תשלום שכד לבן זוג

מצב בעייתי, אתייחס לכמה נקודות

אני לא עו"ד אבל ממה שאני יודעת, זוג (לא נשוי) שמנהל משק בית משותף ואחד שותף לתשלום המשכנתא של נכס השני, השני מסכן את הנכס שלו בכך שבעת פרידה (לאחר מספר שנים לצורך העניין), הוא חשוף להיתבע ע"י הראשון לזכויות על הנכס. זה המצב הכללי.
אצלכם, הכסף עובר בלי חוזה כלשהו, כלומר, אתה לא מופיע לבנק כשותף בהחזרי המשכנתא ומהבנתי נמצא במצב של יותר שותף לדירה שמשלם כסף לשוכר, ללא קיום חוזה מסודר, יותר מאשר בן זוג.

מסקנה מהפסקה הזאת: לא משנה מה תחליטו ביניכם, המקרה מחייב חוזה.

עניין נוסף, ההתנהלות ביניכם כזוג שווה בדיקה. נראה כי הוא נמצא במעמד המחליט ואתה נגרר/ מבטל את רצונותייך. יש זוגות שזה מתאים להם, מרגיש לי שחוסר השיוויוניות הזאת לא עושה לך טוב (אחרת לא היית מתלונן על המצב).
לא משנה מה מישהו אחר היה עושה במקומך, אתה מעלה בעיות שמפריעות לך ובכל זאת על מנת לשמור על הקשר איתו, אתה בוחר להדחיק אותן ולזרום עם ההחלטה שלו.
זה בגדול תיאור שלי של המצב. מציעה לך להבין עם עצמך מה יותר חשוב לך- לא להגיד כלום, להמשיך במצב הזה כדי שחלילה לא להסתכן שהקשר יפגע או שחשוב לך לא לבטל את הצרכים שלך וכן למצוא פיתרון לבעיות שמפריעות לך גם בסיכון הקשר. מהנסיון שלי, אנשים שבוחרים באופציה השניה, זוכים בקשרים טובים ומספקים יותר לטווח הרחוק.

״ וכן למצוא פיתרון לבעיות שמפריעות לך גם בסיכון הקשר״

מסכים. אבל המילה ״פתרון״ פה אמורפית מדי.
&nbsp
מה יכול להיות פתרון?
&nbsp
לבקש הנחה בשכד?
אני מרוויח טוב. אני יכול להרשות לעצמי כל סכום שהוא מבקש

אף אחד פה לא יכול

לתת לך פיתרון אינסטנט!
אתה מחפש איזו תשובה "מקובלת" משפטית שתוכל לבוא אליו ולעשות שינוי בסכום השכירות על פיה.
אין דבר כזה לצערי..
&nbsp
אתם צריכים לפתוח את הדברים ולדבר על התחושות שלכם בצורה כנה וגלוייה- גם אם זה לא נעים.
להגיד שאתה מרגיש שאתה משלם שכירות גבוהה והוא יהיה הבעלים של הדירה בסופו של דבר..
חשוב שתבין גם את הצד שלו. איך הוא מרגיש. למה הוא מתנהג כפי שהוא מתנהג.
אם אתם צריכים צד שלישי כדאי לפנות למגשר שיעזור לכם להגיע להסכם "נכון" יותר לשניכם.
&nbsp
&nbsp

אני אגיד לך מה הפיתרון

כתבת כאן באחת התגובות שאתה מפחד- פשוט תפסיק לפחד ותעלה את מה שמפריע לך, בדיוק מה שכתבת כאן.
מה יקרה במקרה הכי גרוע? (שלא בטוחה שהוא בכלל גרוע אגב..), תגלה שבן הזוג שלך לא מוכן להתחשב במה שחשוב לך והוא מעדיף לסיים את הקשר אם לא תהנהן עם הראש לפי דרישותיו?
במקרה הטוב, תסדירו את העניינים ביניכם ותגלו כמה זה חשוב ונעים שבני זוג יכולים להעלות גם דברים קשים שמפריעים להם, לפתור את הבעיות ביחד ולחזור לישון מחובקים צמוד אף יותר ממקודם.

סתם "לבקש הנחה בשכ"ד" ממשיך לקבע את המצב שאתה מעין שותף ששוכר חדר ומבקש מהשוכר שלו הנחה. אני חושבת שבדיוק מה שכתבת כאן, זה מה שאתה צריך לתאר בפניו. זאת בהנחה, שאתה מוכן גם לאופציה שבן הזוג לא יגלה אמפטיה והתחשבות.

משהו נשמע לי מוזר

אם אני הייתי נכנסת לדירה של בחור ומשלמת חצי מהמשכנתא אז הייתי מצפה שהדירה לא תהיה רק בהשכרה, המצב היה יוצר משהו מחייב ברמה החוקית בינינו.
אם אתם נפרדים עכשיו אתה לא זכאי לכלום, אין שום מסמך או משהו שמגן עלייך. אתה יכול להגיד לו שהדירה גדולה עלייך, זה לגיטימי כי זה הכסף שלך ובהיעדר חשבון בנק משותף זה פשוט לא הוגן. בתור זוג צריך למצוא דירה שמתאימה לזוג ולא רק לצד אחד.
&nbsp
אני חושבת שזה זמן מצויין לעשות איתו שיחת יחסינו לאן- הצד הכלכלי. זוגות אמורים גם להצליח ולדבר על כסף בלי לחשוש שצד אחד יהיה הקמצן והצד השני הוא הפזרן.

הוא רצה שנעשה הסכם ממון

״אם אתם נפרדים עכשיו אתה לא זכאי לכלום״
&nbsp
דווקא אני חושב שבמצב הנוכחי יש סיכון שאדרוש חלק מהדירה

המצב כפי שהוא מעמיד את שניכם בסיכון

כפי שכתבתי, הטיעון שלך לצורך העניין יכול להיות שגרתם תחת קורת גג אחת כמה שנים והיית שותף בתשלום המשכנתא ולכן יש לך זכויות בנכס והטיעון שלו יכול להיות שלא היה ולא נברא כי אין תיעוד של מעבר הכסף.

הוא צודק לגבי ההסכם ממון וזה לגיטימי לגמרי שהוא יגן על דירה שבבעלותו. מה שכן, מהצד שלך אתה צריך לדאוג גם לצרכים ולאינטרסים שלך ושכחלק מההסכם יתייחס גם לסכום שאתה משלם ובהתאם, איזה זכויות זה מקנה לך. אם שניכם תבינו את חשיבות החוזה ומה חשיבותו בפני כל צד, יהיה לכם הרבה יותר קל להגיע להסדר. לאחר שתשבו, תדברו ותפנימו את זה ביניכם, תפנו לעו"ד אובייקטיבי שינסח לכם את החוזה בהתאם.

איך אני מסתכן אם איני עושה הסכם ממון?

הרי בהסכם ממון הבן זוג רושם שאני מוותר על כל זכות בדירה
או בנכסים אחרים שלו - למרות שאני משלם.

אני אישית הייתי מוותרת על כל הקשר

אם הייתי נכנסת לקשר עם בחור והיה לי את כל הסיפור הזה אז הייתי מוותרת.
&nbsp
&nbsp

למעלה