תשלום לועד הבית כן/לא

1טינטין

New member
תשלום לועד הבית כן/לא ../images/Emo35.gif

אנחנו משלמים ועד בית באופן מסודר מרגע שקנינו את הדירה ומאז הזיפות הקודם (שהיה לפני כמעט 4 שנים) לא נעשה דבר בגג.יש לציין כי פנינו בעבר לועד וציינו כי החלה רטיבות באזור מסויים של הגג (התקרה כבר ממש מתקלפת) ודרשנו לזפת מחדש , אפילו הבאנו 2 הצעות מחיר (לכול הגגות יחד ולגג שלנו בנפרד ). יש לציין כי בנוסף אלינו יש עוד 3 דירות שהן חלק מקומה אחרונה ואצל יש בעיה של חום וכו' אבל לא נראה כי מישהו מהם מתכוון לעשות משהו בנידון. הועד אינו חבר בתרבות הדיור כך שגם אין לי מקום לתבוע אותו במידה ואני רוצה. יש לציין כי הנושא הזה הכשיל את רעיון מכירת הדירה ,אחרי שראו את מצב התקרה (למרות שמדובר באזור מסויים מאוד) האם זה חוקי להתנות את התשלום לועד הבית כנגד זיפות הגג של הדירה
ומבחינתי לא לשלם בשנים הקרובות ועד בית.......

1טינטין

New member
אוקיי, אז מה

כן אנחנו יכולים לעשות על מנת לגרום לועד הבית לעשות את הזיפות (אנחנו כבר רודפים אחריו מעל לשנה)
יש "סנקציות" אחרות שאני יכולה להפעיל עליו שיהיה חוקי

אני איתך.

אם לא לוחצים על וועד הבית בנושא של אי תשלום בשל העובדה שהוא לא מטפל בגג הרי שדבר לא יתרחש בנדון אני ממליצה לך לקבל הצעת מחיר על הדרוש תיקון אני מניחה שזה בחלק שלך או בחלק של כולם לא הבנתי בכל מקרה קבל הצעה ושלח מכתב ליו"ר הוועד להלן הצעת מחיר אני מבקש תוך שבוע זיפות הגג ולאחר הזיפות אשלים את דמי הוועד. אין טועם שאשלם אם אתם לא מטפלים ברכוש המשותף. כל וועד אוסף כספים לשוטף וגם לתיקונים כגון אלה לכן אתה עושה טוב שאינך משלם מנסיוני האישי זה עזר לי מאוד. אם לא תקבל תשובה פנה למפקחת על הבתים המשותפים שטוח בפניה את הבעיה ואת סירובו של הוועד לשלם צרף את המכתבים ששלחת לוועד. בנקודה זו הכול יזוז לטובתך...

1טינטין

New member
תודה על התגובה ../images/Emo13.gif

קיבלנו 2 הצעות מחיר ואפילו העברנו אותם לוועד. הגג שלנו הוא גג משותף של כל הבניין והנקד' שממנה יש את בעיית הרטיבות היא מעל המרפסת בסלון, הבעיה היא שמאחר ואין טיפול ושימור של הגג ויש לשכנים נטייה לזרוק שם את "הזבל" הפרטי שלהם (מזנון, סלון וכו'..) החשש הוא שכל תיקון יהרס כתוצאה מכך . הוועד שלנו אוסף לטעמי כספים רק לדברים השוטפים כמו חשבון חשמל,מנקה ואולי גנן פעם במיליון שנה . כשפנינו אליו בנוגע לגג הוא טען שצריך לעשות גבייה מיוחדת עבור זה ומאז אבדו עקבותיו
.

וועד אוסף כספים למען הוצאות שוטפות אבל...

חלק מהתקציב שנותר הולך להוצאות מיוחדות כגון זיפות הגג. לגבי הגרוטאות על הגג אסור לשכנים לעשות זאת על שטח גג משותף תתקשר לעיריה למוקד והם יתנו התראה מי שלא זורק גרוטאות יקנסו אותו ב500 ש"ח ואז כולם יזרקו גרוטאות כך עשינו בבניין שלנו פנה גם למפקחת על בתים משותפים והיא תחייב את הוועד, תכתוב לו מכתב עם המעת המחיר והתראה שכל הנזקים שנגרמו לביתך יתבעו מהוועד נסרבן בבית משפט לתביעות קטנות אני בטוחה שהוא יגיב. אני גם הייתי כותבת מכתב אישי לכל שכן עם פירוט כמה כל אחד צריך לשלם באם אין כסף בקופה...ציין כי יש סכנה בשל הרטיבות גג יתמוטט וכו' פנה לעיריה למח' הנדסה והם ישלחו מישהו אחראי על מבנה מסוכן בחינם!!!הפקח ירשום ד"ח מה יקרה לגג בשל הרטיבות ירידת ערך הדירה נזקים בלתי הפיכים וכו' שים זאת בכניסה לבניין ולכל שכן אין לכם התכנסות דיירים?

1טינטין

New member
התכנסות ../images/Emo35.gif

הפעם האחרונה הייתה לפני שנה ומשהו...וגם אליה הגיעו בקושי 5 דיירים מתוך ה-14 דירות שיש בבניין (שלא נדבר על בעלי הדירות השכורות שאי פעם ראיתי אותם) . במקרה אתמול, ירדה אשתו של הוועד לעדכן אותנו על שיפוצים שהם עושים בדירה ועל הרעש שצפוי להיות אז על הדרך היא דיברה על תשלום לחשבון הוצאות של המעלית (יש אצלנו מעלית עם מפתח ) אז אמרתי לה..ומה עם הגג ? הבנתי שיש כבר הצעת מחיר והיא הבטיחה שזה יתקיים ...נחייה ונראה
וחוץ מזה היא התחילה כבר לדבר עם השכנים על גבייה לזיפות הגג.....

למעלה