•שאלה לגבי מקום חניה לנכה (עם מספר) עם זמנים

UrbanDK

New member
•שאלה לגבי מקום חניה לנכה (עם מספר) עם זמנים

שלום לכולם.

יש לפעמים מקומות חנייה השמורים לנכה ספיציפי בזמנים ספיצפיים - ליד מקומות עבודה וכו'.
השאלה היא - כאשר התמרור לא בתוקף (כלומר בזמנים שאינם מצוינים בתמרור) - האם זוהי חנייה הפתוחה לכולם, או רק לנכים?

תודה.

shlang

New member
התמרור תקף רק בשעות המצויינות בשלט המצורף

לכן, בשעות אחרות - החניה לכולם

shlang

New member
אז למה אתה שואל כאן, קיבלת תשובה

מ"חכם" בפורום מכוניות שאץ ציטט לך את מה שציטט (זה טרם נכנס לרשומות)
אם תמרור 437 ימשיך להורות על מקום חניה לנכה למרור שיש שלט המסייג - אז למה השלט?

UrbanDK

New member
אני רק מנסה להבין, זה הכל.

הוא לכאורה הביא סימוכין, ואתה לא. לכן חזרתי והבאתי את תשובתו.

shlang

New member
אסביר לך - אתה כנהג, התמרור הינו השםה שלך עם הכביש, אותך לא

צריך לעניין הצעות חוק כי ממילא הם לא מגיעים לידיעת הנהג, אותך מעניין התמרור
אם יש תמרור 437 (תמרור נכה) ללא כל כיתוב המסייג חניה - הוא יהיה תקף אך ורק לבעלי תו נכה בכל שעות היממה
אם לתמרור הנ"ל מצורף תמרור 439 (שלט) המסייג חניה לדוגמא, כתוב: בין השעות 8 עד 18 , הרי מעבר לשעות אלה התמרור 437 לא תקף כי 439 הגביל אותו והחניה מותרת לכולם, אחרת, למה הגבילו?
נהג חייב לציית לתמרורים כפי שמופיעים ומוגדרים בלוח התמרורים וזה גם בסימוכין שלי
אם יש לך צורך בעוד הבהרות, אשמח לעשות זאת

shlang

New member
מתוך פקודת התעבורה

סייגים להגבלת שעות חניה של נכים
70א2. רשות תימרור מקומית המציבה תמרור שמסמן חניה במקום מסוים לנכה שניתן לו תג נכה כהגדרתו בחוק חניה לנכים, התשנ"ד-1993 (בסעיף זה – תג נכה), לא תגביל בתמרור כאמור את החניה לשעות מסוימות, אלא בהתקיים אחד מאלה:
(1) מקום החניה מוקצה לרכב מסוים הנושא תג נכה, סמוך למקום העבודה הקבוע של הנכה שניתן לו תג נכה לגבי אותו רכב, והגבלת השעות נקבעה בהתאם לדיווח שמסר על שעות עבודתו לרשות התימרור המקומית שמקום החניה נמצא בתחומה;
(2) מקום החניה מוקצה סמוך למקום ציבורי, ובלבד שהגבלת השעות נקבעה בהתחשב בשעות שבהן עומד המקום או חלק ממנו לשימושו של כלל הציבור או חלק בלתי מסוים ממנו, או בשעות שבהן ניתן שירות ציבורי באותו מקום ציבורי; בפסקה זו, "מקום ציבורי" ו"שירות ציבורי" – כהגדרתם בסעיפים 19ז ו-19י לחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, התשנ"ח-1998, בהתאמה.

אני מקווה שזה יענה לך על השאלה

UrbanDK

New member
תודה, אבל אולי אני טיפש, אבל לא הבנתי את

סעיף 70א2 (1). אני לא מבין "חוקית".

שאלתי בעינה עומדה - אם יש מקום חנייה שמוגבל לנכה ספציפי שמספר רכבו X, משעה Y עד Z - האם אחרי שעות אלו זהו מקום חנייה לנכים (כולם) בלבד, או לכל דכפי?

מדובר על תמרור כמצ"ב (אם כי בד"כ הוא נראה "מסודר" יותר)

(דרך אגב, למען הסר ספק - לי עצמי יש תו נכה. זה לא שקיבלתי דו"ח ואני מנסה לבטל אותו, אלא שאני תוהה עד כמה אני צריך להתעצבן על "לא נכים" שחונים בחנייה שכזו שלא בשעות המצויינות).

shlang

New member
זה שלא הבנת את הסעיף - ממש לא עושה אותך טיפש

ולדעתי, אתה לא כזה
התימרור בצילום שצירפת אומר במפורש שהחניה בין השעות הרשומות בשלט היא אך ורק לנכה עם תו נכה, אם מצויין מספר הרכב - אז לרכב שמספרו מופיע בתמרור (בצילום - הכיתוב הזה לא תקני)
מעבר לשעות האלה - החניה היא לכולםםםםם, לנהגים עם או בלי תו נכה
אם למשל, חניתי בשעה 1730 ונרשם לי דוח - הדוח הזה לא חוקי ויבטלו אותו
מקווה שהבנת

למעלה