תשלום נסיעות לעבודה

תשלום נסיעות לעבודה

תשלום נסיעות לעבודה
בחוזה רשום לי השתתפות ברכב, בתנאי ואני מגיע אייתו לעבודה. במקביל ניתן לי כרטיס נסיעה שמאפשר לי לנסוע בחברת תחבורה מסויימת ללא תשלום. אותה חברה מפעילה קווים ממקום מגוריי למקום עבודתי, אך ישנה גם אפשרות להגיע חלקית עם קווים של אגד.
האם מעסיק מחוייב להעביר לי תשלום נסיעות (22.5 ליום) גם אם הוא מאפשר לי נסיעות חינם בקווים של חברה X? על הטופס של הכרטיס נכתב שהוא מגיע בנוסף להחזר שמצויין בחוזה ולא במקום. רק שבחוזה לא רשום לי דבר לגבי מקרה שבו אני לא מגיע לעבודה ברכב

r3dt4g

New member
משחקי מילים

תשלום נסיעות לעבודה
בחוזה רשום לי השתתפות ברכב, בתנאי ואני מגיע אייתו לעבודה. במקביל ניתן לי כרטיס נסיעה שמאפשר לי לנסוע בחברת תחבורה מסויימת ללא תשלום. אותה חברה מפעילה קווים ממקום מגוריי למקום עבודתי, אך ישנה גם אפשרות להגיע חלקית עם קווים של אגד.
האם מעסיק מחוייב להעביר לי תשלום נסיעות (22.5 ליום) גם אם הוא מאפשר לי נסיעות חינם בקווים של חברה X? על הטופס של הכרטיס נכתב שהוא מגיע בנוסף להחזר שמצויין בחוזה ולא במקום. רק שבחוזה לא רשום לי דבר לגבי מקרה שבו אני לא מגיע לעבודה ברכב
משחקי מילים
בעיקרון המעסיק מחויב על פי חוק לשלם רק כרטיס חופשי חודשי, זאת בתנאי שיש תחבורה ציבורית המחברת בין מקום מגוריך למקום העבודה.
אם רשום בחוזה שבנוסף שינו גם תשלום נסיעות אז הרי שההגיון אומר שבנוסף לכרטיס שהוא נתן לך, הוא גם ישלם לך נסיעות "דלק".
המילה הזאת "בנוסף" היא שמכשילה ואתה יכול לבדוק עם המעסיק מה הפירוש מאחר וזה נתון לפרשנות.
בעיקרון על עבודות פשוטות, שבהן אין צורך בתואר או כל סוג של השכלה פורמלית, המעסיקים לרוב נותנים את המינימום, שזה עלות הנסיעה באוטובוס כלומר חופשי חודשי, או אם אין גישה אז תעריף קבוע על פי חוק. ברוב המקרים זה לא מכסה לחלוטין הוצאות דלק

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
אין כפל תשלומים

תשלום נסיעות לעבודה
אין כפל תשלומים
שאלתך אינה ברורה דיה.
ככלל, אין כפל תשלומים. ככל שאתה מגיע באמצעי תחבורה אחד ולא אחר - על המעסיק החובה לשלם לך אך בגין הוצאותייך אלו (מראש מדובר בהחזר נסיעות ולא בהטבת שכר).
מדברייך לא ברור איך בפועל אתה מגיע לעבודה ואף לא בדיוק מה כתוב בחוזה עבודתך.
מכל מקום - לא תהיה זכאי להחזר הוצאות כפול.
מכאן, כי ככל שהמעסיק מאפשר לך נסיעות חינם בקווים של חברה X, הוא אינו צריך לשלם לך בנוסף גם תשלום נסיעות (22.5 ש"ח ליום).

תודה על המענה

אין כפל תשלומים
שאלתך אינה ברורה דיה.
ככלל, אין כפל תשלומים. ככל שאתה מגיע באמצעי תחבורה אחד ולא אחר - על המעסיק החובה לשלם לך אך בגין הוצאותייך אלו (מראש מדובר בהחזר נסיעות ולא בהטבת שכר).
מדברייך לא ברור איך בפועל אתה מגיע לעבודה ואף לא בדיוק מה כתוב בחוזה עבודתך.
מכל מקום - לא תהיה זכאי להחזר הוצאות כפול.
מכאן, כי ככל שהמעסיק מאפשר לך נסיעות חינם בקווים של חברה X, הוא אינו צריך לשלם לך בנוסף גם תשלום נסיעות (22.5 ש"ח ליום).
תודה על המענה
אנסה להסביר.
סגרתי על תשלום מסויים עבור הגעה ברכב פרטי לעבודה ממקום מגוריי. בהנחה ולא אגיע התשלום הזה יצומצם בהתאם לימים שהגעתי איתו לעבודה.
אם אעבור מקום מגורים, התשלום גם יצומצם בהתאם לשיקול דעת החברה אך לא פחות מתשלום כדין.
במקביל, קיבלתי כרטיס נסיעה "מעין רב קו" שמהווה אמצעי נסיעה בחינם כל עוד שאשתמש בתחבורה ציבורית מסויימת. הכרטייס הזה הוא בנוסף למה שנסגר בחוזה העסקה.
איפה אני עומד מהבחינה הזאת? הרי אומנם אני יכול להגיע עם חברה שמציעה נסיעה חינם, אני גם יכול להגיע באגד. תלוי בתדירויות.
ממקום מגוריי ניתן להגיע גם עם חברת "אגד" ולהחליף בדרך.
לכן, רציתי לדעת האם לפי הנסיבות הללו במידה ולא אגיע עם הרכב, אעבור לתצורה של תשלום נסיעות לפי חוק בתשלום 22.5
האם החברה צריכה להעביר תשלום עבור הנסיעה למרות שהעניקה לי אפשרות לסוע חינם?

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
תשלום הוצאות נסיעה הן ברכב והן בתחבורה ציבורית

תודה על המענה
אנסה להסביר.
סגרתי על תשלום מסויים עבור הגעה ברכב פרטי לעבודה ממקום מגוריי. בהנחה ולא אגיע התשלום הזה יצומצם בהתאם לימים שהגעתי איתו לעבודה.
אם אעבור מקום מגורים, התשלום גם יצומצם בהתאם לשיקול דעת החברה אך לא פחות מתשלום כדין.
במקביל, קיבלתי כרטיס נסיעה "מעין רב קו" שמהווה אמצעי נסיעה בחינם כל עוד שאשתמש בתחבורה ציבורית מסויימת. הכרטייס הזה הוא בנוסף למה שנסגר בחוזה העסקה.
איפה אני עומד מהבחינה הזאת? הרי אומנם אני יכול להגיע עם חברה שמציעה נסיעה חינם, אני גם יכול להגיע באגד. תלוי בתדירויות.
ממקום מגוריי ניתן להגיע גם עם חברת "אגד" ולהחליף בדרך.
לכן, רציתי לדעת האם לפי הנסיבות הללו במידה ולא אגיע עם הרכב, אעבור לתצורה של תשלום נסיעות לפי חוק בתשלום 22.5
האם החברה צריכה להעביר תשלום עבור הנסיעה למרות שהעניקה לי אפשרות לסוע חינם?
תשלום הוצאות נסיעה הן ברכב והן בתחבורה ציבורית
1. ככלל, נשמע שהמעסיק הגון איתך באשר הוא משלם לך על כל סוגי הנסיעות האפשריות שתבחר לעשות, באשר הן, והוא מוכן לספוג את עלויות אלו ולהשאיר לך את חופש הבחירה בין החלופות. עם זאת, הוא מעדכן את זכויותייך בכפוף לאופן השימוש בפועל ברכבך ו/או בנסיעותייך, ובמצב זה ניראה שגם עליך חל תום-לב מוגבר בכל הקשור להתנהלותך בנושא מולו.
2. זאת, באשר כלל המפתח בהקשר של דמי נסיעות כי אין מעסיק חייב כמובן בתשלום כפול.
3. ספק אם הדבר אף נחשב כרכיב שכר פיקטיבי ולא כהחזר נסיעה, נוכח הפירוט המפורט.
4. עם זאת, ציינת כי יש חוזה עבודה שמגדיר את העניין, אותו נימנעת מלצטט באופן מדוייק. יש לבחון מה כתוב מפורשות בחוזה העבודה לעניין זה, שנית מהו הנוהג בנושא, שלישית - האם יש לך חובת דיווח יומית/חודשית ומשתנה בעניין זה, האם דיווחך בנושא הינם דיווחי אמת, וכן כאמור מהי הפרקטיקה הספציפית שהתפתחה לעניין זה בתקופת עבודתך עד כה (לא צייינת אף אחד מהאמור).

למעלה