תרגיל עוצמתי + שיתוף
*לעמוד ללא תזוזה כאשר הרגליים שלי צמודות והידיים שלי לצד הגוף. בזמן העמידה להיות רפויה לחלוטין- ממש להרגיש שאני נחה ובו בעת להיות דרוכה ועירנית. ליצור לי דימוי של אדם שעושה את התרגיל הזה במשך כמה שעות ונהנה ממנו. וככה פשוט לעמוד (להציץ בשעון לפני שעומדים וישר אחרי שעומדים כדיי לדעת כמה זמן עמדנו ככה) . אז בפעם הראשונה שעשיתי את התרגיל נשברתי תוך 2 דקות. בפעם השניה תוך 3 דקות, פעם שלישית שוב הצלחתי 3 דק', פעם רביעית הצלחתי 20 ומשהו דק' ובפעם החמישית חצי שעה (29 דק' למען הדיוק). ברצוני לספר לכם על החוויות שלי מעשיית התרגיל המופלא והעצמתי הזה. מהצד זה נראה תרגיל פשוט, לא עושים יותר מדי, כולה עומדים, למה מה זה?! רק לעמוד! נו, בחיית לעמוד?! מה זה כבר יכול להיות... בפעמים הראשונות חוויתי באופן מאד חזק וברור את החלק בי שפשוט לא יכול לעמוד (תרתי משמע) בזה שאני לא עושה כלום- הרי יש לי כ"כ הרבה מה לעשות (כשעמדתי עלו בי רצונות חזקים לעשות דברים- להתקלח, לראות טלוויזיה, להתקשר לחברה, אפילו לסדר את החדר תארו לעצמכם!) אז מה פתאום אני עומדת לי ככה סתם באמצע היום ולא עושה כלום?! אחרי מספר פעמים שעשיתי את התרגיל זהיתי את החלק הזה בי ונתתי לו להיות... שמעתי אותו- ידעתי שהוא שם, לא נלחמתי איתו, פשוט המשכתי לי בשלי... אחרי כמה דקות של עמידה במקום ונסיונות לנוח ולהיות דרוכה כל הזמן גיליתי דברים מדהימים שקורים במהלך התרגיל! א. להיות כאן ועכשיו- בגלל שכל הזמן אני מזכירה לעצמי להיות דרוכה אני פשוט חייבת להיות כאן ועכשיו! אי אפשר לגלוש למחשבות פשוט כי אז אני מאבדת את הקשב שלי ואת הדריכות. ב. התרגיל מפתח עירניות לסביבה וחידוד של החושים- הרי אין לי כמעט אנטרקציה עם הסביבה החיצונית אני לא משנה בה שום דבר ולא פועלת איתה (למעט דברים מאד בסיסיים כמו נשימת האוויר פנימה והחוצה) אבל אני בכל זאת דרוכה! בכל זאת התרגיל דורש ממני להרגיש את הסביבה החיצונית ולקבל ממנה מידע- להקשיב, לחוש, להריח, להתבונן (המבט ממוקד רק בנקודה אחת בכל מהלך התרגיל). ג. הרגשתי איך התרגיל מממש מעצים את הגוף ומחזק אותו. ד. התרגיל מביא תחושת שלווה עמוקה ביותר! ה. לקבל את עצמי- אני לא יודעת כ"כ אבל קרה לי ב2 הפעמים שעשיתי את התרגיל למשך הרבה זמן יחסית שפתאום התחלתי לקבל את עצמי כמו שאני כאן ועכשיו. יכול להיות שפשוט בגלל שאין מקום אחר ללכת אליו, אין משהו אחר לעשות ! בעת התרגיל אני ממש ממוקדת בעצמי! פעם אחת שעשיתי אותו הרגשתי את עצמי בצורה אחרת, הרגשתי איך אני יכולה לטייל בתוך עצמי ולגלות כל מיני דברים שלא ידעתי על עצמי. ו. התרגיל ממש מממלא ומעצים ונותן הרגשה טובה שנמשכת להרבה זמן. ז. עוזר לפעול בדרכים לא אוטמטיות- בעת התרגיל לא זזים אבל כן מרגישים את הרצון לזוז. אם לא נלחמים אם הרצונות לזוז אפשר לראות איך שהרצונות באים והולכים... זה מחזק את הידיעה שאפשר לבחור מה לעשות בכל רגע, שאפשר לא לפעול באופן אוטומטי.