״פמיניזם רדיקלי״ האם ישנה חיה כזאת?

מעמקים39

New member
״פמיניזם רדיקלי״ האם ישנה חיה כזאת?

השימוש במילה ״רדיקלי״ בצמוד למילה ״פמיניזם״, בעיניי פוגעת ברעיון המקורי של הפמיניזם שהוא שיוויון בין המינים.
זה כמו להגיד דבר והיפוכו. כשהייתי קטנה לימדו אותי לשאוף לשיוויון והמילה פמיניזם לא נקשרה בשום אופן בשנאת גברים. מאוד עצוב לי שהרבה אנשים נרתעים מהפמיניזם רק בגלל ההקשר לשנאת גברים ואיך זה ייתכן שזרם שונא גברים עושה שימוש במילה ״פמיניזם״?
אני לא יכולה להעלות על שפתיי את צמד המילים ״פמיניזם רדיקלי״ אם בבסיסו עומדת שנאת גברים.
נדמה לי שגרין ממבה כבר כתבה בעבר על הרתיעה של אנשים מהמילה פמיניזם ואני רק יכולה להצטער שזה כך ועוד יותר להצטער על כך שנשים מצהירות לעיתים בראש דבריהן שהן חלילה אינן פמיניסטיות כאילו מצהירות שהן אינן חולות.
אני בכל אופן פמיניסטית גאה ובכל מקום שהולכת אליו מכריזה על כך כשהנושא על הפרק.

Berethor

New member
כאשר מתעסקים כל הזמן בכמה גברים רעים זה המקום שעליו זה מוביל

זה מתחיל בשנאה של גברים שעושים עברות מין אמיתיות, ומדרדר למקומות הרבה פחות הגיוניים, כאשר מתחילים לשנוא ולקלל גברים אפילו על דברים פעוטים כגון מבט של גבר על האישה, ופנתרית סגולה הייתה נותנת דוגמה טובה לכך בהודעות שלה. חוץ מזה הפמיניזם רדיקלי לא מאופיין רק בכך שהוא הרבה יותר אלים בדרך כלל, אלא גם באידיאולוגיות קיצוניות אחרות, כגון תמיכה בצנזורה קיצונית, ויחס אויין לכל מי שלא מסכים או מסכימה איתם, בחלק מהמקרים אפילו כלפי פמיניסטיות מתונות יותר.

[URL]http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/68/179106601/%D7%90%D7%A7%D7%98%D7%95%D7%90%D7%9C%D7%99%D7%94/%D7%A4%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%96%D7%9D[/URL]

ga26

Member
יש דבר כזה כי עובדה שיש

אבל אני אישית מאוד לא אוהב הגדרות כי הן מקבעות או חוטאות למציאות. לכן אינני מסוגל למשל להגדיר את עצמי לא כדתי לא כחילוני ולא כמסורתי כי כל אחת מההגדרות הנל חוטאת להגדרה שלי - למי שאני. כנל לגבי פמניזם - ברתור אומר ששאיפה לצנזורה זה פמניזם רדיקאלי וגם שנאת גברים
ומה אם אני לא שונא גברים וכן רוצה צנזורה?
&nbsp
בקיצור - עזבו אותי מהגדרות - מסובך לי מידי.

Berethor

New member
אתה תמיד יכול להודות בכך שיש לך דעות רדיקליות או/ו שמרניות

גם מבלי שכל הדעות שלך היו רדיקליות או/ו שמרניות, כן אם אתה לא לפה ולא לשם אז קשה יותר להגדיר אותך וזה יכול גם להיקבע לפי למה יש יותר משקל, אם יש לך יותר דעות רדיקליות או יותר דעות מתונות/ליברליות, וגם לחלק מהדעות יש יותר משקל מאשר לאחרות, כן יש מקרים שזה מורכב לשיפוט, אבל ברוב המקרים עדיין אפשר לשפוט, אם משקיעים בזה מספיק מחשבה ואם יודעים לשפוט נכון. חוץ מזה הפמיניזם רדיקלי קיים, ויש לא מעט פמיניסטיות אשר מגדירות את עצמן כפמיניסטיות רדיקליות באופן גלוי.

מעמקים39

New member
אתה שוב יוצר את הרושם שרוב הנשים קיצוניות

זה מרתיע אנשים וזה גם לא נכון.
יש הרבה יותר נשים סביבנו שמבקשות לעצמן שיוויון מבלי להצהיר הצהרות. הן פמיניסטיות לכל דבר ואינן עוסקות בשנאת גברים. הודעות כמו אלה שלך נותנות תחושה שאנחנו מוקפים נשים מטורפות מכל עבר שיש להיזהר מהן.
אני לא רוצה שיווצר הרושם שגם כאן בפורום המכובד הזה, מקדשים או מעודדים שנאת גברים.
אין בעיה לציין שזרם כזה קיים אבל לא לתת תחושה ש״אוי אנחנו מוקפים הצילו אותנו מהנשים הרעות האלה״.
ועוד דבר שאומר להגנתן של נשים קיצוניות למרות שאיני נמנית על שורותיהן, יש להניח שיש סיבות לכעסן העצום על המין הגברי. אני לא שופטת אותן בשום אופן. כמי שכנראה סבלו רבות מיחס מכוער ואפליה מתמשכת, הן הגיעו למצב שהן רואות בגברים איום ולכן התגובות הקיצוניות.

Berethor

New member
לא אמרתי שרוב הנשים כאלו ולא אמרתי שכל הפמיניסטיות הרדיקליות

הן מיזנדריות, אבל שנאת גברים זה בהחלט דבר שהוא נפוץ בקרב הפמיניסטיות הרדיקליות. בפירוש ציינתי שיש עוד מאפיינים של הפמיניזם הרדיקלי מלבד העובדה שפמיניסטיות הרדיקליות נוטות להיות אלימות הרבה יותר מפמיניסטיות מתונות. את זאת שהבעת את ההנחה ששנאת גברים זה הדבר היחיד שמזוהה עם הפמיניזם הרדיקלי, אני אמרתי שיש גם דברים אחרים שמזוהים עם הפמיניזם הרדיקלי כגון צנזורה. הנה עכשיו גם הצדקת שנאת גברים ואת אומרת שאת לא שופטת נשים ששונאות גברים, איך זה מתחבר לזה שאת טוענת שאת לא מעודדת שנאת גברים אם באותה נשימה את מאמינה שזה תמיד מוצדק לשנוא גברים? וכן יש מיזנדריות ששונאות גברים בגלל שקרו להן הרבה דברים לא טובים עם גברים, זה יכול להיות בגלל שגבר כלשהו פגע בהן, אבל יש גם הרבה מקרים שזה בגלל שלא הולך להן בתחום הזוגי, אבל כאשר הן מדברות אחת עם השנייה כל הזמן על כמה גברים רעים ועל כמה זה בסדר לשנוא גברים, משום שתמיד זה מוצדק לדעתן, זה מגדיל את השנאה לגברים, בהרבה יותר. יש נשים אשר עזבו את הפמיניזם הרדיקלי והפסיקו לשנוא גברים, משום שהן התחילו להשקיע יותר מחשבה בדברים חיוביים מאשר בדברים שליליים.

מעמקים39

New member
לעולם לא אעודד שנאת גברים

אבל הגעתי למסקנה שפשוט אינך מבין דברים. אני מסתפקת בכך ששאר האנשים כאן מבינים דברים שאני אומרת ואני מבינה אותם. הייתי ממשיכה להסביר לך לו היית מגלה גרם אחד של הבנה אבל זה גם גוזל זמן יקר וגם מיותר לחלוטין כי כאמור גם את הגרם הזה לא קיבלתי. אתה מוזמן להמשיך לכתוב כאן בהתאם לרוח הפורום. נקווה שתצליח...

GreenMamba

New member
הטענה הזו - ראוי לה שתיעלם מהמרחב הפמיניסטי יחד עם כותבה

מאז תחילת ימי הפמיניזם תוארו הפמיניסטיות ע"י סוכני פטריארכיה עלובים שכמותך כממורמרות, שמה שמניע אותן הוא שינאת גברים וזה למה? מכיוון שלא הולך להן עם גברים.
והנה אתה מצטרף לשרשרת ארוכה של שוביניסטים, מתחילת ימי האנושות, עובר ביוצריהן של הקריקטורות האלו וכלה בקריקטורה שאתה רואה בבוקר במראה.

מעמקים39

New member
לא פעם נשמעה פה הטענה

שנשים מנסות לתפוס גברים. אני מקווה שזה לא יגלוש לשריפת מכשפות.
אבל הכי חשוב זה שנגיד תודה על מה שאנחנו מקבלות מהגברים. תודה. קצת נימוס גרין ממבה. תגידי תודה על מה שנותנים לך.

GreenMamba

New member
אולי שכחת

אבל פעם, כשהיו חתימות לתפוז, התרעתי בחתימתי שאני לא מנומסת ולא נחמדה.
ואם זה שאני לא מודה-מודה-מודה על כך שאני מצליחה להשיג, לאחר מאבק קשה, את מה שגברים מסביבי נולדים אליו עושה אותי כפויית טובה- אז כן. זו אני.

GreenMamba

New member
ההפתעה היא לא שיש נשים ששונאות גברים

אלא שיש נשים שלא שונאות גברים.
ואני אנסה לחדד לך את העניין בדוגמא שאולי תבין.
נני שהלכת יום אחד ברחוב בתור ילד קטן, ופתאום איש עם זקן שעבר מולך בעט לך, סתם כך, בביצים.
לאחר כמה שנים הלכת שוב ברחוב ושוב מישהו מזוקן אחר בעט לך בעוצמה בביצים.
וכך, פעם או פעמיים בשנה, אנשים מזוקנים שונים, שאת חלקם הכרת ואחרים היו זרים לך לחלוטין, בעטו לך בביצים ללא שום אזהרה מוקדמת וללא שעשית להם שום דבר שהצדיק בעיטה כזו.

אחרי כמה זמן תתחיל ללכת מול אנשים מזוקנים עם ידיים על הביצים כדי להתגונן, ואחרי כמה זמן כל פעם שתראה מישהו עם זקן תתחיל לנסות להמנע מקרבת-רגל אליו?

והאם זה הוגן כלפי מליארד המזוקנים האחרים בעולם שאתה נזהר וחושש מכולם רק בגלל שאיזה 10 מהם בעטו לך בביצים?

Berethor

New member
כאשר יש לאישה שני בנים או/ו בן זוג אז יותר קשה לשנוא גברים

וזאת אחת הסיבות לכך שהרבה משונאות הגברים הן נשים שלא הולך להן בתחום הזוגי ונשים שאין להן ילדים, אפילו אם את לא אוהבת לשמוע את זה או/ו רוצה להתכחש לזה. למה catchet הייתה הרבה יותר מתונה ביחס להרבה משתתפות אחרות בפורום הזה? אחת הסיבות העיקריות לכך הייתה העובדה שהיא אישה נשואה ואם לילדים. יש גם לא מעט מקרים של גברים שנפגעו מנשים, האם זה מצדיק את מיזוגיניה שלהם? יש לפחות שלוש בעיות עם האנלוגיה שלך. בעיה ראשונה היא בכך שכפי שציינתי מקודם, יש מספר סיבות לשנאת גברים, ופגיעה מגברים זאת לא הסיבה היחידה לשנאת גברים. בעיה שנייה היא בכך שהרבה יותר קל להתרחק "מאנשים מזוקנים" מאשר להתרחק מכל הגברים. בעיה שלישית היא בכך שלהתרחק ולשנוא זה לא אותו דבר. אף פעם לא התנגדתי לכך שנשים יתרחקו מדברים שנראים להן למסוכנים, ולא משנה אם זה "אנשים מזוקנים" שבועטים להן במפשעה או סמטאות אפלות ומועדונים מפוקפקים. אבל האם זה פמיניסטי מצידך לדבר על כמה זה הגיוני שנשים יתרחקו מגברים אם הן לא רוצות שיקרה להן משהו?

"ראשת העיר קלן ספגה ביקורת חריפה לאחר שהציעה לנשים "לשמור על מרחק" מזרים כדי להימנע מהטרדות מיניות. ראשת העיר הנרייטה רקר אמרה את דבריה על רקע פרסומים כי עשרות נשים הותקפו מינית ונשדדו בזמן חגיגות השנה החדשה בעיר השוכנת במערב גרמניה. בימים האחרונים התלוננו במשטרה כ–90 נשים, רובן על תקיפות מיניות. רבות מהנשים דיווחו כי קבוצות של גברים הקיפו, תקפו ושדדו אותן, ואחת מהן ככל הנראה נאנסה. לדברי הקורבנות, הגברים היו שיכורים, תוקפניים ובעלי חזות ערבית או צפון אפריקאית."

"כשנשאלה במסיבת עיתונאים כיצד נשים יכולות להגן על עצמן, אמרה רקר: "תמיד ישנה האפשרות לשמור על מרחק גדול מאורכה של זרוע, זאת אומרת להבטיח בעצמך שאינך קרובה מדי לאנשים שאינך מכירה ושאת לא בוטחת בהם". בנוסף ייעצה רקר לנשים "להישאר בקבוצות ולא להתפצל" כשהן מסתובבות ברחובות."

[URL]http://www.haaretz.co.il/news/world/europe/.premium-1.2816174[/URL]

GreenMamba

New member
אתה, כרגיל, מפספס בקילומטרים את המסקנה המתבקשת

אני פשוט מדי פעם שוכחת עם מי אני מדברת, ועד כמה- למרות הכתיבהנטולת השגיאות שלך- אתה קשה תפיסה ופשוט בהבנתך.
הכוונה שלי לא היתה שנשים צריכות להתרחק מגברים, או שזה אפילו נכון או רצוי שנשים תתרחקנה מגברים. אבל עצם העובדה שאנחנו מצליחות, חלקנו תוך עבודה קשה על עצמנו, להימנע משינאת גברים ועדיין לקיים איתם מערכות יחסים - הן בפן הזוגי, התעסוקתי והחברתי- מראה משהו יפה מאוד על כוחה של הנשיות.
&nbsp
ואיך אפשר לראות שזהו כוחה של הנשיות, ולא של כל בני האדם? נורא פשוט. כי אם תחליף במשל שלי את המילה "מזוקנים" ב"ערבים" למשל, שתוצאותיה הם כמובן גיזענות, כמו שאנחנו רואים פושה בחברה הישראלית, ותסתכל על מחקרי רשת המחפשים התבטאויות גיזעניות תגלה ש90% מההתבטאויות הגיזעניות נאמרות ע"י גברים.
&nbsp
אבל עזוב, הדיון איתך עקר. משעשע אותי- כי הוא כמו המאבק של העכבר שמנסה להימלט מציפורני החתולה- אבל כמוהו-עקר לחלוטין.

מעמקים39

New member
אז מה אם ברתור אמר?

בעיני אין שום פסול בהגדרות בפרט אם משמעותן ברורה כמו למשל המילה ״פמיניזם״.
לי ברור שפמיניזם חותר לשיוויון ולכן לא אהסס להצהיר שאני פמיניסטית רק כי אנשים מסויימים הוציאו לו שם רע.
זה כמו ששמאלנים היום באופן כמעט גורף פוחדים להצהיר על שמאלניותם רק כי כמה קיצוניים הפכו לעוכרי ישראל והכריזו שהם שמאל. ואגב הקיצוניים התרבו אבל זה עדיין לא אומר שכל שמאלני הוא עוכר ישראל, להיפך, הרבה אנשי שמאל גדלו על ערכים ואהבת הארץ וכל שעומד לנגד עיניהם זה שיהיה שלום ושיהיה טוב לעם שלנו.
היום הם מסתתרים כי הוציאו להם שם של בוגדים. בדיוק כמו לפמיניסטיות. עצוב מאוד

pov2

New member
לפני שנדבר על מהו הרדיקלי, השאלה היא מהו פמיניזם?

לדעתי, הפמניסט הוא אדם שלא מכחיש את אפליית הנשים בחברה
ותומך בביטולה מבלי לכפות על הנשים להתיישר לפי האידיאולוגיה שלו.
&nbsp

GreenMamba

New member
בוודאי

ההבדלים המרכזיים בין הפמיניזם הליברלי והפמיניזם הרדיקלי הוא שהפמיניזם הליברלי טוען כי השינוי צריך לבוא מתוך המערכת, וכי נשים וגברים "בעלי ברית" צריכים לשנות את תפיסת העולם הפטריארכלית מבפנים ולהטות את המערכות- המדיניות, חברתיות ומשפטיות- לטובת שיוויון ושבירת כוחה של הפטריארכיה.
לעומתו טוען הפמיניזם הרדיקלי כי המערכות המדיניות והחברתיות כה רקובות ופטריארכליות עד כי אין אפשרות לבער את הנגע, ויש להקים מסגרות מקבילות-נשיות, ואין טעם לנסות לשנות את המערכות הקיימות. נהפוך הוא- כניסתן של נשים- גם אם מתוך כוונות פמיניסטיות- לתוך המנגנונים הפטריארכיים הינה בגידה בפמיניזם מכיוון שנשים אלו ישמשו את הפטריארכיה כעלה תאנה של התקדמות, דבר שישתיק או יחליש את הפמיניזם האמיתי.
&nbsp
&nbsp
יש עוד כמובן מגוון של נושאים בהם הפמיניזם הליברלי והרדיקלי חלוקים בינהם- מין, יחסים זוגיים, יחס האישה לגופה ועוד ועוד- אבל בדבר אחד אין בינהם מחלוקת- העולם הוא פטריארכלי ודרוש בו שינוי עמוק ומהותי.

מעמקים39

New member
גרין ממבה גם את ערה?

אני רק רוצה לדעת האם שנאת גברים זה קו מנחה של הפמיניזם הרדיקלי או סטיגמה?

למעלה