תשמחו לשמוע הסרט נגד אבולוציה של אוניברסיטת

Sophalin

New member
אני מקווה שלא יורידו

אני מקווה שהסרטון באנגלית יופץ לכל המוסדות האקדמאים בחו"ל. שהדירוג האקדמי של אוניברסיטת בר-אילן ירד אל מתחת לכל ביקורת ושיבטלו עד כמה שניתן את התקפות המדעית של המוסד הזה.
אין לו ולמדע שום קשר אמיתי ויש לנדות ולהחרים אותו!

Sophalin

New member
ממש לא

זו לא הפעם הראשונה שבר-אילן מורדת במוסכמות אקדמאיות מתוך אינטרס שאינו אקדמאי כלל.

לכן אני מאמין שיש לנדות אותה כמוסד אקדמאי!

ranisharoni

New member
אין צדיק אחד בסדום?

מקומות אחרים לא נגועים בתחלויים שונים ומשונים?
זה יותר מוסרי שלמשל מכללות עילית בארה"ב גובות סכומי עתק עבור שכר לימוד? זה יותר מוסרי מאוניברסיטת בר-אילן שעלות הלימוד בה מגוחכת לעומת ארה"ב כשבכל זאת היא נשפטת לפי קריטריונים אקדמיים?

Sophalin

New member
מה עניין שמיטה להר סיני?

מה הקשר בין גובה שכר הלימוד למובהקותה האקדמית?

בדיוק כמו שאני לא אפסול את אוניברסיטת אריאל מסיבות פוליטיות, לא אפסול מכללות יוקרה בגלל מחירי שכה"ל שלהן.

אני אפסול מוסד אקדמאי כאשר הוא משתמש בשם האקדמי שלו בצורה פסולה שאין לה דבר וחצי דבר עם אקדמיה.

Sophalin

New member
לא אבל אתה חוזר לנושא הלא קשור

נניח שיש אוניברסיטה שמקבלת רק מי שמשלם לה 50000$ בשנה ולא מספקת מלגות וכו'
האם זה מוריד מאיכותה כאוניברסיטה? האם זה אומר שהמחקרים שלה פסולים? לא נכונים? לא מציגים את המציאות נכונה?

ברור שלא. יכול להיות שהמחקרים שלה יוצאים מצוינים.

בדיוק אותו דבר נגיד על אוניברסיטה שיש עליה מחלוקת פוליטית - נניח המרכז האקדמאי באריאל - האם העובדה שהאוניברסיטה ממוקמת על אדמות שנויות במחלוקת הופך את התגליות שלה לשנויות במחלוקת? ברור שלא.

האם אוניברסיטה שהמחקרים שלה שנויים במחלוקת היא אוניברסיטה גרועה? כן.

evanescent

New member
אתה כתבת

"אני אפסול מוסד אקדמאי כאשר הוא משתמש בשם האקדמי שלו בצורה פסולה שאין לה דבר וחצי דבר עם אקדמיה."
בצירוף העובדה שמוסדות אקדמאים רודפי בצע אתה לא פוסל, משתמע מהמשפט שאו שלרדיפת בצע יש דבר או חצי דבר עם אקדמיה בעיניך, או שכתבת משהו שאתה לא מתכוון אליו.

Sophalin

New member
אל תכניס לי מילים לטקסט

אני בהחלט פוסל מוסדות אקדמאים (או כל סוג של מוסד) שהוא רודף בצע. אבל אני לא אפסול את התקפות המדעית שלו אם הוא לא מנצל את מעמדו ליצור מחקרים מוטים ו/או שקריים.

אין בין רדיפת בצע ותקפות אקדמאית דבר וחצי דבר.
נכון - תאוות בצע זה דבר מגעיל ודוחה אבל אם אדם רודף בצע טוען טענה מסויימת זה לא אומר שהיא שקרית בגלל שהוא רודף בצע (אלא אם כמובן יש לו אינטרס כלכלי למשל אבל זה לא המצב שעליו אנחנו מדברים -
למעשה אם אקדמיה מסויימת תמכור את המציאות המחקרית בעבור חופן דולארים היחס שלי אליה יהיה זהה - והוא אכן כזה למוסדות רבים).

evanescent

New member
לא הכנסתי מילים

אמרת "אפסול" באופן כללי ולזה התיחסתי, אבל לא משנה.
בכל אופן נסחפת עם בר אילן, בבר אילן מלמדים אבולוציה וגם חוקרים אבולוציה.

Sophalin

New member
למדת בבר-אילן, נכון?

זה לא משנה לי שיש מחקרים מוצלחים בבר אילן - עצם העובדה שהאוניברסיטה נותנת גושפנקא ולגיטמציה לדברים כמו בריאתנות ומתייחסת אליהם כאל מדע לכל דבר מטילה דופי באמינותה של האוניברסיטה
ולכן יש להפעיל עליה סנקציות אקמאיות.

Sophalin

New member
וגם,

לא אמרתי "אפסול" באופן כללי - אמרתי מפורשות שאפסול את האקדמיה שתנצל את כוחה כדי לקדם נושא שאינו אקדמאי כאקדמאי (גם אם לא במילים אלו אני לא חושב שמישהו היה יכול להבין אחרת מדברי)

ranisharoni

New member
מה המשמעות של פסילה שכזאת?

תאסור כל פירסום אקדמי, תקשורת אקדמית, לא תכיר בתארים וכדומה?

Sophalin

New member
פחות או יותר

אי הכרה במאמרים ובתארים של המוסד הזה כמאמרים ותארים אקדמאים.

Sophalin

New member
בהחלט יביא יותר תועלת

או שהאוניברסיטה הזו תסגר או שהאוניברסיטה הזו תתעשת ותחזור למוטב.

Sophalin

New member
אגב

אם השאלה היא מהי משמעות הפסילה הזו ברמה האישית - אז אין לה הרבה משמעות
זוהי בעצם קריאה לחרם אקדמאי וזלזול בכמעט כל מה שיוצא משם.

אם יש כאן יוצאי בר-אילן שנפגעים מזה אז אני מצטער אבל מממ... עבדו עליכם...

למעלה