0-10

Avner10

New member
0-10

0 רציתי לכתוב דברים מלאי משמעות. רציתי לכתוב אותם ברמה שתשביע את רצוני כמו גם את רצונם של הקוראים. מה שכותב אני עכשיו הוא ניסוי. ניסיון לחפור במחצבי ליבי, ללטשם ולהציגם בפניכם כיהלום. אחדים מכם יראו אבן חן מזויפת, פלסטיק יצוק, מקווה אני שחלקכם יסכימו איתי שזהו יהלום. גם אם אחד קטן. דבריי עטופים במליצות מזויפת, כי אינני משכיל. הנוסח שלי הוא ערבוביה של רהיטות, התנשאות, בורות ואמת. גם אם יהיה שנוא בעיניכם, שלי הוא. רובינו מעבירים את חיינו בניסיון לצבור ידע, בניסיון לצבור ניסיון... ישנם סודות בעולם, רבים משנוכל לגלות את כולם, אבל רובם אינם אלו שעלינו לחפש. אינני יודע שום סוד, אבל יודע אני שהדבר הרחוק ביותר מהבנתי הוא עצמי. רוב בני האדם בטוחים שהם מכירים את עצמם, מבלי שניסו. הדרך הארוכה, הקשה, המפתיעה ורבת-הערך ביותר היא החיפוש העצמי. אני יודע שהכתוב כאן הוא צעד בדרך. 1 בדרך נצעד עירומים, ללא בגד או תיק. ללא מפה שתנחה, ללא נעליים נוחות, ללא מושג מתי יבוא האור או החושך ומבלי לדעת מתי נחלה או נמות. לא נדע שהתחלנו לצעוד בה עד שנגיע למחציתה, לא נדע את אורכה עד שנסיימה ולא נדע שליוו אותנו כל הדרך. רבים השואפים שנגיע לסופה, רבים יותר שואפים שניכשל, על-מנת שיוכלו להצדיק את כישלונם הם. רובם לא הגיעו לשם בעצמם, כולם יגיעו לשם בסוף. 2 בדרך, כל אחד מנהיג לעצמו. בחיפוש אחר הדרך יהיה לרובנו מדריך מבחוץ. כל רגע הוא שיעור, כל אדם הוא מורה שבדרך-כלל יורה לנו איך לא לנהוג. המדריך איננו חשוב, אך הוא המדריך היחיד. ישנן דתות, שעיקרן טוב אך רבים האנשים שיידבקו בתפל. כל דת, כת, אגודה או מסורת טומנת בחובה שיעורים שעלינו ללמוד, אבל אין עלינו לשגות ביישום. יישום לשם היישום איננו מומלץ, משום שלרובנו הוא גורם לאבדן הדרך. אבל ישנם מקרים שבהם היישום מוביל לתובנה ולא ההיפך. דבריי אינם מובנים, אך מי שיבין אותם מראות עיניו כבר עשה כברת דרך. 3 אני עבד נרצע של החיים. אני עיוור, חרש, אילם, תתרן ומשותק. ההבדל היחיד הוא שאני מודע לכך ויודע שניתן להתגבר על הנכויות הרוחניות הללו. 4 לא רציתי להבין את הדברים, אבל בחרתי להבינם. לא רציתי לדעת, אבל בחרתי בכך. לעיתים אני מרגיש שחיי היו טובים יותר ללא ההרהורים, לו רק יכולתי לחיות את חיי במותרות וסיפוקים מבלי לדעת שריקים הם. בורכתי בפחד, שיותר מהכול גרם לי לתהות, יותר מכול גרם לי לרצות לשאול, למה? אינני יודע למה, לו ידעתי לא הייתי צריך להעביר את רגשותיי למילים, לבייש את הקיום בניסיון לצקת אותו לתוך תבניות אלו. 5 את הסבל ניתן להמשיל לעקיצת יתוש, ככל שנגרד יותר, היא תציק יותר. אם ננסה להתעלם ממנה היא תמשיך להציק. אם נכעס על היתוש נרגיש חסרי-אונים. כל שנשאר לנו לעשות הוא לקבלה כקיימת ולא להקדיש לה מאמץ מיוחד. בחרנו בסבל כמו שבחרנו להתקיים. 6 אילולא היה לו, לאדם, את "אני", לא היה יכול להאשים אחרים. אילו היו מחייבים אותו להפסיק למדוד את "אני" לפי "אתה" או "אתם", היה מרגיש חסר-אונים, ללא נקודת יחס לקיום. אם כאשר תאמר "אני" תדבר בשם הקיום, אז לא יהיה צורך לומר "הוא", "אתה" או "זה". 7 ישנן רק שלוש תשובות: "כן" "לא" ו-"מה זה משנה?" 8 כל שרצה הקיום הוא שנכיר בעצמנו כחלק שלו. כל שעושה האדם הוא ניסיון להבדיל עצמו מהקיום. ישנם רק ה"יש" ו"האין", מי שמקדיש חייו ל"יש", יראה ב"אין" כעונש. מי שחי חייו בקבלה של ה"אין", בשבילו ה"יש" חסר משמעות. 9 כל אור שזוהר מבחוץ, משקף את זה שבתוכנו. כל חשכה שרואות עינינו מבחוץ, מזכירה לנו את שאפל בנו. אם נבין שקורנים אנו אור, נאיר גם את האופל שבנו. עד שנגיע לאור, עלינו לחוות את האפל, על-מנת לדעת למה לשאוף. חוויה של אור לא תשפיע בסביבה מוארת, כדי להבין את מקור האור, על הסביבה להיות אפלה. חושך רק בא להזכיר לנו שרבים המקומות בחיינו שחסר בהם אור. 10 בדרך ישנם פיצולים, אנו מגדירים פיצולים אלו כ"טוב" או כ"רע", כ"צדק" או כ"עוול" וכ"הצלחה" או "כישלון". מי ששאיפותיו היחידות הן השלווה והאושר, לא ייצור לעצמו אשליה של מציאות מאושרת שעליו לשאוף אליה. ההישגיות היא עוכר האושר. אם נמדוד את אושרנו ושלוותנו בהתייחס ל"מעמדנו" בחברה שסביבנו, לעולם לא נשיג את האושר. לפני שתשוו עצמכם לאחרים, תכירו את עצמכם. קודם תבינו כיצד תהיו שלווים ומאושרים, רק אחרי-כן תנסו להמשיך בדרככם בחיים.

צרור המור

אבנר שלום. אל תחפש אף אחד. תן לעצמך את האישורים. עשה לך רב. קח לך אישה. דע שכל הדברים ריקים ממשמעות משל עצמם ופנויים למשמעות שתיתן להם. חיה בשלום עם המשמעות שבחרת אל תהיה רועהו של העדר... (ניטשה) הרוג טורקי ונוח. המנע מקלישאות. ליאל

ZION

New member
תודעת הברידג' האולטמטיבי

תודעת הברידג' האולטמטיבי במשך שנים רבות חיפש האדם איך לברוח ממחשבותיו איך להיות בתשומת לב רבה להתבונן ולפעול את הפעולות הנכונות כמה הרבה מוכן בן האנוש לשלם ולתת העיקר שהמרוץ המטורף שבתודעתו ,תירגע קמעה תנוח מהבלי העולם, לתת לגוף לנוח מהנפש ההומייה הרעשנית המבלבלת והמבולבלת היוצרת אין סוף התרחשויות ומעשים ערטילאיים אנו חברת השפע ,שהאינטרנט הפך אותנו לכפר גלובלי קטן, איננו יכולים להתגבר על עצמנו תמיד אמרנו שאנו רוצים לממש את עצמנו.. מה זה? האם מישהו ניסה להבין משמעות זו? לממש את העצמי,, אני ממש את עצמי,, היש 2 אנשים בנו? בתוכנו? או רצף הרעיונות הדמיונות והתמונות שבאות והולכות והייה ואחת נתקעה בנו ,מי ישורנו, אנה אני בא,, ברגע שהיא נתקעת באים רצף של זיכרונות שמגבים מחשבה זו ואפילו היא מופרכת לחלוטין עשרות אלפי אנשים הולכים להודו לחפש את עצמם(מימוש העצמי) למצוא מרגוע למאיינד ולהבין מה אנו עושים כאן מאות אלפים הולכים ופונים לדת ולוחשים מנטרות למיניהם כדי להשקיט ולהירגע אומנות האדם המציאה משחק שבו נמצאים רוב הדברים שהאדם מחפש העניין הוא ,שצריך להשקיע ולהבין את התהליכים שבמשחק הברידג' מה אנו יכולים לקבל מהברידג' כתוצאה מלימוד המשחק ,ובמהלכו ,עלינו להבין וללמוד את התהליכים התודעתיים 1 הפעולה הנכונה 2 הפעולה האינטואטיבית האוטומטית 3 תשומת לב 4 ריכוז 5 ראיית המשחק הכוללת 6 ראיית המציאות הנכונה כמות שהיא 7 חקירת הפעולה והבנת המהלך שהתבצע ללא הפעלת האגו 8 להודות בטעות , אחד הדברים שחוזרים ונשנים בחיים הם: חשבתי,רציתי,רציתי לומר התכוננתי,, ואז באה יד נעלמה והפכה את הקערה על פיה עלינו ללמוד איך לנטרל את זה שלא נותן לנו לממש את עצמינו , אנו צריכים להבין שיש איזהו גורם שתמיד ינסה להסיט אותנו, אם זה על ידי מחשבה או מעשה או דבר שהתכוננו לעשות ואז הוא יבוא ויסיט אותנו עלינו לשמוע לקול הלוחש והרך שיוצא מקרבינו ,הוא חלש ורך ועלינו לטפחו האימון של טיפוח זה ,נעשה על ידי משחק הברידג' הברידג' בגלל ריבוי הפעולות ההסכמים ומספר הרב של השחקנים מאפשר לנו לתרגל וגם ליהנות מהמשחק שנקרא" משחק החיים"

ZION

New member
חביבי- שאל את מי שיודע והתנסה וממשי

זהו מישחק החיים תרתי משמע אהבתי את שידעתי ניסיתי לחזור ולדעת שוב והתאכזבתי ציפייתי הביאה לאכזבתי ובהמשכה הסבל חייה כאן ועכשיו מה שבא בא ומשחק החיים ילמדך את ידיעתך והדעת היא כאן ועכשיו ואין בלתה

ZION בוקר טוב

שמחה שבאת לכאן. בוקר טוב. האם תוכל לתרגם עבורי את עקרונות "משחק החיים" מבלי שיתיחס למשחק ספציפי מוגדר שאנחנו מכירים? האם לדעתך משחק החיים הוא משחק מוכר? מישהו מאיתנו צפה מראש את מה שהחיים זימנו לו?...

ZION

New member
בוקר טוב אביבה

במשחק החיים הכל פתוח והרשות נתונה במשחק החיים,, אתה חי את חייך כל רגע הפעולה היא אוטומטית בהתאם למצב נתון המצב הנתון משתנה כל שנייה בגלל זה ,משחק החיים דורש עירנות מוחלטת תשומת לב מושלמת פוקס בהיר וריכוז עצום ההארה באה, כאשר האדם מבצע כל הפעולות הנ"ל ללא מאמץ בקלילות בריקוד אלוהי ומלאכים מלווים אותו בשירה ענוגה משחק החיים המלא ,, הוא גן העדן הכאב והשמחה חד הוא אין להתעלם מהכאב כי הוא הצד השני של המטבע ובהם נידרש תכונות משחק החיים

ועכשיו...

אפשר שתגיד את זה בשפה שלך? יש לי תחושה של דקלום, וחזרה על משפטים שקראת כשאני קוראת את מה שאתה כותב כאן... הייתי רוצה לשמוע את קולך שלך אפשר? עוד משהו, אם בכל רגע הפעולה היא אוטומטית אז למה נדרשת עירנות מוחלטת? מתי אתה "עירני"?

ZION

New member
אנסה להעביר את המסבר

וטענתי היא ,, שזה גם כך בחיים לפי מה שאני חווה ובדרך כלל לא מתנהג לפי זה,, אני משתדל ,מתאמץ יש תוצאות על ידי כך שכאשר אני לא מבצע בהתאם לנידרש אני פתאום מודע לזה שלא הייתי עירני אני הבאתי מחכמים ומנוסים ממני וניסיתי להסביר את סוד כוחו של הברידג' ומצד שני ,מדוע אין הרבה אנשים שמחקים אותו,, כאשר לרובם ידוע שזהו משחק של ה"אצילים" אבל אני טוען שעם כצת סבלנות הרבה מאמץ וסובלנות התמורה תבוא ובגדול הרבה אנשים מחפשים ומגרדים את הקירות ורוצים לדעת למה אנו כאן מהו המימוש העצמי , ואיך חיים טוב בעולמנו ואיך נפטרים מהמחשבות המסתובבות ונעות אנה ואנה בברידג' יש את , ולכן אני קורא לו "משחק החיים" כאן אתה מודע און ליין למעשיך למחשבותיך ולהחלטותיך ואת מקבל תשובה בין רגע כאשר בחיים אתה יכל לחיות בטעות כל ימי חייך החכמה היא ,, ללמוד לשחק על בוריו את מישחק החיים(ברידג') ולהשליך אותו על החיים שלנו כאן ועכשיו אני כעת בעיצומו של המהלך מקווה שהסברתי את עצמי

אני מבקשת לדבר לא על ברידג'

אלא על החיים כמשחק. זה מדבר אליך? האם אתה יכול לראות את הקשר בין משחק לבין החיים בלי הברידג'?

ZION

New member
אני מחחכה למישהו,, שיישלב בין

התודעה ,מודעות ומהות החיים לבין משחק הברידג' ויש הרבה מאוד מן המשותף

ZION

New member
אלו אותם הדברים הרוחניים

שהאדם רוצה לחוות אותם בחיי היום יום

ZION

New member
עירנות מוחלטת ופעולה אוטומטית

כאשר אתה עירני אתה מודע לקול הפנימי, ואתה יודע שזה הקול הפנימי האינטואיטיבי ברגע שאתה מעט זחוח אתה מזניח ומתעלם בגלל הבוטות של ה"עורב" כך מכנה ניסים אמון את ,ההוא שגם קוראים יצר הרע

ZION

New member
קוראים לו בהרבה שמות, זהו הדבר

שכאשר הקול הפנימי לוחש בקול רך ואז באה הפרעה כלשהיא , וכל פעם זה בא בתחפושת שונה ומסיט אותך מהאינטואיציה שלך

ZION

New member
ועוד איך העירנות נותנת להישמע לקול

הפנימי ולגבור על כל האחרים

למעלה