ת ר ו פ ו ת

eyola

New member
לא מסכימה

לא במרמה - זה ההגוף שלנו גם לו יש צרכים בוערים של איזון נכון שזה אולי נובע מהנפש אבל אפשר להתייחס גם אליו.. אם הכימיה במוח תיהיה מאוזנת זה לא אומר שעשינו את כל העבודה הנפשית/פנימית גם עם הכדור העבודה הרבה עוד לפנינו, רק ניקינו את המשטח למענה כדי שיהיה אפשר למדוט עליו לעצמנו ככה אני רואה את זה וזה לא שאני תמיד בעד כדורים אבל לפעמים מה שלא היה טוב בשבילי הוא דרך מצויינת בשביל מישהו אחר

בעיני אין שום סתירה, הכדורים

אולי מורידים את הרמה של החרדה, אבל התחושה הבסיסית נמצאת שם. אם הכדורים היו כאלו המצאה מופלאה שפותרת את נושא החרדה לגמרי לא היה צורך באמת בשום עבודה נוספת אבל לצערנו זה לא עובד ככה. אולי בצורה פחות אקוטית ומציפה אבל גם עם הכדורים אותן התחושות קיימות רק בדרגה פחותה ואפשר להתבונן בהם. אני משתמשת בכדורים כדי ליצור מספיק ריחוק בשביל שאוכל למדוט ואולי במדיטציה אני מגיעה להבנה האמיתית והעמוקה יותר של "נקודות הנעילה" שלי ואיך לא לחזק את המצב של החרדה כי בדרך כלל אנחנו מרגישים חרדה ואז מגיבים בעוד חרדה ויוצרים ספירלה שמגבירה את החרדה במקום לצאת החוצה ולתת לבלאגן להירגע.

הדברים שלך נפלאים.רציתי לשאול בקשר

לסוגים של מזון - האם את מתיחסת לקשר בין מזונות שונים וחרדה ?

יש מזונות שהכי מרגיעים אותי והיום

אני גם יודעת למה, אבל לא מכירה כאלו שגורמים לחרדה. אותי מה שמרגיע זה מזון של פחמימה שומנית כמו פסטה עם רוטב שמן, בורקס, מאפים וכד'. לאחרונה קראתי שיש בכניסה למוח מעין מלחמה בין כל מיני חומצות אמינו וזו שקשורה לסרטונין נכנסת למוח ומאפשרת יצור של סרטונין בצורה שגוברת על מעמדה הטבעי בתחרות כאשר אוכלים אוכל בצקי ושמן וזו כנראה הסיבה למה אנשים שמנים הם שמחים יותר.

אויש נו.... ../images/Emo31.gif

אנשים שמנים הם לא שמחים יותר! שמישהו ינפץ כבר את הסטיגמה המפגרת הזאת!!

לא התכוונתי לסרוטונין במובן הרגיעה.

התכוונתי לחמרים שמייצרים חרדות, בין אם זה קשור לסרוטונין או שבמנגנונים אחרים (אולי אדרנלין ?). התכוונתי לקפאין, פלפלים ,אלכהול, שוקולד ואולי עוד מזונות שיכולים לעורר חרדה אצל מי שרגיש לחרדה (אולי אפילו כסוג של אלרגיה). מה דעתך ?

eyola

New member
בהחלט יש

יש מזונות שגורמים לי להרגיש בעעע ופעם גרמו לי למצבי נפשיים שהושפעו והושלכו לחרדה

חרדה = התגוננות יתר, דומה לאלרגיה ?

אני משתי כוסות קפה יכולה להרגיש לפעמים אי נוחות. גם באלרגיות הגוף מתגונן יותר מדי.

ש1234

New member
את נשמעת עם אחלה מודעות ושמצאת

שילוב שמאוד נכון ומתאים לך. גם אני נוטל כדורים ועושה מדיטציה (לאחרונה אמנם מעט מדי, ועדיין...) ומאמין מאוד במדיטציה, כשהשאיפה שלי שבמשך הזמן לא אטול את הכדורים והאמצעים הטיבעיים האחרים כמדיטציה, הליכות, יוגה וחדר כושר (שכיום לצערי איני עושה) ועוד יהיו מספקים עבורי.

תשובה

אני לוקחת כיום אפקסור. לא יודעת מה הייתי עושה בלעדיו, פשוט הצלת חיים. נכון שהיום אני בתיפקוד מינימלי, בגלל משבר פיטורין, אבל הכדור הזה בגדול מרים אותי מאשפתות ואני מפיקה את המקסימום גם מהחיים הבלתי תיפקודיים שלי. לפני כן קיבלתי המון תרופות אחרות, ביניהן היחידה שעזרה לי למשך תקופה ארוכה היתה לוסטרל, אך היא הפסיקה להשפיע עלי, כשנקלעתי למצב משברי, וכשהעלו לי את המינון שלה התפתחו לי תופעות לוואי, שבגללן העבירו אותי לאפקסור, וטוב שכך. זהו פחות או יותר. לפעמים חייבים לעבור שורה ארוכה של כדורים עד שמשהו מועיל, כמו במקרה שלי. וגם אני התבוססתי בביצה שלי שנים כי לא רציתי לקחת דברים כימיים, עד שנכנעתי, כי הבנתי שהסבל שלי בלי תרופות, זה משהו שאין מצב שאני יכולה לצאת ממנו בכוחות עצמי או בטיפול של שיחות [כוסות רוח למת]. זהו, זה הנסיון שלי.

ש1234

New member
אהלן אור מותק! לדעתי וגם מחקרים

מורים זאת השילוב האופטימלי זה טיפול פסיכולוגי ותרופות. אפקסור תרופה נפלאה לקחתי אותה במשך שנים (סיפרתי לך על כך ואני מזכיר זאת שוב
) ומאוד עזרה לי אני מאוד מאמין בתרופה הזאת ואני מאוד שמח שהיא עוזרת לך אני מכיר הרבה אנשים שהיא עזרה לבם. גם טיפול פסיכודינמי עזר לי אלא שזה לאט מדי ומאוד יקר. כעת אני בטיפול קוגנטיבי שאני חושב שגם יכול לעזור- אם תצליחי דרך קופת חולים שייתנו לך טיפול כזה אני מאוד ממליץ לך יש גם קבוצות לזה. אני מאוד ממליץ לך אור גם על קבוצה לחרדה חסרתית יש שם תוא ארוך אבל זו קבוצה ברמה ופשוט כדאי שתפני אליהם זה שווה להצטרף לשם לטפל בעצמך שם לדעתי. אני רוצה לעדכן לגבי עבודה אז תשימי לב אעדכן את כולם כבר בהודעה נפרדת. תרגישי טוב מתוקה מיוחדת עם יכולת נתינה מדהימה שכמותך!

eyola

New member
מה אתה עושה במחשב בשעה כזאת???

נראה לך שהמחשב עוזר להירדמות!?!?!? *מכות*

ש1234

New member
חחחחחחחחח. ישנתי איזה 6 שעות מ-

20 עד 2 לפנות בוקר. קיוויתי שהמחשב יגרום לי להתעייף אבל זה ממש לא קרה. תודה על המכות אני אוהב ספנקינג
ועכשיו ברצינות, איזון שעות השינה זה אסון בשבילי. לא יודע איך לטפל בזה. אני חייב לאהוב את עצמי לשבת עם עצמי על זה ולטפל בזה.

למעלה