🆕 שרשור חדשות ועדכונים - דצמבר 2024 - ינואר 2025 📺

דיברגנט חדש

Well-known member
שלל דרמות מאחורי הקלעים ויו לורי אחד: כל מה שצריך לקראת שובה של "טהרן"

יותר מחצי שנה לאחר המועד שבו הייתה אמורה לעלות, בקרוב תעלה העונה השלישית של דרמת הריגול המצליחה. אז מה היה לנו עד כה? אילו תלאות תפגוש סוכנת המוסד תמר רביניאן הפעם? מי הפנים המוכרות שיצטרפו אליה במסע? ולמה לקח כל כך הרבה זמן עד שהסדרה שבה? ריכזנו עבורכם את כל הפרטים

כשברקע נשמעות קריאות הקרב על התאגיד וקריאות משלל קרבות אחרים, פחות מטאפוריים, יעלה הערוץ הציבורי כאן את העונה השלישית של הסדרה המצליחה ביותר שלו - "טהרן". כמו שרובכם ודאי זוכרים, סדרת המתח הישראלית עלתה אי אז ביוני 2020 והוכתרה באופן רשמי כהצלחה בינלאומית הודות לשני מהלכים נבונים ביותר: גריפת פרס האמי הבינלאומי ומכירתה לאפל TV פלוס בעסקה שהוערכה בשווי של עשרות מליוני דולרים.

העונה השנייה כבר נראתה, לטוב ולרע, הרבה יותר כמו סדרה שאפל השכיבה עליה כמות יפה של דולרים ופחות כמו הברקה ישראלית, אבל עדיין סיפקה את הסחורה: עלילותיה המסעירות של סוכנת המוסד תמר רביניאן (הלא היא ניב סולטן) והתלאות שהיו מנת חלקה כשנשלחה במשימה סודית בהחלט לתוך גבולות איראן, במטרה לשבש כמה שיותר אלמנטים שעלולים לפגוע במדינת ישראל. צופי העונה הראשונה והשנייה זכו להצצה (אמינה יותר או פחות, תלוי את מי שואלים) לחיים באיראן תחת המשטר הלא-זורם, והחזיקו אצבעות לתמר כשהיא והשותף שלה מילאד ניהלו רומן ובד בבד גם, איך לומר, די החריגו את עצמם מקבוצת הוואטסאפ של המוסד וגיבשו לעצמם תוכנית פעולה עצמאית, אין האוס.

מתוך טהרן

מתוך "טהרן"
(צילום: באדיבות כאן 11, Apple TV)

העונה השלישית הייתה אמורה לעלות באפריל 2024, אלא שאז קרה 7 באוקטובר ואילוצים נוספים שיפורטו בהמשך. התאריך החדש שנקבע הוא 9 בדצמבר, כלומר שבוע מהיום, כשבמקביל המציאות עושה את מה שהיא תמיד אוהבת לעשות ומטרילה את הסדרה. בזמן שעבר מאז סיום העונה השנייה (שנתיים וחצי) איראן וישראל הספיקו להיקלע לפחות לשני עימותים ישירים ביותר, שכללו חילופי אש מתואמים מראש (בכל זאת, נימוס אלמנטרי) וסוגיית הגרעין האיראני שוב על הפרק. עם או בלי החברים המפעילים שלה מהמוסד, לתמר רביניאן מחכה הרבה מאוד עבודה.

אז איפה היינו?​

סיום העונה השנייה הותיר את "טהרן" עם קצת פחות דמויות מאלו שהתחילו אותה, זהירות - ספוילרים. הגנרל, קאסם מוחמדי, מפקד משמרות המהפכה, חוסל באמצע לוויה באמצעות טלפון ממולכד א-לה יחיא עיאש (או אם תרצו, כמחווה לחיסולי הביפרים שעוד לא התרחשו). מרג'אן, המנטורית של תמר (הלא היא גלן קלוז הנשגבת) הורעלה על ידי נאהיד, אשתו החולנית של פראז (שון טאוב), ראש אגף חקירות הפנים במשמרות המהפכה והנמסיס של תמר, שהפך לבן הברית שלה בלית ברירה. פיימאן, הבן של פראז, נהרג בתאונת דרכים בעקבות טעות של המוסד, והכי עצוב: מילאד, אהובה של תמר ובן הברית שלה בשתי העונות האחרונות, נהרג ברכב המילוט שלו ושל תמר, כתוצאה מפיצוץ שההיגיון אומר שנועד לתמר עצמה.

מתוך טהרן 2

כבר לא תהיה איתנו. מתוך "טהרן", עונה 2
(צילום: באדיבות Apple TV+ וכאן )

העונה השלישית מן הסתם תפתח עם תחושת האין אונים שמלווה את סוכנת המוסד הסוררת. בלי אהוב ובלי תמיכה של המוסד, שכנראה ניסה לחסל אותה, תמר תצטרך למצוא דרך להתמודד לבד עם האתגרים התסריטאיים שכתבו עבורה היוצרים. הדבר החכם לעשות כרגע הוא למצוא דרך לקנות חזרה את האמון של המוסד, והיא לא תעשה את זה לבד. אל מי היא תחבור, מלבד פראז, הסוכן שהיא מתעבת? הכול על הליהוקים בקטגוריה הבאה.

העונה הקרובה, מבטיחים היוצרים והטיזר (ראו מעלה), תעסוק כולה בתוכנית הגרעין האיראנית, ותמר תמצא את עצמה נרדפת על ידי המוסד כמו גם על ידי כוחות הביטחון האיראניים ברכבת הרים מטורפת. נאחל לסוכנת בהצלחה.

מי ומי?​

אחרי הליהוק המרשים של קלוז בעונה השנייה, "טהרן" לא מורידה את הרגל מהגז. העונה השלישית תביא אליכם לסלון את השחקן הבריטי זוכה פרס גלובוס הזהב יו לורי, או אם תעדיפו - ד"ר האוס. לורי יגלם את אריק פיטרסון, מפקח גרעין מדרום אפריקה ובזמן שהוא לא יפצח את הגרעין, אם לסמוך על הטיזר הקצרצר מבית כאן, הוא בעיקר ינסה לא לעזוב את טהרן לפני שישלים משימה כלשהי. בראיון ל"כאן" חשפה דנה עדן, אחת היוצרות, שלורי "מאוד אהב את הסדרה, לא היה קשה לגייס אותו".

מתוך טהרן

אהלן דוקטור. מתוך "טהרן"

עוד ליהוק מוצלח הוא של ששון גבאי, הלא הוא המדריך ששון משכונת חיים, שיגלם בסדרה את ניסן, סוכן מוסד ותיק עם 40 שנות ניסיון בארגון. איתם או בלעדיהם תמר תנסה למנוע את התחמשותה הגרעינית של איראן, כדי שנוכל כולנו לישון פה בשקט. אמן.

למה לקח לזה שנתיים וחצי בעצם ומה צופן העתיד?​

כאילו דה ג'ואיש פיפל האבנט סאפרד אינאף, הפקת העונה השלישית סבלה גם משביתת השחקנים בהוליווד בקיץ האחרון. למזלנו הגויים הסכימו להחריג את "טהרן" ולאשר באופן מיוחד את המשך הצילומים תוך שבוע בלבד, הודות להגדרתה כ"הפקה בינלאומית שאינה תחת ההסכמים של איגוד השחקנים האמריקאי" והעובדה שאין לה קשר לאולפנים הגדולים שהם מטרת השביתה. כך הספיקה "טהרן" להשלים את הצילומים בזמן ולעמוד בלוח הזמנים, למזלה של תמר רביניאן שבינתיים ספונה בעיר זרה ומוקפת אויבים.

אך השביתה כמובן לא הייתה המכשול היחידי בדרך. בעקבות פריצת המלחמה באוקטובר בשנה שעברה, שידור העונה החדשה של "טהרן" נדחה לפרק זמן משמעותי - ובהמשך אף הוקפא. גם כשמרבית שידורי הטלוויזיה בארץ החלו לשוב, באפל TV פלוס הערימו קשיים, וביקשו שלא לשדר את העונה החדשה עד לסיום המלחמה. בתאגיד אמרו בזמנו כי מדובר בהחלטה משותפת, אולם רק כעבור חמישה חודשים התקבלו האישור לשידור וההסכמות בעניין.

מתוך טהרן

סיומו של מסע מפרך. מתוך "טהרן"

אבל האתגרים לא נגמרו שם. החדשות הטובות הן שבהפקת הסדרה כבר החלו לעבוד על עונה נוספת - רביעית במספר, מלבד זו שכבר צולמה ומוכנה לשידור. אלא שבענקית הדיגיטל והטלוויזיה ביקשו לשכתב אותה, משום שלפי גורמים קיים דמיון מהותי בין המתרחש במציאות בשל המלחמה לתסריט הסדרה.

נדירליאל

Active member
כמו שלא צפיתי בראשונה לא אצפה גם בעונה השנייה.
אין לי סבלנות לאף סדרה שיש בה נגיעה של אלימות, מכל סוג, למזרח התיכון.
בניגוד לאחרים, אני נלחץ וחרד מסדרות כאלה, הן יושבות אצלי על זכרונות עבר קשים.
לא
תודה

דורי 1981

Active member
כמו שלא צפיתי בראשונה לא אצפה גם בעונה השנייה.
אין לי סבלנות לאף סדרה שיש בה נגיעה של אלימות, מכל סוג, למזרח התיכון.
בניגוד לאחרים, אני נלחץ וחרד מסדרות כאלה, הן יושבות אצלי על זכרונות עבר קשים.
לא
תודה
תראה מה שבא לך, רק תדע שאתה מפסיד.

Lion_Heart

Well-known member
החצי הראשון של העונה השלישית של beastars מגיע מחר ל |נטפליקס|

טוני החתול

Well-known member
מנהל
טיזר לעונה השלישית של כישור הזמן שתעלה באמזון ב-13/3(לא טוב! דרדוויל מגיעה ב-4/3 וזה קרוב מידי ויהיה במקביל!!)

אוי מגניב ומעולה.
נכון שזה במקביל אבל שתי סדרו במקביל זה ממש לא יותר מידי.
יהיו לנו המון שיחות במרץ-אפריל-מאי

חוץ מזה: ראנד!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:love:
מה שטוב בטריילר הזה שהוא לא אומר לי כמעט שום דבר לגבי מה שבעצם יקרה כי לא הבנתי שום דבר.
הבעיה היא שזה גורם לי לחשוב שאני כנראה שוב לא זוכר כמעט . אבל אני מניח שאני פשוט אראה ריקאפים ואת שני הפרקים האחרונים של עונה 2 שוב.

dilly snake

Active member
יהיו לנו המון שיחות במרץ-אפריל-מאי
כן, בסוף ימאס לאנשים פה אחד מהשני :-D .

מה שטוב בטריילר הזה שהוא לא אומר לי כמעט שום דבר לגבי מה שבעצם יקרה כי לא הבנתי שום דבר.

אני חושבת שחצי מזה מכוון להרגיע קצת את מי שקרא את הספרים(אני יודעת שאני מתחילה להתרגש שוב).

didalf

Well-known member
המועמדים לטקס גלובוס הזהב 2024 שישודר בינואר:

סדרת הדרמה הטובה ביותר​

התן
הדיפלומטית
מר וגברת סמית'
שוגון
סוסים איטיים
משחק הדיונון

הסדרה הקומית/מוזיקלית הטובה ביותר​

אבוט אלמנטרי
הדוב
הג'נטלמנים
Hacks
רק לא זה
רק רוצחים בבניין

המיני-סדרה/סרט הטלוויזיה הטובים ביותר​

אייל קטן
דיסקליימר
מפלצות: הסיפור של לייל ואריק מננדז
הפינגווין
ריפלי
בלש אמיתי: ארץ הלילה

השחקנית הטובה ביותר בסדרת דרמה​

קתי בייטס, מטלוק
אמה דארסי, בית הדרקון
מיה ארסקין, מר וגברת סמית'
קירה נייטלי, היונים השחורות
קרי ראסל, הדיפלומט
אנה סוואי, שוגון

השחקן הטוב ביותר בסדרת דרמה​

דונלד גלובר, מר וגברת סמית'
ג'ייק ג'ילנהול, בחזקת חף מפשע
גארי אולדמן, סוסים איטיים
אדי רדמיין, התן
הירויוקי סנאדה, שוגון
בילי בוב תורנטון, Landman

השחקן הטוב ביותר בסדרה קומית/מוזיקלית​

אדם ברודי, רק לא זה
טד דנסון, האיש שלי בפנים
סטיב מרטין, רק רוצחים בבניין
ג'ייסון סיגל, שרינקינג
מרטין שורט, רק רוצחים בבניין
ג'רמי אלן ווייט, הדוב

השחקנית הטובה ביותר בסדרה קומית/מוזיקלית​

קריסטן בל, רק לא זה
קווינטה ברנסון, אבוט אלמנטרי
איו אדבירי, הדוב
סלינה גומז, רק רוצחים בבניים
קתרין האן, אגתה לאורך כל הדרך
ג'ין סמארט, Hacks

שחקנית המשנה הטובה ביותר בטלוויזיה​

לייזה קולון, הדוב
האנה איינביינדר, Hacks
דקוטה פנינג, ריפלי
ג'סיקה ג'אנינג, אייל קטן
אליסון ג'אני, הדיפלומטית
קלי רייס, בלש אמיתי: ארץ הלילה

שחקן המשנה הטוב ביותר בטלוויזיה​

טדאנובו אסאנו, שוגון
חוויאר ברדם, מפלצות: הסיפור של לייל ואריק מננדז
הריסון פורד, שרינקינג
ג'ק לאודן, סוסים איטיים
דייגו לונה, לה מקינה
אבון מוס-בכרך, הדוב

השחקנית הטובה ביותר במיני-סדרה/סרט טלוויזיה​

קייט בלאנשט, דיסקליימר
ג'ודי פוסטר, בלש אמיתי: ארץ הלילה
כריסטין מיליוטי, הפינגווין
סופיה ורגרה, גריסלדה
נעמי ווטס, אויבות: קפוטה נגד הנשים
קייט ווינסלט, המשטר

השחקן הטוב ביותר במיני-סדרה/סרט טלוויזיה​

קולין פארל, הפינגווין
ריצ'רד גד, אייל קטן
קווין קליין, דיסקליימר
קופר קוץ', מפלצות: הסיפור של לייל ואריק מננדז
יואן מקגרגור, ג'נטלמן במוסקבה
אנדרו סקוט, ריפלי

הסטנדאפיסט הטוב ביותר בטלוויזיה​

ג'יימי פוקס
ניקי גלייזר
סת' מאיירס
אדם סנדלר
אלי וונג
רמי יוסף

Lhuna3

Well-known member
סורי שזה בתגובה וגם מעפנה אבל אני מהטלפון.
סדרת הדרמה הטובה ביותר
משחק הדיונון
גימיקית אבל נהניתי לגמרי.

הסדרה הקומית/מוזיקלית הטובה ביותר​

רק לא זה
:love:

המיני-סדרה/סרט הטלוויזיה הטובים ביותר​

אייל קטן
היחידה שראיתי אבל לא אהבתי.

השחקן הטוב ביותר בסדרה קומית/מוזיקלית​

אדם ברודי, רק לא זה

טד דנסון, האיש שלי בפנים
אני אשמח בשביל שניהם.
השחקנית הטובה ביותר בסדרה קומית/מוזיקלית
קריסטן בל, רק לא זה
קתרין האן, אגתה לאורך כל הדרך
כנ''ל.

LeR@nch

Well-known member
עכשיו זה רשמי: הסדרה ילוסטון לא תסתיים בתום העונה החמישית.

השחקנים קלי ריילי וקול האוזר יככבו בסדרת-המשך שתמשיך את עלילת הסדרה עם סט של דמויות קיימות וחדשות.

טוני החתול

Well-known member
מנהל

סדרת הדרמה הטובה ביותר​

התן
הדיפלומטית
מר וגברת סמית'
שוגון
סוסים איטיים
משחק הדיונון
אבל העונה הראשונה של משחק הדיונון יצאה ב2021
והעונה השניה עדיין לא יצאה. אומנם היא תצא בקרוב, אבל רק כעשר ימים לפני הטקס
האם הם יכולים להיות מועמדים אפילו כשהעונה עוד לא יצאה?
הם הגישו את הפרקים מראש לשופטים?

didalf

Well-known member
אבל העונה הראשונה של משחק הדיונון יצאה ב2021
והעונה השניה עדיין לא יצאה. אומנם היא תצא בקרוב, אבל רק כעשר ימים לפני הטקס
האם הם יכולים להיות מועמדים אפילו כשהעונה עוד לא יצאה?
הם הגישו את הפרקים מראש לשופטים?
אה זהו הייתי מבולבלת כי זכרתי שההיסטריה סביב זה הייתה מזמן8-*
אממ אני יודעת שבגלובוס הזהב סרטים לפעמים מועמדים כשהם רק יצאו או אפילו לפני שיצאו, אז אולי גם סדרות?

LeR@nch

Well-known member
פרנקי מיוניץ, ג׳יין קצ׳מרק, בריאן קרנסטון ושחקנים נוספים ישובו לעונה חדשה בת ארבעה פרקים של הסדרה מלקולם באמצע בשירות הסטרימינג דיסני+.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
פרנקי מיוניץ, ג׳יין קצ׳מרק, בריאן קרנסטון ושחקנים נוספים ישובו לעונה חדשה בת ארבעה פרקים של הסדרה מלקולם באמצע בשירות הסטרימינג דיסני+.

מעולה

למעלה