אבל הנאום שלו היה רק לגבי זאנדר. באפי לא באה ודיברה איתו על כל החבורה, היא באה ודיברה איתו על זאנדר.באמת טוב שלא הפלו בחבורה, אבל בנאום של ג'יילס כן הציק לי קצת שהוא מתייחס רק לבנים, נכון שהוא דיבר בהקשר של זאנדר, אבל הוא אמר דברים כלליים בסגנון של "בנים יכולים להיות מאוד אכזריים", שנכונים גם לבנות.
כמובן. הרי מאיפה מגיעה בכלל המילה ערפד בעברית. זה לא עיבוד של המילה בלטינית.יש ערפדיםבתלמודבמשנה?!
זאנר אמנם היה אחוז דיבוק אבל הדברים שהוא אמר לבאפי היו מה שהוא באמת חושב, הדוש שמסתתר מתחת לחזות הבחור הנחמד שלו.
זה קצת עצוב לי שאת עדיין שופטת אותו כדוש.
יש בו תשוקה כלפיה וקנאה, זה נכון שאלו רגשות אמיתיים, אבל כשהוא תחת כישוף של נשמה של טורף אז זאת הצורה שאליה הרגשות האלו מתרגמים.
אני חושבת שלכל אחד מאיתנו יש רגשות ומחשבות, שאם יקחו מאיתנו לרגע את היכולת להיות מצפוניים וטובים ואכפתיים ומוסריים - אז מה שישאר מהם זה רק הצדדים הרעים והמכוערים.
אבל כמו שלונה אומרת - זה שיש לו רגשות של תשוקה וקנאה לא הופך אותו לדוש.זה היה מוקצן כמו כל המטאפורה הזאת שהייתה און דה נוז אבל בגדול כן, אני חושבת שזה חשף את הדוש הפנימי שלו.
הוא יכול להיות עדיין אדם נחמד והכל אבל ספציפית במה שקשור לבאפי הוא דוש בעיניי.
נראה לי שאדם נשפט לפי ההתנהגות שלו. כלומר גם לפי איך הוא פועל לפי רגשותיו כשהוא מרסן את עצמו לפי מוסר.
לכולנו יש רגשות ורצונות לעשות דברים ואנחנו לא נשפטים לפי הם, אלא לפי איך שאנחנו מתנהגים (וליתר דיוק, איך אנחנו מתנהגים כשאנחנו לא תחת השפעה של נשמת צבוע)
זה גם לא שזאנדר חשף משהו נסתר ואפל. למשל זה לא שהוא גילה שהוא עזר לבאפי רק בגלל שהוא נמשך אליה או שהוא תמיד תכנן לנצל אותה. נראה לי שכל מה שהוא חושף לגבי הרגשות שלו הם דברים שלגיטימי להרגיש.
אז איך אתן שיחקתן את המשחק הזה?נכון?! אני גם זוכרת את המשחק הזה אחרת!
(מה שכן, זכור לי פעם אחת בתיכון שהיתה מורה להתעמלות מגעילה שממש שנאתי, והיתה לי חברת ילדות שאף פעם לא היתה מפסידה בספורט, היא היתה מאוד תחרותית, בתיכון כבר לא היינו חברות קרובות, אבל המורה השתתפה במשחק והחברת ילדות שלי היתה בקבוצה השניה, והיא זרקה על המורה הזאת כדור ממש ממש חזק וניצחה אותה, ואני כל כך שנאתי את המורה הזאת באותו זמן, שזה שימח אותי. מוזר לי היום להזכר שהרגשתי ככה. אני לא זוכרת מה גרם לי לשנוא אותה כל כך.)
אגב, פתאום אני חושב על זה ששיעורי הספורט שלהם הם בנים ובנות יחד, בעוד שזכור לי ששיעורי ספורט שלי תמיד בנים ובנות היו לחוד.
וואו, לכולכן?יש!!!
וכן, זה נורמלי! היה לי קראש עליו בתחילת הסדרה! וזה היה נהדר אם הוא היה גיי, אבל הוא סתם בריטי
(נ.ב. נדמה לי שגם אור הודתה שהיה לה קראש קטן על ג'יילס, אז זה לא סימן לזקנה. אור, תקני אותי אם אני טועה וזו לא היית את, ואז סליחה מראש.)
אני לא זוכר שזה היה דבר נפוץ. אולי הסטנדרטים לגברים השתנו.
לונה של היום הייתה מוצאת את הצדדים הטובים בה וכועסת על כולנו שאנחנו שונאים אותה.
אולי זה היה טיול של כל בית הספר.אחד הדברים שאהבתי בפלוטי היה שהוא לא העלים עין מההתנהגות של התלמידים האלה. אבל מעניין למה הוא היה בטיול הזה בכלל.
או שהוא סתם פירגן לעצמו טיול לגן חיות בשביל הכיף. זכותו בתור מנהל.
פלוטי בסך הכל היה מנהל די טוב.
לא חשבתי על זה ככה, אבל הגיוני שזה היה מעורב במידה מסויימת.זה בא מרגשי נחיתות?
תראי, אני מסכים שזאנדר הוא אדם טוב שרוצה לעזור ללאנס נגד בריונים. אבל נראה לי שהגיוני שהוא גם רוצה להוכיח (אפילו אם זה רק לעצמו) שהוא יכול להיות הגיבור בעצמו. כשמתמודדים עם סכנות אמיתיות באפי תמיד תהיה הגיבורה, אבל במשהו כמו בריונים של בית ספר יש לו הזדמנות להיות מספיק. אני גם לא אתפלא אם זאת הסיבה שהוא עצר את באפי מללכת.אני לא רואה בזה רגשי נחיתות.
אני חושבת שזאנדר מכיר את החבורה הזאת ככאלו שמשתמשים בלעג מילולי, ולזאנדר יש ניסיון בזה (כקורבן של לעג כזה מצד נערים, כפי שראינו פה ושם), וגם יכולת התמודדות מילולית (כמו תגובות סרקסטיות) זה משהו שיש לו, ולכן הוא סבור שאין פה צורך בכישורי הלחימה והכוח של באפי. זה מראה בעיני דווקא על בטחון עצמי שיש לו, שהוא מתנדב לצאת להגן על הילד החלש מול הבריונים.
הם היו בריוני בית ספר שאוהבים ללעוג ולגרום לאחרים להרגיש רע. אבל הם לא היו רוצחים.למה אתה חושב שהם לא היו עושים את זה?
כן, מאוד מסכנה.ווילו גם הייתה מסכנה, במיוחד כשהיא חשבה שזו אשמתה.
*אגב, זה הפרק הראשון שבו מדברים על הקראש שיש לווילו על זאנדר באופן גלוי וזה לא רק מרומז.
גם אני.החזיר המסכן אם כי אני מרגישה עכשיו צבועה (ולא צבועה ) כי אני אוכלת בשר והזדעזעתי מהסצנה הזו רק כי החזיר נאכל בעודו בחיים אבל כשאנחנו אוכלים בשר זה לא יותר טוב.
אולי המסר של הפרק הוא שכולנו צבועים בסופו של דבר.
חחחחחרגע, היא אמרה סקאלי?? כי בכתוביות היה רשום אני לא מאמינה שאתה מנסה לסבן אותי אז חשבתי שהיא אמרה משהו אחר (הווליום בטלוויזיה לא מאוד גבוה אצלנו). מעניין מאוד כי אני די בטוחה שידעתי שהיא אמרה סקאלי בפעם הראשונה שצפיתי בסדרה אבל אז לא הכרתי את תיקים באפלה והיום אני מכירה, זה רפרנס שלא היה לי סיכוי להכיר עד לפני שנה. וואו, הקרוסאובר שלא ידעתי שאני צריכה, למה אני כל כך מתלהבת עכשיו??
ותוך שנייה הגיקיות שבי יצאה
הסדרה מלאה ברפרנסים לתרבות עכשווית (כלומר מה שהיה תרבות עכשווית אז). יש גם לפחות איזכור אחד לזינה הנסיכה הלוחמת בסדרה.
*אגב, הייתה בתחילת שנות ה2000 אופרת סבון בשם Passions שגם היו בבאפי רפרנסים אליה (ג'ויס ועוד דמות מאוד אהבו את הסדרה) וגם בסדרה ההיא עצמה היו רפרנסים אל באפי.
לא חשבתי על זה בעצם.אני אוהבת איך היא ידעה שעדיף שהיא תישאר לשמור על זאנדר כי היא מכירה אותו.
שמתם לב שזאנדר משתמש במה שהוא שמע את ווילו אומרת בשיחה עם באפי מקודם (ווילו חושבת שזאנדר מעדיף את באפי ושזה אומר שאין לה יותר מקום בחבורה) כי לגרום לה להתרכך ולשחרר אותו?
מה?אני אוהבת איך גם ג'יילס וגם ווילו העמידו פנים שהם לא מבינים מה הכוונות האמיתיות של האיש הזה לפני שהם גילו שהם בעצם הבינו שהוא ה-Primal.
ווילו וג'יילס באמת לא ידעו שהאיש הזה הוא Primal לפני שהוא חשף את עצמו.
כן, גם לונה הצטרפה לספירה.אולסו, פעם שלישית (אני מקווה שאני צודקת בספירה) שג'יילס מתעלף
כי הוא בן אדם טוב. כשהוא לא נשלט על ידי רוח של חיה טורפת.זאנדר מן הסתם לא הצליח להילחם עם אותו איש אבל אני אוהבת שהוא ניסה כי הוא ראה שווילו בסכנה.
בהחלט.זו קצת קארמה, לא?
נראה לי באופן כללי - "פשוט תהרוג אותי". אבל יותר בפירוט: תירה בי, תפצלח אותי, תתלה אותי על הקיר. יעני הוא מרגיש כל כך רע על מה שהוא עשה שזה מה שמגיע לו.אתה יכול בבקשה להסביר לי את ההקשר של המשפט? נראה לי שהבנתי את הרעיון באופן כללי.
שימי לב למה את כותבת. בתגובות במסך המפוצל פחות הקפידו על ספוילרים להמשך הסדרה כי שם כולם כבר ראו את כל הסדרה.קראתי בזמנו במסך המפוצל כתבה על הפרק והייתה תגובה שאמרה משהו בסגנון: כאן מחקתי משהו שהוא קצת ספוילר לעתיד הסדרה
ציינת שזאנדר הוא הראשון מבני החבורה שהפך לרע. מזה אפשר להבין שזה קורה לעוד מהם בעתיד.
אני דווקא לא חושב שזה היה צבוע אחד. אבל זה לא משנה, זה לא שזה תהליך שצריך להיות אחד לאחד (כפי שראינו גם בסוף)רגע, נראה לי שפיספסתי את העובדה שמדובר בצבוע אחד, איך הוא נכנס לכולם??