תשלום שכד לבן זוג

תשלום שכד לבן זוג

אני בזוגיות עם בחור שאני אוהב.
אומנם יש עליות מורדות, אבל סה״כ אנחנו מרוצים.

אנחנו גרים בדירה בבעלותו (משכנתא).
כשנכנסתי לגור איתו הוא העריך כמה לדעתו עולה שכירות בדירה כמו שלו ואנחנו מתחלקים בה חצי חצי.

הבעיה עבורי היא שאני מרגיש ש:
א. הדירה גדולה לי מדי וזה גוזר מחיר שכ״ד גבוה. (לפני כן גרתי עם שותף בלי סלון וזה הספיק לי מעל ומעבר). כיום יש סלון ועוד 2 וחצי חדרים. זה יותר מדי עבורי.
ב. אני גם ככה רוב שעות היום בחצי חדר. שם המחשב שלי נמצא.
ג. לא כ״כ נעים לי להעיר אבל בחצי חדר הזה אנחנו מגדלים חתול וכלבה.

כל הסיבות הנ״ל גרמו לי לחשוב על לדבר איתו שוב על נושא שכ״ד.
אני רק לא כ״כ יודע איך להוריד את המחיר. זה מרגיש לא נעים. בייחוד שמראש בקשתי מחיר אחר כשהוא שאל אותי.
סה״כ זו דירה בבעלותו. בלעדי היה משלם את מלוא המשכנתא בעצמו.
כיום אני מרגיש שאנחנו מתחלקים חצי חצי בכל התשלומים
אבל אנחנו לא בדיוק שווי זכויות בדירה. בכל זאת הוא זה שבוחר מה ואיך נכניס לדירה.
אני נמצא בחצי חדר.
רוב שטח האחסון הוא שלו.

בקיצור, אני בדילמה.
איך הייתם פונים? הייתם פונים? הייתם מציעים להוריד את שכ״ד?

רואה 6 6

New member
אני לא מבינה, אתה גר (גם ישן) בחצי חדר ההוא?

איך קרה שהסכמת לשלם כפי שאתה משלם אם בעצם הוא שאל אותך?למה אתה לא משתמש בשאר החדרים?
מהסיפור,למעט ההצהרה שאתם זוג זה נשמע יותר כמו שני שותפים,אתה מדבר על זה כאילו חלות עליך מגבלות כאלה ואחרות. למה זה ככה?

אחדד

אין בנינו הפרש כלכלי גדול.
&nbsp
לא הוקצה לי רק החצי חדר- אבל שם חדר העבודה שלי עם החיות. ואני לפעמים מרגיש שזה קצת לא פייר. למרות שקשה לי להתלונן כי בתפיסתי - גם מספיק לי חדר עבודה משותף לשנינו.
&nbsp
&nbsp
אז את מציעה שבגלל שהדירה שלו- אשלם סכום קטן מזה?
אני פוחד. הוא גם ככה קינה אותי כמה פעמים ״חסכן״(קמצן)

Bogen2

New member
איך זה שחתול וכלבה חיים בחצי חדר

מתוך דירת 2.5 חדרים??

התחשבנות

לא הבנתי מה הבעיה כלכך,
אתה מרגיש שהוא מצופף אותך בשטח קטן מדי ואתה צריך יותר מקום?
או שאתה בכלל לא צריך כלכך הרבה מקום רק מתבאס לשלם על זה חצי חצי?
&nbsp
אם אתה לא יכול או לא רוצה להרשות לעצמך דירה גדולה כלכך - תציע לו שישכיר את הדירה שלו ותעברו לגור בשכירות בדירה קטנה יותר,
במידה וזה לא מקובל עליו, יש פה מקום לדבר על התחלקות שונה בתשלום.
&nbsp
לגבי התחושה שלך שזה לא לגמרי הבית שלך - אני מבינה,
זו לא דירה ששניכם שוכרים, זו דירה שהוא קנה ותמיד תשאר הדירה שלו, מה ששוב מוביל אותי להציע שתעברו לגור בשכירות.

רואה 6 6

New member
אתם זוג,התחושה היא של שותפים לדירה

אני לא מציעה שתשלם סכום יותר נמוך, אני כן חושבת שאתה צריך לפרוש את כל הענין עם בן זוגך,לתאר את אי הנוחות הפיזית ולחתור למצוא פיתרון ששניכם תרגישו טוב איתו.
גם מאוד חשוב שתברר לעצמך על מה יושב הקושי שלך. אם יש דבר אחד שהבנתי, זה כשמתחילים לדבר על כסף והחשבונות סביב זה למעשה יש תלונה פנימית אחרת מאחור והיא יותר רגשית.

זו סיטואציה

סופר בעייתית.
אתה בעצם גר עם בעל הבית שלך ולכן מאוד קשה לעשות הפרדה בין ה"עסקי" ובין הרגשי/רומנטי.
&nbsp
האם אתה רואה את היחסים הללו לטווח ארוך?
האם אתם חושבים במקרה על ניהול משק בית משותף וחשבון משותף?
אם כן, יתכן ויש מקום לחתום על הסכם ממון מסודר שיהיה מקובל על שניכם ולא יבאס שום צד.
&nbsp
אם זה לחלוטין לא הכיוון ואתם מרוויחים סכום דומה, אתה צריך לפתוח את הנושא איתו ולהסביר לו איך אתה מרגיש.
יכול להיות שגם הוא חושש להיות מנוצל-הוא משלם כל חודש משכנתה, ואתה רוצה לשלם סכום מינימלי שלא תואם את גודל הדירה..
נסו לראות האם יש דרך ששניכם תרגישו טוב.
&nbsp
ובאופן כללי-
יש הרבה סיטואציות שמחייבות פשרה בזוגיות, לפעמים גם כלכלית.
יציאה לחופשה למשל- לפעמים יש צד אחד שדורש תנאים הרבה יותר יקרים מהשני.
או אכילה במסעדות שנתפסת לצד אחד כבילוי מועדף ולשני פחות.
בסופו של דבר, או שהפערים לא גדולים וניתנים לגישור, או שהפערים גדולים מידי ולא מאפשרים חיים ביחד.

B L I M P

New member
משהו בסיפור שלך צורם לי מאוד

דבר ראשון עצם זה שהוא התעקש על שכד *בדיוק* בגובה שמקובל לדירות בגודל הזה - אבל אתה לא בחרת את גודל הדירה או את המיקום ותכלס באת לגור עם בן הזוג, ולא לגור בדירה הזו ספציפית.
&nbsp
שנית, כי ההתחשבנויות בזוגיות מפריעות לי. אני בעד שווין, אבל זה לא שבלעדיך הוא היה משלם פחות משכנתא. שלא לדבר על זה שהוא עדיין מתנהג כאילו כל הדירה שלו ואתה רק אורח. מה עם להשכיר את הדירה ולשכור דירה אחרת משותפת שבה לשניכם יהיה נוח?
&nbsp
אני לא רק שהייתי מדברת על הורדת התשלום שלך אליו אלא הייתי מסתכלת בפרספקטיבה שונה לחלוטין על הקשר. אני לא יודעת אם אתם שוקלים מיסוד הקשר בקרוב - אבל ההתחשבנות שלו איתך (והוא עוד קורא לך קמצן) מפריעה לי. לא שחס וחלילה הוא צריך לשלם הכל, אבל ההתקטננות שלו עד לשקל והתחושה החוסר נעימה שזה יוצר אצלך זה אור אדום בעיניי.

מה מקובל?

כשגרים זוג בדירה של אחד מבני הזוג?
שמתחלקים רק בחשבונות?
&nbsp
אני מסכים עם כל מה שאמרת.
רק אומר שהוא קרא לי חסכן- לאו דווקא בהקשר של תשלום דירה. אלא בנושאים אחרים.
שנית, הוא קנה את הדירה כי מאוד אוהב את האזור ואמר שהוא לא רוצה לעזוב אותה. זה התכנון שלו.
שלישית היא קרובה למישהי שמאוד קרובה אליו. חברת נפש. כך שזו עוד סיבה להשארות שם.
&nbsp
לי חשוב להבין מה מקובל.
ולחשוב יחד פה- מה ואיך אני אומר ולא סתם שורף זוגיות שיכולה להיות נפלאה בעיני

B L I M P

New member
אני לא יודעת אם יש דבר כזה מקובל - כי כל זוג מסכים אחרת

אבל צודק מי שאמר מתחתיי שאתה עוזר לו לממן את הדירה ובסופו של יום אתה לא תראה שקל מהכסף הזה והוא מחזיר את המשכנתא.
&nbsp
אני במקומך נניח הייתי מציעה לשלם את כל החשבונות ולא לשלם שכד בכלל. או לחלופין לשלם חצי מהחשבונות אבל לשלם יותר על ההוצאות השוטפות ( יציאות, קניות בסופר וכו).
&nbsp
בכל מקרה כאמור נראה לי הפתרון עצמו הוא לא העניין כאן - בעיני העניין כאן הוא יחס הכוחות בינכם - כשנראה שהוא שולט ואתה די עושה מה שהוא אומר, והוא עוד כועס עליך כשמשהו לא מתאים.

רואה 6 6

New member
לי יש הרגשה שהחבר שלך הוא שחקן שגדול עליך במידה או שתיים.

אם לא תסתכן ותגיד בבירור היכן לא טוב לך,ולא תתקפל איך שהוא אומר "חסכן" זה ימשיך ככה תמיד: הוא קובע, אתה שותק ובולע.
לגופו של ענין, אין "מקובל" אוניברסלי. יש "מקובל" שכל זוג קובע ומה שלא יהיה,אתה לא אמור ליהיות מבוטל כאן רק כי זה דירה שלו.
אם לא יסכים לשום פשרה,אני לא רואה סיכוי שהענין יעבוד ביניכם.

train

New member
אותי קצת מטרידה העובדה שאתה בעצם מממן לו את

המשכנתא...
&nbsp
כלומר אתה משלם כאילו "שכר דירה" כדי להשתתף בהוצאות הדירה אבל בן הזוג שלך בעצם צובר לעצמו דירה ע"י שימוש בכסף שלך לתשלום המשכנתא.
בסופו של דבר אם תיפרדו אתה נשאר עם כלום והוא כבר שילם עוד נתח לא קטן מתוך המשכנתא.
&nbsp
לכן כדאי לפתוח את הנושא לדיון לראות איך מגיעים לחלוקה יותר הוגנת.
&nbsp

train

New member
מכיוון שהוא משלם כל חודש משכנתא והדירה עדיין לא בבעלותו

זה לא יהיה הוגן שרק הוא יממן את נושא המגורים.
לדעתי אפשר להתחלק בנטל אבל מכיוון שהדירה לא נרשמת גם על שמך החלק שאתה אמור לשלם צריך להיות קטן יותר מאשר החלק שהוא משלם.
&nbsp

מסכימה

מעבר לזה שתיאור ההתנהגות של בן הזוג לא "מריח" טוב, זה פשוט לא נשמע מצב סביר.
לדעתי, כל עוד הדירה רשומה רק על שמו, הוא צריך לשלם את המשכנתא לבד.

רוני ד

New member
הוא היה משלם שכר דירה גם בדירה אחרת

אז פה הוא משלם לבן זוג במקום למישהו זר.
כן ייתכן שהם ייפרדו ואז הדירה היא רק בבעלותו של בן הזוג - אבל זה יוצא אותו הדבר אם היה משכיר דירה ובעל הבית היה מחליט לסיים את החוזה בתום התקופה - הוא היה נשאר ללא דירה ושילם שכר דירה...
&nbsp
בכל מקרה, אולי ההצעה היא לחלק זאת כך שבן הזוג ישלם משכנתא מלאה, והוא ישלם את החשבונות בגובה המשכנתא - ארנונה, חשמל מים ועד וכו' (כמובן משהו שיהיה באותו הקו עם המשכנתא, לא יותר ולא פחות) ככה יוכלו להתחלק שווה בשווה.

קרמבו341

New member
מבינה את הבעיה שלך

אתה בסיטואציה באמת לא נעימה. אתה רוצה לגור עם בן הזוג שלך, אבל בעצם אין לך שום say לגבי המחיר שאתה מוציא על הדירה, גודל הדירה והמיקום. אם זה היה תלוי בך, היית מסתפק בדירה יותר צנועה ומשקיע פחות כסף בשכ״ד. זה שאתה מרגיש כמו דייר משנה בטח לא מוסיף לתחושה הטובה שלך.
&nbsp
אין פתרון קסם למצב הזה, אתה קצת במלכוד. אם תדבר איתו תצא אולי קמצן, אבל להמשיך לאכול את עצמך זה גם לא פתרון לטווח ארוך. אם יש ביניכם תקשורת טובה הייתי פותחת את העניין בכנות, הייתי אומרת לו שחשוב לי לגור איתו, אבל שהסכום שאני מוציאה על המגורים בדירה לא מתאים לי כרגע. אולי תוכלו להגיע להסדר ששניכם תרגישו בו יותר בנוח, או שתחליטו שעדיף שלא תגורו יחד כרגע. לא הייתי מתעסקת בנימוקים קטנוניים שיצדיקו הורדה בשכ״ד (כמו זה שאתה נמצא בחצי חדר, שאתה חולק חדר עם בע״ח) אלא מתרכזת בנושא העקרוני.
&nbsp
&nbsp

תודה, אגב מה מקובל?

מה מקובל בין בני זוג שגרים יחד בדירה של אחד מבני הזוג (שהוא משלם עליה משכנתא) ?
להתחלק רק בתשלומים?
להתחלק חצי חצי בשכ״ד ובתשלומים?
לשלם חשבונות + חלק יחסי קטן מהמשכנתא ?
&nbsp
אני אובד עיצות
וסתם רוצה להבין מה הלך הרוח הנפוץ/מקובל
כמובן שכל מקרה לגופו והכל ניתן לסיכום בני בני זוג.
תוהה מה בד״כ זוגות אחרים עושים.
&nbsp

למעלה