתת לה מיץ- את יכולה להכין לה לימונדה טבעית (נהדר לחיזוק מערכת החיסון),תה קינמון, דרך אגב, מאוד טעים ונעים בחורף, זה מחמם. הכנה: מקל קינמון _לקניה בחנות אאו דוכן תבלינים- בכוס מים רותחים. השהייה של 5-10 דקות ואפשר לשתות. אין צורך להמתיק. נהדר להקלה בהצטננות. מותר לשימוש לכל הגילאים.

mummy

New member
אפשר עוד שאלה?

אבל קודם ברכות על הפינה החדשה. בהנחה שהתשובה היא כן - רציתי לשאול אם יש משהו שאת ממליצה עליו לתינוק מצונן: אין חום, יש מצב רוח טוב, הכל נראה בסדר (גם הרופא מאשר) אבל האף לא מפסיק לנזול, ויש גם שיעול שנראה שמציק לו. בהתחלה היה יבש, עכשיו הוא עם ליחה. זה בא והולך, כבר כמעט שבועיים ככה. לא נראה שזה משהו ש"מתפתח" (טפו, טפו, טפו), ואני פשוט מרגישה צורך לנסות להקל עליו קצת. הוא בן שנה וארבע דרך אגב. תודה!

למעלה