0-10

אם יש קשר, אני מניחה שזה מה שכתבת

למרות שעל פי הנוסח, זה כל כך ברור, אז, אם יש קשר בין הדעת ויצר הרע... למה כל הזמן לדעת? מתי אתה יודעת שאתה ער? כשאתה ער או אחרי כן, אתה מבין שהיית ער? אם להניח את המחשבות בצד לרגע, אז איך אתה יודע תוך כדי ערנות? איך תגדיר עירנות? מה עם חלום? האם יש בו מן המציאות או העירנות? יום נעים

ZION

New member
קטונתי מלענות , יש הבדל בין לחשוב

ומחשבות שבאות ומתרוצצות לבין לחלום לחשוב זה כתוצאה מריכוז ועירות שמנצלת את כל המשאבים של האדם מחשבות- הן אינן תלויות בך הן באות והולכות חלום או דמיון בהקיץ- זה לתת לגוף להתהלך בשדות הצייד הניצחיים ללא שליטה של המיינד הבעייה היא שאנו לוקחים מחשבות שבאות אלינו ותוקעים אותן ומתחילים לחשוב עליהן וליתרכז וזה המסוכן בדבר אגב אין קשר בין הדעת ליצר הרע יש ניגודים כשבא משהו נכון (לא בהכרח שזה טוב ) מייד בא אותו משהו שאת קראת לו היצר הרע ומנסה לשבש את סדר הביצועים האמיתיים שאמורים להיתבצע

lmatan1

New member
תמצית מהות החיים שלנו,../images/Emo14.gif

הגוף החמרי שלנו משגר אלינו במהלך החיים מסרים כוזבים ומסולפים בדבר מהות קיומנו בעולם, מבגרות ועד זקנה מתבלה הגוף וחושף את אשלית קיומו, מדוע תהליך החיים כרוך בסופו של דבר בניוון הגוף, התשובה היא פשוטה, לילדים קטנים כפי שגם אנו היינו יש מטען של תמימות ואמת,הילדים תמיד אומרים דברים כפי שהם באמת, בלי חשבונות,ובלי התחכמויות מפני שלא תטאו בסילוף האמת כפי שאנו המבוגרים עושים,ילדים אינם מסלפים את המהות בשקרים קטנים ובחשבונות קטנוניים,של מה יצא לי מזה אומה יגידו עלי אחרים,מחשבות כאלה יוצרות פיצול פירוד וחוסר אחדות,

ZION

New member
אגב ניסית לברר מהו או מיהו הגוף החו

החומרי הזה? בעזרת משחק הברידג' תוכל להכיר את רוב צורותיו ולנסות לנער אותם ממך

למה מצטער, עוזי?

הרבה מהדברים שיש לנו היום, במציאות, היו "מדע בדיוני" לפני כמה עשורים, לא מזמן... מה לא מובן, שהוא הופך מיד ל"מדע בדיוני?" למה "מדע בדיוני", שילוב בלתי אפשרי של שתי מילים, (גם מדע וגם בדיוני) הוא דוגמא למשהו שלא נוח לנו?

כי זה מאכזב לשמוע "מ.בדיוני"

על משהו שהוא התכוון אליו ברצינות.... האם משתמע מדברייך שיש סיכוי שמה שהוא כתב יאושש בדרך מדעית? האמת היא שאולי את יכולה לחשוב כך,אך אני לא בשל מספיק להגיע לרמות חשיבה שכאלה... זה נראה לי הרבה מעבר ל"טיסה לירח" וכו... המדע כבר הוכיח מזמן את הזדקנות התאים,והסיבות מגובשות אף הן..

זה שלא נהיה כאן פיסית

לא פוסל או מונע את הדברים מלהתקיים אחרינו ועוד יותר חשוב, לא כדאי להפסיק לחשוב על הזמנים שאחרינו. בס"הכ, פרק החיים שלנו כאן, עלי אדמות, מאוד קצר ואפסי יחסית. המדע לא הוכיח "הזדקנות". המדע מצביע על תהליך שמתרחש ממילא, בלעדיו או איתו, וקרא לו כך...הזדקנות. יש אנשים שיקראו לו אחרת...

ZION

New member
עןזי ,,אם אתה רוצה לחשוב,,,,,,,,,,,

צא ולמד ושחק את משחק החיים המדע יהא מציאותי והבדיוני יהא מעשי ברידג',,, משחק החיים

ציון,למה אתה מתכוון כשאתה אומר לי:

"שחק את משחק החיים" האם זה התחום שאני חושב שאני יכול לעשות לך איתו "בית ספר"?

ש איילת

New member
כשהייתי ילדה..

אני חושבת שכן חשבתי על מה יגידו עליי אחרים... ואולי אני לא זוכרת טוב...

ש איילת

New member
עכשיו

אני לא ילדה למרות שהרבה גם ילדה (מגודלת) ואני חושבת פחות על מה שחושבים, אני חושבת. ואולי אותו דבר אבל ההתמודדות קלה יותר, אני חושבת.

למעלה