11 קשישים בודדים נמצאו מתים בביתם באיחור

RossieL

Active member
11 קשישים בודדים נמצאו מתים בביתם באיחור

מספר הערירים שנמצאו שבוע ומעלה לאחר מותם ממשיך לעלות והגיע ל-11 מאז תחילת השנה.

אני לא יודעת מה יותר- להיות עצובה או לכעוס.
כשמדינה שלמה יחד עם ממשלה של 120 חכ"ים מתעלמים!!!! מהזקנים של החברה כאילו היו אוויר.

הכל עומד על סדר יומם של אלו שמובילים אותנו כבר פעם שלישית לבחירות, חוץ מהזקנים שלנו שמתים כמו זבובים כי אין להם כסף להפעיל חימום, לקנות אוכל ותרופות!!!! זה או - או- או!!!!

בושה וחרפה לחברה שמחשיבה עצמה נאורה ומתפתחת.
קדחת!!! אנחנו חברה גזענית, רעה, לא מתחשבת, אגוצנטרית.
כל אחד דואג רק לעצמו, גם אם זה על חשבון האחר.

אני כועסת, מאד, ומתביישת, שאלו פני החברה שלנו בישראל 2020!!!

dory38

New member
כל מילה בסלע

אחלה שאנחנו מקטרים, השאלה היא מה כל אחד ואיתנו יכול לעשות כדי לשנות את המציאות "בחצר האחורית שלו". מהממשלה כבר אין למה לצפות, הם עסוקים רק בעצמם.

דיברגנט חדש

Well-known member
השאלה, אם הם ערירים או שמשפחתם משאירה אותם כך?

אפשר לצחוק על הרוסים, שיש להם את המשולש הקדוש: סבתא, אימא וילד, אך אצלם לא תימצא סבתא שגרה לבד ולא עם הבן/ת שלה.

RossieL

Active member
זה באמת משנה?

כלומר, אם יש להם ילדים שמזניחים אותם, אז מגיע להם למות?
מה השאלה הזו?
כל אדם זקן צריך שתהיה עליו השגחה.
אם לא המשפחה אז - המדינה!

RossieL

Active member
לא, אתה לא אמיתי

לא יותר פשוט לדאוג למערכת עירונית מסודרת שתדאג לבקר בבתי הקשישים?
לוודא שהם חיים?
לוודא שיש להם מה לאכול?
שיש להם שמיכה בחורף להתכסות?
ושהמדינה תתקצב כל עיר לתת סיוע לכל זקן שזקוק לסיוע?

הפרובוקציות שאתה מנסה לייצר מציגות אותך באור מגוכח עד רע מאד.
ואני רק מקווה שבעת שתגיע לגיל שיבה, יהיה מי שידאג לך, מי מבני משפחתך או מי מהסביבה הזרה אבל האיכפתית והדואגת.
ואם לאו, תהיה זו המדינה שתדאג לך ולא תפקיר אותך אם "חלילה וחס" יתברר שיש לך שארי בשר אבל הם העדיפו לזנוח אותך.

אני גם מקווה שאתה בעצמך רואה את הזקנים סביבך ומגלה כלפיהם דאגה וחמלה. ולא תוהה אם יש להם בני משפחה, ואם כן, הרי זו בעיה שלהם שהם לא דואגים להם.

דיברגנט חדש

Well-known member
זה מה שישאיר אותם בחיים?

לבקר? באיזו תדירות? את מבינה שמספיק שהוא נופל, לא יעזור לו שתבקרי אותו כשתבקרי אותו במהלך היום לרבע שעה. רוב הנפילות הן בלילה או בבוקר שקמים מהשינה.
&nbsp
לוודא שיש להם מה לאכול? לרובם המוחלט יש מוצרי מזון בסיסי וזה לא מה שהורג אותם.
&nbsp
שיש להם שמיכה בחורף להתכסות? באמת, לרובם יש המון שמעטס, לרבות שמיכות.
&nbsp
ושהמדינה תתקצב כל עיר לתת סיוע לכל זקן שזקוק לסיוע? מה את מציע לעשות?
&nbsp
תשמעי, נראה שאת כותבת ללא כל ידע מה קורה עם הקשישים, כי את אכולה בסיסמאות ותו לא.
&nbsp

RossieL

Active member
שאתה מגוחך, כבר אמרתי?

כי כל פוסט שלך, כמו זה, רק מחזק ומצדיק יותר את האמירה.
אבל זה שלך, לך על זה.

דיברגנט חדש

Well-known member
כהרגלך בקודש -

אני מבין, שהבאתי טיעון חזק ואין לך תשובה אמיתית לענות

dory38

New member
היי רוזי

אני טרי בנושא. אמא שלי בת 72 וכולנו (אבא שלי, אני והדודה מצד אמא כמו גם שאר בני משפחתה) עושים את המקסימום עבורה. אבל זה לא מספיק. אנשים עובדים ויש להם חיים משלהם, על כן ראוי ואף מומלץ שהמדינה תעשה קצת עבורם. למשל, סבסוד מלא יותר של ציוד רפואי ליוצאי מסגרות שיקומיות. לדעתי, המדינה צריכה לעזור לקשישיה. ולא, היא מפקירה אותם וזורקת אותם לכלבים. בושה, רק על זה צריך לעשות הפיכה!

RossieL

Active member
אל תשליכני לעת זיקנה

ראשית, מאחלת לאמך החלמה מלאה וחזרה לשגרת חיים טובה ואריכות ימים.

לענין ציוד רפואי, ישנה מסגרת מופלאה, "יד שרה" שקיימת בכל עיר בישראל, ניתן לגשת לסניף ולקבל תמורת פיקדון הגיוני כל פריט דרוש.
הארגון מתקיים מכספי תרומות (כספי פיקדון שלא מוחזרים למקבל הציוד, כמובן שעל פי רצונו בלבד!) ונותן מענה לכל חלקי האוכלוסיה באשר הם.

באשר למדינה שמפקירה את הזקנים שלה, לצערי הרב, זו אמת כואבת.
הזקנים, כמו ה"גברת" מקרית שמונה, לא מענינים את מדינאינו, הם משעממים אותם.
לראיה, בתי אבות שאמורים להיות מפוקחים על ידי הרשויות ובפועל, אנחנו שומעים על יותר מידי מקרים של אלימות נגד הזקנים שמתגוררים בהם.

כן, גם קשישים עריריים, שהמדינה ורשויות הרווחה יודעים על קיומם ומכירים את צרכיהם, ולא נעשה דבר כדי לשמור עליהם.

המדינה חייבת לקחת על עצמה את האחריות לכלל אזרחיה, הווה אומר, כולם כולל כולם! ולא רק ערב בחירות!!

בבחירות הקרובות אני אלך להצביע, ולא, לא לנתניהו, ואני מאד מקווה שאם גנץ ייבחר, הוא יעמוד ברף הציפיות המאד גבוה שהוא הציב.
אני רוצה ראש ממשלה שדואג למדינה, לאזרחיה, לבטחון המדינה ובטחון האזרחים.
ביטחון מדיני, ביטחון כלכלי, ביטחון רפואי, ביטחון חינוכי.

dory38

New member
תודה רבה

מצבה משתפר, אם כי בצעדים קטנים ביותר. מכיר את יד שרה, הייתי בסניפים של איכילוב וזמנהוף בת"א ושאלתי ציוד עבורה. הם בסדר גמור וכל הכבוד להם. הבעיה היא מחירי התרופות החזיריים, כמו גם שעד לפני יומיים, קרוב לשבועיים מהשחרור, עוד לא היה לה רופא שבא לביקור בית. היא הייתה אתמול בקשר עם הרופאה (שתגיע מחר בבוקר) והתחילו ביחד שתיהן לעשות סדר בתרופות. גם אני מקווה שגנץ ייבחר ושהמפלגה שלו תקיים ולו חלק קטן ממה שהיא מבטיחה. אחרת, תימחק מדינת ישראל ותישאר מדינת כל ביביה. תרתי משמע, כמובן.

אספרסו2

New member
ממש לא מצחיק

הרוסים והרוסיות הורסים והורסות משפחות על ימין ועל שמאל בהתאם היחס בין ההורים לילדים שנטשו,אם סבתא גרה עם דור המשך הרי זה רק מתוך צורך כלכלי של עבודה על רשויות הרווחה לצורך תיגמול.

למעלה