.

ShmoliKipod

New member
.

"מה לעשות שמשמעם", משפט נפוץ. מה זה מראה על החברה, מאוד מתוחכמת, מאוד מצליחה. But is she? נראה לי די חרא שלאנשים כל כך "טוב" שמשעמם להם עד כדי כך. אנשים מתנוונים, והם לא יכולים, יודעים איך, או פשוט לא מצליחים לעצור את זה. בן אדם יכול להעביר שבוע בבית ולא לעשות כלום. במיוחד כל הילדים האלה בחופש הגדול. שבוע שלם מהחיים שלך שעובר, ומה? – כלום. לדעתי זה על פנים. " לך תעבוד" אומרים להם, אבל הם מעדיפים שלא, אמרו להם שלא לעשות כלום זה הכי טוב, הם מעדיפים לשבת את השבוע הזה, אז מה אם משעמם, זה עדיף על לעבוד. וזה פשוט זין. לדעתי. אבל מי אני, סתם עוד אחד, אין שום סיבה שתקשיבו לי, ובצדק. כי מי אמר שאני יודע יותר, או מבין יותר, או סתם מעליכם. אף אחד. ואני גם לא מתיימר להיות. וזה עוד זין בחברה, שהיא נהייתה ככה שאנשים לא חושבים שהם יכולים להגיד לאנשים אחרים דברים שהם חושבים שהם צודקים, רק בגלל שחינכו אותנו כל כך טוב שאנחנו שווים, אז בעצם למה להקשיב לי ולא לך? אבל נראה לי שפה זה רק אני ולא כולם.. דרך אגב ממש משעמם לי, זה למה רשמתי את זה. ועכשיו שאני קורא את זה, אני שם לב שזה מדבר יותר עליי מאשר על החברה בכלל.

../images/Emo45.gif למשפט האחרון

"משעמם לי" הוא אכן בטוי ששגור בפי הנוער, אבל לא רק אצלו. החברה של ימינו מושטטת על ערכים של תהילה וסיפוק מיידי , ולא על עבודה וצניעות . מי אשם? זו כבר שאלה אחרת. בכל מקרה עשית הכללה גדולה מדיי , לא חסר נוער עובד היום . (ורק לתיקון, זה but is it , חברה היא לא מישהי.. )

בארבאבא

New member
כבוד על הכינוי,קודם כל..../images/Emo45.gif

נוסטלגי משהו. זה לא שטוב לנו,קשה לי להאמין שיש מישהו בעולם הזה שטוב לו ב100%. זו בהחלט התנוונות.אנו מתעצלים לקום מהספה ולעשות דברים אחרים,להפעיל קצת את השרירים בגוף והתאים במוח. עניין של הערכת זמן..לא כולם יודעים להעריך אותו נכון. ולדוגמא,הילדים בחופש הגדול.הם אומרים שחודשיים זה אחלה,הם יספיקו המון ולא יקרה כלום אם במשך שבוע הם לא יעשו כלום.זה עניין של חינוך..אם הילד שלי יהיה כזה שנרקב מול מסך הטלוויזיה\מחשב אני פשוט אשבור אותם. העיקר שלא יישאב לזה יותר מידי. וזה לא קשור לשיוויון.זה קשור לזה אם חינכו אותנו להיות אטומים או פתוחים. אם נהייה מוכנים להקשיב ולהודות בזה שאנו יכולים לטעות,או לסתום אוזניים כי "לא בכבוד שלי" שיאמרו לי שאני טועה. אנחנו פשוט חברה אטומה.מכל הבחינות.לצערי זה ממש לא נובע משוויון.אם היינו חברה שמאמינה בשוויון אז נשים היו מקבלות שכר שווה לגברים,ואבות היו מקבלים משמורת על ילדים כמו האמהות.והיינו מקשיבים לאנשים.

aviel931

New member
אנחנו חברה יחסית שויונית וצודקת

וזה שנשים למשל לא מקבלות שכר שוה-זה כוחות השוק וזה הצדק.

בארבאבא

New member
אבל מה צודק פה?

אם יש גבר ואישה שעובדים באותו מקום עבודה,אותו התפקיד בדיוק. למה שהגבר יקבל שכר גבוה יותר משל האישה?איפה בדיוק הצדק? שניהם באותו מקום עבודה,באותו מעמד.

aviel931

New member
לא קשור צדק, הדבר הנכון זה שהשוק קובע

ואם המעסיק רוצה לשלם לזה יותר, הוא יודע למה. אם תהיה אישה מוצלחת יותר ישלמו לה יותר כדי להשאיר אותה במקום העבודה...וגם אל תשכחי שיותר קשה להעסיק אישה, כי הרבה מהן יוצאות באמצע העבודה להביא ילדים מהצהרון למטפלת, ויש מדי פעם חופשות לידה..אבל הטובות נשארות..דודה שלי נגיד לקחה חופשת לידה מוארכת בשיא המיתון בהייטק של שנת 2000 ובכל זאת היא חזרה ככה שזה לא קשור-מי שטובה מצליחה

בארבאבא

New member
הקטע הוא שזה לא השוק.

לא המעסיק קובע כמה תקבל. זה כבר משהו שדאגו בממשלה לקבוע לך.כמו שלכל גיל יש שכר מינימום. זה שיש כאלה שיתנו יותר מהמינימום,זה אחלה.אני לא מדברת על עבדוה בחנות בגדים,אני מדברת איתך על עבודה בהייטק[לדוגמא]. ואני דיברתי על צדק ושוויון,ואנחנו בהחלט לא חברה כזאת.מה זה משנה אם אני יוצאת ללידה?אז מה?! זה אומר שמישהו שעובד מתחתיי יקבל משכורת כמו שלי?!זה לא צודק! בדיוק כמו שזה לא צודק שכאשר הורים מתגרשים המשמורת עוברת ישר לאמא,ולא לאבא.זה לא צודק.

aviel931

New member
עונה

1.אז מי קובע כמה תקבל?מה הממשלה מכריחה מעסיק כמה לשלם?כל עוד זה מתאים לחוק[שכר מינימום וכו'],המעסיק קובע כמה לשלם והעובד מחליט אם לקבל את ההצעה... 2.אישה שיוצאת לחופשת לידה זה בהחלט נזק גדול לחברה. כשאשה יוצאת לחופשת לידה היא משאירה חלל בתפקיד שלה, וכשהחברה צריכה לספק מוצר בתאריך מסוים, החלל הזה משמעותי מאוד, וממילא יכול לגרום להפסדים גדולים לחברה. ולא, אי אפשר להביא עובד חלופי, כי עד שהוא ילמד את העבודה, ויעשה אותה ברמה של האשה שיוצאת לחופשה, האשה כבר תחזור, וסתם זרקנו כסף לפח. 3.זה מה שיפה בפמניסטיות-לקבל עוד זכויות-בכיף, אבל חובות?שאישה תשלם מזונות?שגבר יקבל את המשמורת על הילדים? בכלל, כל הקטע של הפמניסטיות נראלי מטופש כמו מלחמת המעמדות בערך

בארבאבא

New member
אני ממש לא חובבת פמניסטיות.

אני רואה בהן רק צביעות,אני רחוקה מלהיות פמניסטית. אני פשוט בעד שוויון. הממשלה החליטה שנשים יקבלו X אחוזים פחות מהשכר של הגבר.[אני לא זוכרת את האחוזים..]. אז זה לא צודק!היום גם גברים יכולים לצאת לחופשת לידה! אז בגלל שיש לי את היכולת להביא חיים לעולם,אני צריכה לקבל פחות?!למה זה?! שאני אעבור עיקור?ככה אולי יהיה טוב לחברה?זה בולשיט. אנחנו חברה לא שוויונית בשיט,ורואים את זה בכל מקום כמעט. אנחנו אוהבים להיות מעל כולם,להרגיש עליונים.ובקושי מישהו נלחם עם הדברים האלה. וזה עצוב.כי כל עוד לא נהייה חברה שוויונית,אנחנו נמשיך להיות אטומים חסרי כבוד.

aviel931

New member
עונה

הממשלה צריכה לדעתי לשלם שוה לנשים וגברים.כמובן שאני בעד כמה שפחות העסקה ישירה של הממשלה, כי צורה כזאת לא מתגמלת את העובדים הטובים[הסכמים קיבוציים]. גם גברים יכולים אבל זה נדיר...[חופשת לידה] אממ כן בגלל שאת יכולה להביא ילדים לעולם את כנראה צריכה לקבל פחות, כי את דופקת את מקום העבודה. אגב זו הסיבה שהיתה פעם תוכנית ליום לימודים עד 4-חסיכת כסף לאמהות עובדות והתאמת השעות לשעות הנהוגות בהרבה חברות, אני חושב ששלמה דוברת היה בין המתכננים של התוכנית.. ואני חושב שהחברה בכללי שויונית. החברה הדתית האמת לא כ"כ שויונית. היום יש לנשים אופציה לרכוש מקצוע בדיוק כמו גבר

בארבאבא

New member
גם אני עונה.

לפי מה שאתה חושב,זה כבר מוכיח שהחברה שלנו לא הכי שווינית. תבין,אני לא מדברת רק על שיוויון בין המינים,אלא על שיוויון בכלל.. בצבא אין לך שוויון,מקומות עבודה,בית ספר,מועדונים. אנחנו לא חברה שיוויונית.אם היינו חברה שיוויונית,אז נשים לא היו מוטרדות מינית,אדם בעל עור כהה היה יכול להכנס למועדון בלי בעיות. זה שיש כמה גברים שיודעים לבשל,לא הופך אותנו לחברה נאורה.

aviel931

New member
איפה אני מוכיח שאנחנו לא חברה שויונית

אנחנו חברה הוגנת יחסית, כי החזק מנצח

אה?

מאיפה כללי "ההגינות" האלו? מי יודע מי חזק יותר? מי שמנצח הוא החזק? מי שהחזק הוא מנצח? האמירה שלך (לא יודע אם כבר למדת היסטוריה ב') לא רחוקה מהאידיאולוגיה הנאצית.

aviel931

New member
לא למדתי היסטוריה ב

וכן אם אדם מרויח יותר בכללי שוק חופשי כנראה שהוא שוה יותר...

בארבאבא

New member
אבל מה טוב בזה?

ואז מי שבינוני או חלש,לא מנצח. ולא תמיד זו אפשרות הבחירה שלו.. כלומר,לא צריך להיות פה חיי ג'ונגל. זה לא החזק שורד ומנצח והחלשים יותר מפסידים. אני כל כך לא מסכימה עם דרך החשיבה שלך.זה מטורף!

למעלה