10 דברים שאתם לא עושים או לא אוהבים

DogsPCI

New member
הלו קוסמת, מה המצב?

אז כן, היינו שלושה מהצד שלנו ועוד הבעלים של המפעל... על הבוקר פרקנו בקבוק... בהפתעה :).
&nbsp
לגבי כלי התה... אז אני לא איזה מומחה גדול, אלא שפשוט ניצלתי הזדמנויות מידי פעם כשהיינו שם לחקור ולשאול את הסוכנים שלנו על כל נושא התה... :).
&nbsp
אז למה בכלל זה עיניין אותי?
&nbsp
1. אני אדם סקרן, שאוהב מאוד ללמוד על דברים חדשים... ותרבות המזרח מושכת אותי לא אחת :).
&nbsp
2. מעבר לכך, והסיבה האמיתית... :)
&nbsp
כל החיים שנאתי תה, פשוט תעבתי תה בכל צורה ודרך... עבורי לשתות תה היה עונש :). אני לא אשכח את הלילות הקרים בצבא שהיו מביאים לנו שתיה חמה - ואני הייתי מתפלל שזה יהיה קפה, אבל לרוב זה היה תה - וגם בשיא הקור פשוט לא הייתי נוגע בזה :).
&nbsp
בנסיעות העבודה לסין (והסביבה - קוריאה, טאיוון, הונג-קןנג - וטיפה יפן...) היינו ימים שלמים "בשטח", ולא הייתה לנו שום דרך לקנות לעצמינו שום דבר, וייינו תלויים לחלוטין "בחסדים" של המקומות אליהם הגענו. ושם איך לא? כולם שותים תה. אני תמיד סרבתי, עד שיום אחד בקוריאה שיכנעו אותי לטעום תה ג'ינסינג - וזה היה זוועת עולם, תרופה זה ממתק לייד זה :) אבל הבטיחו לנו שיש לו השפעות טובות (וגם מחזק את כוח הגברא - לא שהיה למה... :) ). אז קיבלתי עוד עדות לכך שאני לא שותה תה יותר בחיים.
&nbsp
בנסיעה אחרת שוב בקוראיה שוב הגענו למקום, והיה קר רצח, ושוב הביאו תה, ומזגו לי גם כשאמרתי - "לא תודה". בשלב מסויים הרגשתי לא נעים, ושתיתי טיפה - והפלא ופלא - טעים!!
&nbsp
זה היה תה מסוג אולונג - תה ירוק מאזור הררי, והשו"ס האמיתי היה שהוא הוגש ללא סוכר!
&nbsp
אז הבנתי בעצם שהשנאה הגדולה שלי היא לתה עם סוכר, ובפרט לתה-שחור עם סוכר, ויותר גרוע תה-שחור עם הרבה סוכר, והכי גרוע תה קמומיל (עם ובלי סוכר, זה לא משנה - זה המוות שלי :) ).
&nbsp
ואז שתיתי את התה, והתחלתי לשאול ולהבין מה אני שותה וכו'. עלי לציין שהתה הגיע בכוסות מינאטוריות, ודי חזק ותמציתי... וככה התחלתי את המסע שלי לחקר התה. ולא היה חסר לי איפה להתנסות, כל יום היינו מגיעים למספר מקומות, והייתי מבקש "תה סיני" ( = תה ירוק, בזמן שהאחרים שתו תה שחור).
&nbsp
ובשלב הבא התחלתי להתעניין באופן ההכנה וגם לגבי הכלים בהם הגישו לי (ולשאר הסינים את התה).
&nbsp
וזו הייתה התחלה של הרומן שלי עם כל העולם הזה :). אז דרך הסוכנים התחלתי ללמוד על סוגי התה השונים (לא שאני זוכר היום...), על סוגי החימר, דרכי ההכנה, וכו'.
&nbsp
ידעת למשל שהם לא שוטפים את הקנקנים? רק שטיפה זריזה במיים חמים וזהו? עבור הסינים ככול שאתה שותה יותר תה באותו הקנקן (ובלי לקרצף אותו אחר כך) משהו מהתה נשמר בקנקן, ואחרי מאות או אלפי שימושים הקנקן כבר מקבל "אישיות" משלו, וטעמים משלו :).
&nbsp
כשאתה רוצה להרשים מישהו עם הקנקן שלך אתה נותן לו לבדיקה, והם מעבירים אבצע ומקבלים מוגש כמה תה שתו בקנקן הזה (אל תשאלי אותי איך...).
&nbsp
אז באחת ההזדמנויות ביקשתי מהסוכן לקחת אותי לקנות כלי תה, ותה, אבל דברים טובים :). והוא לקח אותי יום אחד למוזאון התה הלאומי של סיןץ. זו הייתה חוויה מדהימה, בסופה גם קניתי כמה סטים, וגם כמה וכמה שקיות של תה-ירוק בברמה הגבוה ביותר - וזה עלה המון!! אבל היה שווה :).
&nbsp
ממה שהבנתי אי שינג, או עכשיו אני מבין שזה ייאי-שינג, הוא מחוז/אזור בסין בו מופק החרס הטוב ביותר עבור קנקני התה. למה הוא הכי טוב? אין לי שום מושג :). אולי היכולת לעבוד איתו, אולי החוזק שלו, אולי הצבע שלו... ? אין לי מושג :).
&nbsp
אז לי יש 3 סטים של כלי תה יאיי-שינג, כולם עבודת יד, עם חתימת האומן, שנקנו במוזאון הלאומי של סין לתה :). סט אחד מלא - כולל כל הרכיבים - אולי 8-9 חלקים שונים, כולל מגשים ותחתיות מרוז-ווד (אני איש של רוז-ווד, לא סאנדל-ווד - זכותי :) ). כשהקנקן יחסית גדול ויכול להכיל 8-10 כוסות תה (מיניטורים). אותו נתתי לאחותי במנתה, אבל היא לא השתמשה בו והחזירה לי, ומאז הוא מאוחסן :).
&nbsp
ועוד שני סטים חלקיים של קומקומים קטנים עם תחתיות וכוסות, שהם היום גם לא כל-כך בשימוש, אבל אצלי בחדר :).
&nbsp
רק לסבר את האוזן, סט קטן חלקי - עלה סביב 1,500 ש"ח, כשאני מדבר על כלים מינאטורים :). ואני עוד קניתי את הזול ביותר :). שלא לדבר על קומקומים עתיקים, מלפני מאות שנים שעולים הון תועפות אם הם בכלל למכירה :).
&nbsp
&nbsp
אני אצלם לך מחר את הסטים שלי באור היום ואעלה עבורך, טוב? :).
&nbsp
בינתיים חיפשתי בגוגל ומצאתי בסוף את הכיתוב הנכון של המילה... מצרף לינקים עם תמונות והסבר, למי שמעוניין :).
&nbsp
http://en.wikipedia.org/wiki/Yixing_clay_teapot
&nbsp
http://en.wikipedia.org/wiki/Yixing_clay
&nbsp
http://www.chinaonlinemuseum.com/ceramics-yixing-purple-sand-teapot.php
&nbsp
&nbsp
מקווה שתהני קוסמת, סתם כך רגע של אסוציאציה... וכל זה משאלה על סאקה :).
&nbsp
אגב מצאתי את הבקבוק של הסאקה שקאניתי בקוריאה, הוא לא משהו מיוחד - אלא ג'אנרי, והיין עצמו לא היה מזהיר - אבל עדיין עבורי הוא מזכרת מהתקופה ההי :). אז גם מחר...
&nbsp
לילה טוב :).

DogsPCI

New member
אה... ונ.ב.

&nbsp
בקוריאה קניתי סט מדהים מדהים של כלים מפורצלן בצבע ירוק בהיר, גם עבודת יד מעשה אומן, עם המראה הסדוק של הפורצלן - האמת? הכי יפה ביניני. אני צריך להוציא אותו לעולם, שיראה אור יום :)
&nbsp
תודה לך על ההתענינות, נתת לי מוטיבציה להוציא כמה דברים מהאחסון ולהנות מהם :).
&nbsp
&nbsp

אסוציאציה משובחת

ורומן מעניין ומסועף.
לגבי הלא לקרצף אולי יש בזה יותר שאריות תה דבוקות אבל גם יותר חיידקים אני חושבת

מה זה רוזווד וסאנדל ווד?
שמחה לשמוע שהתמלאת מוטיבציה יותר מאשר הכמות המיניאטורית של הקנקן תה.
הקנקנים שראיתי בקישור יפייפיים מזכירים קנקני בובות בשל גודלם
לילה טוב וכן אשמח לראות ולהתרשם מתמונות אמרת שהצבע ירוק בהיר? נשמע צבע יפה ומרגיע
כמו שתה אמיתי אמור להיות ( רק אולי בכוס יותר גדולה ...)

DogsPCI

New member
הלו קוסמת :)

לבי החיידקים... אמממ... אם היית פעם רואה מה הסינים אוכלים, היית מבינה שזה הדבר האחרון שאמור להדאיג אותם :).

סנדל-ווד ורוז-ווד הם שני סוגי עצים פופולרים שמהם יוצרים דברים. אישית, אני מת על רוז-ווד :).

אז מצרף לך לקט תמונות "טריות", האיכות לא מזהירה, לצערי אני לא חזק בצילום, מה גם שמצולם בעזרת הטלפון :). ושימי לב למיניאטוריות :).

התה הסיני הוא ממש חזק ותמציתי, כמו קפה-תורכי, ולכן כוסות קטנות בהחלט מספיקות :).

DogsPCI

New member
אה... ובקבוק סאקה מקוריאה :) ואני אסיים לחפור להיום, טוב? :)

tzachy

New member
(
) + עוד 8..

ה10 שלי:

1. ה-obvious לגבי הפורום הזה. אין לי **ס ושוב... זה לא מחוסר דחפים... ו/או יכולת (ברוך השם יש ויש) ואפילו לא מחוסר אפשרויות (תיאורטית לפחות. יש המביעות עניין לכאורה). אני "טיפוס מוזר" שמאמין בשמרנות מינית ובמונוגמיה... כשתגיע המתאימה, אשמח לפצות יחד איתה על הגירעון העצום בתחום הזה...

2. לא מחזיק טלוויזיה בבית... וזה לא בגלל שאני לא אוהב (או חלילה לא יכול..). החלטתי שכל עוד אני לבדי, אני עלול להתמכר לזה. אם וכאשר אכיר בת-זוג ונגור ביחד, אולי אז אכניס. בכל מקרה, יש מספיק אמצעי מדיה חליפיים.

3. כמעט לא נמצא בפייסבוק ושות' (פתחתי חשבון בפייסבוק רק להתרשמות, אבל אני משתדל לא לצרף אליו אנשים שאני מכיר באופן אישי ואני כמעט לא פעיל שם). שוב, זה לא בגלל שאני "טכנופוב" או חלילה אסוציאלי. אני מחובר לאינטרנט מ1994 ואוהב חברת בני-אדם, אבל זו לא הדרך לדעתי...

4. אני לא מעשן. עישנתי כשהייתי בצבא ועד לקראת סיום תואר ראשון באוניבסיטה. מאז חלפו יותר מעשרים שנה שלא נגעתי בסיגריה ואני לא מרגיש צורך כלשהו לנ"ל. הפסקתי אגב לבדי ('פיתחתי' לי מעין טכניקה שהיתה יעילה עבורי), זה הצליח לי בניסיון השני.

5. אני כמעט לא הולך לקולנוע... האמת שללכת לבד (בלי בת-זוג) זה עבורי מבאס קצת... אבל פה ושם אם יש איזו הזדמנות אני לא נמנע לגמרי מזה. למשל (גם אם זה שונה מעט) חבר הזמין אותי, לא מזמן, לאיזו הצגה בתיאטרון, אז הלכתי. היה דווקא נחמד.

6. אני לא בהכרח הולך בתלם. למשל בתיכון בחרתי ללכת לתיכון מקצועי (אלקטרוניקה) למרות שרוב אלה בחטיבת הביניים שבה למדתי המשיכו לתיכון עיוני. כך גם בזמנו כשהלכתי ללמוד מדעי המחשב באוניברסיטה, נראה לי שהרוב הלכו לכיוון של משפטים, כלכלה, מנהל עסקים וכד'...

7. אני לא דתי, אבל אני -משתדל- לא לעשות דברים מסויימים בשבת. זה לא אומר למשל שאני לא פותח את המחשב (אני לא רואה בזה בעיה) אבל אני משתדל למשל לנוח יותר ביום הזה.

8. אני לא מבקר בפאבים וכד'. לא אוהב את ה: צפיפות, רעש, עשן הסיגריות, אדי האלכוהול ושות'... אני גם לא מאמין שאכיר שם בחורה כמו שאני מחפש...

9. אני לא מפיק מעצמי את מה שאני יכול להפיק.. אני נוטה לייחס את זה גם לחוסר בזוגיות... ויש בזה לא מעט. מנגד, אני מגלה שיותר ממה שאני נוהג לחשוב, תלוי בעצם בי ולא במשהו חיצוני...

10. וואוו זה היה קשה למצוא 9 "לא"... אני לא בן-אדם שלילי בסה"כ!

עונה כי משעמם לי עכשיו.

1. אני לא אוהבת חוסר נימוס וחוצפה. אנשים שדוחפים/ עוקפים בתור, מקללים, שצופרים בשנייה שהרמזור מתחלף לירוק, אלו שחושבים שמגיע להם ה-כ-ל. אני בטוחה שיש עוד דוגמאות ששכחתי.

2. מאכלי ים. לא בגלל ענייני כשרות או צמחונות. אני פשוט נגעלת מהמראה והריח.

3. אני לא אוהבת פוליטיקאים כי רובם שקרנים.

4. כפייה. אני לא אוהבת כשאנשים מנסים לכפות עליי את האידאולוגיה/ אורח חיים שלהם. חיה ותן לחיות!

5. אנשים שחושבים שהם תמיד צודקים לא משנה מה.

6. אני שונאת לקום מוקדם בבוקר ועוד יותר שונאת להתעורר בגלל רעש.

7. אנשים שמעשנים לידי. אני שונאת כשהריח של הסיגריות נדבק אליי, זה דוחה ומגעיל.

8. אני לא אוהבת מקומות מבודדים. זה מחרפן אותי לגמרי וגם מדכא.

9. לא אוהבת משקאות ממותקים ובכלל מאכלים מתוקים מדי. מאד אוהבת קינוחים אבל במתיקות מעודנת. מעדיפה קפה ותה בלי סוכר ושוקולד מריר60% ומעלה.

10. איחורים. אני לא אוהבת לאחר וגם לא אוהבת כשאחרים מאחרים ללא סיבה מוצדקת.

DogsPCI

New member
זה בסדר... לרוב גם אני לא... פשוט שמעתי איזה שיר שנתפס לי :)

DogsPCI

New member
הלו, כמו שכתבתי גם אני לא :) ג'נסיס מהתקופה של פיטר גבריאל

או של פיל קולינס?
&nbsp
בכל מקרה, אחלה מוסיקה, אני אריץ איזה שיר שלהם עכשיו, תודה על התזכורת :)
&nbsp
לילה טוב

למעלה