ת ר ו פ ו ת

geshem2

New member
ת ר ו פ ו ת

שלום אנשים רציתי לשמוע מאנשים שיש להם ניסיון עם תרופות נגד חרדה. איך התרופה עזרה לכם, מה אתם לוקחים, האם זה עוזר נגד דיכאון, אם יש תופעות לוואי או דברים לא נעימים אחרים שמגיעים איתה, למה החלטתם לקחת אותה וכל דבר אחר שאתם יכולים לספר עליה. אני מתלבט אם להתחיל עם זה או לא כבר שמעתי את הצד של הפסיכיאטרים ש"זה רק יעשה לך טוב ואין שום סיכון והכל יהיה בסדר" אבל חשוב לי גם לשמוע מאנשים שעוברים את זה תודה למי שעונה

קסנקס

New member
זה מאוד תלוי על איזה חרדה אתה מדבר

אם על התקפי חרדה ופאניקה או חרדה חברתית. תן יותר פרטים

MommyHug

New member
לא עוזר לא עוזר ושוב- לא עוזר

להגיד את זה שוב? אני מבואסת אז אל תשים לב או שכן תשים לב כי אני גם רצינית בקשר לזה מאד נתנו לי סרוקסט, שהתחלף לפאקסט (במשך שנתיים בערך) החליפו לי למודאל החליפו לרסיטל ניסו לשלב ביניהם, או בין סרוקסט למודאל ורסיטל... שוב החליפו לציפרלקס (שעולה המון! אבל אין כמוהו כך אמרו לי
) בין לבין גם קלונקס למרות שזה אינדיווידואלי, ומה שלא עובד אצלי יכול לעבוד מצוין אצל אחר- אבל מבחינתי- כלום לא תרם, אולי בהתחלה קצת אבל כל הסימפטומים שנעלמו לאיזה שבועיים חזרו בגדול עם לקיחת הכדורים אני מיואשת מאד

ואני מקבלת אסיוול 10 מ"ג ופרפנאן 8

מ"ג. אין על האסיוול מרגיע הכל, אבל אני לא יכולה לקחת כל יום אמורה לשמור לימי משבר הקשים יותר אחרת ממש מתמכרים ואין לזה השפעה והפרפנאן במינון שלי הוא אנטי חרדתי ואני לוקחת בעיקר את החצי של הבוקר, אצלי הבקרים הם יותר מלחיצים בערב כשאני לבד בבית יותר קל לי להירגע, אם אני לא יוצאת מהבית ביום מסוים לפעמים גם לא לוקחת כלום. חייבת להגיד שאני דווקא די מרוצה, מה שכן כדי לא להרעיל את הגוף משתדלת בימים שאני לוקחת אסיוול מעל 10 מ"ג ויש ימים כאלה לדלג על הפרפנאן כדי לתת לגוף קצת נשימה. בכל מקרה אין דבר שהאסיוול לא מרגיע לפחות אצלי אם כי לפעמים אני צריכה יותר גם 20 מ"ג תלוי בחומרת המשבר ובימים אחרים אני מרגישה שאני מסוגלת להתמודד אז לא לוקחת בכלל. אם אני בבית ויש לי זמן מעדיפה רגיעה ע"י מדיטציה, דמיון מודרך וכד' הבעיה שלי היא כאשר אני חייבת להיות בחוץ או עם אנשים ואין לי זמן לעצור ולהקדיש לרגיעה את כל הזמן שהיא לוקחת.

הדבר שהכי עוזר זה המדיטציות

וכל מה שמחבר אותי ללמה אני כאן ומה באתי לעשות, יש קורסים עם הדרכה שניתנים ברשת בצורה חופשית אם מישהו רוצה לנסות ונמשך לכיוון הרוחני אז ה"כדור" הכי יעיל זה עבודת המודעות וההשתנות האישית שעוזרת להבין מעבר לכל מה שאפשר להבין עם הפסיכולוג והפסיכיאטר ואני עובדת עם שניהם כך שאני ממש ממש לא פוסלת להכניס גם את אלמנט הרוח בצורה אחרת. מצרפת לינק לקורס שעולה ברשת בצורה של שיעורים חודשיים עם הוראות. הקורס הוא של אורין ומתורגם לעברית כאשר כל חודש יעלה חומר הלימוד של אותו חודש ויש אפילו כל יום ראשון בשבע חצי שעה שמי שיכול מתחבר עם כל התלמידים בכל העולם ומקבל אנרגיה של אהבה שלווה וחכמה שנשלחת מישויות האור אל כל המשתתפים בקורס. אז למי שזה מדבר אליו

לעשות תהליכים של דמיון מודרך

עם הרפיית הגוף בצורה מלאה ומעבר למקום בטוח כדי להיטען באנרגיות, מפגשים עם הנשמה והצפה באור ובאהבה שלה, קלטות של הרפיה ודמיון מודרך שקיימות בארץ - יש קלטת כזו של פרופ' אליצור ושמעתי שהיא מומלצת, לי יותר קל באופן אישי פשוט להרגיע את הגוף למלא את עצמי באור לשלוח רכות וקבלה אל המקומות הסוערים, לפעמים להרגיש איך החרדה מרגישה בגוף, נניח גלים או ויברציה מסוימת ולהתמקד בה בצורה אובייקטיבית כאילו למדוד אותה איפה היא מתחילה איפה נגמרה מה העוצמה, איך התחושות בשאר הגוף ולאט לאט זה עובר. יש מלא דרכים למי שיש לו אומץ לחוות את החרדה שלו עד הסוף דרך התחושות של הגוף אז הויפאסאנה מומלצת, יש כאלה שמתאים להם לשכב עם קריסטל בידיים או על הגוף ולאפשר לעצמם לקבל ממנו רגיעה, יש גם מכשירים שעוזרים ללמוד להיכנס למצב של גלי אלפא כמו המאסטר מיינד שהיה לי לפני הרבה שנים כשרק התחלתי עם מדיטציות. אפשר רייקי שמאד מרגיע. בקיצר יש המון שיטות כשכל אחד מתחבר למשהו שמתאים לו, ה"חסרון" היחיד של המדיטציה היא שהיא לא טובה למצב שיש למישהו התקף חרדה בחוץ והוא צריך לפעול זה דורש שקט וזמן, אבל ככל שמתרגלים יותר כך יותר קל למנוע החמרה של ההתקפים או של התחושות גם כאשר אנחנו נתפסים בחוץ בסיטואציה שאין לו שליטה עליה, גם כי לומדים מתוך מעקב מה המצבים שהכי מציפים אצלנו את החרדות ואז יודעים כמו במקרה שלי שאם אני אהיה יותר מרבע שעה במקום עם חימום של מזגן בלי לפתוח הכל אני אחטוף התקף של קלאסטרופוביה שיהיה לי מאד קשה לצאת ממנו אז אני כבר יודעת שבמקומות עם חימום לחכות בחוץ ולבקש שיקראו לי כשמגיע תורי או להתקשר לברר מה המספר שנכנס וכד'. כשמכירים את הדפוסים יותר קל להימנע מהם וגם כאשר כבר יש הצפה של חרדה ואפשר ללכת הביתה ולנסות להירגע אפילו עם העזרה של הכדור אפשר בינתיים להתבונן בתחושות של הגוף ולהסביר לעצמנו שהנה המחנק משתחרר עד שבונים בטחון שזה עובר ולפחות לי יותר קל ככה. מספיק שזוכרים שלא מתים מזה למרות שהתקף חרדה עשוי להרגיש כאילו כדי להירגע אפילו טיפה ולארגן את התגובה שלנו. לי באופן אישי עוזר להגיד לכולם שיש לי חרדות מדברים מסוימים ושישתדלו לא להלחיץ אותי בנקודות האלה ולא לנסות להיות כמו כולם, שום דבר לא קורה אם במקום לשבת בפנים במסעדה דחוסה יושבים בבית קפה שאפשר להיות בחוץ ולהרגיש אויר או להיפך כל אחד ומה שמלחיץ אותו. אפשר לבחור מצבים שיותר קל להתמודד איתם כך שנפגשים בנקודת האמצע עם החברים והמשפחה, גם אם זה אומר להיפגש פחות אפשר לדבר יותר במסנג'ר. כל דרך יצירתית שמגבירה את המודעות שלנו לעצמנו היא טובה, אבל לא מספיקה בפני עצמה אז ממה שאפשר נמנעים, מה שאפשר משפרים ומה שאפשר מרגיעים כל אדם והסיפור שלו.

בשבילי כל ישיבה של עשרים דקות

חצי שעה של נשימה עמוקה כשאני מאפשרת לפחד להשתחרר בלי שיפוט ובלי להיצמד לאף מחשבה שלי כאילו כל החרדה הזו זה בכלל משהו בעולם ששוטף כמו שיורד גשם ובסוף נגמר, לי זה מאד עוזר, כי ככה אני לא מחדירה לעצמי את הפחדים יותר לראש אלא טיפה מתרחקת מהמצב.

Shuye

New member
מתרחקת מהמצב? כמו עם הכדורים?

מצטער אבל אני לא מצליח לקשר בין המדיטציה והכדורים, הכדורים והמדיטציה כל אחד בנפרד מבטל את המהות של השני, אז איך את בכל זאת משלבת בין השניים?

eyola

New member
../images/Emo27.gif

כדורים זה הכימיה למען השקט והאיזון מדיטציה זה הטבע הגבוה שלנו למען השקט והאיזון

Shuye

New member
אני מדבר מבחינת התכלית של שניהן

את לוקחת כדור בשביל רגיעה זמנית, שלא באה מתוך שום תובנה או התבוננות, היא לא באה בשביל לתקן את הבעיה, אפילו לא לשפץ אותה, אולי היא מביאה אותך למצב האמיתי שלנו שבו אין לנו חרדות, אבל הרגיעה הושגה במירמה אפשר לקרוא לה, דרך שנראית לנו כמו קיצור אבל אחרי הפנייה אנחנו מגלים שהיא בכלל ללא מוצא.

Shuye

New member
הוא מבטל כי הוא נשאר באמצע

בין הרגיעה הזמנית לרגיעה ניבנת. העניין הוא שאני חושב שבן אדם שממדט לא צריך את השימוש הנוסף הזה בכדורים, איפשהו זה מיותר כי הוא הרבה יותר מודע לעצמו וליכולות שלו להתמודד עם החרדה בלי.

Shuye

New member
לא התנסחתי הכי טוב

אבל אני חושב שבלי להסביר טוב את יודעת מצויין למה אני מתכוון.

Shuye

New member
כמו שכתוב בחתימה שלי למטה

ובפעם האחרונה שהסתכלתי לא היה כתוב none but the pills can free our mind.

eyola

New member
אין סתירה

None but ourselves can free our mind מי כמוך יודע כמה זה קשה להגיע לעצמנו בתוך הסערה כמובן שזט הדרך הרצויה להשתמש בכל הכלים והחוכמה שטמונה בפני אבל לפעמים צריכים עזרים עד שמגיעים אליה.. לפעמים הכדורים יכולים לעזור להכניס אותנו לאיזון מחשבתי כדי שנצליח להשתיק הכל ולהתכנס בפנים ולשמוע את הרעש הפנימי.. אמרתי לך לדעתי כל העבודה הטובה נעשית בין לבין ההתקפים ואם הכדורים משתיקים את התסמינים זה זמן מצויין לעבוד!!! מה אתה חושב? אני לא קובעת אני מתדיינת

eyola

New member
ברגיעה הזמנית הזו יש לך את כל הכוח

להגיע לעצמך

למעלה