日本語だけ&#123

שרית(^_^)

New member
minna sugoi ne כל הכבוד !!

日本語でちゃんと会話ができるなんてすごいね、みんな。 ちょっとした間違えをあっちこっち見かけたけど、 一々直すのが面倒くさいから、やめとく
  ところで、恥ずかしながら、今日始めて「千と千尋の神隠し」 という映画をDVDで見たけど、一つ思ったの・・・ 魔女が千尋の名前から文字を盗んで、名前を「千」に変えたときだけど、 千尋のときは「千」が「ち」と読んで、そして「尋」を抜いた後、「千」が「ち」 から「せん」という呼び方に変わったのは、イスラエル人には全くわからないよね。 ちょっと難しいかな、私の文・・・​

GnomeBubble

New member
sen to chi

「千と千尋の神隠し」の初めて見たときに日本語の何もわからなかったからそのことを気付てなかった。でも、再びあの美しい映画を見て、あのときやっと気付いた。あのとき、僕は非常に満足してた。やっぱり日本語の勉強は有益だと思った。 mata, roomaji wo nokosu no ha gomen ne, demo saki no messeji wa kanji dake de kakareta node, kore wa mude to omotta.​

roEsan

New member
אתם מבינים מה אתם רושמים?

סוף סוף היפנית עובד לי ואני רואה יפנית :) עכשיו כאילו, אתם מבינים אשכרה מה אתם רושמים? וכמה זמן לוקח בערך ללמוד ככה לרשום???? אני רק בהתחלה של היפנית ואני לומד רמג'י.....

GnomeBubble

New member
קאנג'י

האמת היא שלרשום קאנג'י זה לא כל כך קשה בימינו. אתה מתקין IME ורושם רגיל (כאילו אתה כותב ברומאג'י) רק שהוא כבר ממיר הכל לקאנג'י. העניין הוא שאם אתה לא באמת יודע קאנג'י אז יצאו כמה טעויות מוזרות, והיו לנו כבר כמה כאלה לפי מה שאני רואה (שתיים-שלושה שאני עליתי עליהם). אבל בגדול, מה שחשוב זה שבאמת תוכל לקרוא קאנג'י, כדי שתוכל לקרוא מה האחרים כותבים ולא רק מה אתה כותב. נכון שגם אם אתה לא מכיר קאנג'י, אתה יכול לבדוק כל קאנג'י במילון, אבל זה יקח לך יותר מדי זמן.
בקשר לזמן שלוקח להגיע לרמה הזאת בקאנג'י (וזה גם לא משהו אחיד - יש הבדל די רציני ברמה בינינו לבין שרית למשל
), זה מאוד משתנה בהתאם לכל אחד. לי לקח להגיע לרמה שלי 3/4 שנה של לימודי קאנג'י די אינטנסיביים (תרגלתי קאנג'י בערך שעה ביום). היום כבר הפסקתי לתרגל, ואני פשוט מנסה ללמוד מקריאה "טבעית", וזה דווקא עוזר. אני ממשיך להשתפר בלי השקעה גדולה מדי.

roEsan

New member
3/4 שנה, יפה זה יותר מהר מילד יפני

לא?
ומממ בדיון הזה כתבתם רק בקנג'י או גם בקאנה? וממממ נראה לי שאני אתחיל ללמוד קנג'י וקאנה אחרי שאני אדע יפנית יעני ברומג'י, שאני אדע מילים ודקדוק וזה..... נראה לך זה טוב? או ששווה ללמוד קנג'י ישר?

GnomeBubble

New member
כן ולא

קודם כל, ילד יפני לומד עוד הרבה דברים מאשר קאנג'י. חוץ מזה, אני חושב שילד יפני שסיים 9 שנות לימוד, עדיין יודע קאנג'י יותר טוב ממני. די הרבה יותר טוב. ובכלל, הוא גם מדבר יפנית שוטף. מצד שני, השיטה שבה מלמדים ילדים יפנית בבית ספר לא בנויה למהירות, אלא לתרגול מקסימלי. אני קצת יותר חסר סבלנות.

roEsan

New member
בע כן, גם אני חסר סבלנות אז.......

אני לא מצליח ללמוד טוב יפנית למרות שאני רוצה.... אני כזה עושה שיעור באינטרנט על דברים קלים, אבל אחרי כמה זמן אני שוכח.... יעני מסיים מהר שיעורים ובקושי מבין וזה שזה כתוב ברומג'י...... ככה שקנג'י אני אתחיל ללמוד עוד הרבה זמן

למעלה