תשלום ימי חופשה נמוך

• פותח הנושא שטרודלסיאו
  • פורסם בתאריך
ש

שטרודלסיאו

Guest
שלום,
במקום עבודתי אני עובד משרה מלאה משמרות של שמונה שעות.
הייתה תקופה ארוכה שהייתי עובד לילות (שכר מינימום) כך שימי החופש שלי היו באזור ה240 ש"ח (שבע שעות פלוס משמרת שמינית 125%).
בשלב מסוים הורידו לי את ערך ימי חופש ל212 בערך, כנראה חישבו לפי משמרת של 7 שעות (משמרת לילה) למרות שעבדתי שעה נוספת (שהיא בלילה נחשבת שעות נוספות).
שמתי לב לשינוי לאחרונה כאשר אני עובד שבוע יום שבוע לילה בערך שכר ימי חופש של 230 בערך. מספירה שלי של ימי חופשה כולל חגים במשך שנה וחצי יצא ששילמו לי 46 פעמים שכר ימי חופשה של 212 במקום 240 שזה שווה ערך לאזור האלף שלוש מאות שקל.
האם אני צודק ויש פה סיבה לתביעה למרות שמשמרת לילה לפי החוק נחשבת שבע שעות?
ואם יש פה, האם מצד המעסיק זה נעשה בחוסר תום לב? ויחוייב בהלנת שכר?
תודה רבה

קלייטון.ש

Well-known member
לחישוב ערך יום חופשה לפי החוק לוקחים את השכר של 3 החודשים שקדמו לחודש בו נלקחה החופשה, ומחלקים ל-90.
יש מעסיקים שמחלקים לסה"כ ימי התקן (ימי העבודה האפשריים במקום העבודה), ואז יוצא יותר. אבל החוק אומר לחלק ל-90.
אם עבדת פחות או שהיו יותר ימי עבודה אפשריים, התעריף ליום חופשה ירד.

בחישובים כאלה קרוב לוודאי שגם אם יש טעות היא נעשתה בתום לב.

נערך לאחרונה ב:
ש

שטרודלסיאו

Guest
לא עבדתי פחות... השאלה היא אם הורידו לי האם זה תקין? כי באמת לפי תעריף של חלקי 90 מה שנתנו לי זה יותר אבל לחלק לימי התקן זה פחות...
תודה רבה על העזרה!!

קלייטון.ש

Well-known member
לא עבדתי פחות... השאלה היא אם הורידו לי האם זה תקין? כי באמת לפי תעריף של חלקי 90 מה שנתנו לי זה יותר אבל לחלק לימי התקן זה פחות...
תודה רבה על העזרה!!
תסתכל בתלוש על נתון התעריף לשעה. האם זה כפול 8.4 (תקן שעות ביום) נותן את התעריף ליום חופשה שקיבלת?
אתה יכול גם לפנות למעסיק (או לחשב/ת השכר של המעסיק) ולבקש ביאור חישוב תעריף יום חופשה שלך.
אם תראה טעות תוכל להסב את תשומת ליבם והם צריכים אז לתקן. או שיסבירו לך למה זה בסדר.

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
1. שעות נוספות אינן נחשבות לשם חישוב ערך יום עבודה.
2.סעיף 10 לחוק חופשה שנתית קובע את דרך חישוב ערך יום חופשה:

"10. (א) המעסיק חייב לשלם לעובד בעד ימי החופשה דמי חופשה בסכום השווה לשכרו הרגיל.
(ב) השכר הרגיל לענין סעיף זה הוא –
(1) לגבי עובד שגמול עבודתו, כולו או חלקו, משתלם על בסיס של חודש או תקופה ארוכה מזו – שכר העבודה שהעובד היה מקבל בעד אותו פרק זמן אילו לא יצא לחופשה והוסיף לעבוד;
(2) לגבי עובד בשכר – שכר העבודה היומי הממוצע כפול במספר ימי החופשה; שכר העבודה היומי הממוצע הוא הסכום היוצא מחילוק שכר רבע השנה שקדמה לחופשה למספר תשעים; היו ברבע השנה כאמור חדשי עבודה לא-מלאה, יחושב השכר היומי הממוצע לפי רבע השנה של העבודה המלאה ביותר שבשנים-עשר החדשים שקדמו לחופשה, הכל לפי בחירת העובד.
(ג) שכר עבודה לענין סעיף (ב) הוא כל תמורה, בכסף או בשווה כסף, המשתלמת לעובד על ידי המעסיק בעד שעות העבודה הרגילות, זולת אם נקבע אחרת בהסכם קיבוצי שאושר לענין זה על ידי שר העבודה. סכום המשתלם לעובד לכיסוי הוצאות מיוחדות שאינן קיימות בעת החופשה, אין רואים אותו כחלק משכר העבודה."

למעלה