תשלום ביטוח לאומי בזמן חופשה

מצב
הנושא נעול.

mandana1

New member

שלום רב, הייתי בחופשה ללא תשלום 7 שבועות, מתוכם כל חודש פברואר, נאמר לי כי המעביד צריך לשלם עלי את הביטוח הלאומי. המעסיק שלי אמר לי כי הוא יכול לשלם עלי ביטוח לאומי אבל הוא יכול לגבות ממני סכום זה במלואו מיד לאחר התשלום, האם זה נכון. כמה אצטרך לשלם באופן עצמאי. תודה מראש

בתקופת החל"ת תשלומי ביטוח לאומי

שלום רב, הייתי בחופשה ללא תשלום 7 שבועות, מתוכם כל חודש פברואר, נאמר לי כי המעביד צריך לשלם עלי את הביטוח הלאומי. המעסיק שלי אמר לי כי הוא יכול לשלם עלי ביטוח לאומי אבל הוא יכול לגבות ממני סכום זה במלואו מיד לאחר התשלום, האם זה נכון. כמה אצטרך לשלם באופן עצמאי. תודה מראש
בתקופת החל"ת תשלומי ביטוח לאומי
חלים עליך. אם המעביד משלם הוא בהחלט יכול לגבות זאת חזרה. בכדי לדעת כמה עליך לשלם, פני לביטוח לאומי.

שיר ורד

New member
המעביד צודק.

המעביד צודק.
בחודשיים הראשונים של חל"ת, חובת התשלום היא על המעביד, אך הוא רשאי לגבות את התשלום מהעובד. בתקנות מפורטים סעיפי הביטוח החלים על עובד בחל"ת - צריך לחפש ולבדוק כמה אחוזים משלמים על כל סעיף. פתרון פשוט יותר הוא להתקשר לביטוח לאומי ולברר אצלם.

מצב
הנושא נעול.
למעלה