‫BBB - ויתקין - עסקית צמחונית - היה רע לתפארת

pix37

New member
‫BBB - ויתקין - עסקית צמחונית - היה רע לתפארת

BBB - ויתקין - עסקית צמחונית - היה רע לתפארת קשים חייו של צמחוני אשר מאוד אוהב בשר. כבר התיאשתי מלחפש תחליפים אשר מזכירים את המקור מאחר וכמו בהרבה תחומים אחרים גיליתי כי תחליף מעולם לא ישווה למקור. אבל, יש מספר מקומות בהם התחליפים קרובים מספיק למקור על מנת להשתיק את "הקריז" לבשר, ההמבורגריות המשודרגות אשר צצו בשנים האחרונות בישראל מהוות את אחד ממקומות הבילוי המועדפים עלי, שכן הן מאפשרות לצאת עם חברים קרניבורים (שלא לדבר על אישתתי ונאסרללה הצעיר) מבלי שמי מהצדדים יצטרך להתפשר. בחודשים האחרונים יצא לי לבקר בכל הרשתות המובילות בנסיון לדרג אותם לטעמי (פוסט אחר המצוי בכתיבה) אך לשמחתי היום פגשתי את הזוכה המובהק במקום האחרון. בדרך חזרה מתל אביב עצרתי בכפר ויתקין לארוחה זריזה. מאחר ובית הפנקייק כבר מזמן לא אופציה (לקח להם כמה שנים אבל הם הצליחו לבזבז את הקרדיט שנצבר לזכותם בשנות השבעים והשמונים העליזות) אז סובבתי את ההגה ועליתי למפלס השני (קניון M הדרך) להשלים את סט ההמבוגריות ולנסות את הבורגוס בורגר באר BBB. הארוחה העסקית הצמחונית בכל הרשתות דומה מנה ראשונה, המבורגר צמחוני + תוספת ושתיה קלה (סה"כ 53 ש"ח). ההתחלה דווקא היתה לא רעה. המנה הראשונה היתה סלט ירקות אשר היה עשיר יותר מאשר ממתחריו ברשתות האחרות (עגבניה, מלפפון, גזר, חסה, כרוב צנוניות וכו'...) על עושרה של המנה העיבו שני גורמים הראשון והחשוב מכל היה שהירקות היו עייפים. לא רקובים לא מסמורטטים אלא פשוט אחרי שיאם. הרוטב היה ויניגרט סתמי לחלוטין. לאחר מספר דקות המתנה - הגיעה המנה העיקרית ושם התברר גודל הנפילה. החלק הטוב שבה היה תוספת הצ'יפס, שפשוט היתה נפלאה. פשוט דוגמא קלאסית של צ'יפס טוב. לוהט מהשמן פריך מבחוץ, רך וחם מבפנים פשוט מצויין. חבל שאותה השקעה לא ניכרה גם במה שאמור היה להיות ההמבורגר. התגובה הראשונה שלי כאשר היצירה הגיעה לשולחן היתה " למה הם מביאים לי מנה שמישהו כבר אכל ? " במבט מעמיק יותר העלה את התהייה האם הזמנתי חביתה או המבורגר ושאלה שלישית שצצה איך הם הצליחו לעשות חביתה ורודה ?. מאחר ואני לא ממש נגעל בקלות ומאחר והסטנדרטים שלי לרוב לא גבוהים במיוחד החלטתי גם לנסות ולטעום את היצירה אך לצערי מבחן הטעם לא פיצה על המראה הדוחה. אני לא בטוח שהיה " ליצירה" טעם מובחן (חוץ מהחלקים השרופים קלות שהיה להם טעם של פחם) אבל בכל מקרה לא היה לה טעם של המבורגר או של משהו שמזכיר את זה. גם הנסיון להקנות למנה טעם ולהסתיר את המראה באמצעות רטבים לא ממש צלח. בקיצור - לא ממש ברור לי מה מעצב המנות של הרשת "ניסה להשיג" באמצעות המנה הזו, ומה גרם לו להרים טלפון "לשושי מהשיווק" ולהודיע לה שהמנה מוכנה לשיווק לציבור הלקוחות. שלב התשלום נתקל גם הוא בקשיים שכן מערכת התקשורת של המסעדה כשלה מה שמנע מהם להחזיר לי עודף עבור תשלום מזומן . שרות - המלצריות נחמדות מאוד וענייניות. אחראית המשמרת לא ממש ברור לי מה היה תפקידה, אבל טיפ קטן כפכפי אצבע (אילת) הם לא לבוש הולם לעבודה (גם בהמבורגריה). בקיצור - לא חייבים להחזיק מנה צמחונית בהמבורגריה אבל אם כבר טרחתם והכנתם מנה כזו, תנסו לפחות לעשות אותה אכילה (זה תורם להרגשה הטובה של הלקוחות).

hungrywombat

New member
../images/Emo6.gif תודה על האזהרה! הקטע בזה של תוספות טובות

ובורגר צמחוני על הפנים זה משהו שנתקלתי בו בכל מקום שהייתי (כולל משהו שנראה כמו לביבה שעושים בחנוכה ועלה לי 10 יורו!) זאת הזדמנות ממש מתאימה לשאול אם מישהן מכיר צפונית לת"א שיש גם בורגר טוב וגם צ'יפסלט מעולים בסביבות 50 ש"ח?

hungrywombat

New member
אם כבר אז אולי נעשה פינה קבועה לבקורת מסעדות?

נמאס לי כבר "ליפול" על מנות יקרות וגרועות

רעיון מעולה

לא חייב מסעדות שמתמחות בבישול צמחוני\טבעוני כל מסעדה יכולה להייות אופציה... מקווה שיתפוס...

pix37

New member
ההמבורגר הצמחוני של בלאק פשוט מעולה

זו השורה התחתונה של הסקר שעשיתי בחודשים האחרונים. ההמבורגר הצמחוני של בלאק וככלל העסקית הצמחונית שלהם פשוט מצויינת. של אגדיר הוא לא רע ושאר הדרוג למטה. 1. בלאק 2.אגדיר 3 - 4 מוזס / קרניבר 5. BBB כל המקומות האלה לא עושים את ההמבורגר על אותה אסכלה כמו את הבשר אלא על פלטה נפרדת.

hungrywombat

New member
תודה רבה! באנגליה יש את GBK

שזאת רשת שעושה גם בורגר דג ובשרי (כי יש צמחונים שלא הולכים למסעדות בשריות אז חשוב שידעו) לא חשבתי בכלל לשאול אם עושים הפרדה! אני שולחת להם אימיל .

בודהה בורגרס !! מעולה

אם יש לך חברים שלא אכפת להם ללכת למקום שאין בו המבורגר בשרי בכלל. אני מצליחה לסחוב איתי אנשים כי מלבד ההמבורגרים יש להם אוכל מעולה !! ואני הכי אוהבת את של אגאדיר - ללא ביצה ומבושל על פלטה נפרדת. של מוזס לא משהו לטעמי והלחמניית בריאות שלהם מתוקה מדי משום מה. בורגוס - נחמד.

hungrywombat

New member
תודה! אצלנו אוכלים דברים כמו פסטה,מוקרמים

מרק ירקות,סלטים.. אם יש להם זה אחלה כי תמיד יש בעיות בקטע הזה (הכי קל לאכול בבית)

hungrywombat

New member
נחמד! הם מסכימים לעשות קצת שינויים אם מבקשים?

בלי חלב סויה למשל?

אין לי שמץ

את תמיד יכולה לבדוק אבל אני אומרת לך מראש - אוכל לא טבעוני אין שם. יחד עם זאת גם לא טבעונים מוצאים את המקום מלא באוכל טוב. תדפדפי בתפריט שלהם הוא עשיר ומגרה. בזמנו כשעוד הייתי בתל אביב מאוד אהבתי ללכת לשם. אגב ראיתי שאת מחפשת מסעדה באזור חיפה והקריות. אם יועקנעם לא רחוק לך פתחו שם מסעדה יחסית חדשה באזור התעשיה עם אוכל מעולה !! אני הייתי שם בסביבות ספטמבר שנה שעברה אני חושבת.

hungrywombat

New member
../images/Emo24.gif מצאתי שם את החלק של הפסטות בתפריט!

עכשיו אני יודעת שלא יהיו בעיות

pix37

New member
../images/Emo7.gif הבורגר של בודהה לא טעים לי

בחיי שניסיתי, בשני הסניפים, אבל בעיני הוא פשוט לא טעים.

דגנית

New member
תודה על האזהרה ../images/Emo6.gif

השאלה הנשאלת מבחינתי במקומות האלו... היא אם הצ'יפס טוגן עם כל מיני בשרים למינהם... אופס, אולי הרסתי למישהו
עד שלא חשבתי על זה לא חשבתי על זה, ומרגע שכן חשבתי על זה וביררתי, התברר לי לצערי שבהרבה מקומות הצ'יפס מטוגן עם שניצלים.. וגם הפאלפל..

למעלה