תשלום עבור עדות למתנדבת

תשלום עבור עדות למתנדבת

הבנתי מזמן שהמשטרה אינה משלמת זמן רב למתנדבים עבור ביטול זמנם בהופעה לעדות בבית משפט.

לאחרונה קראתי שגם מזכירות בית המשפט אינה משלמת למתנדבים את ביטול זמנם בהופעותיהם לפני שופט.

נכון ??? לא נכון !!!

תקין ??? לא תקין !!!

מה אתם יודעים על כך.

כל עד שאינו מתנדב זכאי לתשלום ע"י הוראת השופט וחתימתו על מסמך זימון לעדות.

אז למה המתנדבים מקופחים שכן הם מפסידים ימי עבודה בבואם להעיד ?

אשמח לדעתו של המכובד הראשי עו"ד ארבל וגם לדעותיהם של האחרים.

creth11

New member
מחתימים השופט ומקבלים החזר לחשבון הבנק

לפי טופס שממולא ונמסר במקום באשנב המתאים (שכחתי שמו, בנצרת בקומה תחתונה)
אין שינוי.
תשלום המישטרה בוטל מזמן

סהר דוד

New member
עזוב אותך מדרום לבנון...

אצלנו במרכז התקבלה החלטה של מזכירות בתי המשפט שלא לשלם למתנדבי מתנ"א בכלל.
מספר קולגה שלנו שבשבוע שעבר בסוף הדיון הוא הגיש לשופט את הטופס לחתימה, השופט ענה לו -"אתה הרי מתנדב במשטרה, מעכשיו אתה גם מתנדב בבית המשפט".... וכמובן לא אישר הוצאות.
יש התמרמרות רבה בקרב רושמי הדוחות, ויתכן כי בקרוב יחזירו "עטרה ליושנה" . כולל התשלום המשטרתי.

be_roo

New member
מילא החוצפה לא לשלם, אבל התגובה המזלזלת של

השופט פשוט מקוממת.

אפשר להתווכח על הזכות לתשלום (שלדעתי סבירה, העובדה שהחלטתי להתנדב למשטרה בשעות ובהיקף שמתאימים לי לא אומרת שהסכמתי להתייצב בבית המשפט בכל פעם על חשבוני).

יש אנשים שהתואר שופט העלה להם את השתן לראש.

mr dish

New member

creth11

New member
אני הייתי מודיע לבימ"ש שאין ביכולתי הכספית

להגיע להעיד, מראש.
במיקרה שלא ישולם לי, לא אגיע יותר להעיד מחסרון כיס.

IgalR

New member
אם לא תגיע בפעם הראשונה התובע יבקש דחיה

בפעם השניה אם לא תגיע בהתאם לזימון יוציא לך צו הבאה וניידת עם שני שוטרים יגיעו לאסוף אותך מהבית .

IgalR

New member
לא טועה כלל. אם התובע יבקש דחיה וצו הבאה

הנאשם לא יזוכה, הישיבה תדחה.

שכר

בדרך כלל שכרו של עד משולם על ידי הצד החפץ בהעדתו
אם השופט ייאשר התשלום על טופס ההזמנה הרי אוצר
המדינה הוא המשלם

שכר

לכאורה כל עד זכאי לשכר בטלה הקבוע בתקנות
מאידך שמעתי בשיחות פרטיות הן עם שוטרים והן עם שופטים את דעתם השלילית על התיגמול של מתנדבים
יוצא כי למתנדב לפי גישה זו יש אינטרס להופיע מה שיותר בבית משפט ולהיות מתוגמל בהתאם
תמה אני מדוע המשטרה חדלה לתגמל

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
הסטוריה

בעבר ביקשתי לעשות משמרת ביום שנקראתי לעדות, שיש בזה יתרון ששותפי ילמד איך מתנהלים משפטים.
נענייתי שמאחר ומשלמים לי איני רשאי לשלב עם משמרת
הצעתי שביום שישלבו עם משמרת לא ישלמו לי סורבה

סהר דוד

New member
לא מתפרנסים מזה....

אני מרבה להופיע בבתי המשפט לתעבורה- מי כמוך יודע זאת, אנחנו נפגשים שם מעת לעת.
כמתנדב במתנ"א, אני משקיע יום או יומיים בשבוע לצורך ההתנדבות - וזה זמן שמראש אני מחשב אותו במערכת הכלכלית שלי. אני עצמאי, ויום עבודה שלי שווה לא מעט.
כדי להתייצב בבית המשפט, אני מזבז עוד יום מעבר להתנדבות הקבועה. אני משלם בכספי הפרטי על ההגעה לבית המשפט- אם זה ברכב-דלק-חניה, ואם זה בתחבורה ציבורית.
עשיתי תחשיבי עלות- עדות בבי"מ בפתח תקוה עולה לי בממוצע 80₪, ואילו בבי"מ בתל-אביב - 110₪.
"שכר בטלה" המקובל למתנדבים הוא 100₪.
כלומר- אם אני מעיד בפתח תקוה "הרווחתי" נטו 20₪ ובתל אביב - -10₪. בחודש ממוצע אני יכול להשאר עם "נטו ביד" של 20₪. אבל אם הייתי צמא או רעב ונאלצתי לרכוש משוה במזנוני בית הדין- אין סכוי ש"ארוויח" משהו..
לעומת ידידי ברזילי- ביחידה שלי דוקא מעודדים לעשות זאת בזמן משמרת, כחלק מהגבוי והיחס למתנדב. אבל אם אני מגיע במדים, ועם ניידת, אין לי צורך לבקש הוצאות...
המשטרה נהגה - עד דצמבר 2011 - לשלם 140₪ עבור כל הופעה עצמאית בבית המשפט (כלומר- אם הגעת בזמן משמרת ועם ניידת- אין תשלום) - אז זה היה ממש פרנסה...
בגלל בעיות תקציביות, התשלומים האלה קוצצו בבת אחת. המשטרה נהגה להעביר את התשלום דרך בנק הדאר אחרי 90 יום. בסוף 2011 עמדו לזכותי 3 ימים, אשר עד היום לא שולמו.

creth11

New member
היתיחסות שלי בתור שכיר לעניין השכר

רקע אישי -
אני שכיר ועובד בשכר גלובאלי, רכב חברה.
השכלתי 2 תארי הנדסה במכונות ומחשבים מהטכניון.
מתנדב על זמני הפרטי קרי בסופ"ש או אחרי העבודה (מתואמת או לילה חמישי)
זימון בימ"ש נופל ביום העבודה וללא תיאום מראש (יכול ליפול לי על ארועים חשובים או אפילו קריטיים)
שכר העד אינו קרוב לשכר שהייתי מפסיד אילו מקום העבודה היה מוריד לי בשכר ומיכאן בטוח שאין לי שום אינטרס כלכלי.
דעתי -
מכיוון שאיני מייצג את רוב המיתנדבים ומיכוון שהזימון אינו מתואם אלה נופל כהוראה מהשמיים אין סיבה שלא יוחזר חלק מההוצאה.
בנוסף אם לאזרח משולם שכר עד אזי המיתנדב אינו סוג ב ואינו אמור להיענש על עזרתו למערכת החוק ובעיקר שהיא נחוצה ומבוקשת ע"י אותה מערכת.
אם מערכת המישפט אינה רוצה במיתנדבי המישטרה אזי פתוחה הדרך החוקית הגלויה והישרה לעשות זאת ולא בדרך היתעמרות נכלולית צאחורי הגב.
תשב הפרקליטות עם משרד המישפטים והמישטרה ויחליטו ולסיום יפרסמו החלטה מסודרת, והתאם ינחו את המישטרה כך שלא יהיה צורך לזמן את המיתנדבים להעיד כלל.
כרגע המיתנדב מעיד כשאר האזרחים וזכאי ליחס זהה לפחות לדעתי

שטויות במיץ עגבניות

תאמין לי אחרי 15 שנות התנדבות שאין לנו כל רצון לראות פרצוף של שופט עבור 150 שח ובזבוז של 3 שעות בבית משפט.
הידוע לשימצה הוא נחשון.
שאלות שלא כתובות בספר לנאשם כמו " יש לך חברה " כמה ילדים יש לך ? היכן אתה עובד ?

לגיטימי שלקיבעת העונש אולי אבל האחרות בפ"ח לא שואלות קושיות כאלה.

ובסוף הוא קובע את פסק הדין אחרי פרק זמן והשוטר / מתנדב מגיע למסקנה ברורה שחבל על זמנו בבית המשפט.

be_roo

New member
קשה להאשים אותי בחיבה יתרה למשטרת התנועה

ומתנדביה, ויעידו הויכוחים שניהלתי כאן עם חלק מהגולשים.

ועדיין, האמירה שאתה מצטט פשוט מגעילה וחסרת בסיס. אפשר לחשוב שמישהו יכול, רוצה, מתכנן לעשות קופה ממתן עדות כמתנדב.

אם רוצים להתחיל לקצץ בנהלים הזויים שיפסיקו להשתמש בניידות כמוניות לאיסוף ופיזור של שוטרים ומתנדבים לביתם.

mr dish

New member
מה כה הזוי בהסעתו של מתנדב, לביתו, בתום משמרת

???

מה שכן הזוי ואף בזוי, זה מה שציטט מנהלנו, מפי שופטים ושוטרים במדים.

התנדבות פעילה אינה התחיבות להעיד בבתי משפט, מחוץ למסגרת ההתנדבות.. האם שוטר מעיד על חשבון זמנו הפנוי, או במסגרת משמרתו?

למעלה