תשלום ליסינג לחודשיים בעת עזיבת מקום העבודה

YanivL100

New member
תשלום ליסינג לחודשיים בעת עזיבת מקום העבודה

שלום רב,

הנני עובד במקום מסויים מזה כשבעה חודשים.
הגעתי להחלטה כי ברצוני לסיים את תפקידי ולכן הגשתי מכתב התפטרות עם התראה של 17 ימים מראש (במקום 8.5 ימים כמחוייב בחוק).
מסתבר שישנו סעיף בחוזה ההעסקה שלי אשר מורה כי במקרה שעובד מבקש לסיים את תפקידו, עליו לשאת בעלות תשלומי הליסניג
לתקופה של חודשיים ימים.

להלן ציטוט של הסעיף:

"עובד המעונין להחזיר את הרכב לחברה, יודיע על כך מראש כ-2 חודשים לחברה והוא יעביר את הדרישה לאחראי. אם תצליח החברה למצוא
שיבוץ חלופי לרכב או להשיבו לחברת הליסניג, ללא קנסות, יוחזר הרכב בתאום המועד עם אחראי תחום הרכב. אם לא יישאר הרכב ברשות העובד
עד תום תקופת הליסינג, או עד שיימצא שידוך אחר לרכב מטעם החברה והעובד ימשיך לשאת בהוצאות"

שאלותי הן:
1. האם סעיף זה הינו חוקי? הרי הוא מחייב אותי להישאר בחברה לתקופה של חודשיים או להישאר עם הרכב וזאת למרות שאני עוזב.
2. האם ניתן לבטל סעיף זה ולאפשר לי לעזוב את מקום העבודה בתום התקופה של ההודעה שלי לחברה?

תודה רבה.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אני הבנתי את הסעיף אחרת

הוא מחייב אותך להודיע חדשיים מראש על הפסקת השימוש ברכב הליסינג, בלי קשר להפסקת או המשך העבודה.
החברה שבה עבדת שכרה עבורך, לבקשתך, רכב ליסינג וחתמה על חוזה לתקופה מסוימת שבו התחייבה להשתמש ברכב, היא ידעה אותך על כך, יכולת לא להסכים לקבל רכב ליסינג (יתכן וזה גם היה מעלה את שכרך) אבל מטעמי נוחות בחרת לקבלו בידיע של מגבלות השימוש בו, כמו כן בחרת לא להודיע חדשיים מראש על הפסקת השימוש.
נסה - אולי הם ימצאו שידוך אחר לרכב לפני שיעברו חדשיים מיום ההודעה ואז תוכל לדרוש שעל הזמן הזה לא יחיבוך.

wil

New member
אני בכלל לא בטוח שהסעיף הזה מדבר על עזיבה.

הסעיף מתייחס לעובד שממשיך לעבוד בחברה ורוצה להחזיר את רכב הליסינג.
אם לא מוצאים לרכב שיבוץ אז עובד כזה ימשיך להחזיק ברכב גם יותר מחודשיים.

בדוק מה כתוב בחוזה שלך לגבי מקרה של עזיבה.
מה שברור הוא שלא יכולים להכריח אותך להמשיך לעבוד מעבר לתקופת ההודעה המוקדמת הכתובה בחוזה (אני מבין שרשום "כחוק"?)

כן יכולים לחייב אותך בקנס החזרת הרכב לפני הזמן שחברת הליסינג תחייב אותם (אם הם יחזירו את הרכב ולא ימצאו לו "קונה")

נסה לברר בין הקולגות שלך אולי מישהו מהם מחזיק רכב ליסינג שעומד להיגמר וירצה להחליף לרכב שלך במקום לחדש.

למעלה