תשלומי הורים לבית הספר

אבייה2

New member
ראשית תודה על הבירור ומכאן - לכולם

חדר מחשבים בבית הספר הוא חשוב מכל וכל בשנות ה - 2000. ובדור הטכנולוגיה המתקדמת, (הפורום הזה). ואני תוהה איך עד כה, לא נעשה דבר בעניין. (ואולי כן). אך תסכימו איתי שלא פחות חשוב חדר מדעים, פינת חיות לטיפול רגשי, העשרת הסיפריה,תוכנית אדם לאדם אדמה, וכיוצ"ב. התוכנית אדם לאדם אדמה - חשוב ביותר. (אך יש צורך במימון ההורים) סייעת בכיתה א' חשוב מכל. (אך יש צורך במימון ההורים) מזגן בכיתת הגן בשנה שעברה מומן בחלקו גם ע"ח ההורים. אך עד מתיי ניצטרך אנו ההורים לממן את כל הנ"ל? והכי מתסכל, שיש הורים שמשלמים, ויש כאלה שעומדים על כך שלא. (עקרונית) אפרופו סייעות לכיתות א'. אז לפחות שכולם בלי יוצא מן הכלל יישנסו מותניים ויישלמו. כי לנו נמאס, לממן.. אין ויכוח שצריך הכל לילדינו אבל יש גבול, ובאמת לא כולם יכולים.. יש תחושה שזה לא ניגמר. שלא יישתמע כאן מדברי שאין ברצוני את הבסיס הזה לילדינו, "אז שלא ייעבדו עליכם.." תודה אילנית.

ronpel

New member
אילנית - נכון חינוך טוב עולה כסף

ובמקומות אחרים הרבה יותר כסף. כמו כל מערכת ציבורית -גם החינוך סובל מממחסור בתקציבים. מי שרוצה לקבל משהו יותר טוב לילדיו (והרי כולנו משקיעים המון בילדים) חייב להבין שזה יעלה כסף. אי אפשר לצפות לקבל הכל חינם. כך זה עובד במערכת הבריאות ובכל מערכת ציבורית אחרת. מהכרות של מערכות חינוך במדינות אחרות מה שיש בארץ זה זהב טהור במחיר סימלי. אם תעשי חשבון כמה כל הנושאים שאת מעלה עולים לחודש תגיעי במקסימום ל100-200 שח לחודש תלוי בכיתה (כיתות א יחסית גבוה בשל הסעיית) זה עלות של חוג אחד !! או חצי מעלות מנוי בכבלים. אני לא מזלזל בסכום וביכולת של כל אחד לממן זאת - אך נראה לי שזה סכום סביר לכל משפחה בישוב בהתחשב במטרה שאם אני לא טועה עומדת בראש סדר העדיפויות של רובנו. כדי לנסות להוזיל את הסכום הנ"ל וגם לטפל באי התשלום של חלק מן ההורים אפילו שהם נהנים על הגב של האחרים (ואין להם בעיית של יכולת כספית) התחלנו לבדוק את האפשרות לחקיקת חוק אגרת חינוך. זה יאפשר גביה מרוכזת מכל ההורים ושימוש יותר יעיל בכספים בצורה מרוכזת. ביי רונן

ronpel

New member
דרך אגב לגבי מזגנים

אנו כמעט בית הספר היחיד בארץ שלא גובה אגרת מזגנים מן ההורים וכל הכיתות ממוזגות מיום הקמתו. אני אישית בלפיד שילמתי מאות שקלים בשנה רק עבור סעיף זה.

אבייה2

New member
תודה על תשובתך העיניינית ומקווה

שבאמת כולם יישלמו וייהנו, מקידום החינוך לילדינו. אילנית

yk111

New member
מי הכניס את "העז" הזאת - אדם ואדמה

לא ברור לי מה המשמעות של אדם ואדמה ומה זה תורם לילדים. מדוע לא נקבע סדר עדיפויות לדוגמא נושא המחשבים שיהיה הראשון ומיידי כי אין ספק שהדבר תורם רבות להשכלה של הילדים. לפני שמחליטים על תוספת העשרה לתלמידים קודם נדאג לבסס את הקיים ולהגביר את רמת הלימודים במקצועות הראליים, שפות וכד'. אין צורך שהנהלת בית ספר תתגאה בחוגי העשרה כמו אדם ואדמה במקום ששם בית הספר יצא למרחוק בשל רמת הלימודים. מדוע לא התבקשו ההורים לדרג את סדרי העדיפויות ובמימון פרטי מכיסם. נ.ב ידוע לי כי כמות גדולה של הורים ענו למשאל שהיה לפני חודש (או יותר) שהם אינם מעונינים בהוספת חוג אדם ואדמה מדוע לא פורסם כמה הורים היו בעד וכמה נגד.

למעלה