🐲 כישור הזמן🐍

dilia snake

Well-known member
פחחים... חחחחח
תרגומים לעברית הם לפעמים נורא מצחיקים.
הם הסוג של צוענים שם, כולל מוניטין של צוענים.
חבל רק שהם רק הגיעו אליהם אז לא ראינו יותר.
ולא ציינת שום דבר על כך שבירדי שם - השחקנית מריה דויל קנדי ששיחקה בKin את בירדי משחקת את הצוענייה הראשית.
שמתי לב ושכחתי לציין, כי זיהיתי אותה תוך שניה.

פחחים, צוענים, העם הנודד, טוט'אן או משהו כזה בשפה של הספר.
יש המון לunpack בכל מה שקרה שם. מה הקטע של הבחור בכלוב שמת. דיברו עליו כאילו הוא יצור שאנשים חושבים שהוא גרוע כמו טרולוק רק כי יש לו שיער אדום (האם לרנד אין שיער קצת אדום?)
האיש המת הוא איאלי. זה עם של לוחמים שחיים במדבר, והם נחשבים ללוחמים הכי טובים בעולם אבל גם יש להם מוניטין בעייתי שיוסבר בהמשך ואירועים שקרו כמה שנים לפני שהעלילה התחילה(ואחד מהתיאורים הכי טובים שלהם זה שהם נינג'ות שנראים כמו סקנדינבים).
ועוד לגבי מה שהבארמנית אמרה לגבי הסיבה שהיא משרתת את האדון האופל - שכישור הזמן הוא בעצם מלכודת שבה אנשים נידונים לחזור לחיים של סבל שוב ושוב ואדון האופל יכול לחלץ את האנושות מזה. אני לא יודע עד כמה זה הגיוני או אמיתי, אבל לפחות זאת סיבה לאנשים להיות בצד של האופל.
אני אהבתי שהם נגעו בזה, יש מישהו שכנראה נתקל בו מאוחר יותר שעבר לצד האפל כי הוא חשב שבגלל שמדובר במשהו מעגלי אדון האופל חייב לנצח באיזה שהוא שלב ולכן אין טעם להיחלם בזה.
בעיקרון מאט הוא מניאק, אבל גם ממש עיצבן אותי כשרנד לעג למאט כשמאט הציע שיחליפו מעילים לקצת זמן כי קר לו
אני לא חושבת שהוא לעג וזה היה בקטע רע. אבל כן רואים שמאט לבוש בסמרטוטים בזמן שרנד לבוש טוב(והחולצה הכחולה שמחמיאה לו לעיניים).
אז היא בהתחלה מאוד משוכנעת שמוריין חטפה את החברים שלה. אני מניח שהיא לא חזרה לכפר שלה כדי לברר מה קרה איתם. די הזוי לאור זה שהיא אמורה להיות מנהיגה של הכפר ובכפר יש יותר אנשים שזקוקים לה.
אבל זה נאמן לדמות שלה, גם בספר היא מצאה מישהי שתחליף אותה ויצאה לרדוף אחריהם. מבחינתה הארבעה הם ילדים והיא חייבת להגן עליהם מפני מוריין והמזימות שלה.
הדבר העיקרי שהפריע לי זה הסיבה שהם בכלל נפרדו ככה ל3 קבוצות כשהם ברחו מהעיר. הרי כולם מצאו את עצמם מחוץ לעיר. הם יכלו פשוט ללכת מסביב לעיר כדי לחפש את האחרים. לא ברור לי איך לברוח מהעיר הביא אותם למצב שהם במרחקים כל כך עצומים זה מזה.
שוב, כי ככה זה בספר. זה גם הקבוצות שלהם התפצלו אליהן: לאן, מוריין ונייניב(שהתאחדה איתם לפני כן בספרים), פרין ואגווין, ורנד מאט ותום(שבספר היה בכפר שלהם בהתקפה והחליט לצאת איתם למסע).
רק שתהיי מוכנה - בדרך כלל עיבודים כאלו מתחילים יחסית קרוב לחומר המקור, ואז ככל שעובר יותר זמן הם יותר ויותר מתרחקים מהמקור.
זה כמו שעונה 1 של משחקי הכס יחסית מאוד קרובה למה שמתרחש בספר הראשון. אבל בעונה השניה כבר יש הבדלים די גדולים.
אני יודעת, אבל לפחות בכישור הזמן יש סוף סגור אז אם אמזון תיתן להם הגיע עד לספר האחרון לפחות הם יודעים לאן הם הולכים. זה לא שהם צריכים לנחש איך מגיעים לסוף.
ושרנד הגיב שאם הוא היה מחפש גבר הוא היה מוצא מישהו טוב יותר ממאט.
אני מנחש שהחילוף דברים הזה לא קיים בספר.
אני אהבתי את זה, כי בספרים יש רק רמיזות למערכות יחסים לסביות אבל הומואים אין בכלל. אז זה טוב שהם פתוחים לדברים כאלו ושינו את זה.

אם את רוצה לפרוק את יכולה לכתוב הודעה בתיבת ספוילר שבה את כותבת שזה ספוילר לעתיד לפי הספרים. ככה תוכלי לפרוק את המחשבות שלך ורק מי שירצה יציץ.
חוץ מזה שנוכל בעתיד לחזור ולהסתכל על מה שכתבת
אולי אני אעשה את זה באמת:).

dilia snake

Well-known member
אני הולכת עכשיו לספיילר את הספרים למוות, אולי אפילו עד לספר האחרון אז אל תמשיכו אם לא בא לכם.

לאן ונייניב! לאן ונייניב! לאן ונייניב!!!!!!!!!!!!!!!!

רנד מתעל!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

חשבתי אחרי הסצנה של החלום שהוא חולה כי הוא תיעל על בלה ואז הוא הקיא את העטלף:sick:. אבל הוא בוודאות תיעל בפרק השלישי גם אם לא רואים במפורש.

"אין הרבה אנשים עם צבע כזה בצד הזה של העולם" ואז סצנה הבאה זה שוב רנד|תוהה||תוהה|. השאלה היא האם טאם התוודה שהוא מצא את רנד בזמן שהוא לקח אותו לכפר או לא. אולי זה משהו שיחזרו אליו שכולם יתאחדו הוא יוכל לדבר עם נייניב.

והאיאלי בכלוב? אני חושבת שזה גדול שהם לקחו גם אלמנטים מהספר השני.

האם השיר זה רמז לרנד? ללואס תרין?

מאט מתנהג כמו דושבאג בגלל הפיגיון חשבתי שזה מתחיל מאוחר יותר, אבל לא ממש ידוע כמה זמן הם בדרכים.

פרין והזאבים!! מצד אחד אליאס חסר לי, מצד שני אולי עדיף ככה.

ארם נוראי.

ישמעאל!! האיש עם העיניים הבוערות! אני כ"כ שמחה שכבר מעכשיו רואים את זה. האם בהמשך הוא יפנה אליהם בתור לואס תרין?

למה אין התייחסות לעורבים?

אני צריכה לראות את הפרקים האלו שוב בדחיפות.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אבל זה נאמן לדמות שלה
שוב, כי ככה זה בספר
זה מצחיק אותי שאת כל הזמן חוזרת לטיעון של "כי ככה זה בספר".
ואני מודע שאני בטח אומר דברים דומים כשאני כותב על סדרה/סרט שעובד מספר שאני קראתי.
זה פשוט חסר משמעות כי ככה אפשר יהיה להצדיק כל דבר.
אם בספר העלילה הדבר הבא שקורה זה שמאט מפתח יכולת טלפורטציה, משגר את עצמו לחלל ויורה על צבא האופל עם לייזרים מספינת החלל שלו אז זה לא משנה אם זה גם מה שקורה בספר, מה שמשנה זה אם זה הגיוני בסיפור.
אז אם בספר הסבירו למה זה הגיוני שנייניב נטשה את הכפר שלה בזמן חירום בשביל להציל 4 אנשים (בני 20) אז זה יפה וחבל שלא עשו את זה בסדרה (או אולי עוד יסבירו ואז אני אהיה בסדר עם זה). אם גם בספר לא הסבירו אז זה לא משנה אם זה קורה זה גם בספר לא הגיוני.
אני לא חושבת שהוא לעג וזה היה בקטע רע. אבל כן רואים שמאט לבוש בסמרטוטים בזמן שרנד לבוש טוב(והחולצה הכחולה שמחמיאה לו לעיניים).
הוא די לעג. הוא אמר משהו על כך שיספרו סיפורים על מאט שנאלץ לסבול מקצת קור. לא שזה היה דבר נוראי, אבל זה טיפה דושי.
עשו יפה באמת שרואים את ההבדל בלבוש שלהם.
והחולצה של רנד באמת מחמיאה לו.
אני יודעת, אבל לפחות בכישור הזמן יש סוף סגור אז אם אמזון תיתן להם הגיע עד לספר האחרון לפחות הם יודעים לאן הם הולכים. זה לא שהם צריכים לנחש איך מגיעים לסוף.
זה באמת מעולה שלא יקרה הדבר הנוראי שהיה עם משחקי הכס.
אבל גם בלי קשר לזה שלמשחקי הכס לא היה סוף בספרים כבר בעונות 2, 3 ו4 שהן מקבילות לספרים שקיימים, מאוד הרחיקו ממה שקורה בספרים.

שני דברים:
1. את קראת את כל הספרים בסדרה? (אם הבנתי נכון 25 ספרים באנגלית אבל בעברית כל ספר פוצל לשניים ככה שזה 50)
2. את חושבת שהולכים כאן בכיוון של לעבד כל ספר לעונה אחת? כי אם כן אז זה מספר די בלתי נתפס של עונות בשביל סדרה?
*אל תעני על השאלה השניה אם את חושבת שזה יהיה ספוילר איכשהו

dilia snake

Well-known member
זה מצחיק אותי שאת כל הזמן חוזרת לטיעון של "כי ככה זה בספר".
אני יודעת, ואני מבינה את התלונות שלך. אבל לי כול הדברים אלו הגיוניים, מצד שני למי שלא קרא ולא מכיר את הדמויות מקרוב במשך שנים זה מוזר.
אז אם בספר הסבירו למה זה הגיוני שנייניב נטשה את הכפר שלה בזמן חירום בשביל להציל 4 אנשים (בני 20) אז זה יפה וחבל שלא עשו את זה בסדרה (או אולי עוד יסבירו ואז אני אהיה בסדר עם זה). אם גם בספר לא הסבירו אז זה לא משנה אם זה קורה זה גם בספר לא הגיוני.
קודם כול בספר הם בני 16-17 ואגווין בכלל צעירה מהם בשנתיים. אבל זה ממש שולי. מבחינת נייניב מוריין היא סוג של מפלצת שחטפה 4 ילדים תמימים והולכת להשתמש בהם למטרות שלה. אלו אנשים שבמשך עשרות שנים היו מבודדים מהעולם, לא חשבו שאאס סדאי, עוצרים וטרולוקים בכלל קיימים ואז האישה הזאת מביאה איתה לכפר את כול הצרות האלו. וכמו שהיא מתארת את זה בספר הגברים ממועצת הכפר ישבו על התחת ורק דיברו על מה עושים עם המצב במשך ימים ואז היא קראה לחוכמה מכפר סמוך להחליף אותה ויצאה לרדוף אחרי לאן ומוריין. זה לא בדיוק היה חירום כי ברגע שהם עזבו את הכפר הטרולוקים והנמוגן/חסר עיניים/פייד(יש לבחור בלי העיניים המון שמות) המשיכו לרדוף אחריהם.

הוא די לעג. הוא אמר משהו על כך שיספרו סיפורים על מאט שנאלץ לסבול מקצת קור. לא שזה היה דבר נוראי, אבל זה טיפה דושי.
מצד שני הם חברי ילדות, אז כנראה הוא מרגיש מספיק בנוח לרדת עליו.
1. את קראת את כל הספרים בסדרה? (אם הבנתי נכון 25 ספרים באנגלית אבל בעברית כל ספר פוצל לשניים ככה שזה 50)
הגזמת!:-D יש 15 ספרים באנגלית. בעברית כול ספר פוצל ל-2 אז יש 28, כי את הפריקוול(שמתמקד בלאן ומוריין ומתרחש כ-20 שנה לפני הספר הראשון) לא טרחו לתרגם. וכן קראתי את כולם. אני עכשיו קוראת את הראשון בפעם השישית, כול הסדרה בשלמותה קראתי 4 פעמים ואת שלושת/ששת האחרונים שברנדון סנדרסון כתב ויש לי בבית אין לי מושג כמה פעמים קראתי.
2. את חושבת שהולכים כאן בכיוון של לעבד כל ספר לעונה אחת? כי אם כן אז זה מספר די בלתי נתפס של עונות בשביל סדרה?
השואורנר של הסדרה דיבר על זה שהעונה הראשונה תכלול את רוב הספר הראשון וגם חלקים מספרים 2-3 והפריקוול.
כבר מעכשיו הם צמצמו דיי הרבה ליל חורף קרא בפרק 5, הקטע עם המעבורת בפרק 12 שאדאר לוגות בפרק 19, פחחים ב-25. אז כאילו הם כבר באמצע הספר ויש כמה פרקים בוודאות שלא יכללו בסדרה, ודמויות מהספר השני שלוהקו לעונה הראשונה.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
הגזמת!:-D יש 15 ספרים באנגלית. בעברית כול ספר פוצל ל-2 אז יש 28, כי את הפריקוול(שמתמקד בלאן ומוריין ומתרחש כ-20 שנה לפני הספר הראשון) לא טרחו לתרגם. וכן קראתי את כולם. אני עכשיו קוראת את הראשון בפעם השישית, כול הסדרה בשלמותה קראתי 4 פעמים ואת שלושת/ששת האחרונים שברנדון סנדרסון כתב ויש לי בבית אין לי מושג כמה פעמים קראתי.
אה אוקי, טעות שלי. פשוט הסתכלתי בריפרוף בדף ויקיפדיה של הסדרה וראיתי שמציינים 22 ספרים (לפני הטריולוגיה הסופית) וחשבתי שאלו הספרים באנגלית, אבל זאת הייתה רשימה של הספרים בעברית.

בכל מקרה עושה רושם שזאת תהיה סדרה ארוכה. אבל שווה מאוד אם באמת תהיה עד הסוף.

אני מנצל קצת את המקום הזה כדי להמליץ על הסדרה Foundation פשוט כי גם היא מבוססת על סדרת ספרים. וקראתי שהתוכנית של יוצר הסדרה היא שיהיו לה 10 עונות ואם זה יתבצע כמו שצריך זה יכול להיות מדהים. נראה לי מעולה לעשות עיבודים ממש שווים לספרים (שלא כמו משחקי הכס). העונה הראשונה הסתיימה אתמול והיא מעולה.

dilia snake

Well-known member
בכל מקרה עושה רושם שזאת תהיה סדרה ארוכה. אבל שווה מאוד אם באמת תהיה עד הסוף.
אני חושבת שהשואורנר דיבר על לצמצם את זה ל-8 עונות וזה הגיוני, חלק מהספרים יותר מאוחרים קורים במקביל אחד לשני ואני יכולה כבר מעכשיו לחשוב על משהו שנמרח ונמרח ואפשר בקלות לדחוס לפרק אחד וקווי עלילה שלא התיישנו טוב ועדיף לוותר עליהם מראש כי הם לא יוסיפו שום דבר טוב לסדרה גם אם איך שהוא יצליחו לתקן אותם.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אני חושבת שהשואורנר דיבר על לצמצם את זה ל-8 עונות וזה הגיוני, חלק מהספרים יותר מאוחרים קורים במקביל אחד לשני ואני יכולה כבר מעכשיו לחשוב על משהו שנמרח ונמרח ואפשר בקלות לדחוס לפרק אחד וקווי עלילה שלא התיישנו טוב ועדיף לוותר עליהם מראש כי הם לא יוסיפו שום דבר טוב לסדרה גם אם איך שהוא יצליחו לתקן אותם.
קראתי עכשיו קצת יותר מערך הויקיפדיה בעברית של סדרת הספרים:
ויש שם פסקה די קטלנית לגבי זה שהסופר נוטה למרוח: " רבים מציינים כי שלושה פרקים היו יכולים להיכנס בנקל לתוך פסקה אחת, והמבקרים החריפים ביותר טוענים אף כי הספרים כולם הם לא יותר מאשר מריחה מעייפת ומשמימה."
זה די חריף למה שנהוג לכתוב בויקיפדיה אפילו שמובהר שזה דעה של מבקרים מסויימים.

אבל לגבי הערך ויקיפדיה יש שם חלק ארוך יחסית תחת הכותרת: "הרקע לעלילת מחזור כישור הזמן". אני אשמח אם תסתכלי על זה ותגידי לי אם זה משהו שכדאי לי לקרוא שיעזור לי להבין דברים או שזה יכיל ספוילרים?

dilia snake

Well-known member
ויש שם פסקה די קטלנית לגבי זה שהסופר נוטה למרוח: " רבים מציינים כי שלושה פרקים היו יכולים להיכנס בנקל לתוך פסקה אחת, והמבקרים החריפים ביותר טוענים אף כי הספרים כולם הם לא יותר מאשר מריחה מעייפת ומשמימה."
זה די חריף למה שנהוג לכתוב בויקיפדיה אפילו שמובהר שזה דעה של מבקרים מסויימים.
אני מסכימה חלקית, לא לגבי העובדה שהכול מרוח ומשמים. אבל לגמרי יש עלילות שאפשר היה לקצר. שלא נדבר על החיבה שלו לתאר בפרטי פרטים בעיקר בגדים(ובעיקר שמלות), אבל גם אם דמות נכנסת לחדר יהיה לך תיאורים של השטיחים והתמונות.
אבל לגבי הערך ויקיפדיה יש שם חלק ארוך יחסית תחת הכותרת: "הרקע לעלילת מחזור כישור הזמן". אני אשמח אם תסתכלי על זה ותגידי לי אם זה משהו שכדאי לי לקרוא שיעזור לי להבין דברים או שזה יכיל ספוילרים?
אתה יכול, אבל לא חייב. על הרוב כבר עניתי לך, ספוילרים אין כמעט.

didalf

Well-known member
פרק 2
ווי מה זה הקריפים האלה בגלימות הלבנות שמעלים מכשפות על המוקד? פויה!

המפלצות עדיין מגעילות אותי וגם בבירור זה אנשים בתחפושת אבל הצחיק אותי שהם מפחדים ממים ואיך הם נעצרו שם.

ווי איך היא נתנה לאיש שעזר להם למות בקור רוח ככה איזה אכזריות:-0

רנד עדיין כועס כי היא רצתה להיות חוכמה ולא להתחתן איתו? נו תשחרר קצת הכל גם ככה השתנה!

הקטע שהם שרים ביחד היה חמוד. והוביל לשעת סיפור על העבר. היא יכולה לחלטר בתור מספרת סיפורים היא טובה בזה.

לא הבנתי מה היה הקטע עם הזאבים שרק ליקקו את הפצע של ההוא והלכו אבל הם היו כאלה חמודים!!!

ומגיעים לעיר רפאים שאפילו הטרולוקס מפחדים ממנה. השוט של רנד ואגווין מהמגדל היה יפה.

וההוא השלישי - אמרו לך לא לגעת בכלום נכון?????? אז למה?? יאוו הקטע עם הסוס היה מחריד;-( ועכשיו הם מפוצלים מקווה שלא יקח להם נצח למצוא אחד את השני.

וזאת שצצה בסוף ואיימה בחרב על האסייתי זאת החוכמה שחשבנו שמתה נכון? ידעתי שהיא לא מתה.
"את לא מקשיבה לרוח, הרוח מקשיבה לך" אוי הקרינג'.
חחח קצת כן.

החלום עם העטלף? האם עטלפים לא סבלו מספיק? והאם ברור שזה צולם לפני הקורונה והם לא טרחו לשנות?
חחחחחחחחחחחח:-D לא חשבתי על זה.

אבל חלק ממה שאהבתי זה גם כי אהבתי שיש להם שירי עם כאלו ששרים בזמן טיולים. אפילו שלא ממש מבינים מה הקטע שלהם (מי אמר בר כוכבא)
כן אני גם חשבתי שזה חמוד שהם שרים כדי להעביר את הזמן שכמו שהיינו שרים בטיולים בנסיעות ארוכות.

את זה לא אהבתי. כאילו מה הקטע שלך? קודם כל היא הגנה על הכפר שלך והרגה הרבה מאוד טרולופים.
ואתה עכשיו כועס עליה שהיא לקחה אותך למסע הזה? אבל אתה כבר יצאת איתה למסע הזה אתמול, מה פתאום הקטע שלך? ומה כאילו תעשה חוץ מללכת איתה? יש מפלצות שרודפות אחריכם.
והוא כועס על אגוויין שכאילו אחרי שיחה אחת מאמינה בה. אבל הוא הרבה יותר טיפש שבלי שום סיבה הוא כועס עליה.
לפחות פרין ומאט פשוט מבינים שצריכים ללכת איתה.
|כן|

אבל עניין אותי אם נראה אחר כך שהפצע שלו הבריא אחרי שהזאב ליקק אותו.
הוא באמת רץ אח"כ די בקלות|תוהה|

אני גם לא הבנתי, אבל יותר הטריד אותי שהוא מישש אותה על גבול החרמנות.
חחח כן, קריפ|בוקס|
לא הבנתי האם האסייתי הוא גם בנזוג/מאהב שלה או משהו או מה תפקידו בכלל. משרת שלה?

dilia snake

Well-known member
וזאת שצצה בסוף ואיימה בחרב על האסייתי זאת החוכמה שחשבנו שמתה נכון? ידעתי שהיא לא מתה.
(y).
לא הבנתי האם האסייתי הוא גם בנזוג/מאהב שלה או משהו או מה תפקידו בכלל. משרת שלה?
לאן. הוא עוצר, הוא סוג של שומר ראש שמחובר בקסם לאאס סדאי(והיחסים ביניהם לא רומנטיים, למרות שיש כאלו ששוכבות עם העוצרים שלהן. אבל לא לאן ומוריין, פויה).

טוני החתול

Well-known member
מנהל
נזכרתי במשהו
שכחתי שמאט לקח סכין שהוא מצא בעיר הרפאים.
אבל הוא לקח אותה איתו, לא?
כי נראה לי שבכלל לא ראו אותה בפרק 3.
או אולי זאת הסכין שהוא איים איתה על הזמר?

didalf

Well-known member
פרק 3
ובכן קבוצה א' רנד ומאט הגיעו איכשהו להרים והם הולכים עד שהם מגיעים לאיזה עיירה. הם מגיעים לפונדק ופוגשים את הבחורה שמנהלת אותו וטרובדור שמכייס אותם ומשהו מרגיש קצת OFF

קבוצה ב' פרין (?) ואגווין הגיעו לאיזה מדבר רוחות מסכנים. והם בורחים מזאבים שכאילו מכוונים אותם למצוא אנשים? מה הקטע שלו עם זאבים? גם היה לו חלום עליהם.

קבוצה ג' לאן ומוריין הגוססת ליד העיר כשנביב מוצאת אותם. לא הבנתי מה הקטע שלו להיות מסתורי איתה כאילו תגיד "איבדתי אותם תעזרי לי ואז נמצא אותם" למה אתה כזה דרמטי? ועוד קושר אותה|בוקס|
בסוף היא עוזרת לו לרפא את מורין חלקית אבל לא מספרת לו (ולנו!) איך היא מצאה אותו.

רנד ומאט מקבלים אוכל ומקום ללילה תמורת עבודה בעוד שאגווין ופרין המסכנים קופאים מקור במדבר הרוחות ואני חושבת כמה לא פייר זה עד שהם נתקלים בקבוצת צוענים נחמדים שנותנים להם שמיכות ואוכל והופ היוצרות התהפכו כי הם קיבלו אוכל ומקום חינם ואנשים נחמדים בעוד ההם שם בפונדק צריכים לעבוד והאנשים לא כ"כ נחמדים מסתבר.

אוקי אוקי הבחורה בפונדק מעלה את האפשרות שרנד ומאט הם זוג כאילו זה דבר שקיים שם ולא טאבו? שאני אתחיל לפתח ציפיות לדברים?:-D
והיא ורנד מדברים ואני חושבת הו לא שלא יבגוד באגווין! ואז היא מנסה לנשק אותו והוא מתרחק יופי! ואז היא יודעת מי זאת אגווין ומי הוא!! מה??:-0 והוא הצליח לשבור את הדלת שהיא אמרה שהיא אפשר כלומר איזה כוח מיוחד? מסתבר שהיא כת שטן כלשהי שרוצה להביא את הדרקון לאדון האופל אוי חבל הייתה נחמדה דווקא. והטרובדור בא לעזרה ולוקח אותם מזרחה. אוקי.

ופוגשים אס אדאי אדומה מההתחלה שסוחבת מישהו שנראה כמו ישו בתוך כלוב.

אוף הם הולכים להיות מפוצלים עכשיו הרבה זמן?
לאן. הוא עוצר, הוא סוג של שומר ראש שמחובר בקסם לאאס סדאי(והיחסים ביניהם לא רומנטיים, למרות שיש כאלו ששוכבות עם העוצרים שלהן. אבל לא לאן ומוריין, פויה).
חחח לאדעת זה קצת נראה שהוא מאוהב ה. והקטע הוא בג'קוזי בפרק הראשון|תוהה|

הפעם באמת יצא קצר8-* אבל בקושי קרה משהו הפר
דווקא הרגיש לי שקרה המון הפרק.
דווקא גם לי הרגיש שלא קרה הרבה. רק לקראת הסוף כשהיא מהפונדק התהפכה עליהם הרגשתי התקדמות.

יש המון לunpack בכל מה שקרה שם. מה הקטע של הבחור בכלוב שמת. דיברו עליו כאילו הוא יצור שאנשים חושבים שהוא גרוע כמו טרולוק רק כי יש לו שיער אדום (האם לרנד אין שיער קצת אדום?)
הא באמת|תוהה|

*אה והבארמנית אמרה שהיו לה חלומות על כל חמישתם - זה אומר שגם נייניב היא אחת מהם?
אני גם תוהה.
אני אהבתי את זה, כי בספרים יש רק רמיזות למערכות יחסים לסביות אבל הומואים אין בכלל. אז זה טוב שהם פתוחים לדברים כאלו ושינו את זה.
אוקי אז לא לפתח ציפיות:-D

עשו יפה באמת שרואים את ההבדל בלבוש שלהם.
לא שמתי לב אבל וואלה.

שכחתי שמאט לקח סכין שהוא מצא בעיר הרפאים.
אבל הוא לקח אותה איתו, לא?
כי נראה לי שבכלל לא ראו אותה בפרק 3.
נראה לי שהוא זרק אותה כשהיא עוררה את כל השחור הזה לא? הסכין שהוא איים איתה זה לא מה שהוא סיפר לפרין שליילה הכינה וזה?

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אני כאילו מצד אחד שמח שאת רואה את הפרקים האלו
אבל מצד שני מה לגבי דקסטר?
אוקי אוקי הבחורה בפונדק מעלה את האפשרות שרנד ומאט הם זוג כאילו זה דבר שקיים שם ולא טאבו? שאני אתחיל לפתח ציפיות לדברים?:-D
אוקי אז לא לפתח ציפיות:-D
אני מקווה שזה כן רמיזה למשהו שיכול להיות בעתיד. אני מניח שלא עם דמות ראשית, אבל בכל זאת.
(אגב נקודה למשחקי הכס שבה כן היה ברור מההתחלה שי שמערכות יחסית הומוסקסואליות רומנטיות)

בכל מקרה בטוח יהיו פאנפיקים על רנד ומאט יחד (בדקתי בarchive of our own ובנתיים אין קטגוריה בכלל של הסדרה, אבל בקטגוריה של הספרים יש 52 פאנפיקים שכוללים רנד/מאט)
נראה לי שהוא זרק אותה כשהיא עוררה את כל השחור הזה לא? הסכין שהוא איים איתה זה לא מה שהוא סיפר לפרין שליילה הכינה וזה?
אני לא חשבתי שהסכין היא מה שעורר את השחור. אבל אולי. בכל מקרה אני לא בטוח שהוא זרק אותה.
ואני חשבתי שהוא נתן לפרין את הסכין שליילה הכינה לו.

didalf

Well-known member
אבל מצד שני מה לגבי דקסטר?
דקסטר בימי שני ביס. אין בסטינג לצערי.
(אגב נקודה למשחקי הכס שבה כן היה ברור מההתחלה שי שמערכות יחסית הומוסקסואליות רומנטיות)
אבל זה היה די כלום לעומת הזוגות/סצנות של הסטרייטים לא?

בכל מקרה בטוח יהיו פאנפיקים על רנד ומאט יחד (בדקתי בarchive of our own ובנתיים אין קטגוריה בכלל של הסדרה, אבל בקטגוריה של הספרים יש 52 פאנפיקים שכוללים רנד/מאט)
וואלה?:-D אבל הוא חמוד עם אגווין אני צריכה שיפ אחר בן/בן:-D

אני לא חשבתי שהסכין היא מה שעורר את השחור. אבל אולי. בכל מקרה אני לא בטוח שהוא זרק אותה.
מה זה היה די ברור לא?

dilia snake

Well-known member
זו הסכין עם האבן האדומה משאדאר לוגות'.
לא היא איתו כול הזמן. אני חושבת שהוא נתן את הסכין של ליילה לפרין.
מה הקטע שלו עם זאבים? גם היה לו חלום עליהם.
צפו ותגלוB-|.
מסתבר שהיא כת שטן כלשהי שרוצה להביא את הדרקון לאדון האופל
:-D:-D.
אבל הוא זרם איתה, הוא לא היה כזה "איכ הומואים!" אלא "אם הייתי הומו הייתי מוצא משהו יותר טוב ממאט":-D.
חחח לאדעת זה קצת נראה שהוא מאוהב ה. והקטע הוא בג'קוזי בפרק הראשון|תוהה|
לא איכסה, הקשר ביניהם אפלטוני לגמרי, הקטע באמבטיה היה נטול מתח מיני מכול סוג.

didalf

Well-known member
אבל הוא זרם איתה, הוא לא היה כזה "איכ הומואים!" אלא "אם הייתי הומו הייתי מוצא משהו יותר טוב ממאט":-D.
נו כן לזה התכוונתי. גם זה שהיא העלתה את זה וגם זה שהוא זרם איתה ולא נבהל זה אומר שזה לא טאבו ודי מקובל בעולם הזה אז האם לפתח ציפיות לקבל זוג כזה בהמשך?:-D (לא בהכרח מאט ורנד, אולי דמויות עתידיות יותר או מאט ומישהו חדש או לאדעת).
אה הוא כן נשאר עם הסכין הזאת? מרגיש לי טעות.

לא איכסה, הקשר ביניהם אפלטוני לגמרי, הקטע באמבטיה היה נטול מתח מיני מכול סוג.
אוקי אם את אומרת.

dilia snake

Well-known member
נו כן לזה התכוונתי. גם זה שהיא העלתה את זה וגם זה שהוא זרם איתה ולא נבהל זה אומר שזה לא טאבו ודי מקובל בעולם הזה אז האם לפתח ציפיות לקבל זוג כזה בהמשך?
אני דיי בטוחה שקודם כול השואורנר בעצמו גיי ואני חושבת שהם דיברו על זה שכן יכללו ייצוג ללטהב"ק למרות שאין בספרים כדי להתאים את הסדרה ל-2021.

בקשר ללאן ומוריין, בואו נגיד שכול אחד קיבל רומן משלו בספרים(והשיפ של לאן הוא אחד האהובים עלי).

מאט ופיגיון. חכו תצפו ותגלו. אני ממש מפחדת להרוס לכם דברים.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
דקסטר בימי שני ביס. אין בסטינג לצערי.
פשוט עצוב.
בשביל מה הגלגל הביא לנו דודים?
אבל זה היה די כלום לעומת הזוגות/סצנות של הסטרייטים לא?
כן, במשחקי הכס היו הרבה יותר זוגות סטרייטים. אבל היו גם זוגות של הומואים. והם היו גם בספרים
נו כן לזה התכוונתי. גם זה שהיא העלתה את זה וגם זה שהוא זרם איתה ולא נבהל זה אומר שזה לא טאבו ודי מקובל בעולם הזה אז האם לפתח ציפיות לקבל זוג כזה בהמשך?:-D (לא בהכרח מאט ורנד, אולי דמויות עתידיות יותר או מאט ומישהו חדש או לאדעת).
אני דיי בטוחה שקודם כול השואורנר בעצמו גיי ואני חושבת שהם דיברו על זה שכן יכללו ייצוג ללטהב"ק למרות שאין בספרים כדי להתאים את הסדרה ל-2021.
אני מצטער אני כבר החלטתי שאני רוצה את רנד עם גבר כלשהו. זה ממש לא חייב להיות מאט.
עם אגוויין הוא סתם מעצבן.
בנתיים אני אבקש מהדודים את הסרט Just Friends שגם הו השחקן הומו.
בקיצור אני צדקתי.
הקשר ביניהם אפלטוני לגמרי, הקטע באמבטיה היה נטול מתח מיני מכול סוג.
האמת שזה היה ברור מאוד שזה קשר אפלטוני דווקא בגלל הסצנה באמבטיה. אם אין כימיה באמבטיה יחד כששניהם ערומים אז אין כימיה בכלל.
הייתה יותר כימיה בין רנד והזמר (אני אנסה כל אופציה)

*אגב, עדי|נחש| - את קראת את משהו מספרי חרב האמת טרי גודקיינד.
כי עליה בוססה סדרה בשם Legend of the Seeker שלא הייתה משהו מדהים, אבל די אהבתי. היא הסתיימה לאחר שתי עונות.
בכל מקרה גם שם היו כמה פעמים קריצות למערכות יחסים חד-מיניות.
(נניח היה ששני הדמויות ראשיות, גבר ואישה, היו כלואים בתא כלא אז האישה מנסה לפתות את השומר, אבל הוא מבהיר שהוא מעוניין בגבר אז הגבר הולך על זה.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
פתאום נזכרתי במשהו בהקשר לבגדים (משהו שנדיר שאני שם לב אליו בסדרות אבל הנה שוב)
הייתי מאוד בקטע של הסוודר של רנד בפרק 1:
josha stradowski wheel of time 01.gif
גרם לי לחשוב על כריס אוונס בKnives Out

למעלה