תשכנעו אותי

RP9

New member
ועוד איך

ואל גרדנה שבדולומיטים, אתר של 175 ק"מ שמחובר ל-4 אתרים נוספים היושבים מסביב להר שנקרא Sella (האתרים הקשורים - Alta Badia, Arraba, Val di Fassa). סך הק"מ המקושר במעליות/גלישה של 4 האתרים כ- 550 ק"מ. הנופים באיזור מרהיבים (גלישה לצד הרי הדולומיט החשופים, הרבה גלישה בין עצים). ישנו מסלול טבעתי מפורסם בשם "Sella Ronda" שאורכו 25-30 ק"מ שעובר בארבעת האתרים ולוקח בין חצי יום ליום. האתר קרוב מאוד לאוסטריה (האיזור היה אוסטרי בעבר) ולוקח את הטוב משני העמים (החביבות ושמחת החיים האיטלקית עם הסדר והארגון האוסטרי המופתי). רמת המעליות/גונדולות/רכבלים מעולה. הסקי פס המורחב של האיזור נקרא "Dolomity SuperSki" וכולל כ- 1200 ק"מ הפרושים על פני 12 אתרים שונים (אין סיכוי גם בשבועיים למצות רק את ארבעת האתרים המקושרים שהזכרתי). בקיצור גן עדן סקי אמיתי. אם את רוצה עוד פרטים אשמח לענות, אלון

RP9

New member
ועוד קצת

שכחתי לתת מילה על העיירות. בואל גרדנה 3 עיירות. אני שהיתי במרכזית - Selva עיירה בסגנון אוסטרי טיפוסי, מקסים להסתובב בה מסעדות ובתי קפה משובחים (אך איזה אוכל).

RP9

New member
תשובה לספיר

שאלת אותי אמנם לא דרך דפי הפורום אבל אני אענה כאן בשביל מתעניינים פוטנציאלים אחרים. ואל גרדנה לעומת מדונה די קאמפיליו. מבחינת מרחבי הסקי הזמין, הפערים משמעותיים לגולש בינוני ומעלה. במדונה כ- 80 ק"מ של מסלולים ויחד עם מרילבה הסמוך (מקושר בגלישה /מעליות כ- 130 ק"מ. בנוסף יש את פסו טונלה (87 ק"מ מסלולים) במתחם אבל הגעה אליו דורשת כ- חצי שעה נסיעה. להבנתי לאחר מספר שנים שהיית בשלושת העמקים ייתכן שהוא יהיה קצת "קטן עליך". לא שהיתי במדונה אבל מאחרים ידוע לי שגם היא עיירה מקסימה למדי. מבחינת מלונות, ציינת שגילך גבוה ממוצע הפורום (אני לא הצלחתי לקבל תחושה באשר לממוצע), אם זה אומר שאת מוכנה להוציא על לינה כ- 80-100 יורו ללילה לאדם לחצי פנסיון אז את יכולה בואל גרדנה לשהות במלונות המשובחים ביותר שבנמצא, קרי מלונות 4 כוכבים משובחים ביותר היושבים על הגונדולה המובילה לאיזור הסקי הראשי. בחתך מלונות אלה אני ממליץ בחום על מלון Genziana, לא לנתי בו אבל אכלתי בו ארוחת ערב מדהימה (6 מנות, כל אחת עולה על קודמתה) ונהנתי מהחום ומהביתיות שבו (כמעט כל המלונות מנוהלים באופן משפחתי). אני שהיתי ב- Garni צנוע ובסיסי (כ- 8 חדרים) בסמוך למסלולים שבקצה העיירה ושילמתי עבור B&B כ- 40 יורו ללילה. אני מצרף קישור למשרד התיירות המקומי נעזרתי באתר רבות, הוא נוח ידידותי ומכיל את כל המידע הרלוונטי. אני ממליץ דרך אתר האינטרנט להזמין גם את החוברת לביתך (לוקח כשבוע). בנוסף אני מצרף קישור לכתבה שכתבתי על חופשתי באתר. אלון

ספיר 8

New member
אתה גדול

יופי של כתבה הרגשתי (כמעט) שם, המון תודות על האינפורמציה והטירחה. שאלה (מקווה שאחרונה) - בסביבות 12 למרץ? תאריך מתאים?

RP9

New member
תודה, שמחתי לעזור

אנחנו היינו ב8 במרץ אחרי 3 שבועות שלא ירד שלג ועדיין התנאים היו טובים מאוד, ניתן היה לראות הרבה הרים חשופים אבל המסלולים, רובם ככולם היו עמוסים לעייפה בלבן.התחושה שלי היתה שיש אולי עוד שבוע אחד של שלג טוב. מאמצע מרץ הטמפרטורות במשך רוב שעות ביום הן 0 ומעלה כשבנוסף אין שלג חדש אז יש הדרדרות מהירה בתנאי השלג משבוע לשבוע שכן יש בעייה להפעיל את תותחי השלג בטמפרטורה של 0 ומעלה. כך שהתאריך שנקבת עלול להיות גבולי מבחינת איכות השלג (בכל מקרה שלג לרוב יהיה באחוז מאוד גבוה של המסלולים אבל איכותו בעיקר בקטעים הקרובים לעיירות עלול להיות בעייתי). אם יש לך גמישות השבוע הראשון של מרץ הוא בחירה נפלאה (רמת סבירות גבוהה לשלג משובח + מזג אויר נפלא להינות מהעיירה), אלון

skier

New member
להפך אין על 3 העמקים אני ממליץ בחום

גם אני נוסע השנה!! ואל טורנס!!

למעלה