תשלום פנסיה לפי סעיף 14

שלום,
עבדתי 10 חודשים במקום עבודה כאשר לא הייתי חתום על סעיף 14. בטופס הצטרפות לביטוח, כתוב שההפרשה היא של 8.33% (להבנתי, הפרשה הינה לפי ס' 14).
במהלך ההפרשות, הופרשו לי לפי 6% פיצויים ובסיום העסקתי השלימו לי ל8.33% מכיוון שלטענתה היא טעתה ולא שמה לב על מה חתמה.

אני אמור לחזור למעסיק זה ולדרוש להחיל את סעיף 14 (ולדרוש את ה8.33% שכן בעבר אמרו לי שזה לביטוח מנהלים בלבד).
כמו כן לדרוש את הותק שלי.
במקרה שבו יפרישו לי 8.33 אחוז מיום חזרתי ובמידה ואפוטר בתום שנה מאז תחילת העסקתי המקורית, האם אהיה זכאי לפיצויים? אם כן לפי מה? (חודש משכורת אחרונה? או שההפרשה של 8.33 תפטור את המעסיק? )

GoldenEyes

Well-known member
שלום,
עבדתי 10 חודשים במקום עבודה כאשר לא הייתי חתום על סעיף 14. בטופס הצטרפות לביטוח, כתוב שההפרשה היא של 8.33% (להבנתי, הפרשה הינה לפי ס' 14).
במהלך ההפרשות, הופרשו לי לפי 6% פיצויים ובסיום העסקתי השלימו לי ל8.33% מכיוון שלטענתה היא טעתה ולא שמה לב על מה חתמה.

אני אמור לחזור למעסיק זה ולדרוש להחיל את סעיף 14 (ולדרוש את ה8.33% שכן בעבר אמרו לי שזה לביטוח מנהלים בלבד).
כמו כן לדרוש את הותק שלי.
במקרה שבו יפרישו לי 8.33 אחוז מיום חזרתי ובמידה ואפוטר בתום שנה מאז תחילת העסקתי המקורית, האם אהיה זכאי לפיצויים? אם כן לפי מה? (חודש משכורת אחרונה? או שההפרשה של 8.33 תפטור את המעסיק? )
סעיף 14 אומר שההפרשה של 8.33% תתבצע לפי המשכורת שלך , ולא תהיינה הפרשות נוספות מעבר.
לצורך המחשה:
משכורת כעת 10,000 , יופרשו לך 8.33% לפיצויים לפי סכום זה
עוד שנה תעלה המשכורת של 12,000 , יופרשו לך 8.33% לפיצויים לפי סכום זה
ביום הפיטורים נניח אחרי שנתיים , במקום לקבל פיצויים 2 משכורות * 12000 שזה 24,000 , תקבל רק מה שיש בקופה דהיינו 22,000

תודה. כן, אני מבין את משמעות סעיף 14.
אם כי לא ברור לי מה יקרה במידה והמעסיק יסרב לחתום איתי על סעיף 14 ואפוטר/אתפטר לאחר חודשיים ואילך (זה יהיה שנה מתחילת העסקתי המקורית- 10 חודשים בהעסקה בפעם הראשונה ועוד 2 חודשים מאז שאחזור) האם אהיה זכאי לקבל את פייצויי הפיטורים שהינם בגובה חודש אחרון?
אם כן נחתום על ס' 14- אז אין לזה שום משמעות ולא אהיה זכאי לפיצויי פיטורין שכן, הופרשו לי מדי חודש. אך יחד עם זאת, בהעססקה של ה10 חודשים לא היתי זכאי. נוצר מצב שבו אני לא חתום על ס' 14 במהלך 10 חודשים. ואילו המשך ההעסקתי מאז שחזרתי למעסיק כן תהיה חתומה לפי סעיף 14. במצב כזה כיצד יחושבו לי פיצויי הפיטורין?

GoldenEyes

Well-known member
תודה. כן, אני מבין את משמעות סעיף 14.
אם כי לא ברור לי מה יקרה במידה והמעסיק יסרב לחתום איתי על סעיף 14 ואפוטר/אתפטר לאחר חודשיים ואילך (זה יהיה שנה מתחילת העסקתי המקורית- 10 חודשים בהעסקה בפעם הראשונה ועוד 2 חודשים מאז שאחזור) האם אהיה זכאי לקבל את פייצויי הפיטורים שהינם בגובה חודש אחרון?
אם כן נחתום על ס' 14- אז אין לזה שום משמעות ולא אהיה זכאי לפיצויי פיטורין שכן, הופרשו לי מדי חודש. אך יחד עם זאת, בהעססקה של ה10 חודשים לא היתי זכאי. נוצר מצב שבו אני לא חתום על ס' 14 במהלך 10 חודשים. ואילו המשך ההעסקתי מאז שחזרתי למעסיק כן תהיה חתומה לפי סעיף 14. במצב כזה כיצד יחושבו לי פיצויי הפיטורין?
ממה שהבנתי עבדת 10 חודשים , וקיבלת פיצויים
עכשיו אתה חוזר שנית לעבודה , ולדעתי ולפחות כך אני נוהג , מתחילים מההתחלה.
אני כן מוכן להתחשב בוותק הקודם לצורך ההבראה והימי חופש (אם כי מדובר רק ב 10 חודשים)
אולם לא מאפשר ולא חותם על חישוב פיצויים עם הוותק , שכן , כבר שילמתי עליהם
מכאן שאם תתפטר \ תפוטר אחרי חודשיים , לכל היותר מגיע לך פיצויים עבור החודשיים האלו בלבד.

תודה על התשובה הבהירה. מובן.

ב10 חודשים הראשונים, לא היתי חתום על ס 14. יחד עם זאת שולמו לי 8.33% מכיוון שהנהח/HR עשו טעות בטופס הצטרפות ולכן לדבריה "היא שילמה על הטעות ולכן העבירה תשלום של 2.33 נוספיים. בתלוש לא כתוב הפרשה /פיצויים אלא כתוב "זקיפת תשלומים"

boriska1

Active member
אם אתה חוזר בפחות מחצי שנה מאז שקיבלת פיצויים, עשויה להיות בעיית מס אם קיבלת פיצויים פטורים. אמנם זה ניתן להסדרה , המעביד צריך לטפל בזה

קלייטון.ש

Well-known member
סעיף 14 חל באופן אוטומטי וכברירת מחדל ואין צורך שהעובד יחתום על הסכמה.

למעלה