BBB - ויתקין - עסקית צמחונית - היה רע לתפארת
BBB - ויתקין - עסקית צמחונית - היה רע לתפארת קשים חייו של צמחוני אשר מאוד אוהב בשר. כבר התיאשתי מלחפש תחליפים אשר מזכירים את המקור מאחר וכמו בהרבה תחומים אחרים גיליתי כי תחליף מעולם לא ישווה למקור. אבל, יש מספר מקומות בהם התחליפים קרובים מספיק למקור על מנת להשתיק את "הקריז" לבשר, ההמבורגריות המשודרגות אשר צצו בשנים האחרונות בישראל מהוות את אחד ממקומות הבילוי המועדפים עלי, שכן הן מאפשרות לצאת עם חברים קרניבורים (שלא לדבר על אישתתי ונאסרללה הצעיר) מבלי שמי מהצדדים יצטרך להתפשר. בחודשים האחרונים יצא לי לבקר בכל הרשתות המובילות בנסיון לדרג אותם לטעמי (פוסט אחר המצוי בכתיבה) אך לשמחתי היום פגשתי את הזוכה המובהק במקום האחרון. בדרך חזרה מתל אביב עצרתי בכפר ויתקין לארוחה זריזה. מאחר ובית הפנקייק כבר מזמן לא אופציה (לקח להם כמה שנים אבל הם הצליחו לבזבז את הקרדיט שנצבר לזכותם בשנות השבעים והשמונים העליזות) אז סובבתי את ההגה ועליתי למפלס השני (קניון M הדרך) להשלים את סט ההמבוגריות ולנסות את הבורגוס בורגר באר BBB. הארוחה העסקית הצמחונית בכל הרשתות דומה מנה ראשונה, המבורגר צמחוני + תוספת ושתיה קלה (סה"כ 53 ש"ח). ההתחלה דווקא היתה לא רעה. המנה הראשונה היתה סלט ירקות אשר היה עשיר יותר מאשר ממתחריו ברשתות האחרות (עגבניה, מלפפון, גזר, חסה, כרוב צנוניות וכו'...) על עושרה של המנה העיבו שני גורמים הראשון והחשוב מכל היה שהירקות היו עייפים. לא רקובים לא מסמורטטים אלא פשוט אחרי שיאם. הרוטב היה ויניגרט סתמי לחלוטין. לאחר מספר דקות המתנה - הגיעה המנה העיקרית ושם התברר גודל הנפילה. החלק הטוב שבה היה תוספת הצ'יפס, שפשוט היתה נפלאה. פשוט דוגמא קלאסית של צ'יפס טוב. לוהט מהשמן פריך מבחוץ, רך וחם מבפנים פשוט מצויין. חבל שאותה השקעה לא ניכרה גם במה שאמור היה להיות ההמבורגר. התגובה הראשונה שלי כאשר היצירה הגיעה לשולחן היתה " למה הם מביאים לי מנה שמישהו כבר אכל ? " במבט מעמיק יותר העלה את התהייה האם הזמנתי חביתה או המבורגר ושאלה שלישית שצצה איך הם הצליחו לעשות חביתה ורודה ?. מאחר ואני לא ממש נגעל בקלות ומאחר והסטנדרטים שלי לרוב לא גבוהים במיוחד החלטתי גם לנסות ולטעום את היצירה אך לצערי מבחן הטעם לא פיצה על המראה הדוחה. אני לא בטוח שהיה " ליצירה" טעם מובחן (חוץ מהחלקים השרופים קלות שהיה להם טעם של פחם) אבל בכל מקרה לא היה לה טעם של המבורגר או של משהו שמזכיר את זה. גם הנסיון להקנות למנה טעם ולהסתיר את המראה באמצעות רטבים לא ממש צלח. בקיצור - לא ממש ברור לי מה מעצב המנות של הרשת "ניסה להשיג" באמצעות המנה הזו, ומה גרם לו להרים טלפון "לשושי מהשיווק" ולהודיע לה שהמנה מוכנה לשיווק לציבור הלקוחות. שלב התשלום נתקל גם הוא בקשיים שכן מערכת התקשורת של המסעדה כשלה מה שמנע מהם להחזיר לי עודף עבור תשלום מזומן . שרות - המלצריות נחמדות מאוד וענייניות. אחראית המשמרת לא ממש ברור לי מה היה תפקידה, אבל טיפ קטן כפכפי אצבע (אילת) הם לא לבוש הולם לעבודה (גם בהמבורגריה). בקיצור - לא חייבים להחזיק מנה צמחונית בהמבורגריה אבל אם כבר טרחתם והכנתם מנה כזו, תנסו לפחות לעשות אותה אכילה (זה תורם להרגשה הטובה של הלקוחות).
BBB - ויתקין - עסקית צמחונית - היה רע לתפארת קשים חייו של צמחוני אשר מאוד אוהב בשר. כבר התיאשתי מלחפש תחליפים אשר מזכירים את המקור מאחר וכמו בהרבה תחומים אחרים גיליתי כי תחליף מעולם לא ישווה למקור. אבל, יש מספר מקומות בהם התחליפים קרובים מספיק למקור על מנת להשתיק את "הקריז" לבשר, ההמבורגריות המשודרגות אשר צצו בשנים האחרונות בישראל מהוות את אחד ממקומות הבילוי המועדפים עלי, שכן הן מאפשרות לצאת עם חברים קרניבורים (שלא לדבר על אישתתי ונאסרללה הצעיר) מבלי שמי מהצדדים יצטרך להתפשר. בחודשים האחרונים יצא לי לבקר בכל הרשתות המובילות בנסיון לדרג אותם לטעמי (פוסט אחר המצוי בכתיבה) אך לשמחתי היום פגשתי את הזוכה המובהק במקום האחרון. בדרך חזרה מתל אביב עצרתי בכפר ויתקין לארוחה זריזה. מאחר ובית הפנקייק כבר מזמן לא אופציה (לקח להם כמה שנים אבל הם הצליחו לבזבז את הקרדיט שנצבר לזכותם בשנות השבעים והשמונים העליזות) אז סובבתי את ההגה ועליתי למפלס השני (קניון M הדרך) להשלים את סט ההמבוגריות ולנסות את הבורגוס בורגר באר BBB. הארוחה העסקית הצמחונית בכל הרשתות דומה מנה ראשונה, המבורגר צמחוני + תוספת ושתיה קלה (סה"כ 53 ש"ח). ההתחלה דווקא היתה לא רעה. המנה הראשונה היתה סלט ירקות אשר היה עשיר יותר מאשר ממתחריו ברשתות האחרות (עגבניה, מלפפון, גזר, חסה, כרוב צנוניות וכו'...) על עושרה של המנה העיבו שני גורמים הראשון והחשוב מכל היה שהירקות היו עייפים. לא רקובים לא מסמורטטים אלא פשוט אחרי שיאם. הרוטב היה ויניגרט סתמי לחלוטין. לאחר מספר דקות המתנה - הגיעה המנה העיקרית ושם התברר גודל הנפילה. החלק הטוב שבה היה תוספת הצ'יפס, שפשוט היתה נפלאה. פשוט דוגמא קלאסית של צ'יפס טוב. לוהט מהשמן פריך מבחוץ, רך וחם מבפנים פשוט מצויין. חבל שאותה השקעה לא ניכרה גם במה שאמור היה להיות ההמבורגר. התגובה הראשונה שלי כאשר היצירה הגיעה לשולחן היתה " למה הם מביאים לי מנה שמישהו כבר אכל ? " במבט מעמיק יותר העלה את התהייה האם הזמנתי חביתה או המבורגר ושאלה שלישית שצצה איך הם הצליחו לעשות חביתה ורודה ?. מאחר ואני לא ממש נגעל בקלות ומאחר והסטנדרטים שלי לרוב לא גבוהים במיוחד החלטתי גם לנסות ולטעום את היצירה אך לצערי מבחן הטעם לא פיצה על המראה הדוחה. אני לא בטוח שהיה " ליצירה" טעם מובחן (חוץ מהחלקים השרופים קלות שהיה להם טעם של פחם) אבל בכל מקרה לא היה לה טעם של המבורגר או של משהו שמזכיר את זה. גם הנסיון להקנות למנה טעם ולהסתיר את המראה באמצעות רטבים לא ממש צלח. בקיצור - לא ממש ברור לי מה מעצב המנות של הרשת "ניסה להשיג" באמצעות המנה הזו, ומה גרם לו להרים טלפון "לשושי מהשיווק" ולהודיע לה שהמנה מוכנה לשיווק לציבור הלקוחות. שלב התשלום נתקל גם הוא בקשיים שכן מערכת התקשורת של המסעדה כשלה מה שמנע מהם להחזיר לי עודף עבור תשלום מזומן . שרות - המלצריות נחמדות מאוד וענייניות. אחראית המשמרת לא ממש ברור לי מה היה תפקידה, אבל טיפ קטן כפכפי אצבע (אילת) הם לא לבוש הולם לעבודה (גם בהמבורגריה). בקיצור - לא חייבים להחזיק מנה צמחונית בהמבורגריה אבל אם כבר טרחתם והכנתם מנה כזו, תנסו לפחות לעשות אותה אכילה (זה תורם להרגשה הטובה של הלקוחות).