בטוח שהוא יכול והוא בטח אפילו עושהתשלום שכר
האם יכול המעסיק שלי לא לשלם שעות נוספות על עבודה ביום שישי בערב, שבת בבוקר, חגים או במקרה שעברתי 186 שעות חודשיות.
שעות נוספותבטוח שהוא יכול והוא בטח אפילו עושה
את זה. אנא פרט במה בדיוק מדובר.
אנא פרט מהם ימי ושעות העבודהשעות נוספות
במהלך שיחה עם המעסיק שלי הוא הבהיר לי שהוא לא משלם תוספת לשעת העבודה שלי זאת אומרת ערך שעת עבודה בטווח של 8 שעות ראשונות שווה לערך שעת העבודה לאחר השעה השמינית לעבודתי וכן לשעת עבודה ביום שישי ושבת וחג. האם זה חוקי ????
שעות עבודהאנא פרט מהם ימי ושעות העבודה
הנהוגים במקום העבודה? מהם השעות בהן אתה עובד? האם אתה בוחר מתי לעבוד, או שהמעסיק אוצר לך היום תעבוד ככה ומאחר תעבוד אחרת? האם תפקידך הוא ניהולי או שהאין יכול לפקח על שעותל עבודתך? ללא קשר לנושא השעות הנוספות, אסור לו להעסיק אותך בשבת וחג אם אין לו היתר משר התמ"ת , גם אם יש היתר עליו לשלם לפחות 150% מהשכר הרגיל.
שעות עבודהשעות עבודה
אני עובד ברשת של מסעדות בתפקיד של טבח . העבודה במשמרות שנקבעות לי מראש מהשעה 10 בבוקר עד 5 וחצי אחר הצהריים ומשעה 5 וחצי עד לסגירת המסעדה. עבודה של 7 ימים בשבוע. תפקידי אינו ניהולי ובגלל זה איני יכול לקבוע באיזו משמרת עלי לעבוד. איפה אני יכול לקבל את החוק על פיו יחושב שכרי. למשל בתלוש המשכורת שלי כתוב כך : שכר יסוד 18.00 3116 ע"ח חופשה 173 ש' 1.00 173 ע"ח הבראה 173 ש' 1.00 173 נסיעות מה זה ??? מעולם לא ניתקלתי בתלוש כזה ואני לא יודע איך לקרוא אותו .
פיטוריםשעות עבודה
מאחר ואתה עובד 7 ימים בשבוע אזי: כל שעה מעל ל 8 שעות עבודה ביום תחשב שעה נוספת. בגין 2 שעות נוספות מגיע לך 125% מהשכר הרגיל ובגין יתר השעות הנוספות מגיע לך 150% מהשכר הרגיל. לגבי יום ו מגיע לך שכר שכר שעות נוספות החל מהשעה השמינית, או לאחר שכבר עבדת בשבוע מעל 45 שעות שאינן נחשבות לשעות נוספות, אם בכל הימים בשבוע אתה עובד לפחות 8 שעות זה אומר שביום ו אתה זכאי לתשלום שכר שעות נוספות החל מהשעה השישית. בשבת אתה זכאי ל 150% מהשכר הרגיל , גם אם לא מדובר בעבודת שעות נוספות. אם עבדת במשך השבוע (כולל יום ו) לפחות 45 שעות שאינן שעות נוספות , אזי השכר בגין כל שעות העבודה בשבת צריך להיות לפי שעות נוספות כלומר 175% מהשכר הרגיל. אם אתה עובד בשבת מעבר ל 10 שעות, השכר בגין יתר השעות צריך להיות 200% מהשכר הרגיל. נקודה חשובה - אם אתה מקבל הפסקה של חצי שעה או יותר ואתה רשאי לצאת ממקום העבודה בהפסקה. אין להחשיב את ההפסקה בשעות עבודתך. בנוסף - המעביד מחויב על פי חוק לתת לך יום מנוחה אחד בשבוע , בגין העבודה בשבת. לגבי המושג שבת - לגבי רוב העובדים מדובר על 36 שעות הכוללות את השבת עצמה (לא מוגדר האם השעות מעבר ל 25 שעות הם ביום ו או במוצאי שבת), אך ישנם עובדים לגביהם מקוצרת השבת ל 25 שעות. כל הפרטים מופיעים בחוק שעות עבודה ומנוחה. לגבי התלוש שלך, המעביד עושה תרגיל ונותן לך את התשלום בגין חופשה ודמי הבראה בשותף , כך שבסיום יחסי העבודה לא יצטרך לשלם אותם. זה חוקי בתנאים הבאים: שכרך הבסיסי (לא כולל שעות נוספות, דמי הבראה וחופשה) גבוה משכר המינימום. המקדמות בגין דמי הבראה ודמי חופשה , אינן נופלות מ1/12 של הסכום השנתי שאותו הוא אמור לשלם. לפי המספרים שנתת, התנאי הראשון לא מתקיים, אך השני כן. לגבי חלוקת התשלום בגין ימי חופשה לחודשים, זה חוקי מבחינת התשלום, אך לא חוקי , במידה והמעביד לא יוציא אותך לחופשות בפועל. הוא חייב להוציא אותך לחופשה של 7 ימים רצופים לפחות פעם בשנה.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.