.

aviel931

New member
למה מטורף?

קודם כל הבינוני לא ממש מפסיד, אפשר לראות את זה כפחות מנצח... ולא אמרתי שזה טוב או רע אמרתי שזה הוגן. מה את חושבת שהחזק צריך להפסיד בשביל החלש?

בארבאבא

New member
אנשים לא בוחרים להיות "חלשים"

זה קורה מסיבות שונות. לצערי,מעטים היום ה"חזקים" שהגיעו למעמדם בדרכים הגונות וישרות.

aviel931

New member
יופי שהם לא בוחרים

גם ילדים טיפשים בכיתה לא בחרו להיולד טיפשים..ובכל זאת אף אחד לא חושב להעלות להם נקודות כי ציוניהם נמוכים, ולהוריד לחכמים כי כבר מילא יש להם ציון גבוה מאוד....

בארבאבא

New member
אז יאללה,בוא נחזור אחורה בזמן!

נחזור לחברה של מעמדות! בחלק העליון האצולה ובתחתית הסולם איכרים. אני מצטערת,אבל דרך החשיבה שלך נוראית בעיניי. במיוחד בגלל שהחברה הישראלית ברובה היא מעמד ביניים,ולא לכולנו יש גם חשבון בנק בשוויץ. אתה בכלל לא הבנת אותי. אני לא אומרת שלמי שיש כסף["חזק"]אז הוא רמאי ועשיר פלצן. אני סה"כ אומרת שזה לא צודק ולא שיוויוני שלאנשים שיש כסף יש יותר זכויות ומותרות,מאשר לאדם פשוט שמרוויח מינימום. אני לא מבינה איך אתה מקבל את זה..איך אתה יכול לקרוא לזה הוגן וצודק. אם אין לך כסף אין לך זכות לחיות?אתה חלש,אז שבור את הראש לבד?

aviel931

New member
את מקצינה אותי בצורה דמגגוית

אני אמרתי שלעניים אין זכות לבחור?לחיות?לא אמרתי. ולא התכונתי שמי שיש לו אבא עשיר-יצליח, הפוך לזה הסוציאליזם גורם[דוד שלי עובד בחשמל אז הוא יסדר לי עבודה וכו']. אני אומר מי שטוב, לא משנה מה היו ההורים שלו ואיפה הוא גדל-צריך להצליח...יותר נכון זכותו להצליח! זה בכלל לא דומה למעמדות מלפני 1000 שנה! איזה יותר זכויות יש לעשירים? לשלם 60 אחוז מס לעומת 0 שעניים משלמים??איזה זכויות יתר
וגם אני לא עשיר אני רק רואה את המציאות בצורה אוביקטיבית

בארבאבא

New member
כשאתה כותב לי

"יופי שהם לא בוחרים" זה נשמע לי יותר כמו "זו בעיה שלהם". ואני לעומתך,מסתכלת על איך שזה פועל היום.. כמו שאמרתי,אין לי בעיה עם אדם עשיר.אם אדם הרוויח את המליונים שלו בדרך ישרה,שיהיה לו במזל. אבל היום,זה הולך שמי שיש לו כסף אז יותר קל לו ומתנהגים אליו יותר יפה,ודואגים להעלים עין מדברים. בוא ניתן לך דוגמא מצויינת שדיי רלוונטית.האחים עופר למשל..הם דיי הורסים לך את הארץ והבריאות של בני האדם,אבל בגלל שהם תורמים לא מעט כסף לאגודה למלחמה בסרטן,אז מעלימים עין.זה בסדר.מותר להם להמשיך להרוס את הסביבה ולגרום לעוד אנשים לחלות בסרטן. כל עוד תזרים כסף לממשלה המכובדת משהו,יידאגו להעלים עין יפה. איפה הצדק פה? הראייה האובייקטיבית שלך,לא תואמת להתנהלות של המציאות היום. וזה ממש לא סוציאליזם,זה קומביניזם.

aviel931

New member
סוציאליזם זה קומבניזם בשלב מסוים

אצולת הפרוטקציה... אני מעדיף כבר אצולת ממון

בארבאבא

New member
כן..כמובן...

ופרוטקציות אין בכלל היום,הא? זה אגב,עוד משהו שמעיד על חוסר שוויון.

aviel931

New member
ברור שיש פרוטקציות..בעיקר במגזר הציבורי

וזה דבר סוציאליסטי במובהק.... ישראל ממש לא קפיטליסטית

aviel931

New member
שהשוק החופשי גורם לצמיחה של כולם

ע"י חלחול הכסף===העשיר מרויח==מבזבז יותר==צריך יותר עובדים==ענים מבזבזים יותר,===כולם מרויחין!

בארבאבא

New member
קפיטליזם זה לא רק עבודה.

חוץ מזה,שזה אומר שהצמיחה היא בעיקר למי שיכול להרשות לעצמו. אלו שלא יכולים להרשות לעצמם,ימשיכו לעבוד בעבודות עם שכר מינימום עלוב. זה אומר חברה של מעמדות,חברה שבה מי שיכול להרשות לעצמו מקבל את החינוך הטוב ביותר,וזה שלא ממש יכול נשאר במעמד הבינוני.

aviel931

New member
לא נכון

את יודעת...אם העשיר קונה יותר...צריך מי שייצר את המוצרים, מי שיוביל אותם, ומי שימכור אותם-או במילים אחרות צריך יותר עובדים=כלומר, נוצר ביקוש גבוה יותר לעובדים, וממילא גם השכר עולה...גם של העובדים הפשוטים. ועובדה שבארה"ב יש המון סיפורים על אנשים שהגיעו מהתחתית לטופ...

בארבאבא

New member
סיפור סינדרלה זה לא משהו שקורה לכל אדם שני...

נכון..העשיר קונה יותר.אבל הוא קונה מסין.

aviel931

New member
ואותו תהליך קורה גם בסין

ואגם-בשביל ליבא מסין צריך אוניות, צריך מוכרים בחנות, נהגי משאיות ורכבות.. ואם את חושבת שהשכר בסין ישאר נמוך לנצח את טועה.. הכל כל הזמן משתנה

למעלה