תתמכו בנו!

אז מה שאתה בעצם אומר,

זה שמנהלי תפוז חשבו "היי, יש לי רעיון חדש איך להתעלל באנשים! הגולשים משתמשים בחיפוש, אז בואו נמציא חיפוש חדש ומרגיז, כדי שלכל הגולשים יהיה רע"? זה נשמע נורא הגיוני. הם כתבו בתגובות שהם לא יכולים להחזיר את החיפוש הישן כי הוא נגרס, אבל הם יעשו מה שצריך כדי לשפר את החדש. אני לא מבין מה לא בסדר בתגובה הזאת. אם הם עונים תגובות מזלזלות למה שאתם אומרים על זה, זה בגלל שזלזלתם בהם וזה כנראה הכעיס אותם. אני יודע שבהתחלה היו כאלה שהתלוננו שאי אפשר לחפש לפי משתמש, ואז הוסיפו את האפשרות הזאת. ואחר כך, אם אני זוכר נכון, התלוננו שיש דרך למצוא את ההודעות של אותו משתמש בכל הפורומים בגלל בעיה בבניה, אז מהר מאוד תיקנו את זה. למה אתם לא פונים לגבי בעיות ספציפיות? כשאתם אומרים סתם "זה לא נוח", הם לא מבינים מה לעשות כדי שזה כן יהיה. אתם לא מסבירים את הבעיה, רק אומרים שהפיתרון זה להחזיר את החיפוש הישן, ומתעקשים כשאומרים לכם שאי אפשר. בקשר לזה שאמרו לו שהוא כותב בכמה כינויים, בהמון אתרים אחרים, ואולי גם כאן, כשמישהו מגיב אז מנהלים ואנשים עם גישה למערכת הפעלה של האתר, אוטומטית רואים את האייפי של כותב ההודעה לידה, כמו שהם רואים אפשרות למחוק אותה או לחסום את המשתמש ודברים כאלה. זה ככה באמת בהמון מקומות, וכאן זה מן הסתם חסום למנהלי פורומים רגילים, אבל להנהלת הפורומים זה די הגיוני שזה לא יהיה חסום. ואולי לא כל המגיבים שם היו אותו בין אדם, אבל הגיוני שלפחות חלק מהם כן, וגם אני ראיתי שאתה מגיב לתגובות של עצמך או של אחרים בשני הכינויים, ביותר מהודעה אחת.

לא הבנת...

מה שהנהלת תפוז עושה זה להכניס עוד פרסומות, שמפריעות לגולשים. הגולשים אמרו שהפרסומות מפריעות להם, אבל להנהלה לא אכפת. אחרת היא לפחות הייתה מורידה את הפרסומות, אם לא מחזירה את החיפוש הישן, לא? ועכשיו בוא תלמד משהו על מחשבים: אין דבר כזה "אי אפשר להחזיר", בסדר? מנוע החיפוש הישן עשוי מקוד שנכתב על-ידי המתכנתים של תפוז. אז שהמתכנתים העצלנים של תפוז יזיזו את התחת השמן שלהם ויכתבו את הקוד הזה עוד פעם. נכון, הנהלת תפוז עונה תגובות מזלזלות כי עצבנו אותם. אז מה? אתה לא מסכים שבתור מנהלי אתר יש להם אחריות מסוימת כלפי הגולשים שלהם, אפילו אם הם מעצבנים? זו העבודה שלהם, לעשות בייביסיטר לגולשים עם בעיות, ונראה שמספר הגולשים עם הבעיות באתר גדל באופן משמעותי. גם לגננת אין זכות לקלל ילד כי הוא עושה בלאגן. אין לנו בעיות ספציפיות. הבעיה הספציפית היא מנוע החיפוש החדש כולו. כדי לפתור אותה צריך להחזיר את המנוע הישן. אני יודע שיש גולשים עם כמה כינויים שמגיבים לעצמם, אבל קשה לי להאמין שפורום שלם שבא להתלונן על מנהל, הוא רק אדם אחד. אל תגיד לי שאתה מאמין בזה. בעצם, יש לי רעיון יותר טוב: אתה צודק! גם כל 800 החותמים על העצומה הם בעצם גולש אחד-אני! גם אתה לא אמיתי, אתה רק ניק שלי, כמו כל שאר המשתמשים בפורום הזה! בעצם, אני גם מנהל את תפוז! אני הורס את האתר ואז מעצבן את עצמי עם הכינויים האחרים שלי! כן, באתר תפוז יש בעצם רק גולש אחד, וזה אני! ברצינות, תפסיקו עם הפראנויה הזאת. מה קרה לכם? אנשים באים להתלונן ומאשימים אותם ברמאות והתחזות? ואתם עוד מאמינים לזה? ראבאק, מה אתם רוצים, שכל גולש יתייצב מולכם למסדר זיהוי כדי שתראו שבאמת יש 800 גולשים שחתמו על העצומה? ומתחיל להימאס לי מהויכוח הזה. לך בבקשה לפורום משוב ותתווכח עם 800 גולשים מאוכזבים, לא איתי. עכשיו בטח תגידו ש-800 גולשים זה לא כל-כך הרבה יחסית לכל הגולשים באתר, אז כנראה שכל שאר הגולשים מרוצים, כי הם לא הצביעו, נכון? ואני אגיד: חלק מהגולשים שלא הצביעו, לא הצביעו כי הם לא יודעים על העצומה. כן, מה ששמעת. הם פשוט לא יודעים, ואם הם היו יודעים הם היו מצביעים. הראייה לזה היא שכל הזמן ממשיכים להגיע גולשים חדשים ולהצביע (אלא אם אתה חושב שכולם אני), והתגובה האחרונה נכתבה ממש עכשיו, בחמישה לשש. טוב, אני עוצר את הויכוח. לא רוצים לתמוך? אל תתמכו. לא רוצים להאמין? אל תאמינו. אבל אם אתם רוצים את האמת, אני חושב שכולכם סתם חבורה של פחדנים שמפחדים על התחת של עצמם ומכסים את זה בתירוצים. אתם פוחדים שאם תצאו נגד ההנהלה הם יחסמו אתכם ולא תוכלו לכתוב כאן. אני לא מתכוון להעליב, אבל נראה לי שבזה לפחות אני צודק.

ממש לא אכפת לי אם יחסמו אותי,

וזאת ממש לא הסיבה להגיד מה שאמרתי. לא אמרתי שכל ה800 גולשים שחתמו הם בן אדם אחד, אלא הבן אדם שהתלונן שם, אם בלי סיבה אמרו לו שהוא הגיב לעצמו הרבה, זה כנראה נכון. אחרת, למה אמרו את זה? אולי סתם כי התחשק להם לעצבן גולש מסכן שלא עשה כלום? בקשר לפרסומות, לא יודע אם יצא לך ללמוד שיווק או לא, ומה אתה יודע על איך שאתרים עובדים, אבל האתר הזה עולה המון. כל תמונה שמישהו שם פה תופסת מלא מקום, אם אתה מעלה תמונה בשני פורומים למשל היא תופסת מקום כפול, כל הודעה תופסת מקום, כל קובץ שמצרפים, כל דבר תופס המון מקום, ואתר ענקי כזה צריך שרת ענקי. חוץ מזה שדברים תופסים מקום, יש גם דבר שקוראים לו תעבורה, שהוא יורד כל פעם שמישהו צופה בדף, ויורד עוד יותר כל פעם שמישהו צופה בתמונה, או מוריד איזה קובץ, ואם הדבר הזה נגמר, האתר לא עובד אם לא משלמים על עוד, עד שמתחלף החודש. כל פעם שיש כאן הודעות חדשות, ההודעות הישנות לא נמחקות, ובגלל זה המקום רק גודל וגודל עם כל הודעה או קובץ שאתה מוסיף, עם כל בלוג, כל קומונה, כל פעם שאתה משתמש בחיפוש, כל פעם שאתה מוסיף תמונה לגלריות, ועוד. והאתר הזה נורא גדול, והעלויות שלו צריכות להיות ענקיות, והן גודלות בכל שניה. פעם האתר היה קטן, אז לא היה צורך בהרבה פרסומות, אבל האתר מאז כנראה הכפיל את עצמו כמה פעמים. חוץ מזה ששרתים שיעלו מהר ובצורה נורמלית גם עולים יותר. וחוץ מכל הכסף שמתבזבז על מקום לשים בו את האתר, יש את המשרדים של תפוז. שם צריך לשלם על שכירות, על חשמל בשביל דברים כמו אור ומחשבים, אולי אוכל לעובדים, מים, ועוד המון המון דברים כאלה. ואחרי כל זה, צריך לשלם גם משכורת לעובדים, שזה כולל מי שמתחזק את הפורומים, את הצ'אט, את הבלוגים, את הקומונות, מי שעונה לתשובות בפורום משוב, מי שמתכנת את החיפוש, מי שמעצב את האתר, מי שמראיין אנשים שבאים להתארח בתפוז, מי שמוצא אותם, מי שעונה לטלפונים, ועוד הרבה דברים כאלה, שבטח שבכל אחד מהם עובד יותר מבן אדם אחד. ואת כל הדברים האלה יש רק דבר אחד שמממן, וזה הפרסומות, שאם הן לא היו, אז או שהאתר לא היה קיים, או שהיית משלם כדי לגלוש כאן. והסיבה היחידה שאתה יכול להחשיב את עצמך "לקוח" של תפוז, כמו שראיתי שכתבת באיזה מקום, היא שבגלל שאנשים גולשים פה, אז יש אנשים שמפרסמים פה. וזה שכל הזמן מוסיפים עוד פרסומות, זה בגלל שכמו שאמרתי, העלויות של האתר עולות בכל שניה. לא רוצים שיהיו פרסומות? תתחילו לשלם על הגלישה כאן, ותראו איך הפרסומות יעלמו. יש את זה בהמון אתרים, ברגע שאתה משלם אין לך פרסומות. או שאתה רוצה שהם ישלמו מהכיס שלהם על זה שאתם רוצים לגלוש כאן, או יעשו את כל העבודות כאן בלי לקבל משכורת? אפילו אם זה יקרה, עדיין זה לא יהיה מספיק בשביל שלא יהיו פרסומות. בשביל לתכנת את החיפוש החדש הם שילמו כסף. הם אמרו שהחיפוש הישן נגרס. זה אומר שאו שהוא נמחק, או שגם עשו כאן שינויים שלא מאפשרים להחזיר אותו. אם צריך לבנות אותו מחדש, צריך לשלם שוב כסף למתכנתים, וזה גם אומר שכל מה ששילמו על החיפוש החדש הלך סתם לפח. הם לא רוצים לעשות את זה, אז הם מעדיפים לשפר את החיפוש החדש. הבעיה היא מנוע החיפוש כולו? אז תגדירו למה. תגדירו מה לא בסדר בו, ועל זה תתלוננו. אתה ממש חייב את החיפוש הישן? תתקשר אליהם ותגיד שאתה מוכן לשלם עליו. אם הייתי מסכים איתך והייתי בסך הכל פחדן שפוחד להגיד שהוא לא מסכים, לא הייתה לי סיבה להגיב מההתחלה.

Apikachu L

New member
אתה מבין הרבה במחשבים, הא?

שמע, הם לא יקשיבו. אמרתי את אותם הדברים(אמנם הרבה יותר בקצרה, ואני באופן כללי לא ממש ברורה, אבל חפיף) ולא ממש היה להם אכפת. חוץ מזה, אנשים תמיד מתלוננים על דברים חדשים.

קורורו

New member
אממ,

לדעתי כל מי שהגיב פה כנגד לא עושה זאת משום שהוא פחדן או משהו, אלא כי באמת לא מפריע לו החיפוש החדש... או לא רואה רע באנשי תפוז.

Digi Lista

New member
...

קיבלתי דיווחים ששמח ושאני צריכה להיכנס לבדוק ואולי למחוק במהירות האפשרית...האמת שאתמול בלילה התחלתי להגיב בשרשור ויצאה לי מגילה, הייתי מותשת ושמרתי אותה במטרה לסיים אותה ולשלוח היום,אבל אני חושבת שהתגובה כבר לא רלוונטית... לגביי הסיפור עצמו אני חייבת לציין שעוד לא ראיתי בכלל את החיפוש החדש ואני לא ממש מעודכנת במה שהולך עם תפוז, קראתי את ההודעות שלכם עכשיו והבנתי פחות או יותר על מה מדובר(אם כי אני דיי בטוחה שיש דברים נוספים שעוד לא ידוע לי עליהם וזה בגלל שאין לי כרגע זמן לבחון יותר לעומק ברחבי הפרדס...),התגובה הראשונית שלי הייתה שנראה לי שאני תומכת מהסיבה שבזמן האחרון כול מה שאני מנסה לבצע פה בתפוז לא ממש מצליח לי ואני לא יכולה להשקיע בהתעסקויות לצורך פתרונות בינתיים(כנראה עד סוף החודש המצב ישאר ככה...) אבל אני לא יודעת אם אני תומכת בכול מה שמנסים לעשות ולא מסיבות של פחדנות וצביעות אלא כי חלק גדול ממה שיובל כתב היה מאוד מדוייק אם נרצה או לא נרצה להסכים,מצד שני גם לי יש כמה תלונות על כול מיני מהלכים של תפוז ואף פעם לא הסתרתי אותם מכם(לא סתם אני לגמרי לא מחוברת למפעילי תפוז,לחלק עצום מהפורומים ולמנהלים שלהם)...אני חושבת(האמת שאני ממש מותשת מהיום הזה ועסוקה במקביל גם בהכנת מכתבי פרידה מכיתה מחר וזה מתיש,רע לי עם פרידות<לצערי אני עוברת המון כאלה בשנתיים האחרונות ואני רק מקווה שזה בשביל להיבנות מחדש> ואת הילדים האלה הספקתי פחות לאהוב ופחות להיקשר ולצבור חוויות וזכרונות ולכן קשה למצוא מה לכתוב......) שחיפוש כמו שתיארו פה בהחלט יכול להיות פגיעה בזכויות הגולשים התחושה הזאת שעוקבים ויודעים בדיוק באיזה פורומים כול אחד נמצא,אם כי חשוב להבחין בין כול הטענות בגלל שלפי מה שהצלחתי להבין יש פה המון נושאים ולא לכולם צריך להגיב באותה הצורה ולפרוץ במלחמה,על הדברים שכן חשוב להילחם ולהגיד מהפכות קורות מאנשים שלא היו מרוצים ממצב מסויים והחליטו להתאמץ כדי לשנות אותו(לא בהכרח למצב מוצלח אבל את זה לא תמיד אפשר לחזות מראש...),ואני אומרת את זה בכנות בתור אחת שאוהבת להילחם על מה שלא מתאים לה(אפילו אם המלחמות הן קטנות ופרטיות ולא מעוררות הרבה רעש)..., לא קל לקבל כמה הכול נעשה יותר פרוץ ומונע משיקולים לא טהורים ושהנשמה והאידאלים מתכופפים לטובת שיקולים קרים של אינטרסים שיווקים,כלכליים וכאלה שמטרתם העיקרית להראות כוח,האמת שזה דבר מאוד עצוב וכואב שמטריד ופוגע בי אישית לא מעט,הבעיה היא שלמי שיש את הכסף והאמצעים יש את הכוח לשלוט ולהחליט מה שמתחשק לו("בעל המאה=בעל הדיעה") וזה יהיה על חשבון אחרים כי מי יעשה(במידה והוא שפוי וחושב בהיגיון) משהו במטרה לפגוע בעצמו בכוונה ועוד כשמדובר בשיקולים שקשורים לכסף?...הרדידות תמשיך להשתלט וכשמישהו בעל כוח ושוכח לעצור ולהקשיב למי שהעלה אותו לעמדת הכוח הזאת(סיפור הביצה והתרנגולת-אם לא היו את האנשים הקטנים שהאמינו בהתחלה והשתמשו באתר גם כשהיה קטן ולא אימפריה תרמו להגדלתו ולרווחתו,אותם אנשים שעכשיו לעיתים נוטים להתעלם מהם ולנפנף אותם) חשוב שמישהו יקח יוזמה ויזכיר לו כמה עקרונות בסיסיים ובכלל ינחית אותו קצת לקרקע ואפילו לא במטרה להילחם אלא סתם בהבעת דיעות והצעות לשיפור. אני חושבת שהמלחמה מול תפוז נעשתה אישית ומכוערת עם כמה שיש דברים שאני מסכימה שעוברים גבולות(נניח שמנהלי פורום מרגישים שהם אלוהים, שמעודדים תרבות סגידה,התגובות המנפנפות לקהל הגולשים וכו'...)ואני הראשונה שמוכנה לדבר נגדם(בהרחבה...) ולא לשתף איתם פעולה(כול אחד לוקח אחריות על עצמו) עדיין אני בטוחה שיש לא מעט דברים שתפוז כן בסדר בהם ועובדה שאנחנו ממשיכים לגלוש בו ולהתעצבן ממה שנראה כשגיאה. באופן אישי לי למשל יש בעיות עם התפריט ניהול והשכלולים בו-את חלקם עוד לא הכרתי ואחרים לא ממש מוצלחים אבל בשורה התחותנה את הדברים הבסיסיים והפשוטים שאני עושה כבר ארבע שנים כמעט(אתם יודעים שב1.7 אנחנו חוגגים ארבע שנים?
)ומבחינתי כול עוד אני יכולה לבצע אותם אני אשרוד במילא שאר האפשרויות לא מזיזות לי...שינויים יכולים להיות חיוביים ושליליים וחשוב לזכור שהאינטרנט בפרט והתקשורת בכלל מתפתחים בכול יום ואם לאנשי תפוז יש כספים למממן ניסויים שיהנו כול עוד הניסויים לא פוגעים קשה ברגשות הגולשים,אם הם פגועים כול כך כמו שהבנתי מרוח הדברים כאן ההנהלה של הפרדס צריכה מבחינה אנושית לעשות בדיקה בתנאי שימוקדו התלונות,אבל בעולם שאנו חיים בו אין צדק ומי שצודק נשאר לבד לצערנו וזה אומר שכול עוד ממשיכים לגלוש ולדבר על הדברים הם ישארו וכול עוד תפוז ירוויח כסף,יוקרה ופרסומות שהן מדד להצלחה מבחינתו ורגשות של אנשים ימשיכו לא להטריד אותו אפילו שהם אלה שהכי צריך להתייחס לדעתם כי הם בעצם מה שהופכים מקום למה שהוא לטוב ולרע. התלבטתי אם למחוק את השרשור וכרגע אם למישהו אין ממש התנגדות(דברו איתי בפרטי אם כן) הוא נשאר בגלל שמדובר בדיון אינטיליגנטי ומעניין ואני לא חושבת שצריך למחוק אותו רק כי הוא יוצר אי הסכמות בפורום,זה בדיוק המהות של פורום להביע מה שחושבים וכול עוד הכול נשאר ברוח טובה ועניינית לנושא הדיון ולא אישית כלפיי אנשים שהביעו דיעה שונה הכול בסדר... בטח מה שכתבתי בהודעה הזאת לא משכנע במיוחד אבל אני באמת מותשת ולא בקיאה בכול הפרטים אז
,יש לי עוד מה להוסיף בנוגע לדברים ספציפיים שקראתי פה אבל זה יקח זמן ואני צריכה להתרכז מאוד כדי להגיב נורמלי... מקווה שלפחות בפורום הזה אתם מרגישים נוח להתבטא בחופשיות בכול נושא ומבינים שזה שלא מסכימים על משהו לא חייב להפוך לשנאה כללית כלפיי מישהו,רציתי להגיד גם
למיליהו על המחמאות(בהודעה ששמרתי הגבתי בהרחבה לעניין)הכבוד באמת כולו שלי אם טוב לכם פה
יאללה חבר'ה יש יום מיוחד היום-סיום הלימודים בחטיבות ובתיכונים ואני אשמח לשמוע חוויות ממנו

אני לא חושב שהייתה להם סיבה לשקר.

אם הם אמרו שהוא נגרס, הוא כנראה נגרס, ואו שהם נכנעו ובנו אותו מחדש, או שזה החיפוש החדש רק עם העיצוב של החיפוש הישן. כשכולם התלוננו על מערכת המסרים החדשה, הם לא אמרו שהיא נגרסה, והם פשוט הוסיפו אפשרות לבחור. אם הם היו יכולים לעשות את זה גם כשהתלוננו על החיפוש, לא הייתה להם סיבה לשקר שהוא נגרס, הם היו מחזירים ישר את האפשרות לבחור, כמו עם המערכת מסרים. אז כנראה שהוא באמת נגרס, ובגלל כל הבעיות שעשו להם, לא הייתה להם ברירה אז הם בנו אותו שוב. ראיתי שאנשים כתבו שהם עדיין לא מקבלים את התוצאות שהם רצו, אז שוב, יכול להיות גם שזה החיפוש החדש עם תחפושת של החיפוש הישן.

למעלה