מצב בעייתי, אתייחס לכמה נקודות
אני לא עו"ד אבל ממה שאני יודעת, זוג (לא נשוי) שמנהל משק בית משותף ואחד שותף לתשלום המשכנתא של נכס השני, השני מסכן את הנכס שלו בכך שבעת פרידה (לאחר מספר שנים לצורך העניין), הוא חשוף להיתבע ע"י הראשון לזכויות על הנכס. זה המצב הכללי.
אצלכם, הכסף עובר בלי חוזה כלשהו, כלומר, אתה לא מופיע לבנק כשותף בהחזרי המשכנתא ומהבנתי נמצא במצב של יותר שותף לדירה שמשלם כסף לשוכר, ללא קיום חוזה מסודר, יותר מאשר בן זוג.
מסקנה מהפסקה הזאת: לא משנה מה תחליטו ביניכם, המקרה מחייב חוזה.
עניין נוסף, ההתנהלות ביניכם כזוג שווה בדיקה. נראה כי הוא נמצא במעמד המחליט ואתה נגרר/ מבטל את רצונותייך. יש זוגות שזה מתאים להם, מרגיש לי שחוסר השיוויוניות הזאת לא עושה לך טוב (אחרת לא היית מתלונן על המצב).
לא משנה מה מישהו אחר היה עושה במקומך, אתה מעלה בעיות שמפריעות לך ובכל זאת על מנת לשמור על הקשר איתו, אתה בוחר להדחיק אותן ולזרום עם ההחלטה שלו.
זה בגדול תיאור שלי של המצב. מציעה לך להבין עם עצמך מה יותר חשוב לך- לא להגיד כלום, להמשיך במצב הזה כדי שחלילה לא להסתכן שהקשר יפגע או שחשוב לך לא לבטל את הצרכים שלך וכן למצוא פיתרון לבעיות שמפריעות לך גם בסיכון הקשר. מהנסיון שלי, אנשים שבוחרים באופציה השניה, זוכים בקשרים טובים ומספקים יותר לטווח הרחוק.