תשלום משכורת חסר לאחר פיטורים

• פותח הנושא som12
  • פורסם בתאריך

som12

New member
תשלום משכורת חסר לאחר פיטורים

שלום עמית

לאחרונה קרו לי שני דברים:
1. העסקתי במסגרת אחת הסתיימה
2. בעקבות משבר הקורונה ההעסקה במסגרת החדשה שמצאתי לא החלה.

מאחר שפוטרתי יש למשכורת האחרונה ששולמה לי השפעה על גובה דמי האבטלה שאקבל ולכן חשוב לי לבדוק. קבלתי הודעה על פיטורים ב-16.03 כשסיום ההעסקה ב-22.03.

בחוזה ההעסקה אמנם יש היקף שעות למשרה, אבל למיטב הבנתי אני לא מוגדר עובד שעתי. מצויינת בחוזה משכורת בסיס וכן תשלום שעות נוספות גלובאלי, כמו גם ימים ספציפיים בשבוע בהם אעבוד. בשבוע האחרון (16-22 למרץ) לא נדרש ממני לעבוד למרות שהבעתי נכונות לעשות כן. למרות זאת לא שולם שכר על שבוע זה, והשכר חושב על בסיס שעתי כאחוז מהשעות למשרה. התוצאה היא ירידה של שליש במשכרתי ביחס לחישוב על בסיס התקופה בה הייתי מועסק פורמאלית באותו חודש (כ-3 שבועות).

בנוסף, למרות שהייתי מועסק כחודש וחצי (ועברתי את תקופת הניסיון שצויינה בחוזה) שולם לי רק כחצי יום הודעה מוקדמת. החוזה הוא לתקופה בלתי קצובה.
למיטב הבנתי אני אמור לקבל שכר על השבוע הזה שכולל בתוכו את זמן ההודעה המוקדמת. האם זה כך? ואם כן מה עלי לעשות כצעד מקדים לפני המוצא האחרון של הלנת שכר. אשמח להפנייה ללשון החוק בעניין.

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
סיום חוזה אחרי חודש וחצי של העסקה

1. לעניין ההודעה המוקדמת - היות שעבדת רק חודש וחצי, הינך זכאי להודעה מוקדמת של יום אחד בלבד (סעיפים 3 ו -4 לחוק הודעה מוקדמת), אלא אם כן צוין אחרת בחוזה העסקתך.
2. לא ברורה שאלתך באשר הודעת הפיטורים לדבריך נמסרה לך ב16.3., ועל כן מדוע ציינת כי נקבע כי 'סיום העסקתך' רק ב-22.3., משלדברייך לא עבדת באותה תקופה. מי קבע כי עליך לעבוד עד ה-22? ואם המעסיק קבע זאת - מדוע לא העסיק אותך בפועל? אנא הבהר על בסיס מה כתבת כי "סיום ההעסקה היה ב-22.3".
אף לא ברור מה פירוש ביקשת לעבוד ולא נתנו לך. אנא הבהר.
משכך לא ברור איזה שכר 16-22 לחודש ביקשת לקבל ו/או קיבלת באופן חסר; ואף לא היחס בין העובדה כי קיבלת רק יום הודעה מוקדמת לבין הימים 16-22, והאם זו ההודעה המוקדמת.
אנא הבהר.

som12

New member
קודם כל התנצלות

שלום עמית

קודם כל אני עונה רק עכשיו מאחר ששקיבלתי מייל על התגובה שלך (אני מבין שכבר לפני יותר מחודש) רק אתמול. למעשה קיבלתי עליה חמישה מיילים ברצף שמתייחסים לאותה התגובה. משהו שם השתבש טכנית וכדאי לבדוק את זה.

ולגופו של עניין: מכתב הפיטורים שלי הוא ל-22 למרץ, שילמו לי רק עד ה-16 למרות שמבחינתי הייתי זמין לעבודה גם בשבוע האחרון והבעתי נכונות לעבוד. נראה לי לכן שבמקום חצי יום הודעה מוקדמת, הייתי אמור לקבל תשלום על השבוע האחרון שכולל את אותה הודעה מוקדמת.

למעלה