תתחדשו על הפורום
שאלת מתכונים

תתחדשו על הפורום ../images/Emo45.gif שאלת מתכונים

שלום! תיכף מגיע ראש השנה
אני אמנם לא צמחונית (אוכלת בשר לעיתים רחוקות, אבל אוכלת, לכן אינני מגדירה את עצמי צמחונית!) וגם לא בעלי. אבל יש לי אח טבעוני ואנחנו עושים את החג אצלינו בבית. כיוון שבעלי לא מוותר בשום אופן על דגים ביום שישי בערב וערב-חג יוצא יום שישי, יהיה דג... אבל שאר המנות יהיו טבעוניות... כבר בפסח עשינו חג טבעוני, וחשבתי לא לעשות בדיוק אותם דברים, שיהיה מגוון ומעניין... אשמח מאוד לרעיונות, לכל מיני למתכונים טבעוניים (כשרים הם יהיו בכל מקרה
, יתרון של טבעונים)...
 

לקשמי

New member
שלום לך

אני חוגגת את כל החגים (פסח, ראש השנה וכו') כבר במשך שנים במרכז ליוגה שבו אני לומדת, ששם התזונה היא לקטו צמחונית. (כלומר צמחונים שלא אוכלים גם ביצים). לגבי הסמלים, פשוט מחליפים אותם במשהו צמחוני. למשל בראש השנה, במקום ראש דג שמים גזר ובמקום ראש כבש שמים ראש כרוב. (וסתם לידע כללי, בפסח, את הזרוע מחליף סלרי ובמקום ביצה אפשר לשים תפוח אדמה). לגבי הארוחות עצמן - בדרך כלל אנחנו אוכלים מרק ירקות (אפשר לגוון בירקות) או מרק עדשים. ולמנה עיקרית - אורז עם תוספות (גם כאן אפשר לגוון ולעשות אורז עם צימוקים, לתבל בכל מיני רטבים כך שהאורז ייצא מתוק וטעים כיאה לסעודה חגיגית), תבשילי ירקות שונים (אני אתמול הכנתי תבשיל ירקות מתובל בפפריקה ורוטב סויה. יצא סוף...), אפשר גם להכין פסטה טובה, סוגים שונים של סלטים ועוד. איכשהו תמיד אני יוצאת "מפוצצת" מהסעודות האלה. למרות שאני לוקחת רק קצת מכל דבר, אולי בגלל שהמבחר הוא גדול.
חג שמח ושנה נפלאה.
 
קודם כל תודה רבה../images/Emo140.gif

לגבי סמלי החג, לא יעזור, יש לי בעל דתי ומקפיד מאוד שהסמלים יהיו סמלים
לפחות הוא מתחשב באחי מבחינת המאכלים. ונכון, יוצאים מפוצצים...(מינסיון גם
) רק שפשוט אני מחפשת עוד דברים, מתאים לי הרעיונות שלך (ובאמת מתאים לראש השנה, כי לפסח זה בעיה הפסטות/אורז...) אשמח לשמוע עוד רעיונות...
 

לקשמי

New member
../images/Emo32.gif אורז כשר לפסח ../images/Emo13.gif

פסטה, נכון שהיא לא כשרה אבל אורז כן. זה המאכל העיקרי שלנו בפסח. (גם קינואה אגב).
 

אלי ו.

New member
לגבי קינואה

עקרונית אין מניעה לאכול בפסח, מעשית עדיין לא ראיתי קינואה עם הכשר לפסח. (דורש אריזה נפרדת ממוצרי חמץ)
 

lollapalooza

New member
זה לא מדויק.

יש כאלה שנוהגים לאכול אורז בפסח ויש כאלה שלא. אצלנו, למשל, לא אוכלים.
 

פלגיה

New member
הוא נחשב "קיטניות"

כלומר הוא לא חמץ, אבל אשכנזים מקפידים לא לאכול אותו (וגם לא אפונה או שעועית או פול או.... בקיצור לאשכנזים לא נשאר הרבה מה לאכול בפסח, בפרט לא אם הם צמחונים.)
 

פלגיה

New member
כן נכון גם מרוקאים לא אוכלים אורז

אבל כן אוכלים קיטניות אחרות
 
.לקשמי, גזר הוא לא במקום ראש ../images/Emo19.gif

הוא פשוט עוד אחד מסימני החג ... וכן לגבי תפוח אדמה בפסח- הוא תחליף לכרפס, ולא לביצה... וראש כרוב במקום ראש כבש....נו, טוב, כל אחד ומה שהוא רוצה לאחל לעצמו
לדעתי עדיף פשוט לוותר על אחד הסימנים, מאשר להמיר אותו במשהוא שממש לא קשור. אבל זו רק דעתי...
שיהיה לנו חג שמח ושנה טובה
 
אמא שלי תמיד מכינה

מגשים של ירקות בתנור, האהוב עליי זה קוביות של בטטה ותפוחי אדמה בתנור... מפזרת עליהם שמן ושומשום והם יוצאים פריכים מאוד ומגרים בטירוף |מאוהבת|
 

gingit6

New member
../images/Emo97.gifרעיונות.... ../images/Emo71.gif

קודם כל, יש בפורום צמחונות וטבעונות במאמרים המון מתכונים. אבל הנה כמה דברים אפשריים:
מנה ראשונה: סלטים שונים, חמוצים וכאלה
מרק: מרק ירקות עשיר (מומלץ להוסיף בטטות להסמכה ודלעת למתיקות). אפשר להכין בנפרד איטריות אורז כדי להוסיף למרק
מנה עיקרית: תבשיל עדשים ועגבניות (תבשיל מוצלח ביותר שגם חבריי אוכלי הבשר מאוד אוהבים, חפשי במאמרים בפורום השני), אורז מתובל, תפוחי אדמה בתנור, רולדת בצק עלים עם פיטריות ותפוחי אדמה, תבשיל עגבניות-תפוחי אדמה-טופו ברוטב עגבניות ופפריקה, סלט עדשים ירוקות קר.... ויש עוד בלי סוף. רבים מהמתכונים את יכולה למצוא או בפורום כמו שנאמר או באתר של אנונימוס יש להם מתכונים נהדרים שם (סלט תירס מדהים). בקיצור, בטוחה שיהיה לכם אחלה של חג. בהצלחה
 
ווואווו ממש תודה.. באמת גם חשבתי

להכנס לכל מיני אתרים שקשורים לצמחונות וגם לבדוק במתכונים, לבדוק מה רושמים כ"תוספת"... ודרך אגב, קצת מצחיק אותי, "חבריי אוכלי הבשר", זה נשמע כאילו הם אוכלים אך ורק בשר
....
 

gingit6

New member
לא רק אבל הרבה

מסוג האנשים שארוחה זה לא ארוחה בלי מנת גופות
 

TheSegal

New member
יש מנה שאני מאוד אוהבת של בטטות

תפוחי אדמה, בצל ושום.. חותכים את תפוחי האדמה + בטטות + בצלים את שיני השום לא מקלפים. בתד מכינים רוטב המורכב מ: חצי כוס סויה, חצי כוס סילאן+חצי כוס שמן זית (אנחנו בבית הורדנו את כמות הסילאן קצת כי זה יוצא מאוד מאוד מתוק, אני ממליצה לשים פחות ולהוסיף לפי הטעם) מערבבים הכל ביחד מכניסים לתנור/טוסטר אובן עד שהתפ"א/בטטה רכים ובתאבון
מנה מתוקה, טעימה והריח... או הריח...
 
לזה בדיוק התכוונתי בהודעה שלי...

לקבל מתכונים מסוג זה... זה נקרא טעים מאוד מאוד... באמת זה ינוסה ואף יאמר בשולחן שזה בזכות TheSegal מפורום צמחונות
.. וחוץ מזה, למה לא לקלף את השום?
גדולה מאוד!!
 

TheSegal

New member
אם תקלפי את השום כל ה"בפנוכו" פשוט

יתמוסס לתוך הרוטב. ככה מי שאוהב שום (כמוני
) יכול לאכול את השום הרך ישר מהקליפה... אני מאוד מקווה שתהנו מהמנה ואני אשמח לשמוע תגובות...
 

אלי ו.

New member
מג'דרה מאורז מלא

כוס אורז מלא כוס עדשים 3 כוסות מים בצל מלח, כמון ושאר תבלינים להשרות את העדשים במים לפחות לחצי שעה. לקצוץ את הבצל במעט שמן,לטגן,ולשמור בצד. להרתיח את האורז עם העדשים המים והתבלינים בסיר מכוסה, להוריד את האש ולבשל במשך כ 45 דקות. לתת לתבשיל להתקרר מכוסה עוד כ 10 דקות ואז לערבב פנימה את הבצל. ======================= זה מתכון מאוד בסיסי, לפעמים אני מחליף את האורז בכוסמת ומוסיף כמה חופנים של פטרוזיליה קצוצה ו/או רוטב עגבניות לאחר הבישול. אפשר להחליף את האורז בקינואה ועוד כיד הדמיון הטובה עליכם.
 
למעלה