dilia snake
Well-known member
שמתי לב ושכחתי לציין, כי זיהיתי אותה תוך שניה.פחחים... חחחחח
תרגומים לעברית הם לפעמים נורא מצחיקים.
הם הסוג של צוענים שם, כולל מוניטין של צוענים.
חבל רק שהם רק הגיעו אליהם אז לא ראינו יותר.
ולא ציינת שום דבר על כך שבירדי שם - השחקנית מריה דויל קנדי ששיחקה בKin את בירדי משחקת את הצוענייה הראשית.
פחחים, צוענים, העם הנודד, טוט'אן או משהו כזה בשפה של הספר.
האיש המת הוא איאלי. זה עם של לוחמים שחיים במדבר, והם נחשבים ללוחמים הכי טובים בעולם אבל גם יש להם מוניטין בעייתי שיוסבר בהמשך ואירועים שקרו כמה שנים לפני שהעלילה התחילה(ואחד מהתיאורים הכי טובים שלהם זה שהם נינג'ות שנראים כמו סקנדינבים).יש המון לunpack בכל מה שקרה שם. מה הקטע של הבחור בכלוב שמת. דיברו עליו כאילו הוא יצור שאנשים חושבים שהוא גרוע כמו טרולוק רק כי יש לו שיער אדום (האם לרנד אין שיער קצת אדום?)
אני אהבתי שהם נגעו בזה, יש מישהו שכנראה נתקל בו מאוחר יותר שעבר לצד האפל כי הוא חשב שבגלל שמדובר במשהו מעגלי אדון האופל חייב לנצח באיזה שהוא שלב ולכן אין טעם להיחלם בזה.ועוד לגבי מה שהבארמנית אמרה לגבי הסיבה שהיא משרתת את האדון האופל - שכישור הזמן הוא בעצם מלכודת שבה אנשים נידונים לחזור לחיים של סבל שוב ושוב ואדון האופל יכול לחלץ את האנושות מזה. אני לא יודע עד כמה זה הגיוני או אמיתי, אבל לפחות זאת סיבה לאנשים להיות בצד של האופל.
אני לא חושבת שהוא לעג וזה היה בקטע רע. אבל כן רואים שמאט לבוש בסמרטוטים בזמן שרנד לבוש טוב(והחולצה הכחולה שמחמיאה לו לעיניים).בעיקרון מאט הוא מניאק, אבל גם ממש עיצבן אותי כשרנד לעג למאט כשמאט הציע שיחליפו מעילים לקצת זמן כי קר לו
אבל זה נאמן לדמות שלה, גם בספר היא מצאה מישהי שתחליף אותה ויצאה לרדוף אחריהם. מבחינתה הארבעה הם ילדים והיא חייבת להגן עליהם מפני מוריין והמזימות שלה.אז היא בהתחלה מאוד משוכנעת שמוריין חטפה את החברים שלה. אני מניח שהיא לא חזרה לכפר שלה כדי לברר מה קרה איתם. די הזוי לאור זה שהיא אמורה להיות מנהיגה של הכפר ובכפר יש יותר אנשים שזקוקים לה.
שוב, כי ככה זה בספר. זה גם הקבוצות שלהם התפצלו אליהן: לאן, מוריין ונייניב(שהתאחדה איתם לפני כן בספרים), פרין ואגווין, ורנד מאט ותום(שבספר היה בכפר שלהם בהתקפה והחליט לצאת איתם למסע).הדבר העיקרי שהפריע לי זה הסיבה שהם בכלל נפרדו ככה ל3 קבוצות כשהם ברחו מהעיר. הרי כולם מצאו את עצמם מחוץ לעיר. הם יכלו פשוט ללכת מסביב לעיר כדי לחפש את האחרים. לא ברור לי איך לברוח מהעיר הביא אותם למצב שהם במרחקים כל כך עצומים זה מזה.
אני יודעת, אבל לפחות בכישור הזמן יש סוף סגור אז אם אמזון תיתן להם הגיע עד לספר האחרון לפחות הם יודעים לאן הם הולכים. זה לא שהם צריכים לנחש איך מגיעים לסוף.רק שתהיי מוכנה - בדרך כלל עיבודים כאלו מתחילים יחסית קרוב לחומר המקור, ואז ככל שעובר יותר זמן הם יותר ויותר מתרחקים מהמקור.
זה כמו שעונה 1 של משחקי הכס יחסית מאוד קרובה למה שמתרחש בספר הראשון. אבל בעונה השניה כבר יש הבדלים די גדולים.
אני אהבתי את זה, כי בספרים יש רק רמיזות למערכות יחסים לסביות אבל הומואים אין בכלל. אז זה טוב שהם פתוחים לדברים כאלו ושינו את זה.ושרנד הגיב שאם הוא היה מחפש גבר הוא היה מוצא מישהו טוב יותר ממאט.
אני מנחש שהחילוף דברים הזה לא קיים בספר.
אולי אני אעשה את זה באמתאם את רוצה לפרוק את יכולה לכתוב הודעה בתיבת ספוילר שבה את כותבת שזה ספוילר לעתיד לפי הספרים. ככה תוכלי לפרוק את המחשבות שלך ורק מי שירצה יציץ.
חוץ מזה שנוכל בעתיד לחזור ולהסתכל על מה שכתבת